Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Főzés, háztartási praktikák, avagy hogyan tegyük ízesebbé és könnyedebbé életünket?! Minden született feleségnek itt a helye akinek vannak jó tippjei amiket szívesen meg is oszt másokkal! Érdekel hogy jön ki a folt egészségtelen bolti vegyszerek nélkül, mitől nem hervad el hamar a petúnia, és hogyan kell rávenni a kutyádat, hogy ne ugráljon össze minden vendéget. Meg még ezermillió hihetetlenül fontos, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen dolog amit a pasik úgysem értenének...

nyílt - 112 tag

Fórumtéma: Vendégvárók, mártogatók


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (16 db)


10. 01. 13:06
zsaneem

én ma gombalevest csinálok, nagyon egyszerű: hagymát olajon megpárolom, rá a gomba, víz és ha felfő lehet ízesíteni és a csavar: tejföl+két kanál liszt, összekeverem és ha ismét felfő kész. igazán finom sajttal :p

09. 07. 00:43
Signora

Miután elég sokáig tart a Candida diétám, ma csicseriborsó kencét csinálok:

300gr csicseriborsó /délutántól reggelig beáztatva/
100gr zeller
Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.Félretesszük a levét,ha kell a kikeveréshez.
Fűszerezzük: petrezselyem, metélő hagyma, fokhagyma, borsikafű
Oliva olajjal botmixerrel krémes állagúra keverjük.
Oliva helyett lehet vaj is./A margarint elvből nem ajánlom, az nem élelmiszer, csupán vegyi anyag /
:) Szeressétek

Signora

03. 18. 09:25
nyareve

Mado: ezt én is kipróbálom!:)

03. 08. 11:33
Signetta

Mado, azt hiszem, ez az én receptem lesz, mert imádom a juhtúrót. : )) Pirítósra kened ezt a masszát? Köszi! Gyere már a "Vicusmamesz kifőzdéje"-be is, ott is oszd meg velünk. : ))

03. 02. 09:26
madoemszi

nem egy pasizós kence, de isteni főleg, hogy nem is szeretem a juhtúrót :D
Bursin

20-30 dkg juhtúró
2-3 krémsajt (natúr Medve, tömlős)
10-15 dkg vaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, petrezselyem, snidling

nem lehet abbahagyni :)

http://vonalzo.picibaba.hu/400.jpg
http://vonalzo.picibaba.hu/401.jpg
http://vonalzo.picibaba.hu/402.jpg
http://kep.tar.hu/madoemszi

01. 10. 13:27
Angelika70

RE:/Lencsilány/ Már régóta csábít a töltött tojás gondolata,de amit a boltban lehetkapni...Nos ezeddig nem volt hozzá bátorságom.Az általad írt receptet viszont mindenképpen kipróbálom.Szóval:Köszönöm

10. 22. 15:33
Signetta

Mióta ide írtál, már biztos ettél. :D

10. 04. 22:15
madoemszi

éhes lettem :)

http://vonalzo.picibaba.hu/400.jpg
http://vonalzo.picibaba.hu/401.jpg
http://vonalzo.picibaba.hu/402.jpg
http://kep.tar.hu/madoemszi

10. 03. 14:41
kisokos

Laura: az aszalt gyümölcsös talán, de nem annyira, bár sós + édes jöhet!

A főtt tojás összetörve vajjal kikeverve fűszerezve is jó.

10. 01. 14:52
Signetta

Édessel is jó a sós. : ) Legalább is, én szeretem. : ) Pl. sós vajas kenyeret, körtével. : )

Lencsilány, jó a töltött tojásos recepted, csak a tojást nem szeretjük nagyon. :/ Ezt a tölteléket tojás kihagyásával nem lehetne valami másba tölteni? Esetleg krumpliba valahogy?

09. 30. 16:55
Laura

A jóreggelt keksz nem édes véletlenül?! Ez egy sós mártogató! :D

09. 30. 14:33
kisokos

A mártogatósokhoz én nem szeretem a nyers zöldségeket, de például keksszel eltudom képzelni. Jó reggelt keksszel fogom kipróbálni a joghurt + sajtkrémet, mert a fokhagymát sem szeressem.:)

09. 30. 12:51
lencsilany

A másik gyors, és nagy sikerű éhségcsillapító pedig a muffin :)
A létező legegyszerűbben készítem el ilyenkor. Ami megy az alaptésztába, az csokikockák (jó nagyok, hogy utána roppanjon a harapáskor), almakocka, mazsola.
Ami nem jött be: puffasztottrizs, cornflakes. Ezek valamiért nem érvényesültek annyira, viszont a puffasztott rizs kifejezetten idegesítő volt benne :D

09. 30. 12:33
lencsilany

Én, ha nem szeretnék/tudok nagyobb ebédet összedobni a vendégeknek, akkor be szoktam dobni a töltött tojás mentő-ötletet. Ha akarom, hidegen tálalom, ha akarom, akkor melegen.
Megfőzöd a tojásokat keményre, megpucolod. Félbevágod őket, kiskanállal egy tálba kikaparod a sárgáját úgy, hogy a fehérje ne sérüljön meg. A sárgákat összetöröd villával, teszel hozzá annyi tejfölt, amennyivel feljavítod krémsre az állagát. Tehetsz bele akár sonka/kolbász kockákat, reszelt sajtot, megfűszerezed sóval, borssal, petrezselyemmel, esetleg vágsz bele újhagymakarikákat. Amikor jól összeállt a massza, szépen visszatöltögeted a félbevágott tojásfehérje csónakocskákba. Ha hidegen akarod tálalni, akkor a hűtőbe, ha melegen, akkor pedig a sütőbe (jénai/tűzálló tálban) tolod be, amíg szépen meg nem pirul a teteje. Én a sütőberakás előtt mindegyikre még szoktam tenni egy kiskanál tejfölt is, hogy szép barnára süljön, meg baconszeletet is. ha az megbarnult, akkor onna tudom, hogy kész.

09. 30. 12:29
Signetta

Sziasztok! Ma csatlakoztam ehhez a közösséghez, de örülök, hogy megtaláltam rögtön ezt a Laura által leírt "mártogatós" receptet. : ) Hétvégén vendégeim lesznek, de nem akarok nagy "felhajtást" a kaja körül, mert csak pár órácskát lesznek itt, így azt hiszem, elkészítem nekik ezt a finomságot. : ) Köszi! : )