Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
|
dorka2

|
Elküldve: 2006, Okt. 16, 15:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Igen tegnap este én is láttam a TV macit, nagyon örültünk neki.
Szép Napot Mindenkinek!
Dorka _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Okt. 16, 11:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Okt. 16, 09:48 Hozzászólás témája:
|
|
|
!
tegnap este a mtv 2 -őn volt este 7kor a tévémaci!!!! _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Okt. 13, 12:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Dorka, minket zavar, de, h csak ennyiőnket, akkor tényleg kevés az esély a megmentésre. Hátha lehetne a Filmmúzeumon? _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorka2

|
Elküldve: 2006, Okt. 09, 18:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Sajnálom, hogy ennyire nem értint senkit se az Esti Mackó problémája
Én úgy gondolom mindent megpróbáltam az ügy érdekében.
Sziasztok
Dorka _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 23:36 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én is én is
Hát hogy is mondjam az anyukámék csempéjén még mindig ki van ragasztva mozaikból a tv Maci és tényleg a régi mesék mint a vuk is sokkal értelmesebb mint a maiak  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zselykemami

Csatlakozott: 2006.08.28. Hétfő 15:41 Hozzászólások: 1517 Tartózkodási hely: Zugló
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 21:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszönöm Korina! _________________ tyrexa
[^]
Zselyke 3500gr-al és 52cm-el született
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 21:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
DETTÓ!!!
Utólag Is grazulálok a gyönyörű manódhoz!!
Olvasgattalak ám a nyáriaknál....  _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zselykemami

Csatlakozott: 2006.08.28. Hétfő 15:41 Hozzászólások: 1517 Tartózkodási hely: Zugló
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 21:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Korina: az is nagyon jó volt!!! Emlékszem minden este ott bukdácsoltam, csináltam a gyakorlatokat és apuval hatalmasakat nevettünk(mindig is béna voltam tornából... )  _________________ tyrexa
[^]
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 21:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
hát igen...TV MACI!!
Cuki dolog volt és nagy kár hogy megöli a modern mese....én is ezen nöttem fel... és sajnálom!
Amúgy egy nagyon kedves ismerősöm a tv1nél dolgozik ha gondoljátok megkérdem tőle háthha kideriti hogy miért vették le a szinröl szegény fülest!
Amugy lehet hogy kinevettek de én hiánolom az esti tornát.......
Egy kis mozgás senkinek sem árt..... _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 20:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kedves Mindenki!
Mindenkinek igaza van és mégsem.
Zselykemami és Dorka egyetértek veletek, mert tényleg értékes volt a Tv Maci.
Orsi, Neked is igazad van, hogy nem kell annyi tévét nézni. De felhívnám a figyelmedet arra, hogy míg a Te gyermekeid eleve 2-en vannak, így jobban elvannak egymással, gondolom én laikus, mivel nincsenek ikreim. De itt egyedül voltak a nagyobb gyerekek, akik már jóval idősebbek.
És, sajnos nekem sem volt mindig időm vele játszani, mert haladni kellett az otthoni munkákkal, és 3 műszakos munkarendben dolgozó apukának nappal is kellett pihennie.Nálunk is hanyagolva volt a tévé egy ideig, de ahogy nőtt a gyerek, igénye volt a tv mesékre, és nem is nézte sokáig. Emellett van minden este mesélés könyvből a mai napig is, meg diázás is megy. Társasjáték is meg sok- sok fejlesztő játék stb.De nálatok is eljön majd az az időszak, amikor már nem tudod csak úgy megtiltani,vagy befolyásolni azt, hogy leüljenek a tv elé a gyermekeid. És akkor már nem lesz mindegy Neked sem, hogy mi lesz a választék.
Szóval ezzel senki pártjára nem szeretnék állni, de tényleg ahány szülő, annyiféle szokás. És ugyebár mindenkinek megvan a maga véleménye erről. Az én véleményem az, hogy eléjön minden gyermek idejében az a kor, amikor már nem lesz elég, ha azt monjuk neki, hogy nem jó a tévé.
A tv macit én is sajnálom, meg a jó régi meséket, mert azokban tényleg volt tanulság és értelmes történetük volt. _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 20:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
Zselykemami írta: | Ja, ezektől a vad angyaltól, meg esmeraldától már hullik a hajam...és sajnos nem tudtam a lányomat eltiltani tőle... lehet, keményebben fel kellett volna lépnem, de egyszerűen nem ment...  |
hát nem tudom... ha valamiről megvan a véleményem tuti nem nézik a fiaim. ilyet meg aztán végképp nem.
én nem értem - nem vagyok annyival fiatalabb-, de mi megvagyunk TV nélkül is. Megfőzök 2 db kétévessel, és akkor sem játszanak, hanem segítenek, lassabban megy, de jó program, kivasalunk és kitakarítunk együtt.
nyugalom meg van, amikor alszanak...
de a topik igazán a TV maciról szólt és nem a TV nézési szokásokról.
A TV maci jó dolog volt, de én még mindig fenntartom, hogy lehet élni nélküle.
Mi elég kis helyen élünk.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zselykemami

|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 20:39 Hozzászólás témája:
|
|
|
Természetesen én sem szeretnék vitát!!!
Csak a véleményemet írtam le...Én 31 éves vagyok...úgy látszik a korunkból adódik az azonos vélemény....hiszen mi ezeken nőttünk fel!
Ja, ezektől a vad angyaltól, meg esmeraldától már hullik a hajam...és sajnos nem tudtam a lányomat eltiltani tőle... lehet, keményebben fel kellett volna lépnem, de egyszerűen nem ment...  _________________ tyrexa
[^]
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorka2

|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 20:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Igaziból én nem vitatkozni szeretnék, mert azzal nem oldunk meg semmit, de nagyon jó volt olvasni, hogy valaki hasonlóan látja a dolgokat!
Vannak dolgok, amiket megszokott, megszeretett az ember hosszú évek során.
Az esti Mackó mindig is olyan volt az életemben (33 éves vagyok) egy 10 perc nyugalom a nap végén. Még emlékszem a régi TV mackóra is, könyv is van belőle. Sőt még a TV tornára is emlékszem, szerintem az is jó volt.
Nem vagyok maradi, de úgy gondolom a sok sorozat mellet a 15 perces TV Maci is elfér.
További szép estét Kívánok!
Dorka _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zselykemami

|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 20:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
Lehet mesélni, meg diát is vetíteni...de valamikor ebédet is kell főzni, meg porszívózni stb. Én amíg gyorsan elvégeztem a legsürgetőbb dolgaimat otthon, addig ültettem le a tv elé a gyereket...Mert az én nagylányom egyedül nem játszott a szobájában, de a tv -t gúvadt szemmel nézte...nem kellett félpercenként ránéznem, hogy éppen a szekrény tetején ugrál-e stb. Tudtam, hogy ül és nézi a mesét... _________________ tyrexa
[^]
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zselykemami

|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 20:16 Hozzászólás témája:
|
|
|
Dorka2: én veled értek egyet!
Én visszasírom a régi , tündéri meséket!!! Frakk, Magyar népmesék, Moha és Páfrány, Vuk, Kockás fülű nyúl, Futrinka utca lakói stb...
A férjemmel éppen a napokban kezdtem letöltetni ezeket, kiírjuk cd-re a zenéjüket, a meséket pedig dvd-re, ha már Zsezsim akkora lesz, hogy tudja nézni, akkor inkább ezeket nézze, mint a ma divatos, idióta meséket!!!
A nagyobbik lányom mikor mesenézős korban volt, mindig cirkuszoltam vele, mert olyan meséket nézett, amiben ki sem tudtam nézni, hogy mik is a szereplők!!! Aztán vettünk videót- és elkezdtem normális kazettákat venni. (mármint rendes meséket)
Most abban a szerencsés helyzetben vagyunk már, hogy van dvd lejátszó, laptop, internet...tudunk válogatni a mesékben...
De való igaz, hogy ez nem mindenhol van így...egy kis falucskában lehet, hogy a tv az egyetlen szórakozás, kb 3-4 csatornával...ott szükség lenne a régi mesék sugárzására!!! És a MTV1 mindenhol fogható...
Orsi: valóban tudja az ember szabályozni a mesenézést...vagyis tudná...én nem tudtam...bekapcsoltam Ancsinak a mesét, kimentem pld a konyhába, de mire visszamentem már a gyagya mesére átkapcsolt!  _________________ tyrexa
[^]
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 20:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én annyira nem vagyok TV központú, szóval nehezen értem meg, hogy miért ilyen fontos ez.
Lehet mesélni, lehet diát vetíteni.
az meg, hogy volt... volt a világ változik
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorka2

|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 19:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia Orsi!
Egyet értek veled, hogy én szabályozom a gyereket, hogy mennyit nézi a televíziót.
Igaziból engem a tett zavar. ESTI mese az MTV-n mióta világ a világ van.
A mini maxon néha olyan lehetetlen mese van, hogy na, és azokra is kell gondolni, ahol nincs kábel TV.
A magyar tv közszolgálati TV a mi pénzünkön, ennyi jár a gyermekeknek szerintem.
Sziasztok Dorka _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
VKOrsi
|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 19:42 Hozzászólás témája:
|
|
|
azt, hogy mennyit van a gyerek a TV előtt Te szabályozod, ugyanígy azt is, hogy mit néz.
az enyémek a minimaxot is csak 15 percig nézik max.
nem kell hagyni, hogy ott üljön.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
dorka2

|
Elküldve: 2006, Okt. 05, 19:40 Hozzászólás témája: Mentsük meg a MAGYAR TÉVÉN a TV MACIT.
|
|
|
Sziasztok Mindenkinek!
Napok óta próbálom megvígasztalni a 3,5 éves kislányomat, nincs TV MACI.
Mióta eszemet tudom mindig volt TV MACI.
Szerintem sokkal értelmesebb mesék voltak mint a mini maxon.
Nem éjjel nappal ment, lefekvés előtt negyed óra volt.
Mert gondolom senkinek se célja, hogy egész este a gyerek a TV előtt üljön.
Fojunk össze a TV Maci érdekében. Hívjuk fe az MTV és kérjük az Esti Makcót vissza. tel:06/1 331-9799
Vagy talán Ő is részt vett a TV székház elleni kődobálásban, és büntibe van?
Köszönöm a segítséget
Dorka
Ugya Ti is szeretitek a TV MAcit, hisz ezen nőttünk fel  _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
|