Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Kapcsolattartás, ha a gyerek nem akar elmenni az édesapjával

 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kyldyk
#17





Csatlakozott: 2009.01.14. Szerda 19:29
Hozzászólások: 2
HozzászólásElküldve: 2009, Jan. 28, 14:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv mindnekinek! Végzős egyetemista hallgató vagyok. Szakdolgozatomat a válás utáni apa-gyermek kapcsolat problémaköréről írom. Összeállítottam egy kérdőívet, olyan apáknak, akiknek a valás után a gyermekük az anyánál maradt. Kérek minden olyan apát, aki ebbe a helyzetbe került, hogy töltse ki a kérdőívemet. Nagyon-nagyon hálás lennék azoknak, akik szánnak rá néhány percet.
A kérdőív letölthető: www.gmail.com -ról
Login név: elvaltapak
Jelszó: koszonomszepen
Itt a beérkező levelkenél "Kérdőív elvált apáknak" címen a mellékletből letölthető.
Ha kitöltötték, kérem küldjék el az elvaltapak@gmail.com -ra vagy a kyldyk@gmail.com -ra.

Előre is köszönöm a segítséget: Ildikó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szantre
#16





Csatlakozott: 2008.11.27. Csütörtök 14:54
Hozzászólások: 3
HozzászólásElküldve: 2008, Nov. 27, 22:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a babanetes Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdéscsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.


Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Peszkó
#15





Csatlakozott: 2004.04.12. Hétfő 18:31
Hozzászólások: 1957
HozzászólásElküldve: 2008, Nov. 17, 10:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Hancock!

A szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő (akinél a gyermeket elhelyezték) felelőssége a kapcsolattartás - bírósági v. gyámhatósági szabályozásban meghatározottak szerinti - maradéktalan biztosítsa.
Szintén a gyermeket nevelő szülő kötelessége a gyereket megfelelően felkészíteni a kapcsolattartásra (azaz, hogy ne akarjon elzárkózni attól).
Tehát: a gyámhatósági döntésben szabályozottakat be kell tartani, ellenkező esetben neked felróható okból marad el a kapcsolattartás, ami jogszabályban meghatározott szankciókkal büntethető (pl. pénzbírság).

Viszont ha az akkori állapotokhoz képest, amikor az egyezség köztetetek létrejött, változtak a körülmények (amiket leírtál, pl. hogy kimaradna az iskolából a kapcs. tartás miatt a gyermek), kérheted a kapcsolattartás újraszabályozását, amely eljárásban a gyereket is meg fogják hallgatni, és a gyerek érdekében fognak dönteni a továbbiakat illetően. De akkor is meg lesz állapítva láthatási jog, attól nem zárkózhat el sem a gyerek, sem az őt nevelő szülő.
Amíg nincs újraszabályozva a kapcsolattartás, addig a jelenleg érvényes határozatban foglaltakat kell betartani!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hancock
#14





Csatlakozott: 2008.11.17. Hétfő 1:47
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2008, Nov. 17, 02:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok.
borzasztoan surgos jogilag korekt valaszra lenne szuksegem,a kerdesem a kovetkezo:kulfoldon elunk a uj csaladommal,tobb mint 1 eve,lehetosegeinkhez,es az iskola szunetek adta feltetelek mellett a most 12 eves fiam tobbszor Magyarorszagra utazott az apjahoz esetenkent 20-35 napra.Gyamugy alltal irasba foglalt hatarozatot maradektalanul betartottuk ami 1 eves idointervalumot foglalt magaba.A problemam a kovetkezo,gyermekem nem kivan az apjahoz utazni,mert az iskolaban sikereket er el es nem kivan kimaradni semmibol,amit nem akar elfogadni az apja es megfenyegette a fiam hogy a gyamuggyel vitteti Magyarorszagra.Mit tehetunk ebben a helyzetben?Mik a jogaink?Mit tehet a fiam 12 evesen donthet e ugy nem kivan a lathatassal elni?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
thymi
#13





Csatlakozott: 2005.05.23. Hétfő 15:11
Hozzászólások: 2292
Tartózkodási hely: Kecskemét
HozzászólásElküldve: 2008, Okt. 14, 22:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Húúúúúúúúúúúúú
Rossz olvasni ezeket a sztorikat....És mind a gyerekek isszák meg a levét. Nem hiszem h nem lesz érzelmileg sérült az a gyerek, aki azt látja, h apa meg anya (akiket a világon a legjobban szeret, akármilyenek is) ölik egymást. Sajnos a "normál" családmodell kezd ritkulni...
Mesélhetnék én is....saját példát. Csak h lássátok ezeket a szitukat h éli meg egy gyerek. Ugyan már nem vagyok az, de mindenre emlékszem.... sajnos Anyu egyedül nevelt fel. A szüleim soha nem voltak házasok. 3 évet éltek együtt, de sem akkor, dem utána nem volt nyugodt a gyerekkorom. Nálunk nem gyerekelhelyezési gondok voltak. Apu nagyon szeretett (sajna még most is) a pohár fenekére nézni és akkor jöttek a viták, veszekedések....ez azután is, miután elköltöztünk. Nem volt egy felhőtlen pillanatom sem, egészen 10 éves koromig. Akkor nekimentem apámnak, h ha még 1x bántja, piszkálja anyut, akkor megölöm. Akkor ezt komolyan is gondoltam. Szerencsére utána más lett minden. 10 év felgyülemlett félelme, rettegése, sértettsége volt bennem akkor. EZT SOHA NEM FOGOM ELFELEJTENI! Sajna a gyerekkorommal nem tudok már mit kezdeni, de minden vágyam volt egy NORMÁLIS család, amit gyerekként soha nem kaphattam meg. Bízom benne, h a gyerekeiknek felhőtlen gyermekkort tudunk biztosítani.
Sajna a magyar törvények nem mindig a gyerek érdekeit nézik....szomorú
_________________
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Infertility
#12





Csatlakozott: 2004.09.10. Péntek 18:56
Hozzászólások: 15372
HozzászólásElküldve: 2008, Okt. 14, 13:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Katuss!

"A gyermek elhelyezése

A gyermek elhelyezéséről a szülők döntenek. A szülők megegyezésének hiányában a bíróság a gyermeket annál a szülőnél helyezi el, akinél a kedvezőbb testi, értelmi és erkölcsi fejlődése biztosított. A bíróság a gyermeket másnál is elhelyezheti, feltéve, hogy ez a személy a nála történő elhelyezést maga is kéri.

A gyermek elhelyezésének megváltoztatását abban az esetben lehet kérni, ha azok a körülmények, amelyekre a bíróság a döntését alapította, utóbb lényegesen megváltoztak, és ennek következtében az elhelyezés megváltoztatása a gyermek érdekében áll. Kérelem alapján a bíróság a szülőket személyes meghallgatásra idézi és indokolt esetben meghallgatja a kiskorút is. Ha a gyermek a tizennegyedik életévét betöltötte, az elhelyezésére vonatkozó döntés csak egyetértésével hozható, kivéve, ha az általa választott elhelyezés fejlődését veszélyezteti. A bíróság a gyermeknek az elhelyezésével kapcsolatos álláspontjáról a szülők erre vonatkozó egyező nyilatkozata útján is tájékozódhat."

http://www.drnemes.hu/jogszaba......html#ch71

http://cegvezetes.cegnet.hu/20.....n-a-gyerek
_________________
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
katuss
#11





Csatlakozott: 2008.10.14. Kedd 12:12
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2008, Okt. 14, 12:24    Hozzászólás témája: mikor dönthet a gyerek? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Egy nagyon fontos kérdésem lenne,talán tud valaki segíteni! Sok eltérő információt hallani arról,hogy hányadik életévét kell betöltenie a gyereknek,hogy szabadon dönthessen,melyik szülőjénél szeretne élni? A mi helyzetünk lassan tűrhetetlen,a párom volt felesége üti-vágja a gyerekeket,minden héten más pasast visz fel a lakásba. A gyerekekkel Semmit nem foglalkozik,a maximum a nyers virsli,amit eléjük vág este. DE! egy ilyen (anyának nem nevezném) nőnél vannak elhelyezve. A nagyobbik gyermek 13 éves múlt, lassan itt a pályaválasztás,persze ez sem érdekli a kedvest. Szeretnénk megtudni,hogy mikor mondhatja,hogy:"elég volt",apuval akarok élni!
Köszönöm: katuss
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Borsóleves
#10





Csatlakozott: 2007.01.15. Hétfő 0:45
Hozzászólások: 29
HozzászólásElküldve: 2007, Aug. 27, 00:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Most csak röviden mert nagyon késő van, köszönöm, hogy írtatok, valahol örülök is neki és nem is, nem, mert nem örülök, hogy vannak mások is ilyen kellemetlen helyzetben, viszont örülök, hogy valakivel megtudom osztani ezeket a problémákat.
Én is attól félek a legjobban, hogy a Marcival mi lesz, most egy rettentően jókedvű, nagyon kis okos, ügyes, önálló, kiegyensúlyozott kiskrapek, de mi lesz ha elviheti az apja, és mindenféle hülyeséget összehord neki????Én megfogadtam, hogy inkább nem is beszélek neki róla, se jót, se rosszat....de ez az idióta....
Ehhez még azt kell tudni, hogy a férjem szülei kb. 10 éve elváltak, de még a mai napig együtt élnek egy házban mert nem tudtak megegyezni az anyagiakban. Azt hiszem nem kell sokat mesélnem arról, hogyan is élnek, az anyja a spejzban, az apja a nagyszobában és egyfolytában ölik egymást, egyfolytában azon vannak hogyan ba... ki a másikkal....tehát a férjemet és a tesóját ebben nevelték fel....talán ezért csinálja Ő is ezt velünk.
De én úgy gondolom, hogy ha nekem valami nem volt jó gyerekkoromban, azt nem csinálom meg a gyerekemmel, sőt.....nem?????Legalábbis én így gondolkodok!

Köszi hogy írtatok!
Zs.
_________________
url=http://babafalva.hu][^]   [/url]
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
tyrexa
#9





Csatlakozott: 2006.01.14. Szombat 19:47
Hozzászólások: 4173
HozzászólásElküldve: 2007, Aug. 26, 21:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Húúúúúúú, de rossz még olvasni is amiket írtok Crying or Very sad
Az a szörnyű, hogy sok esetben a gyerek issza meg ezeknek a hercehurcáknak a levét....
Nekem is van tapasztalatom, de én a másik oldalról tudok véleményt mondani...
Nálunk a férjem előző házasságából született a nagylányom, Ancsi. 1 éves múlt mikor elváltak(okok között szerepel, hogy "anyuka" a 6 hónapos gyerekre a kenyérvágó kést ráfogta stb) , persze automatikusan "anyukához" került...aki lepasszolta a nagymamának, ő meg élte világát...a férjem sokáig nem is láthatta Ancsit, csak én tudom, hogy mit szenvedett szegény...
A nagymama legalább megengedte, hogy látogassuk, igaz őt meg csak a pénz érdekelte, mi meg fizettünk bőségesen, csakhogy láthassuk.
Aztán 3 éves volt, mikor az ügyvédünk elég okot,indokot tudott összegyűjteni, hogy a bíróság nekünk ítélhesse.
Azóta Ancsi velünk él, boldog, kiegyensúlyozott, okos és szép Laughing
Igaz, a kezdetek igyencsak nehezek voltak: csak közöttünk aludt el(egyedül hagyták éjszakára), a párizsin kívül nemigen evett meg semmit stb...de túljutottunk ezeken a nehézségeken...

Mindezekkel csak azt akartam kifejezni, hogy nemcsak a pasik tudnak szívtelenek , önzőek lenni, hanem sajnos a nők is. Jaaaaaa, a bírósági tárgyalás óta semmit sem hallottunk róla...gyerektartást nem is kértünk, egyrészt úgysem fizetett volna, másrészt, meg szerencsére fel tudjuk nevelni Laughing

Mindenkinek, aki ilyen problémás helyzet előtt áll, sok kitartást kívánok!
Mert nem egyszerű végigcsinálni, de mindig a gyerek érdeke a legfontosabb!!!
_________________
[^]  
[^]  
Ancsika 14 éves.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
dalog
#8





Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 22:52
Hozzászólások: 6
HozzászólásElküldve: 2007, Aug. 26, 19:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sajna,így hogy nincs munkahelye nem is tudod megfogni.Mégis a gyereken kívül van valaki,akire számíthatsz,aki tartja benned a lelket?Gondolom gyakran elkeseredsz te is.Engem a bizonytalanság "ől" meg.Így nem merek további családot tervezni.Tudsz pozitív példát?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dalog
#6





Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 22:52
Hozzászólások: 6
HozzászólásElküldve: 2007, Aug. 26, 16:46    Hozzászólás témája: kapcsolattartás... Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát kreténekből nincs hiány.A lányomat az apja 3 évesen kivitte a temetőbe a nagyim sírjára virágot tenni az új nőjével,na azóta is magyarázhatom a gyereknek,hogy miért fekszik ott a dédi és miért nincs a mennyben...A párom lánya viszont viszi a híreket,hoznia tilos.A volt férjed is csak téged akar bántani ezekkel-vagy ennyire dilis?-és a legjobb módja ennek a gyerek,de ezt gondolom te is tudod.Nem vagyok egy közönséges ember,de egyszer azt mondta nekem valaki,hogy "a nőknek a szívétől szakad el a gyerek a férfiaknak pedig a farkuktól".Természetesen tisztelet annak a minimális kivételnek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dalog
#4





Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 22:52
Hozzászólások: 6
HozzászólásElküldve: 2007, Aug. 26, 13:58    Hozzászólás témája: kapcsolattartás... Hozzászólás az előzmény idézésével

Nikolette,köszi a soraidat.Sajnos a mai jogrendszer ilyen,lehet bizonygatni,de kinek van erre pénze?!A te problémádra sem tudok jobbat,ez a fekete leves.Ami a legnagyobb fájdalmam,hogy ennek-ill.ezeknek-az esetnek a gyerek issza meg a levét.Rengeteget olvastam e témában,sajnos nem lettem okosabb.Nem is akarok keseregni,mert nem lesz jobb,csak reménykedni merek,hogy a gyerekemre ne ez a sors várjon,ha felnő.Addig is mindent megteszek a boldog gyerekkoráért.Vissza a te gondodhoz,a Gyámügyisek nem tudtak segíteni?Mivel próbálkoztál?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
dalog
#2





Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 22:52
Hozzászólások: 6
HozzászólásElküldve: 2007, Aug. 26, 10:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Nikolette és Borsóleves! Úgy érzem nekem is el kell mesélnem a történetemet.Elvált anya vagyok,egy szintén elvált apával élek ,együtt neveljük a 6 éves lányomat már 3 éve.A volt férjem rendesen viszi a kicsit,nem neveljük egymás ellen,szeretet övezi minden felől a gyereket.Igaz gyerektartást még nem kell fizetnie márciusig,utána nálunk is lehetnek gondok,de nem hiszem.Ami a mi problémánkat illeti:a páromnak van egy 8 éves lánya,akit az anyja ellenünk nevel,uszítja ,biztatja korlátozza a láthatást/pedig a szembe lévő tömben lakunk/,ha nálunk van hívogatja telefonon,elcsalja a térről stb.Ahol csak tud lejárat engem,mindenben keresztbe tesz,felveszi a párom hiv.leveleit,ebből már volt kárunk is/54 ezret fizettünk/,most küldik a fizetési felszólítást,mert nem fizeti a csekkeit stb.Mi rendesen fizetjük a gyerektartást/2-3 ezerrel többet,mint megítéltek/még is kevés a volt feleségének,visszük a lányt nyaralni,iskoláztatjuk,ajándékozzuk stb.,mégis KEVÉS.A kislány hazudozik,aljas.Már nem tudjuk mit csináljunk,a nő ügyvédje is csak nézett ,amikor tájékoztattuk az ügyfeléről,már megjártuk a Gyámügyet is ott az anyát elmarasztalták,de mégsem érünk el semmit.A párom otthagyta alakást,a berendezést,fizet...,mégsem elég.Már lassan ott tartunk,hogy mi megyünk szét,mert ezt a stresszt már nem bírom.Látjátok,ritkán,de van ilyen is,amikor az anya egy szemétláda/mellesleg neki már5 éve van pasija,akitől most van egy 10 hónapos lánya-érdekes ugye?/Ha tudtok valami tanácsot adni,várom a hozzászólásotokat!Sziasztok!Dalog
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Borsóleves
#0





Csatlakozott: 2007.01.15. Hétfő 0:45
Hozzászólások: 29
HozzászólásElküldve: 2007, Aug. 25, 22:23    Hozzászólás témája: Kapcsolattartás, ha a gyerek nem akar elmenni az édesapjával Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Mi még nem tartunk itt, tehát nem viheti el az apja a gyereket, de már most félek ettől. Másfél éves a fiam, születése után néhány héttel jöttem el a férjemtől, azóta eleinte nem látogatta, most pedig csak azért mert a bíróság minden héten két órát "adott" neki, néha jön, néha nem, viszont ezt is arra használja, hogy engem egrecíroztat. A gyereknek soha semmit nem adott, nem vett, nem foglalkozott vele, nem beszél hozzá stb. Ennek ellenére el akarja venni tőlem a gyerekemet, de azt mondta, hogy ha valamiért ez nem sikerül neki, elintézi, hogy elvihesse, és lehet hogy egyszer nem fogja visszahozni......
Írjatok légyszi, nagyon fontos lenne!Ha "szakember" olvassa el kérem hogy segítsen!

El kellett mennem a gyermekemmel egy igazságügyi pszichológiai vizsgálatra, ahol a nő abból a két órás beszélgetésünkből, ahová nekem egyedül kellett bemennem, utána pedig a volt férjemnek kellett bemenni egyedül, (a gyereket nem is "nézte" meg, hogy hogy kötődik, hogy viselkedik) megállapította, hogy ne aggódja, ha elviszi a gyereket akkor az az Ő felelőssége, mire én megkérdeztem, hogy és a gyerek érdekeivel, lelki világával ki foglalkozik stb.???????a válasza: senki és pont.
Nagyon bíztatóSad((((
_________________
url=http://babafalva.hu][^]   [/url]
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés