SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A méhnyakrák megelőzését célzó oltás - a lányok halálának "lehetséges" oka?

Családinet [cikkei] - 2008-01-28
Ausztriában hatalmas vitát váltott ki egy 19 éves lány esete, aki a méhnyakrák elleni első részoltás után 3 héttel, tisztázatlan okból meghalt. Németországban is hasonló haláleset történt. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) továbbra is biztonságosnak ítéli a vakcinát.


A méhnyakrák megelőzését célzó oltás - a lányok halálának

Európában már 1,5 millió embert beoltottak

Az EMEA megkapta azokat a jelentéseket, amelyekben azoknak a nőknek a haláláról számoltak be, akik Gardasilt kaptak. Ebben benne foglaltatott a két fiatal európai nő hirtelen és váratlanul bekövetkezett halálesetéről szóló beszámoló is – adták hírül. A Gardasil a méhnyakrák és más, a HPV (humán papilloma vírus) által előidézett megbetegedések megelőzésére szolgál.

Az Európai Gyógyszerügynökség adatai szerint már mintegy 1,5 millióra tehető Európában azoknak a száma, akiket ezzel az oltóanyaggal immunizáltak. A gyógyszer használatát az EU központilag engedélyezte, a nemzeti hatóságoknak ez esetben nincs döntési joguk.

Köze volt-e az oltásnak a légzésbénuláshoz?

Január 23-24-én összegyűlt Londonban a CHMP (Az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerek Bizottsága), ahová megküldték a az elhunyt osztrák lány törvényszéki orvosi boncolásának az eredményét. Egy magas rangú bécsi szakember a hatóság képviseletében úgy nyilatkozott: a jelentésből egyértelműen kiviláglik, hogy az oltásnak a legnagyobb valószínűség szerint a halálesethez semmi köze nincs, bár ennek 100%-os kizárása sem lehetséges a vérszérum hiánya miatt.

A fiatal nő ismeretlen okból bekövetkező légzésbénulás következtében hunyt el, a méhnyakrák elleni oltás a halál „lehetséges” okaként szerepel az igazságügyi orvosi szakvéleményben.

A CHMP a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján úgy véli, hogy a Gardasil „előnyei továbbra is felülmúlják a kockázatokat”, és nincs szükség a termékinformációk megváltoztatására. Ezzel egyidejűleg továbbra is figyelik a helyzet alakulását, hogy – ha szükség lenne rá – meghozzák a megfelelő intézkedéseket.

Az osztrák orvosok kitartanak a HPV-oltás mellett

Ausztriában az elmúlt napokban mind a Gyermekorvosok Egyesülete, mind számos szakember továbbra is kiállt a HPV-oltás mellett. Az Ausztriai Ráksegély Egyesület elnöke, Paul Sevelda bécsi nőgyógyász egyrészt gyors felvilágosítást sürgetett, másrészt pedig úgy nyilatkozott, hogy az Ausztriában kialakult jelenlegi hangulat miatt kicsit várni kellene az oltásokkal.

Konrad Brustbauer, bécsi betegjogi képviselő azonnali cselekvésre szólít fel, hiszen az érintetteknek egyértelmű állásfoglalást kell kapniuk az Egészségügyi Minisztériumtól, hivatalos és az összes tartományra kiterjedő formában. „Forró drót” bevezetését követeli a lakosság tájékoztatására. Úgy véli, nem kell pánikba esnie annak, aki már megkapta az oltást, ugyanakkor az egyes esetekben az oltással összefüggésben felbukkanó szövődményeket komolyan kell venni.

Egy amerikai vélemény: az oltás szükségtelen és nem elég hatékony

Az ismert amerikai orvos szakíró, dr. Mercola rámutat, hogy a HPV vírus elleni védelmet célzó oltóanyag gyártója, a Merck cég az utóbbi időben már leállította a Gardasilnak kötelező védőoltásként való elfogadtatását célzó kampányát. Jó okkal tette ezt, ugyanis az Egyesült Államokban megszaporodtak a hivatalos orvosi jelentések az oltás alkalmazásának mellékhatásairól. Míg 2006 decemberében napi átlagban 4 ilyen jelentés érkezett az illetékes szövetségi hivatalhoz (VAERS), 2007 májusában már átlagosan napi 15 alkalommal jelentettek mellékhatást az amerikai orvosok. Ha pedig tudjuk, hogy az orvosok általában hivatalosan legfeljebb minden tizedik mellékhatást jelentik és dokumentálják, akkor a beoltott és valóban érintett személyek számát sokkal nagyobbra becsülhetjük.

Emlékeztet a szakember arra, hogy az agyhártyagyulladás (meningitis) ellen a Sanofi által kifejlesztett Menactra oltóanyaggal hasonló volt a helyzet néhány éve. Az orvosok számos alkalommal jelentettek mellékhatást, ráadásul az oltás csak az esetek 30-50%-ában nyújtott védelmet. A kórokozó baktériumtörzsnek ugyanis 13-féle alfaja és 5 szerotípusa létezik, közülük az A, a C, az Y és a W-135 ellen véd a Menactra, a B ellen azonban nem. Márpedig az USA-ban éppen az utóbbi okozza az összes eset egyharmadát, a csecsemőkori megbetegedéseknek pedig több mint a felét.

Mercola doktor egyébként szükségtelennek, kevéssé hatékonynak és nagyon drágának minősíti a Gardasillal való oltást, mert mint írja, a HPV vírus más módon is szinte 100%-os biztonsággal elkerülhető. Idézi a New England Journal of Medicine című orvosi szaklapban közölt tanulmányt, amely szerint egyedül a gumi óvszer (kondom) használata 70%-kal csökkenti a HPV előfordulását. Ezzel szemben a Gardasil csupán a HPV vírus négyféle változata ellen véd, amelyek a méhnyakrákos megbetegedések 70%-át, valamint a nemi szerveken megjelenő szemölcsök 90%-át okozzák.

Még egy érdekesség: dr. Mercola hangsúlyozza, hogy a hivatalos mellékhatás-jelentések száma a rakéta sebességével emelkedett azokban az esetekben, amikor a Menactrát és a Gardasilt együttesen adták be. Ilyenkor a következő betegségek és rendellenességek növekedését dokumentálták:

 

Betegség neve

Százalékos növekedés

Guillan–Barré-szindróma

1000%

Légzészavar

114%

Szívproblémák

118%

Idegrendszeri, izom- és mozgáskoordinációs problémák

234%

Görcsök és idegrendszeri problémák

301%

(Forrás: HPV-Impfstoff für EU weiterhin sicher, HPV-Impfung: Todesursache weiter unklar, Doctors in Denial About Vaccine Reactions?)

A német nyelvű cikkeket magyarra fordította Mészáros Csilla.

www.natursziget.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja