Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Finom ételek, bevált receptek
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3  Következő
 
Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Anna2005
#121





Csatlakozott: 2016.09.14. Szerda 12:57
Hozzászólások: 3
HozzászólásElküldve: 2016, Dec. 19, 15:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Diétás menü:
Hétfő
Reggeli: rántotta egy szelet teljeskiőrlésű kenyérrel, Hamlettel vagy Abonettel
Tízórai: párolt cékla mozarellával
Ebéd: grillezett csirke salátával (salátára szósznak natúr joghurt zöldfűszerrel vagy fokhagymával)
Uzsonna: zöldalma
Vacsora: sárgarépa saláta magvakkal

Kedd
Reggeli: előre beáztatott zabpehely, reszelt almával
Tízórai: túró zöldfűszerekkel, vagy snidlinggel
Ebéd: spárgakrémleves, párolt hal, hagymalekvárral, magokkal megszórva
Uzsonna: grépfruit
Vacsora: vegyes saláta mozarellával
tovább:http://intimflora.hu/cikkek/huvelygomba/candida-dieta-etrend.html
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Elekessara
#120





Csatlakozott: 2012.05.09. Szerda 16:15
Hozzászólások: 4
HozzászólásElküldve: 2013, Okt. 31, 13:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy kis tipp azoknak, akik szintúgy nem szeretnek salátához vagdosni,szelni: most láttam Media Markton, hogy van egy gép,ami ezt megteszi helyettem. Karácsonyra esetleg lehet nektek is ez a kívánságotok a párotoktól!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kokuszpok2
#119





Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 8:06
Hozzászólások: 1547
HozzászólásElküldve: 2009, Jan. 07, 21:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hé, figyu, elárulom Nektek a titkot! DUPLÁN KELL PANÍROZNI!!! Liszt, tojás, prézi, liszt, tojás, prézli! Azután írjátok meg hogy sikerült!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pikerics
#118





Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01
Hozzászólások: 128
HozzászólásElküldve: 2008, Nov. 03, 10:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bocsi hogy csak most....

pár perc elég szerintem:D
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pikerics
#116





Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01
Hozzászólások: 128
HozzászólásElküldve: 2008, Okt. 14, 20:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szia Signetta! Very Happy
végre egy betérő...

én úgy hallottam, hogy eme cselvetését a sajtnak úgy lehet kiküszöbölni, hogy a panír előtt pár percre betesszük a méhütőbe, aztán mire felocsudik és kifolyna gazul, már ki is sült! Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pikerics
#114





Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01
Hozzászólások: 128
HozzászólásElküldve: 2008, Okt. 06, 08:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ízben is talán, de erősségben biztos, hogy más. én szoktam sima feketeborssal is csinálni, de akkor nagyon bika Angry, bár mi úgy is szeretjük! Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
AnnaE
#113





Csatlakozott: 2008.05.26. Hétfő 9:47
Hozzászólások: 10
HozzászólásElküldve: 2008, Okt. 04, 21:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezen mostanában gondolkodtam, mi a különbség a sima feketebors, és a színes között?
A színét mondjuk azt tudom Very Happy csak ízben, vagy erősségben? felhasználás?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pikerics
#112





Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01
Hozzászólások: 128
HozzászólásElküldve: 2008, Okt. 04, 19:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok! Hello
nagyon klassz kis receptek vannak itt!Laughing
én is hozzáteszek hálából egyet. lehet, hogy ismeritek, úgy 6-7 éve volt a nők lapjában, az eredeti receptet valahová elkavartam még az elején, azóta fejből nyomom, lehet, hogy nem pontos, de sokszor kipróbált, bátrat ajánlom bárkinek! (ha az embert le akarom venni a lábáról, mindig ezt csinálom Cool )

szóval
MÉZES-BORSOS PULYKAMELL
(az eredeti az hiszem tarjából csinálja, de én a repülő holmikat jobban szeretem)
H.:1 kg pulykamell
4 evőkanál méz
1 evőkanál durvára őrölt színes szemes bors
1 evőkanál sűrített paradicsom
2dl fehér bor (a többi az ebéd/vacsi mellé gyertyafénnyel fogyasztandó)

olaj


a húsit lemosom, szárazra törlöm, bedörgölöm egy kis sóval körbe-körbe, beleteszem egy kikent tepsibe, aztán összekeverem a mézet, borsot, parapürét és ezzel a mázzal is szépen bekenem (alá is teszek egy kicsit) aztán aláöntök fél deci vizet és közepes lángon megsütöm. először lefedve aztán félidőben leveszem róla az alufóliát és bőszen locsolgatom a pecsenyelével, hogy finom ropogós legyen. ha kész van, kiveszem a húsit
a pecsenyelét felengedem a borral, összeforralom. ez lesz a mártás, nagyon finom!
már kész is van!
az eredeti recept, ha jól emlékszem, párolt zöldségeket javasolt mellé, én sima sültkrumplival szoktam csinálni (ember másik kedvence)
ha tetszik próbáljátok ki!
nagggyon finom!
Baby smiley
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
AnnaE
#111





Csatlakozott: 2008.05.26. Hétfő 9:47
Hozzászólások: 10
HozzászólásElküldve: 2008, Máj. 31, 15:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az elején nagyon bizonytalannak néz ki, mert azt hiszed nem sikerült, de ha kivárod a 20 perc sütési időt, nem tántorodsz el hogy gyanúsan néz ki, jó lesz Very Happy
Ha valamennyire kihűlt, klassz olvadt csokidarabok lesznek benne, ahogy felszeleteled.
Viszont ez az adag hamar elfogy, nekünk dupla mennyiséget kell csinálni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
AnnaE
#110





Csatlakozott: 2008.05.26. Hétfő 9:47
Hozzászólások: 10
HozzászólásElküldve: 2008, Máj. 31, 15:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem tudom hogy volt már ez a recept, nemrég próbáltam ki, hát nagyon finom, és fél óra alatt készen van.
Mondjuk csokifüggőknek ajánlom.

Egy tálba szórj 10 dkg durvára vágott csokit, 10 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 2 dkg sima kakaóport, 1/2 teáskanál sütőport.

Egy másik tálban oldj fel 2 teáskanál neszkávét 1-2 kanál langyos vízben (a recept szerint 1, de nekem az sose volt elég), ehhez üss 2 tojást, csorgass bele 1 dl olajat, és kézi habverővel keverd simára.

Ha megvan, akkor öntsd a lisztes keverékre, és fakanállal dolgozd össze. Kivajazott formában kell sütni, előmelegített, 175 fokos sütőben, cirka 20 percig. Eredetileg kerámiaformát használnak, azt a kerek, fodros szélűt, ami a gyümölcstortaformára hasonlít, de nekem olyan nincs, így nyugodtan állíthatom, hogy az őzgerinc-forma is tökéletesen megfelel. Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Terike
#108





Csatlakozott: 2008.01.22. Kedd 10:34
Hozzászólások: 20
HozzászólásElküldve: 2008, Ápr. 07, 12:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ezt a receptet mostanában találtam, de első olvasásra bonyolultnak tűnt, ezért a hétvégére hagytam.Tegnap kipróbáltam, mindenkinek elnyerte a tetszését a családban.
Pulykahúsos szendvicstorta

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg Flora pro.activ margarin
50 dkg pulykamell filé
1 db nagyobb, fehér formakenyér
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl Bertolli olívaolaj
2 evőkanál mustár
0,5 csokor zeller zöld
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál fűszerpaprika
1 db piros kaliforniai paprika
só, őrölt bors

Elkészítése:
A pulykamell filét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és 1-2 órát hűtőben pácoljuk. Ezután, forró serpenyőben pirosra sütjük, kihűtjük, és kétszer ledaráljuk. A habosra kevert Flora pro.activ margarinhoz adjuk, jól összekeverjük, és sóval, borssal, a mustárral ízesítjük. Kétfelé osztjuk, majd az egyik krémbe, aprított zeller zöldet, és petrezselymet, a másik krémbe fűszerpaprikát, és apró kockákra darabolt piros kaliforniai paprikát keverünk. Az így elkészített krémeket 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A formakenyér minden oldalát egyenesre vágjuk, majd hosszában, félujjnyi vastagra szeleteljük. Rétegenként, más-más krémmel megkenjük, majd ha elkészült a szendvicstorta, az oldalát a piros, a tetejét a zöld húskrémmel bevonjuk. 1 órát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tálaláskor, éles, forróvizbe mártott késsel, ujjnyi vastagra szeleteljük, tányérra fektetjük, és pirospaprikával, petrezselyemmel díszítjük.

Energia: 188 kcal/ szelet
Elkészitési idő: 1 óra + pácolási, és hűtési idő
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Terike
#107





Csatlakozott: 2008.01.22. Kedd 10:34
Hozzászólások: 20
HozzászólásElküldve: 2008, Márc. 21, 16:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ribizli írta:
Fakanálon új ötlet: szőlő+konyak
Érdekes, hogy a hús léből és a gyömülcsből sok recept mártást csinál!? Nem túl zsíros az? Lehet, hogy ezt is kipróbálom!
Kedves Nadim!
Nem lehet homogén,hiszen a zselatin már kihűt állapotban kerül a keverékhez.
Én a nagy és a kicsi gyümölcstortába is pudingot,és gyümölcsöket rakok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Nadim
#106





Csatlakozott: 2008.01.21. Hétfő 10:21
Hozzászólások: 20
HozzászólásElküldve: 2008, Márc. 21, 16:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Terikének üzenem, hogy jól hangzik a recept, anyukámnak fogom javasolni Húsvétra.Kérdésem, a zselatin és a majonéz teljesen homogén lesz?
Mindenkinek: szeretnék ötleteket, hogy a boltokban kapható kicsi gyümölcstorta-tésztába mit érdemes tölteni?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Terike
#105





Csatlakozott: 2008.01.22. Kedd 10:34
Hozzászólások: 20
HozzászólásElküldve: 2008, Márc. 21, 16:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
A következő receptet ajánlom Húsvétra:
Tojáspástétom
6 db Főtt tojást kis kockákra vágok,1 fej vöröshagymát reszelve hozzáadok.3 szál virsli felkarikázok.Ezeket összekeverem.
Két ek. zselatint áztatás után felforralok, majd amikor kihűlt,összekeverem egy kis tubus glóbusz majonézzel, és hozzáadom a tojás, hagyma,virsli keverékéhez.
Fóliával kibélelt formába öntöm, 1-2 órára Hűtőbe rakom.

Várom a visszajelzéseket! Mindenkinek kellemes Húsvétolást kíván:Terike
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
krampuszi
#104





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2005, Feb. 07, 18:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nahát Karácsony óta nem főzünk?
Tegnap kotyvasztottam egy tészta szószt, ami nagyon fincsi lett, már aki szereti a csípőset és a tészátát és nem szeret macerálni:

-1 kisebb fej hagymát felvágtam, pici oliva olajban megforgattm (nem kell pirítani, csak úgy). Mivel én minden ilyesmit teflon wok-ban csinálok olaj is csak mutatóban van benne.
-2 gerezd fokhagymát belenyomtam (közben levettem a tőzről, hogy meg ne égjen)
-megszórtam chili paprikával és még egyett kevertem rajta a tűzön
-beleöntöttem levestül egy üveg kapribogyót, így 1-2 percig rotyogott
-2 konzerv darabolt paradicsomot belelöttyintettem (egész is jó persze, sőt friss mégjobb, nade azt majd nyáron)
-kis só, bors, pár perc forralás és kész
-tetejére parmezán

És akkor a kért hamis muffin:
Vagyis ez, ahogy mondtam nem muffin recept, hanem Bátyám anyósának a barackos vagy meggyes piskótája.

6 egész tojást és
30 dkg cukrot kikeverünk
beleöntünk 2 dl olajat
egy citrom reszelt héja (ez nem volt benne spec.)
30 dkg lisztet (én Bácskai félfogós lisztből csináltam) amibe belekevertem
sütőport (elvileg egy egész kell bele, de én nem tettem bele csak kb felet, mert utálom az ízét)
kivajazott-kilisztezett tepsiben
előmelegített nem forró sütőben lassan kell sütni (180-200 C, 20-25 perc)

30 dkg gyümit tettem bele 2/3-át bele 1/3-át a tetejére, de mivel mind lement az aljára, legközelebb csak rászórom, mégha muffin formában sütöm is megint.

Ja és ez folyós tészta, nehezebb belekényszeríteni a muffin kapszlikba, minden olyan maszatos lett tőle Twisted Evil
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
krampuszi
#103





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 23, 11:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Matiba Gittus receptjét én is ismerem! Anyukám nagy mennyiségben szokta gyártani. Nagyon finom ha juhtúróval csiálod (mondjuk a fele túró helyett). A tészta mélyhűthető is, nekem most is van egy gombóc a hűtűben. Állítólag az a lényeg, hogy jó laposra nyújtsad és Anuykám nem pogácsát, hanem rudakat csinál belőle. Persze meg lehet kenni szórni szokás szerint.

Ez a piás recept elég bonyinak tűnik!!!

Mi kétfélét sütöttünk tegnap, de persze a recepteket nem tudom, mert Anyukám hozta a Nagymamám kézzel írt receptkönyvét és persze megint nem írtam ki belőle................

Pedig meg kell osztanom veletek a billentyűt! Ez valami isteni. Nincs benne liszt, csak darált mogyi/mandula/dió porcukor és tojás + a tetején hab. Nekem ez a kedvencem. Az arányokat majd még beírom, de olyan egyszerű, hogy akár holnap is össze lehet állítani.

Ja és kekszgolyót csináltunk még, ami már min. 5 éve nem volt nálunk..... pedig milyen egyszerű. Újításként az egyik részét pörkölt tört mogyoróba forgattuk.

Mást már nem csinálok (kivéve kalács), mert úgyis hoz Anyósom és Anyukám is egy csomó mindent.
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kispepe
#102





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 22, 16:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is mindjárt nekilátok a Florentin-szeletnek, meg Fekete rózsát szerettem volna sütni, de még nem kaptam meg a receptet. Valaki ismeri?
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
szofi
#101





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 22, 13:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe! Még nem tudom, melyik az "igazi" Embarassed Most éppen két másik fajtát sütök, aztán nekilátok valamelyik Jeromosnak. Ha megcsináltam, beszámolok róla.
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Matiba
#100





Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 19:03
Hozzászólások: 194
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 22, 12:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Köszönöm szépen a receptötleteket!

Én is szeretnék nektek ajánlani egyet. Nálunk ez nagyon megy, és könnyen, gyorsan elkészithető.

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

1 pohár kefir vagy natúr joghurt (a kefir jobb) - poharat tartsd meg
1 egész tojás
1 kiskanál (mokkáskanál) sütőpor
1 pohár kristálycukor (a kefires pohárral) - én kicsit kevesebbet teszek bele, mint egy pohár, mert akkor szerintem nagyon édes
2 pohár liszt (a kefires pohárral)

Ezt össze kell keverni, akár robotgéppel, akár simán egy fakanállal. Ha kicsit nehezen keverhetőnek érzitek (a liszt miatt van), egy pici tejet lehet hozzá tenni.

Aztán mehet bele bármi: apróra vágott dió, mogyoró, mandula, mazsola, cukrozott gyümi, apró aszalt gyümi

Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába kell önteni és közepes hőmérsékletű sütőben megsütni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#99





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 23:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus, én is szoktam túrós pogit sütni, és tényleg nagyon finom. Olyan jó puha másnap is. Az enyémbe kell 1 tojás a tésztába+ a kenéshez is.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#97





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 22:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szofi!

Nincs mit:)) És melyik hasonlít jobban a te általad ismert receptre? Úgy látom, azért nem ugyanaz a kettő.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
szofi
#96





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 20:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Catty receptje így hangzik:

Részeges Jeromos

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
7 dkg liszt
12 dkg apróra vágott dió
20 dkg őrölt dió
4 db tojás
1 dl rum
1 csomag vaniliás cukor
10 dkg baracklekvár

Hozzávalók a krémhez:
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag főzés nélküli csokis puding
pici kakaó
1 dl tej

A tésztához a margarint habosra keverem 20 dkg
porcukorral és a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a
kakaót, a sütőport, a lisztet, az apróra vágott diót,
majd a legvégén a habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Ha kihült,
megkenjük a baracklekvárral. Az őrölt diót a rummal,
10 dkg porcukorral és a vaniliás cukorral elkeverjük,
és ezt is a tésztára kenjük.
A krém elkészítése: a margarint összekeverjük a 15 dkg
porcukorral. A pudingport kikeverjük tejjel, teszünk
hozzá egy pici kakaóport, összekeverjük a margarinos
masszával és a tésztára simítjuk. A tetejét
csokimázzal boritjuk.
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szofi
#95





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 20:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe! Köszi a tuti tippet!Laughing
Catty! Köszi! Gyorsan megnézem a tiedet is!

Szóval lányok! A nők lapján a következő a recept:

RÉSZEGES JEROMOS

Hozzávalók:

42 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs. vaníliáscukor
8 db tojás
4 ek. kakaó
1 cs. sütöpor
32 dkg dió v. mogyoró
7 dkg grízes liszt
2 dl rum
10 dkg csokoládé v. tortabevonó
lekvár

A tészta összeállításánál a sorrend nagyon fontos!
Tészta:15 dkg vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk
4 tojás sárgáját, 1 ek kakaót, sütöport, 7 dkg lisztet, 12 dkg apróra
vágott diót v. mogyorót, végül pedig a keményre felvert tojások habját.
Egy tepsit kibélelünk zsírozott sütöpapírral és ebbe öntjük a masszát. Megsütjük, kiborítjuk és hagyjuk kihülni. Megkenjük a lekvárral.

Összekeverünk 20 dkg diót v. mogyit 2 dl rumot 3 ek porcukrot és
1 cs vaníliáscukrot. A masszát a lekvárra kenjük. Most összekeverjük
az utolsó krémet: göz felett krémmé fözünk 4 tojást 10 dkg porcukorral,
és 3 ek. kakaóval, ha kihült hozzákeverünk még 20 dkg vajat és ezt a
krémet kenjük az előző masszára. Végül 10 dkg csokoládét 7 dkg vajjal
felolvasztunk és bevonjuk a sütit. Meleg késsel szeleteljük.
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#94





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 16:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szofi!

Megtaláltad a receptet a Nők Lapján? Jónak tűnik:))))
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Catty
#93





Csatlakozott: 2004.04.09. Péntek 17:52
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 16:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szofi, elkuldtem az e-mail cimedre a suti receptjet, mert nem tudtam bejutni a forumba.
En egyebkent csak olvasgatni szoktam, valoszinu ezert is benaztam a belepessel Smile

Sziasztok

Catty
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szofi
#92





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 15:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi lányok. Nem a banya találta ki, mert az egyik netes kereső megtalálta a kifejezést az egyik főzős fórumon, csak az a baj, hogy már nem működik. Ha megvan a recept leírom.
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
krampuszi
#91





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szofi ez a csokis-rumos jól hangzik! Majd osszd meg velünk is!
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kispepe
#90





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 21, 10:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Rokon az ilyen?? Hogy fog fennmaradni a recept az utódokra? Ötlet: indíts ilyen címmel a Nők Lapja Cafén topikot, azt nagyon sokan olvasssák, hátha valaki ismeri, ha csak nem az a drága rokon maga nem találta ki a receptet.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
szofi
#89





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 20, 19:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe! Csokis-rumos. De hogy ténylegesen milyen tészta azt nem tudom. Nagyon finom benne a rumos, csokis krém. Sajnos a sógornőm anyukája "nem hajlandó" megmondani a receptet. Irigy Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#88





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 20, 16:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szofi, sajnos nem ismerem, megnéztem a Mindmegettén meg a Webcukin is, de nincs fent. Milyen ez a süti?
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
szofi
#87





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 20, 16:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok! Nem ismeritek véletlenül a Részeges Jeromos nevű süti receptjét? Lécci írjátok már le.
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
krampuszi
#85





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 13, 17:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

1 próbát még megér Wink Nóri had játszon.

Amit Matibe beírt én már kétszer csináltam és mindkétszer sikerült, különleges.

Tudod mire gondolok? Amikor összegyúrod a tésztát betartod az arányokat? Mert akkor egyik mézes tészta sem éppen tűnik jónak, ragad-nyúlik, szétesik. Viszont hűtős pihentetés után (pl este meggyórod, reggel sütöd) már szépen összeáll!
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
krampuszi
#83





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 13, 12:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lánykák, látom gondban vagytok mézeskalácsilag! Na én sütöttem a múlt héten, vagyis Mikura és nagyon finom lett és egyszerű. Azonnal puha volt, de még most is finom. Úgy csináltam (ahogy szoktam, 100 recept elolvasása után egy 101.-et kreáltam - jó lenne tudni ezt a mikor kell . szabályt!)

Íme olyan 3 tepsire való adag:

30 dkg Bácskai félfogós liszt
30 dkg rozsliszt
20 dkg barna cukor (nem volt kifejezetten édes, de nekünk az nem baj)
12,5 dkg RAMA
15 dkg méz
1 csomag vaniliás cukor
6 g = fél csomag sütőpor
2 egész tojás + 1 sárgája (ezek kicsi tojások voltak, a 3. fehérjéjéből lett
az írókázáshoz alap)
1 tojás felverve a tetejét megkenni (ha akarod)
csipet só
reszelt citrom héj
2 evőkanál mézes fűszer keverék (legközelebb többet teszek picivel talán)

Ramat, mézet meglangyosítom (pl. mikroban - nem szabad forralni), hozzáadtam
a többit és öszegyúrtam. Nagyon ragacsos volt. Ment pihenni a hűtőbe egy fél
napot aztán uzsgyi kinyújtottam vastagra (4 mm kb) és kiszaggattam, kivágtam
a formákat. Megkentem felvert tojással.
Előmelegített sütőben 160 C-on 10-12 percig kell sütni. Állítólag vigyázzni
kell, mert nagyon gyorsan elég..... nekem még vissza kellett tenni. Szval
figyelld, de ne nissd ki az elején az ajtót. Szépen feljön és megpirul a
teteje.

Aztán másnap írókáztam, amikorra teljesen kihült. 1 tojás fehérjét felvertem, majd kanalanként szitáltam bele 20 dkg porcukrot, és kevertem-kevertem (vagyis a robotgép). Zacsiba töltöttem és mini lukat vágtam rá. Nagyon egyszerű, gyerekek és férjek is élvezni fogják! Csak marokra fogtam és nyomtam. (Nagyon sok lesz, hűtőben eláll, csak meg kell gyömöszölni.)

Karácsonyra csinálok majd újat és úgy, hogy feltehessem a fára. Azt mondják melegen kell még átszúrni.





Matiba ez a Pepperkakor! Én is nagyon szeretem!
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kispepe
#82





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 12, 23:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Matibadruszám!

Nagyon aranyos vagy, hogy hiányolsz. Annyira parkolok, hogy már a parkolósba sem férek be, de azért megvagyok, köszönöm.

Gittus!

A Nők Lapja Cafén külön mézes sütis topik van:http://www.***.hu/forumki.....umid=18263, innen is vehetsz ötleteket. De Matiba receptjét érdemes kipróbálni, az már bevált. Tényleg ne add fel! Nálam ez a sütés dolog egyébként úgy működik, ha egy receptet kipróbálok, általában elsőre sikerül, de utána ha újból megcsinálom, már nem jön össze olyan jól. Vajon miért??
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Matiba
#80





Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 19:03
Hozzászólások: 194
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 12, 20:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Kispepe druszám! De jó téged is látni!Smile Miért nem jössz néha a parkolósra? Hiányzol!

Gittus! Ne légy elkeseredve, Te nagyon ügyes háziasszony vagy, csak ez most nem jött be.

Tudok ajánlani egy nagyon jó receptet. Ime:


Svéd mézes sütemény

Hozzávalók: 300 g margarin v. vaj, 1,5 dl méz, 30 dkg cukor, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, 3 tojás, szódabikarbóna, 80 dkg liszt
A margarint a mézzel, cukorral és a fűszerekkel felfőzzük. Hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojást és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Gyúródeszkán gondosan eldolgozzuk. A tésztának hűvös helyen néhány órát, akár egy éjszakát is pihennie kell. Lisztes deszkán kinyújtjuk, apró süteményhez 1-1,5 mm-re, nagyobbakhoz 2 mm vastagra. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A kisebbeket 175-200 fokon sütjük 8-10 percig, a nagyobbakat 150 fokon 10-15 percig. Óvatos megemelés után a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Cukormázzal díszíthetjük. Hetekig eláll és egyre finomabb lesz.


Tényleg nagyon jó lett, isteni finom! Megsúgom, hogy még soha nem sikerült ilyen jól a mézesem, és most nagyon örülök!

Néhány olyan dolog a recepthez, ami nincs benne:
- a szódabikarbónából egy csipetet tettem bele,
- nem voltak ez emlitett fűszereim külön külön, ezért mézeskalács fűszerkeveréket (Kotányist) használtam, és abból 2,5 teáskanálnyit tettem bele,
- diszitésnek nem a receptben irtakat csináltam, hanem szines szórócukrot, ill. kókuszreszeléket használtam
Ezeket sütés előtt raktam rá, úgy h előtte tojásfehérjével bekentem őket.
-nekem bejött a sütési idő, nagyobbakat csináltam, és villanysütőben 15 percig sültek
Gázsütőt nem tudom. 2 mm-esre nyújtottam a tésztát, nem nagyon emelkedik, de nagyon-nagyon finom! Nagyon sok lett belőle. Még a kicsiket is hagytam szaggatni. Csináltak holdat, csillagot, szivet, stb.-t.
Elég macerás időben (két tepsit használtunk a sütőben váltva), az egész kb. 3/4 2től 1/4 6ig tartott.
Még egy fontos: a tésztát tegnap este összegyúrtuk, és másnapig a hütőben volt letakarva. Mielőtt elkezdenétek nyújtani, jó kivenni egy 20 perccel előtte, hogy ne legyen a hideg miatt kemény. A tepsibe sütőpapirt használtam.

A LEGFONTOSABB: NEM KELL A 80 DKG LISZT, MI 76 DKG TETTÜNK BELE, MERT A VÉGE FELÉ, MIKOR MÁR ALIG VAN TÉSZTÁD, ELÉGGÉ TÖRIK, HA A 80-AT RAKOD BELE. HISZ AMIKOR NYÚJTOD ÚGYIS KELL ALÁ LISZT. UGYHOGY FELSZEDI AZT A 4 DKG-T.

Atisom nagyon segitett ám végig!Smile

Azt hiszem mindent leirtam, és nagyon bocsi, h ilyen hosszú voltam, de szerettem volna megosztani veletek a tapasztalataimat.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#79





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 12, 18:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gittus!

Sajnálom, hogy nem sikerült. Szoktál sütőpapírt használni? Ilyen aprósütikhez kifejezetten jó, nem ég le az alja. Hány fokon sütötted? Én olyan 150 körül, és 10 perc alatt szép világosbarna lett. Tény, hogy egy kicsit elveszítette a formáját, mert jócskán nagyobbak lettek a sütik, de azért felismerhető, hogy mi akart lenni. Az egyik kolléganőm a Kotányi mézes fűszeres tasin lévő recept alapján süt, és neki az jön be. Néhány napi dobozba zárás után megpuhul. Sőt, ő mondott egy olyan tippet, ha gyorsan szeretnéd megpuhítani, egy szelet kenyeret kell tenni a dobozba. Az megkeményedik, a süti viszont megpuhul egy nap alatt. Ezt én sem tudtam. De az én sütim eleve puha volt.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
szofi
#77





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 06, 21:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Krampi! Nem is lehet érezni az ízét! Csak a szaga rossz, de csak a zacsiban és amíg sül. Twisted Evil Utána azt sem lehet érezni!
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
krampuszi
#76





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 06, 17:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is láttam a boltban Szalalkálit, de mivel mondtátok, hogy rossza az íze nem vettem Wink
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
szofi
#75





Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 06, 16:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok! Sütöttem múlt hétvégén sütit, aminek a tésztája szalakális volt. Csak akkor láttam a zacskón, hogy nem is szalakáli, hanem szalalkáli. Ezt tudtátok? Ja! És a néni, akitől a recept származik szalagárénak hívja! Laughing A szalagória is teccik! Wink
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#74





Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 03, 14:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Krampuszi!

Szerintem is sok a két evőkalnál szódabikarbóna, jó, ha a felét beletettem. Gondolom, attól lett szép magas és puha.

Kicsinyes!

Sajnos, nem tudom a fokozatokat, mert bár az előző sütőnk gáz volt, de nem lehetett szabályozni, így csak találomra tekergettem a gombot.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
krampuszi
#73





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 03, 11:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, hogy jarjta vannak 1-8-ig a számok!? Akkor meg a 250-et el kell osztani 8-cal, de el tudom képzelni, hogy a gáz sütőben melegebb van.

KB:
1. 31 C
2. 62 C
3. 93 C
4. 124 C
5. 155 C
6. 186 C
7. 217 C
8. 250 C
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
krampuszi
#72





Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34
Hozzászólások: 793
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 03, 11:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe köszi! 2 ek szódabikarbóna nem sok? Nem érezni rajta? Érdemes fél adagot csinálni? 75 dkg liszt elég sok. Bár azt tervezem, hogy a mikuzacsikba is teszek (csak elbb meg kell varrnom őkt Wink)

Kicsinyes nekem villanyom van, ahol a max 250 C. Ezeket a mézeseket tehát kb fél és egészláng között kell sütni, félhez közelebb!
Nem irígyellek. Bár nagymamám is olyannal sütött és micsoda finomságokat (pogácsa, rétes)!

Azért nekem is van egy kicsi gondom: annak idején nászajándékba kaptuk a sütőt, ami utolsó, kiállítási darab volt. Namármost nincsen meg neki a lírása, így nem tudom 100%-osan kihasználni a tudományát, csak úgy találomra. Van rajta egy csomó mütyür jel, amiket jó lenne ismerni. Whirlpool - légkeveréses, grilles. Ha esetleg valamelyikőtöknek ilyen van szóljon légyszives! Köszönöm!
_________________
krampi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kicsinyes
#71





Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 7
HozzászólásElküldve: 2004, Dec. 03, 08:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Szofi! Csak érdekességképpen: a közép-Tisza mellől származó 93 éves keresztanyám a szalalkálit szalagóriának hívja Very Happy.

Kispepe! Nekem mindig gondom van ezekkel a fokokkal és percekkel. Gázsütőm van, 1-8 fokozatig... Tudnál súgni, a hőfok kb a kis láng és a nagy között mennyi, illetve mennyire módosul esetleg a sütési idő? Nagyon köszi Smile.

kicsinyes, aki nem egy híres konyhatündér Embarassed , de azért igyekszik
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3  Következő
1 / 3 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Advertisement
Ezt olvastad már?Elrejtés