Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
|
dory1000
|
Elküldve: 2016, Feb. 21, 12:16 Hozzászólás témája: Szakdolgozat
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
G.Adrienn
|
Elküldve: 2016, Feb. 20, 17:56 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
xtina9191
|
Elküldve: 2011, Dec. 19, 20:50 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!!
Én előre láthatóan február 6-án fogok szülni,és mi már az első perctől kezdve megbeszéltük a párommal,h apás szülés lesz!!Remélhetőleg minden rendben lesz és bent lehet!!!Én is úgy gondolom,h az egy nagyon meghitt pillanat,mikor már az első percekben is együtt a család!!!És mindketten láthatjuk szerelmünk gyümölcsét az első perceiben!!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Lorin

Csatlakozott: 2007.06.05. Kedd 12:00 Hozzászólások: 1413 Tartózkodási hely: Pécs-Kertváros
|
Elküldve: 2007, Júl. 02, 14:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
én nagyon szeretném,ha bent lenne a férjem a szülésnél,de még odáig el kell jutni...................
nagyon jó dolog,meghitt, és mégsincs az ember egyedül
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorcsika

Csatlakozott: 2006.04.07. Péntek 8:13 Hozzászólások: 5793 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Júl. 02, 14:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Nálunk a férjem nem volt bent, nem eröltettem, pedig nagyon szerettem volna, annyira jó lett volna ha ott van és ő látja először, hallja ahogy felsir és úgy egyébként, de nem erőszakolhattam rá sajnos!!!!
Véleményem szerint nagyon jó dolog az apás szülés!!!!! _________________ Balu és Dorcsi
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
mayka

|
Elküldve: 2007, Júl. 02, 14:31 Hozzászólás témája:
|
|
|
szerintem jó az apás szülés az első császáromnál altattak így az első apás szülés meghiusult de a másodiknál ébren voltam és a férjem is bent lehetett _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Jucica
|
Elküldve: 2007, Jún. 18, 17:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Fiacskám "Apásan" született. Úgy gondoltam akkor és most is, hogy ha az "első fázisban" önként részt vett, szülésnél is ott a helye. Az ő jelenlétében éreztem magam biztonságban, erőt adott. Eleinte félt, de a végén még a köldökzsinórt is elvágta! Ő nem azzal dicsekszik, hogy bármikor és bármeddig lehet kocsmában, hanem hogy ő ott volt velem, és kézben tarthatta az 5 perces babát!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
|
Elküldve: 2007, Jún. 09, 20:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
Érdkes ez az apás szülés kérdés.
Én úgy érzem, ha van 1 ember, akinek helye van a szülésnél akkor az az APA
nekem isznyú furcsa, hogy másik barátnővel, anyukával mennek szülni, én valahogy ennek a létjogosultságát nem érzem.
A szülés egy új család születése is egyben - különösen első babánál - és szerintem ilyenkor jó, ha Apa is jelen tud lenni.
Nálunk császár volt a fiúkkal, oda nem jöhetett be, viszont ő volt a fiúkkal amíg engem stoppoltak, majdnem 1 órán keresztül. Most normál szülésre készülünk Lilivel, és Apával
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
snoopy

Csatlakozott: 2006.01.27. Péntek 16:47 Hozzászólások: 2132 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Jún. 04, 09:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
sziasztok
igaz ikreim érkezése,nem a természetes uton ,hanem császármetszésel sikerült ,de Apa igaz,nem közvetlen a mütöben ,de kintröl figyelt mindent.
Mivel eldönthettük ,hogy bejön ,hozzám ,és nem lát semmit .
vagy kintröl nézi és mikor megszületnek a babák ,végigkisérheti az ö utjukat.--mert ha bejött volna a gyerköcökhöz a sterilböl nem mehetett volna ki,és nekem fontosabb volt ,hogy ö velük legyen ,ha már én nem tudok!!!
igy ö fogta meg öket elösször!!!
én csak puszit adhattam nekik ,bent a mütöben.
--de ha minden jol megy a tesonál simán megy minden és bejöhet !!4
azt mondta hülye lett volna ,ha ezt kihagyja  _________________
[^]
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Somnifer

|
Elküldve: 2007, Jún. 04, 08:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok! Szerintem azt mindenképp ki kell használni, hogy az ember 1 valakit bevihet magával a szülésre (kivéve sok kórházban a császárt). Viszont én speciel valószínűleg az anyukámat viszem be, mert vagyok vele olyan kapcsolatban, hogy ez nem feszélyezne, ő már csinált ilyent (szült) kétszer is, míg én tapasztalatlan vagyok, ő nagyobb valószínűséggel tudja, hogy épp mi bajom van, és nem kell nekiállnom magyarázni. Persze felajánlottam páromnak, hogy ő az első, döntse el, szeretne-e jönni, vagy inkább kint vár, de ő is azt mondta, hogy ha lehet, nem jönne be, mert őt zavarja, ha azt látja, hogy nekem fáj, rossz, és látszólag nem segítenek rajtam. Azóta még annyit változott a dolog, hogy mivel cserélődhet a bejövő ember, az új verzió nálunk az, hogy lehet, hogy apa bejön a végére a köldökzsinórt elvágni. _________________
[^] [^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
edyyna
Csatlakozott: 2007.04.18. Szerda 8:39 Hozzászólások: 164 Tartózkodási hely: BARANYA MEGYE
|
Elküldve: 2007, Jún. 04, 08:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
ÉN NAGYON SZERETNÉM,HA APA IS OTT LENNE,MERT VALAHOGY BIZTONSÁGBAN ÉREZNÉM MAGAM.  _________________
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2007, Jún. 03, 15:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
nálunk nem apás szülés volt egyik gyerkőc sem.
nekem így jobb volt, és apisem nagyon mutatott hajlandóságot apás szülésre. ha lesz (mert bizti lesz ) 3. gyerekünk, ott sem fogom kérni, hogy bent legyen.
Én azon a véleményen vagyok, hogy engem ne lásson "úgy" a párom, hogy kínlódok, ráadásul én ezt a "harcot" egyedül, teljesen magamba fordulva vívtam meg mind2*, és inkább zavarban lettem volna, és nem tudtam volna úgy koncentrálni a gyermekre, ahogy kellene....
Szóval én itt most úgy látom ellenpólus vagyok.
De tömören összegezve: minden leendő szülő úgy élje át ezeket a pillanatokat, ahogy az számára a legmegfelelőbb/biztonságosabb. Ha apás szülés kell ehez, akkor úgy, ha nem akkor meg úgy. Az a lényeg sztem, hogy kinek mire van igénye.
Én esetemben az egyedüllétre.... _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
tyrexa

|
Elküldve: 2007, Jún. 03, 09:56 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Nálunk is benn volt apa Zsezsi születésekor.
A terhességem elején még nem volt kedve bejönni, de ahogy közeledett a szülés időpontja, egyre többet gondolkodott rajta és végül már kifejezetten várta, hogy szüljünk
Ő azt mondja, hogy élete egyik legszebb pillanata volt mikor meglátta a kislányát.
Az én részemről is csak pozitív dolgokról számolhatok be. Nekem hatalmas segítség volt a férjem jelenléte Nélküle nagyon-nagyon nehéz lett volna, na persze azért így sem volt könnyű
Ha lenne még egy bébikénk, egyertelmű lenne, hogy apa ismét ott lenne (remélem lesz alkalmunk mégegyszer együtt szülni ) _________________
[^]
[^]
Ancsika 14 éves.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
vivien
Csatlakozott: 2005.11.16. Szerda 16:38 Hozzászólások: 5187 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007, Jún. 03, 06:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
Balu csaszival született, de apa végig benn volt a műtőben. Nagy élmény volt.
Azért is fontos, mert előtte a szülőszobán nagy segítség volt
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2007, Jún. 02, 14:20 Hozzászólás témája:
|
|
|
Apás szülés nagyon jó dolog
amúgy párom írtózik a vértől de 6éve amikor kisfiamat szültem állítólag nem volt vér nem emlékszik rá csak arra hogy támasztotta hátamat és amíg nem voltak bent a dokik és szülésznők nem voltam egyedül hanem segített nekem és ő vágta el a köldökzsinórt is
Kislányomnál sajnos az élet közbe szólt pedig nála is terveztük majd ott lesz de nagyon korán jött így szültem( császár lett volna) de vitték is az intenzívre a lányt
Akkor legyen ott tényleg az apa ha a gyomra bírja a látványt( ja nekem nem volt se vágás se varrás ezért nem volt vér csak elenyésző mennyiség) lányommal sokkal több volt _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2007, Jún. 02, 13:36 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia Edy...
Én pártolom bizonyos helyzetekben az apásszülést...persze ha a lehendő apuka is birja gyomorral a látványt..hiihihi
nálunk apás szülés lett volna de sajna aaz élet közbeszolt...császár lett és a Szabolcs u korházba nem lehetett bejönni a mütétre...
De mégegyszer sikerül teherbe esnem akkor remélem hogy természetes uton lesz a baba és akkor apa is ott lehet melettem....
Te meg vigyázz magadra és pihenj sokat... _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
edyyna
Csatlakozott: 2007.04.18. Szerda 8:39 Hozzászólások: 164 Tartózkodási hely: BARANYA MEGYE
|
Elküldve: 2007, Jún. 02, 12:48 Hozzászólás témája: Apás szülés
|
|
|
Sziasztok!
Hogy álltok az apás szülés kérdésével?
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
|