SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7+1 tanács nem csak kismamáknak: Hogyan válassz ruhát a babának?

Családinet [cikkei] - 2020-09-21
 [X]

Babaruhát vásárolni mindig öröm és izgalom, mert mi is lehetne cukibb, mint egy csöppséget apró holmikba öltöztetni. Van viszont néhány szempont, amire mégiscsak érdemes odafigyelni a választásnál, hogy a lehető legmegfelelőbb darabokat vidd haza a picinek. Íme néhány jótanács.
7+1 tanács nem csak kismamáknak: Hogyan válassz ruhát a babának?

 

1. Legyen jól szellőző anyagból!

Fontos, hogy a ruha anyaga természetes legyen, ezért lehetőleg olyan holmikat válassz, amik például 100 százalékban pamutból vagy akár biopamutból készültek, és amiken térdnél meg könyöknél plusz erősítés van a kúszás-mászás miatt.  Lényeges, hogy az anyag könnyen tisztítható legyen, hogy bármikor be lehessen dobni a mosógépbe. Nem árt alaposan megnézni a termékek címkéjét, mert ott van feltüntetve minden információ arról, hogy hány fokon lehet kimosni, vasalni az adott darabokat.

Auchan Inextenso - 100% pamut babaruha

 

2. Legyen tartós textilből!

A jó babaruha erős és strapabíró. Nemcsak a mosást és a folttisztítást kell rendületlenül állnia, de bolyhosodnia sem szabad. A lényeg, hogy gyakorlatias légy: nem kizárt, hogy az a ruha, ami most a babádon van, pár év múlva már az öccsét vagy a húgát fogja boldogítani, ezért az anyag minősége mellett figyelj oda a varrás igényességére is!

 

3. Legyen erős, de puha anyagú!

Ugye te sem szeretnéd, ha kidörzsölődne vagy megsérülne a kisbabád bőre? Akkor semmiképp se vásárolj merev varrású, éles kapcsokkal ellátott holmikat. Ne csak kívülről vedd szemügyre, fordítsd is ki, és ellenőrizd belülről a terméket. Az igazán minőségi gyártók nemcsak a külsőségekre adnak, hanem termékeik megmunkálására is.

Auchan Inextenso - erős, de puha anyagú babaruha

 

4. Legyen könnyen kigombolható!

Minden gyakorló kismama tudja, mennyire fontos, hogy a babaruhát pár pillanat alatt fel lehessen adni a picire, vagy levenni róla, ha gyorsan tisztába kell tenni. Praktikus, ha például egy rugdalózó végig patentos, mert akkor egy mozdulattal szét lehet nyitni. Ha pedig nem szeretnéd fölöslegesen megnehezíteni a dolgod öltöztetéskor, az első félévben ne adj a picire pulóvereket és egyéb belebújós holmikat, mert ezeken átbújtatni a baba fejét, karját nem mindig jó móka, különösen, ha nyűgös a gyerek, vagy épp nem akar megmaradni egyhelyben.

 

5. Legyen praktikus stílusú!

Tudjuk, hogy nehéz ellenállni a cukinál cukibb, csodaszép babaruháknak, de nem biztos, hogy megéri pénzt áldozni rájuk. A kisbabák akkor a legboldogabbak, ha kényelmes ruhában mozgolódhatnak a világban, nekik nem fontos a díszítés, nincsen szükségük zsebekre, gallérokra, fölösleges gombokra. Sőt, a babaruhák címkéit is érdemes az első feladás előtt levágni.

Auchan Inextenso kényelmes babaruha

 

6. Legyen elég megfelelő méretű darab!

A babák elképesztő iramban nőnek, ezért nem érdemes túl sok holmit begyűjteni egyszerre, inkább frissítsd rendszeresen a pici ruhatárát. Kezdésnek elég is 6-8 váltás: például nyolc body, nyolc rugdalózó, néhány zokni és sapka. Aztán ahogy telik az idő, és látod, hogyan nő a pici, gyarapíthatod a kollekciót további darabokkal. 

 

7. Legyen vidám és játékos!

Ha egy gyártó minőségi színezőanyagokat használ, amik nem kezdenek el fakulni rögtön az első mosások után, akkor miért ne örvendeztethetnénk meg magunkat és a gyereket néhány aranyos, a kedvenc mesehőseit ábrázoló mintával? Nemcsak a cukiságfaktor nő így, de a pici is szívesebben visel magán olyan darabokat, amiken ismerős és barátságos figurák vannak.

Auchan Inextenso Mickey & Minnie babaruha

 

+ 1. Réteges öltözködés

A legjobb az, ha sikerül úgy összeválogatnod a különféle darabokat, hogy saját kis ruhatárat alakíthass ki belőle a picinek különféle alkalmakra és időjárási viszonyokra. Az Auchan Inextenso kollekciója most széles választékot kínál kedvező áron babaruhákból és egyéb kiegészítőkből, mert a piciknek is jár a nagy törődés. Böngészd katalógusunkat online, és látogass el valamelyik áruházunkba!

Auchan Inextenso logo

Advertisement

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja