Családinet.hu

Családinet Közösségek



A közösségről: Kinek mit jelent Anyának lenni? Beszélgessünk róla.

nyílt - 22 tag

Fórumtéma: Kamaszkor


Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (2 db)


09. 29. 11:01
Monamaci

Nálunk még csak most kezdődik a kamaszkor.
Talán ezért járok most utána a dolgoknak,hogy megelőzzem a rossz döntéseimet.
B.M.
:):)

09. 29. 10:59
Monamaci

Szeretni való kamaszok
A kamaszok szülei sosem voltak olyan tanácstalanok, mint napjainkban. Kamaszaink életére mi, szülők vagyunk a legnagyobb hatással, irányító szerepünket csak akkor veszítjük el, ha kivonjuk magunkat a nevelésükből. Ekkor a tinik életében az irányító szerepet egy kortárs banda veheti át, valószínűleg nem a szó jó értelmében.
A legfontosabb dolog a szeretet a nevelésükben. Ezt azonban már másképp kell kifejeznünk, mint ahogy kisgyermekkorukban tettük. Fontos az is, hogy több generáció tapasztalatát eljuttassuk gyermekeinkhez. A nagyszülők is elmesélhetik, hogy milyen is volt az Ő korukban kamasznak lenni, - persze nem úgy, hogy -bezzeg az én időmben. Szeretetbe csomagolva fiataljaink biztosan, szívesen meghallgatnak néhány történetet, anekdotát, (de csak óvatosan, ne essünk túlzásokba).
A tinédzsereket a függetlenségvágy és az identitáskeresés mozgatja. Az önkifejezés módja nem változott jelentősen: a zene, a tánc, a divat, múló hóbortok, kapcsolatok. A stílus változott, más stílus keresésével (a szülőkétől eltérő) fejezik ki önmagukat és függetlenségüket.
:):)


1