Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Főzés, háztartási praktikák, avagy hogyan tegyük ízesebbé és könnyedebbé életünket?! Minden született feleségnek itt a helye akinek vannak jó tippjei amiket szívesen meg is oszt másokkal! Érdekel hogy jön ki a folt egészségtelen bolti vegyszerek nélkül, mitől nem hervad el hamar a petúnia, és hogyan kell rávenni a kutyádat, hogy ne ugráljon össze minden vendéget. Meg még ezermillió hihetetlenül fontos, a mindennapokhoz nélkülözhetetlen dolog amit a pasik úgysem értenének...

nyílt - 112 tag

Fórumtéma: Érdekel benneteket a spiriutalizmus?


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (18 db)


09. 23. 06:07
kissnegabriella

:)köszi

09. 22. 19:20
molli29

Ne félj Gabi! Nincsen hiba benned e téren. Barátkozó vagy, mindenre nyitott, aki ismer téged, az tudja, hogy mire írtad azt a választ - a vallásod szerint vezet halálba a spiritualizmus.
Persze más szemléletmódok is vannak, mindenkiét el kell fogadni, olyannak, amilyen, sokféleképpen lehet látni és magyarázni egyazon dolgot.
Egyébként pillanatnyi hangulattól is függ, mire mit írunk, mit válaszolunk-vannak jó és rossz napjaink...
Vitára sem érdemes a dolog, de tényleg...:)
Béke-béke.

09. 22. 13:35
kissnegabriella

:)nekem nincs olyan aki nem szimpatikus...ja de mert azt írta szakértő és kiderült aki engedélyt adott neki az hibázott...na mindegy ő vele sincs bajom ,nem,hogy veled!!Én meg olyan okos sem vagyok ,hogy válogatni tudnék az emberek között...aztán meg én erőteléjes szangvinikus ios vagyok és akkor most mégegyszer megírom,elmagyarázom,most tanulom a bibliát és a 21 éves házasságunk alatt sosem mondta a férjem válunk akkor ha ez ,vagy az lesz de most ezt mondta a parapszichológiára...nem tudok válaszolni mert most tanítják nekünk,kis családomnak a MI HITÜNK SZERINTI HELYES és HELYTELEN DOLGOKAT!!!!
Mire fel mondasz ilyet??ÉN MINDENKIT SZERETEK!!!!!MINDENKIHEZ ARANYOS VAGYOK!!!S EGY ÖRÖKGYERMEK:lelkes,barátkozó,amolyan:MINDIG CSACSOGÓ!!!
Mollikaa!!Segíts !!!Én nekem,szerinted,lehet valaki aki nem szimpatikus??EL TUDOD TE KÉPZELNI????Elég régóta barátok vagyunk már azt lehet mondani,ugye?Elég sokat csináltunk már együtt!!!!!SEGÍÍTTSS!!!:(

09. 22. 09:40
madoemszi

értettem :)
sziasztok

09. 22. 09:38
madoemszi

sziasztok!

Gabi :)
úgy érzem a válaszodból , hogy nem vagyok neked színpatikus , kissé lenézőnek tűnik nekem ez az "akkor mégegyszer ".
bár lehet , ha szóban mondtad volna nem érezném ezt...
viszont elbeszélsz mellettem ,mert még mindig nem a kérdésre válaszoltál , de akkor innentől kezdve az igazi válasz nem fontos...

Honnan jövünk s hová megyünk? Mi életünk értelme? Mi a halál ill. a testi elmúlás mélyebb értelme? A halál valóban az abszolút végét jelenti személyiségünk létének?
Ezek a parapszichológia már több mint egy évszázada nemzetközi szinten vitatott alapkérdései.
Molli ahogy kivettem téged érdekelnek ezek , hogy ezekre választ kapj nem kell elmenni semmiféle tanfolyamra (persze nem hátrány ha van valaki aki segít ),képzésre ... pontosan úgy ahogy írtad a legelején :-Mindenből csak azt vedd át, amit igaznak, hihetőnek vélsz, vagy esetleg életed során megtapasztalsz.
nem kell ahhoz spirituális papnőnek lenned, hogy a számodra érdekes dolgokról tájékozódj :)
és fontos , hogy nyitott legyél
és szerintem is összefügg amiket írtál ...
Mi a rossz a reikiben, a radiesztéziában , az ingázásba,az auralátásban , a csakrákban abban , hogy a belső érzékek kifejlesztése annak érdekében hogy felfedezzük, hogy nem vagyunk rabjai az anyagi világnak, és segítenek abban, hogy megismerjük az univerzum összetettségét és ha megfelelően tudjuk használni őket, az életre keltett érzékek megmutatják a fizikai létezés csodáját, és hogy hol van benne a mi helyünk?
NEm hiszem , hogy ezek a halálba visznek ...
sőt ( nem vagyok semmilyen szekta tagja legfőképp nem egy öngyilkosé)azt nem gondolom , hogy a halál az egy borzasztó rossz... persze azoknak akik itt maradnak a földön siralmas ,főleg azoknak ,akik csak azt hiszik ,hogy ennyi volt az illető aki meghalt...

huhh be is fejezem mára ,mert kicsit sok voltam ... bocsi :p

09. 22. 09:36
molli29

madoemszi!

Elég az amennyit tudok, úgy érzem, nem kutatom, nem keresem már a választ.
Volt idő, hogy kerestem, de most már nem.

09. 22. 05:37
kissnegabriella

akkor mégegyszer:mi megvagyunk győződve róla a hitünk tanítja,helytelen az embereknek a spiritiszta dolgokkal foglalkozni,ami létezik,de a halálba visz

09. 22. 00:19
madoemszi

Sziasztok!
Gabi nálad erre gondoltam ÉN NEM TANULOM AZT!!!!!!----
nyilván van valami elképzelésed , hogy mi tartozik ebbe a parapszichológia tárgykörébe , ha ennyire kategórikusan elutasítottad a tanárnőd ezzel kapcsolatos tantervét.
Én nem ismerem mi tartozik a parapszichóhoz szóval csak egy kérdés volt.

Molli , nálad meg arra , hogy a lélek kiszáll a testből és mi lesz vele gondolatodra kérdeztem , hogy ez mennyire izgat téged, hogy erre mennyire keresed a választ vagy vársz-e választ ezekre .
Ez az asztal körbeülés szellem idézés nem ismeretes számomra :) (persze filmekben láttam , de ezen kívül még nem voltam ilyenen )

09. 21. 20:42
molli29

Ez az, ezt mondta a barátnőm is pont. Én is érzem ezt.
Tehát nem véletlenül nem merülök el a dologban, írtam is, ösztönösen félek tőle...
Tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, és elég is volt az...
Nem mennék bele szellemidézésbe, vagy ilyesmibe. Erre gondoltál madoemszi?


09. 21. 16:05
kissnegabriella

Nos lányok,amikor rákérdeztem a hitoktatónkra megmutatta a bibliában igen létező dolog a spiritulalis..... de a halálba vezet,Istennek nemtetsző!!

09. 21. 15:56
kissnegabriella

igen mollika,most is élvezetesen írtál ,nekem is tetszett,mint mindig!!

09. 21. 15:55
kissnegabriella

jó vagy :nekem ?Honnan tudjam ez a harmadik év anyaga!

09. 21. 09:55
madoemszi

Sziasztok !

Gabriella neked mit jelent az a szó, hogy parapszichológia ?
Molli ez a szellemes dolog mennyire érdekel téged , még ha félsz is tőle ?

09. 21. 09:48
kissnegabriella

Kijöhet és sokból ki is jött e betegség!Az öntudatunk a szellem!

09. 21. 09:43
molli29

Az egyetlen dolog amit valósnak vélek, de valamiért félek is tőle az- a szellemek.
Hiszem, hogy a lélek kiszáll a testből miután meghalunk, de hogy hová kerül, és mind elmegy e oda, vagy ha marad, meddig maradhat az élők közelében, és miért-arra nem tudni a választ. Kicsit félek is a dologtól ösztönösen...
A parapszichologiával nagyon vigyázni kell, még ha el is fogadod ezt ténynek, csak akkor szabad vele foglalkozni, ha nem félsz, szerintem és elég erősnek érzed magadat ehez. Hallottam, olyat, aki elvégezte a szellemgyógyászatot például- és onnantól fogva mindenhol, otthon is, még a szekrény tetején is szellemeket látott, és beszéltek is hozzá... Elmondta a családnak, ők pedig elvitték pszichologushoz, aki skizofréniát állapított meg nála- Addig semmi erre utaló problémája nem volt pedig...
A pszichologus tévedett, mert nem ismerte el, hogy tényleg láthatja a szellemeket, ha már pont olyan tanfolyamot végzett el, aminek ez a célja- vagy, pedig ilyen rossz hatással lettek volna rá a tanultak, látottak?