SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Átfogó tudásbázis készül a rákbetegek és családtagjaik számára - 200 kérdés, 200 válasz a vastagbélrákról

Családinet [cikkei] - 2016-10-03
Átfogó tudásbázist építenek fel a vastagbélrákos betegek és családtagjaik számára a nonprofit Rákgyógyítás.hu internetes portálon. Összesen 200 közérthető cikket tesznek közzé a vastagbél- és végbéldaganatokról: a betegség kialakulásáról, diagnózisáról, a hagyományos és új kezelési lehetőségekről, a mellékhatásokról, a fizikai és lelki kihívásokról. A cél, hogy egyetlen reklámmentes felületen megtaláljanak a betegek minden fontos információt, s a tudásbázisra a kezelőorvosok is támaszkodhassanak pácienseik felkészítése során.
Átfogó tudásbázis készül a rákbetegek és családtagjaik számára - 200 kérdés, 200 válasz a vastagbélrákról
Gyerekeimnek, unokáimnak átadhattam a hajlamot a vastagbélrákra? Mit jelöl a vastagbélrák és végbélrák TNM osztályozása? Döntenem kell a vastagbélrák kezeléséről, kérhetek másodvéleményt? Vastagbélrákom van: meddig fogok élni? Milyen gyógyulási, túlélési statisztikai adatok ismertek vastagbélrákban? Hogyan alakulhatnak ki és miként kezelhetők a vastagbélrák áttétjei? Néhány kérdés abból a kétszázból, amelyre közérthetően kidolgozott szakmai választ találnak a Rákgyógyítás.hu portálon 2016 szeptemberétől az olvasók. A válaszok nem egyszerre, hanem 2016. szeptember és december között folyamatosan kerülnek fel a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szakmai támogatásával működő portálra, ezzel nyitva teret annak, hogy javaslataikkal az olvasók is szerkeszthessék az új rovatot. A közérdekű és sok vastagbélrákos beteget érintő kérdésekre válasz születik az új rovat keretein belül.
 
– A felkészült betegeknek jobbak a gyógyulási esélyei, mert értik mi és miért történik velük, s tudatosan együtt tudnak működni orvosaikkal. Ha az alapvető kérdésekkel tisztában vannak a betegeink, a zsúfolt rendeléseken rendelkezésre álló kevés időt érdemi konzultációra lehet fordítani, ez pedig betegnek és orvosnak egyaránt érdeke. Portálunk a rákbetegségek közül most elsőként a vastagbélrákról és végbélrákról felmerülő legfontosabb kérdések teljességre törekvő megválaszolására vállalkozik – tájékoztat prof. dr. Bodoky György, a Rákgyógyítás.hu portált kiadó Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány elnöke.
 
– Év végére áll össze teljességében az a tudásbázis, amelyből minden vastagbéldaganattal vagy végbélrákkal érintett beteg részletesen tájékozódhat betegségéről, a kialakulás lehetséges okairól, a vizsgálatok menetéről, a kezelések típusairól, a mellékhatások csökkentésének lehetőségeiről, az életkilátásokról. A rovat a vastagbélrákról szól, de a válaszok egy része más betegségtípusban érintett betegek számára is tanulságos lehet – fogalmaz B. Papp László, a Rákgyógyítás.hu főszerkesztője.
 
A kérdések összeállításában a szerkesztők együttműködnek a Gyógyulj Velünk Egyesülettel. A Rákgyógyítás.hu oldalról hivatkozással akár szerkesztőségek, akár betegszervezetek saját honlapjaikra is átvehetik a cikkeket, így azok még több emberhez eljuthatnak. A rovat frissítései a portál közösségi oldalán is folyamatosan követhetők.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja