SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így erősítsd az immunrendszered télen!

Családinet [cikkei] - 2014-11-28
 [X]

A téli időszakban kiemelten fontos, hogy jobban odafigyeljünk egészségünkre, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben kaphatunk el betegségeket. Ha Te sem szeretnéd az ünnepeket az ágynak dőlve tölteni, akkor fogadd meg a következő tanácsokat!
Így erősítsd az immunrendszered télen!

 

Erősítsd meg a szervezetedet!

A változékony időjárás az immunrendszerünket is jócskán megviseli, ezért szervezetünk védekező mechanizmusa ebben az időszakban gyengébb a környezetünkből érkező baktériumokkal szemben. Éppen ezért könnyebben elkaphatunk olyan betegségeket is, amelyek más évszakban talán jelentéktelenek lennének védekező rendszerünknek. Egy kis odafigyeléssel azonban könnyen felvehetjük a kesztyűt a baktériumokkal szemben!

 

Ezekre figyelj oda:
 

Alvás és relaxáció

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás igen fontos tényező energiaszintünk fenntartásához. Tévedés, hogy a többszöri nem alvást egy hosszúval be lehet pótolni, mivel egy felnőtt szervezetnek minden nap legalább 8 óra pihenésre van szüksége. Az sem mindegy, hogy mindezt mikor tesszük, hiszen biológiai óránk beállítódása miatt igazán pihentetőnek az éjfél előtti alvásidő számít.

Kiegyensúlyozott étrend

A szervezet immunsejtjeinek 80%-a a belekben található. Az itt lévő baktériumflóra és bélnyálkahártya akadályt képez a káros organizmusok ellen, így védve szervezetünket a betegségektől. Ebből adódóan nagyon fontos a kiegyensúlyozott és változatos étrend, s bár a napi ötszöri étkezést sokszor nehéz betartani, ilyen esetekre célszerű magunknál tartani valamilyen gyümölcsöt vagy ivólevet, hogy a köztes étkezéseket is pótolni tudjuk.

 

Valódi támogatás az immunrendszernek

Immunrendszerünk erősítésére B-vitaminban gazdag étrend ajánlott, hiszen ezeknek a vitaminoknak igen nagy szerepük van szervezetünk védekező rendszerének támogatásában. Segítenek a stressz, a fáradtság, és a kimerültség leküzdésében, valamint az energiatermelő anyagcsere-folyamatok fenntartásában is. A megfelelő egyensúly érdekében érdemes probiotikumokkal is védeni bélflóránkat, hiszen ezek az emberi szervezet szempontjából olyan jótékony baktériumokat tartalmaznak, amelyek pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni például a légúti fertőzések gyakoriságát, vagy az allergia és ekcéma kialakulását, de antibiotikumos kezelések után is gyakran javasolják őket.

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja