SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Megfelelő vércukorszint 2-es típusú diabéteszben a betegség minden stádiumában

Családinet [cikkei] - 2010-11-05
Az Európai Diabetes Társaság 46. éves közgyűlésén újabb adatokat ismertettek az új antidiabetikus készítmény III-as fázisú klinikai vizsgálati programjáról. A tanulmányok eredményei alátámasztották, hogy az egyelőre vizsgálati gyógyszer a jövőben alkalmas lehet a 2-es típusú diabéteszes betegek vércukorszintjének beállítására - mégpedig a betegség stádiumától, vagy a veseműködés állapotától függetlenül.
Megfelelő vércukorszint 2-es típusú diabéteszben a betegség minden stádiumában

A cukorbetegség elleni küzdelemben nagy előrelépést jelentenek a most nyilvánosságra hozott eredmények, amelyek két III-as fázisú vizsgálat és egy másik érdekes vizsgálat tanulságairól számolnak be. A tanulmányok keretében egy új gyógyszercsoportba tartozó, fejlesztés alatt álló készítmény hatásait elemezték, amely az elképzelések szerint egy naponta egy alkalommal, szájon át szedendő tabletta formájában lesz elérhető a betegek számára.

Az új adatok alátámasztották, hogy a vizsgált készítmény számottevően és fenntarthatóan képes csökkenteni a vércukorszintet. A terápia egyik jelentős előnye a hagyományos antidiabetikummal szemben, hogy nem a vesén keresztül választódik ki, emiatt bármilyen fokú vesekárosodásban szenvedő 2-es típusú cukorbeteg kezelésénél alkalmazható úgy, hogy nem feltétlenül szükséges módosítani a gyógyszer adagját.

 A jelenleg kapható legkorszerűbb DPP-4 gátlók zömmel a vesén keresztül ürülnek, ezért számos országban egyáltalán nem ajánlják előrehaladott vesekárosodásban szenvedő betegek számára. A vizsgált készítmény szintén a DPP-4 gátlók csoportjába tartozik és rendelkezik azok kedvező hatásaival, alkalmazásakor azonban szükségtelen a veseműködés további monitorozása. A gyógyszeradagot sem kell a veseműködés hanyatlásával párhuzamosan módosítani, mivel nem a vesén kívül választódik ki. Mindez kényelmes és javíthatja a betegek együttműködését, továbbá megkönnyíti az egészségügyi szakember dolgát.
Ismeretes, hogy a jelenlegi első vonalbeli kezeléseket nem minden beteg tolerálja nagy dózisban, mert mellékhatásként többek között hasmenést, hányingert, hasi puffadást okozhat, sőt, tejsavas acidózis kockázatával járhat - ez jelentősen korlátozza ezen terápiák alkalmazását. A most nyilvánosságra hozott eredményekből kiderült, hogy a tesztelt készítmény sikeresen alkalmazható olyan 2-es típusú cukorbetegek esetében is - beleértve a károsodott veseműködésű betegeket - , ahol a hagyományos kezelés nem volt elegendő, vagy éppen ellenjavallt volt.



Bebizonyosodott továbbá, hogy a készítmény a hagyományos terápia kiegészítéseként is biztonságosan alkalmazható 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegeknél, akiknek a korábbi kezelés önmagában nem biztosított kielégítő vércukorszint-beállítást.

A világ felnőtt népességéből mintegy 285 millió ember szenved cukorbetegségben, s számuk a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF - International Diabetes Federation) becslése szerint 2030-ig világszerte várhatóan 438 millióra nő. 2010-ben a diabétesz és annak szövődményei közel 4 millió életet oltanak ki a 20-79 évesek között - a cukorbetegek nagyjából fele szív-érrendszeri betegségben hal meg.

Forrás: WELL PR Ügynökség

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja