Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Főzés, háztartási praktikák, avagy hogyan tegyük ízesebbé és könnyedebbé életünket?! Minden született feleségnek itt a helye akinek vannak jó tippjei amiket szívesen meg is oszt másokkal! Érdekel hogy jön ki a folt egészségtelen bolti vegyszerek nélkül, mitől nem hervad el hamar a petúnia, és hogyan kell rávenni a kutyádat, hogy ne ugráljon össze minden vendéget. Meg még ezermillió hihetetlenül fontos, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen dolog amit a pasik úgysem értenének...

nyílt - 112 tag

Fórumtéma: Milyen a modern,mindennel jól felszerelt konyha?


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (18 db)


10. 04. 11:43
lilla12

Signora, azért vannak olyan elektromos eszközök, amik igenis is spórolnak energiát. Pl. a mosogatógép rengeteg vizet spórol, persze használ mellé áramot, de annyi talán azzal is elmegy, ha felkapcsolod a villanyt, amíg kézzel elmosogatsz. És egy háziasszony nemkevés izomenergiát és időt spórol például ha robotgépet használ sütéskor és nem kézi habverőt.. ezeket lehet mérlegelni, hogy minek mire van szüksége, vagy mit tart előrébb valónak, de egy napi 8 órában dolgozó anyuka szerintem igazán hálás, ha munka után nem kell negyedórát izzadnia azzal, amit 2 perc alatt könnyedén elintéz a géppel. A mai életmód megköveteli hogy dolgozzunk, és ezt kiszolgálják a gépek. Sajnos vagy nem sajnos, de ilyen világban élünk. Persze jó visszamenni a nagyi konyhájába nosztalgiázni, azt én is szeretem!! :)

10. 04. 10:24
villkat

Signora!

Van igazság abban, amit mondasz, bár én kissé máshogy látom a helyzetet! :)
A modern és ultra modern konyháról leírt gondolataiddal teljesen egyetértek, ezek valóban így vannak, bár kissé ironikusnak érezlek.

Másrészt viszont fejlődik a világ, fejlődik a technológia, új konyhaeszközök és elektromos berendezések váltják a klasszikus főzőeszközöket.:) Ezt el kell fogadnunk, hiszen energiát és időt spórolhatunk velük. Én személy szerint nagyon szeretem a háztartási gépeket, mivel könnyen elkészíthetek velük bármit. Próbáld ki te is, mennyivel kényelmesebb egy mosogatógép, vagy egy konyharobot! :)

09. 18. 14:53
kissnegabriella

ahan,ennél már csak amikor a csini,3 évvel idősebb unokabáttyám sütötte ezeket,nekem,az öcsikémnek,s a bonyhádi utcabelieknek!Vagy 10 kis kölyöknek még:)

09. 18. 08:43
molli29

Nekem a legszebb emélkeim egyike, mikor még sehol sem volt a "modern" konyha, a nagymamámmal ültem a kis nyárikonyhájában, és sütögettük a fánkot, palacsintát... :)

09. 17. 07:53
kissnegabriella

:(általános tudom....:)de én írtam a Csacsogóban apucikánkról,hogy......addig én csináltam,én is szeretek főzni,sütni ám...csak nekem nincs akkora érzékem hozzá...:(:)

09. 17. 07:12
Signora

Milyen is a modern konyha?

-ultra modern:csili-vili futár hozza az ebédet,étteremben a vacsi a kártyaparti előtt.
-modern: mindenféle elektromos ketyere,/víztisztítótól a mosogatógépig/bedugom és KÉSZ!!

ÉS HOL MARAD A KONYHA IGAZI VARÁZSA??

Mert egy asszonynak nem kín a tűzhely, hanem TRÓNUS ahonnan a világot kormányozza!!!!

NA és kiszámolta már valaki, mennyi felesleges energiát pocsékolunk a soha árát be nem hozó elektromos ketyerékkel.

:p;)

Signora

09. 16. 19:32
kissnegabriella

AQz úram kivételes ordít velem mert már rég ő űlne ide,pussz!!!:)

09. 16. 19:32
kissnegabriella

VÁÓ!NAGYON KEDVES VAGY!!Köszönöm!!!!!!!!Máris szeretlek és érezzük ,egyenlőre Amillácskával,de majd jönnek a többi anyukák is:ISTEN HOZOTT!!IGAZI CSAPATJÁTÉKOS VAGY!!S amiket írtál magadról az is tisztára mint én olyan az érdeklődési köröd is!!PUSSZ!!!Tudod,pl.:Dina mennyit dolgozott rajtam??És Eduka és Marcsi és Amilla és mamyykánk és ...jajj,ha valakit kifelejtettem:BOCSÁNATOT KÉREK!!Képzeld!A munkanélküliséges csoportunkban akár pár nap múlva de az augusztust ha elolvasod két oldal nyomor ...és idegen ANYUKÁK,mi itt,messze egymástól!!SEGÍTÜNK ÉÁLNI!!!!!!

09. 16. 19:03
Signora

Fel a fejjel!!!!
Ma mindenki 2x de inkább 4x is meggondolja mire költsön.
Te egy remek ember vagy Gabi!
Tudom én, hogy a jutalék a megélhetés alapja.
Arra gondolj amikor felébredsz minden reggel: MA VAN A LEGJOBB NAPOM ÉS MOSOLYOGJ.
HIGGY MAGADBAN.
:)

Signora

09. 16. 18:33
kissnegabriella

Köszi,hogy átlendítünk...hoooppp!!!Na,anyukák,meséljetek csak!Kiknek,mik vannak a konyhában?/Bár nagyon jó lenne már totyáról tudni:kapja a vacsorát,vagy főzi?Apuka,vagy anyuka?:)/

09. 16. 09:25
molli29

Modern konyha: Minden benne van, ami kell... :D
Kinek mi kell bele? Nos?

09. 08. 17:50
kissnegabriella

köszönöm ...csak...rengeteget dolgoztunk-mondtam is a főnöknőmnek...-ő tudja is,hiszen nagyon sok üzletkötőnk ki volt próbálva,4 csoport is az SZTK-ban és ketten maradhattunk a nővérke aki 40 évig volt a zirci kórházban nővér és én,a marketingszakember...és most mégse tudom fenntartani a vállalkozásom...és magam...KÖSZÖNÖM,HOGY VAGY NEKEM!!!

09. 08. 17:45
molli29

Jujj, erre ne is gondolj, hogy te nem érsz semmit!!!
A válság így érintett nagyon sok vállalkozást, visszaesett a kereslet sokminden iránt, nem te vagy az oka Gabi....

09. 08. 15:22
kissnegabriella

vérzik a szívem de mint már írtam most kaptam az utolsó jutalékomat......igaz,múlthóban kellett volna,csak el lett tévesztve....:(nincs értelme maradnom már nem tudok eladni,vagy én fulladtam ki és már nem érek semmit:(:(:(

09. 08. 13:53
molli29

:o