SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Legyen mindenkinek füzete és tolla a tanévkezdésre - tanszergyűjtést szervez a Westend

Családinet [cikkei] - 2022-08-26
A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös tanszergyűjtést indított a Westend. A szeptember 17-ig tartó kampányban olyan tanuláshoz szükséges eszközöket várnak, mint az iskolatáska, tolltartó, füzetek, írószerek, de körzőre vagy hegyezőre is nagy szükség van. Az adományokat a Westend ReStore-ban gyűjtik, amit a segélyszervezet több fordulóban juttat el azokhoz a családokhoz, akiknek megoldhatatlan anyagi terhet jelent a gyermekek iskolába indítása.
Legyen mindenkinek füzete és tolla a tanévkezdésre - tanszergyűjtést szervez a Westend

Az iskolakezdés és a megfelelő tanszerek beszerzése minden évben komoly terhet jelent a szülőknek, különösen a nehéz helyzetben élő, többgyermekes családoknak. A legszegényebb településeken felnövő gyermekek nemcsak, hogy nem választhatják ki a nekik kedves eszközöket, de sokszor már azzal is hátrányba kerülhetnek az iskolában, hogy hiányzik a füzetük, nincs színes ceruzájuk vagy vonalzójuk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 15 közoktatási intézményt tart fenn, általános iskoláiba szinte kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak. A karitatív szervezet talán legfontosabb küldetéseként azt szeretné elérni, hogy sorsukat ne a körülményeik határozzák meg. Ez egy hosszadalmas folyamat, de az adott pillanatban óriási szerepe lehet benne egy új, vagy jó állapotú és gondosan kitisztított tolltartónak, egy teljes készlet színesceruzának vagy egy tiszta, fehér tornacipőnek. A gyerekek nagy részének még soha nem volt jó minőségű, új felszerelése.

A Westend életében stratégiai fontossággal bír a fenntarthatóság, aminek tavasz óta már helye is van a bevásárlóközpontban. Április 22-én, a Föld napján nyitották meg a ReStore-t, ami ugyanúgy szól az újrahasznosításról, mint a társadalmi felelősségvállalásról. A gyereknap alkalmából használt játékokat gyűjtöttek, most tanszeradományokkal szeretnék megkönnyíteni az iskolakezdést. Arra kérik látogatóikat, hogy aki teheti, támogassa az akciót egy új, vagy jó állapotú iskolatáskával, és töltse meg azt alsós vagy felsős gyerekek számára összeállított iskolakezdő csomaggal.

A szeretetszolgálat útmutatása alapján szívesen fogadják az olyan alapvető eszközöket, mint az alsó és felső tagozatosoknak szánt füzeteket (ez lehet vonalas, négyzetrácsos, szótár, kotta, sima füzet, A/5, A/4, spirál), tolltartókat, ceruzákat, tollakat, vonalzót, radírt, hegyezőt, körzőt, színes ceruzákat, filctollakat, vízfestéket, temperát, ecsetet, írólapot, rajzlapot, papírvágóollót. Arra kérnek mindenkit, hogy a használt iskolatáskát, tolltartót felajánlás előtt mindenképp tisztítsák ki, élelmiszert, ruhát, használhatatlan, törött, szakadt vagy karcos tárgyakat pedig ne adjanak le a gyűjtőponton. A Máltai Szeretetszolgálat minden felajánlótól azt kéri, hogy csak olyan tanszert adományozzon, amit ő is odaadna a gyermekének.

Az összegyűlt adományokat több fordulóban viszik el a rászorulókhoz, a gyűjtés szeptember 17-ig tart, addig lehet tanszereket behozni a Westend első emeletén található ReStore-ba. Aki a jótékonyságra szánt papír-írószereket a Pirexben vásárolja meg, leadhatja azokat a fizetésnél a pénztárban is.

„Az elszegényedett kistelepüléseken élő gyermekek tanítása rengeteg türelmet és sajátos módszereket igényel, a tanárok felelőssége itt nem ér végét a kicsöngetéssel. A szülők számára gyakran nem is egyértelmű, hogy mivel segíthetnék gyermekeik fejlődését. Ebben a környezetben különösen nagy szerepe van annak, hogy a gyerekek felszerelése rendben legyen, ezért számít minden egyes felajánlás” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

„Érzékeljük azt a terhet, amit az iskolakezdés ró a családokra, ezért nem volt kérdés számunkra, hogy egy nagynevű karitatív szervezettel tanszergyűjtést hirdetünk. Az már a mi külön büszkeségünk, hogy tavasz óta erre dedikált helyünk is van az üzletközpontban. A népszerűvé vált ReStore-unk egyszerre ad otthont az újrahasznosításnak és a jótékonyságnak. Ide várjuk a felajánlott tanszereket is, hogy lehetőleg ne legyen olyan diák, aki felszerelés hiányában hátránnyal indul neki a tanévnek” – mondta Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója.

Nyitókép (illusztráció): depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja