Recept típusa: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szem burgonya
- 2 csirkehús kocka
- egy vöröshagyma fele
- oregano
- bazsalikom
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A padlizsánok zöld szárát levágjuk, villával megszurkáljuk a héját (hogy ne pukkanjon szét a sütés közben), majd egy tepsibe tesszük és megsütjük. Ezután meghámozzuk és eltávolítjuk a magokat.
Pici olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk felkockázott burgonyát és puhára főzzük. Belekeverjük a mag nélküli, felkockázott padlizsánt, az előfőzött csirkehús kockákat és a fűszereket. Pár percig főzzük így - kevergetés mellett -, hogy összeérjenek az ízek, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük, vagy villával jó alaposan összetörjük az egészet.
Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg hozzátáplálási táblázatunkat!
További receptjeinket itt találod: Baba receptek
A cikket lektorálta:
|
Fotó: Manfred&Barbara Aulbach / https://commons.wikimedia.org
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)