SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Erősítsük immunrendszerünket gyógynövényekkel - Bodorrózsával és lángvörös kasvirággal a torokgyulladás ellen

Családinet [cikkei] - 2016-03-29
Köhögés, torokfájás, tüsszögés - a kora tavaszi időszakban egymást váltják a kisebb-nagyobb megfázások, amelyek a pihenés és a mézes tea kortyolgatása mellett különféle gyógynövényekkel is orvosolhatók.
Erősítsük immunrendszerünket gyógynövényekkel - Bodorrózsával és lángvörös kasvirággal a torokgyulladás ellen

A bodorrózsa, lángvörös kasvirág, orvosi zsálya és barbadosi cseresznye kivonatai nem csak a köhögés és torokfájás ellen hatékonyak, de különösen jól erősítik az immunrendszert, így általuk megelőzhető a vírusos toroklob és az influenza is.

A kora tavaszi hónapokban lépten-nyomon köhögő, orrukat fújó emberekbe botlunk, így nehéz elkerülni a megfázás kellemetlen tüneteit. A legjobb megoldás időben felkészíteni az immunrendszert a baktériumokban és vírusokban gazdagabb időszakra, de ha ez nem sikerült, természetes segítségünkre lehetnek a sokoldalú gyógynövények.

„A bodorrózsában például háromszor annyi antioxidáns van, mint a zöldteában, és ezzel a szervezet védekezőképességének egyik legnagyobb támasza lehet. Antivirális hatású, aminek az előnyeit elsősorban a vírusfertőzésekkel járó megbetegedések, mint a nátha és az influenza esetén élvezhetjük.
A nyákoldásos köhögés, toroklob ellen különösen hatásos, de bakteriális és gombás fertőzésekkel is sikerrel veszi fel a harcot”
– mondta el dr. Garay Zsolt fül-orr-gégész szakorvos.

A szakértő azt is hozzátette, hogy a lángvörös kasvirág leveleiből és gyökeréből készült kivonat ezzel szemben nem csak az immunrendszert támogatja, de jelentősen fokozza a fehérvérsejtek működését is, ami a gyulladásokkal járó megbetegedések idején lehet hasznunkra. Sikerrel alkalmazható a betegségek megakadályozására, lerövidítésére, valamint a tünetek hevességének enyhítésére, de kiváló alapösszetevője lehet a nehezen gyógyuló sebek, fekélyek és a nyálkahártya-gyulladás kezelésére szolgáló kenőcsöknek is.

„Az orvosi zsálya illóolaj- és cseranyag-tartalmának köszönhetően kiváló fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladásgátló, amit nem csak a meghűléses megbetegedésekben, de a szájápolásban is előszeretettel használnak például fogíny- és torokgyulladáskor. Mivel a zsályának étvágygerjesztő hatása is van, támogatja a legyengült szervezet mielőbbi megerősödését is” – árulta el dr. Garay Zsolt. A barbadosi cseresznye, vagy más néven acerola legnagyobb értékét a benne található C-vitamin adja. Egy darab gyümölcs kilencvenszer több C-vitamint tartalmaz, mint egy meghámozott narancs, bár ez a mennyiség az éréssel együtt fokozatosan csökken. A kereskedelmi forgalomba hozott gyümölcsöt ezért még zölden, éretlen állapotban szüretelik le – évente akár háromszor is. A C-vitamin mellett az acerolában még legalább 150 jótékony összetevőt azonosítottak, ilyenek az A, B1, B2 vitaminok, a vas, magnézium, kálium, kalcium és a foszfor.

„Ezek a gyógynövények egyenként is sikerrel vehetik fel a harcot a megfázás és influenza kellemetlen tüneteivel, de hatásukat összeadva igazi csodaszernek számítanak. Hatóanyagaik leghatásosabban szájspray formájában juttathatók a szervezetbe, mert így védőpajzsot képeznek a garatban és gátolják a szervezetbe került vírusok szaporodását” – zárta a beszélgetést a szakértő. 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja