Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
|
tkrinya
|
Elküldve: 2006, Márc. 24, 22:55 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
jázmin
|
Elküldve: 2006, Márc. 24, 18:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
Tkrinya!
Azt írtam, hogy küldj emailcímet! Írok neked!
Én is miskolci vagyok! )
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
tkrinya
|
Elküldve: 2006, Márc. 24, 09:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
jázmin!
Nem kaptam meg a prividet! _________________
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
jázmin
|
Elküldve: 2006, Márc. 23, 20:27 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia Tkrinya! )
Küldtem privát üzenetet!
Jelentkezz!!!
Jázmin
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
tkrinya
|
Elküldve: 2006, Márc. 23, 13:33 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Nekem az első lombikom(Debrecen-Kaáli Intézet Bodnár doki, 2003 november) "érdekesen" alakult.Hosszú protokolom volt.Decapeptylt kaptam 2 hétig, de nem akart megjönni a mensim.Erre azt mondta a doki, nem baj, akkor kezdjük el a stimut.A hormonoktól úgy sem fog megjönni.Nem is volt gond, lett egy csomó petesejtem, majd 3 db 8 sejtes embrikét visszakaptam.A beültetés utáni 7. napon elkezdtem barnázni.Gondoltam, ennek már annyi.8. napon teszteltem, és atom pozitív volt.Közben a barnázás kezdett erősödni, majd a 10. napon beültem az autóba és nekivágtam Debrecennek(miskolci vagyok,100 km) .25-ös HCG-t mértek, amire azt mondta a doki, hogy ez nagy valószínüséggel terhesség és húzzak haza pihenni. Aznap estére már rendesen Niagaraként ömlött belőlem a vér.4 napig nagyon sokat véreztem. A 14. napon elmentem vérvételre, de csak azért, hogy megbeszéljem a dokival a következő lombik időpontját és hogy megnyugodjak, hogy visszaesett a HCG-m. Erre képzeljétek, a doki vigyorgó fejjel behívott és közölte, hogy 195 a HCG-m. Mondtam neki, hogy tutira elcserélték az eredményem, mert bennem nem lehet gyerek ennyi vérzés után.Innentől kezdve pokoli 1 hónap kövtkezett.Hetente kétszer keleltt mennem HCG mérésre, ami ugyan emelkedett, de nem megfelelően.Azt hittük méhen kívüli, de az uh-on nem látszott semmi.Persze közben folyamatosan véreztem.A doki orgametrilt, majd norculutot adott, hogy megálljon a vérzés, de semmi nem használt.Teljes hormonzavar alakult ki nálam, mivel a szervezetem építette a nyálkahártyát az új ciklushoz, de a nyálkahártya egy részébe "belesült" egy kis magzati szövet, ami tovább temelte a terhességi hormont.Szóval, tök káosz volt odabent.40 napi vérzés után 2004 január elején megműtöttek.Természetesen semmi nem derült ki, hogy mi okozhatta ezt a normálatlan vetélést.Persze a küret után 4-5 nappal ismét elkezdtem vérezni.Akkor visszamentem a Kaáliba és fogigátlót kaptam, ami egyben előkészített a következő lombikra meg a vérzést is elállította nagy nehezen. Közben kiderült, hogy a terheléses cukrom magas egy kicsit, de genetikai viszgálatot nem javasolt a debreceni dokim.A TORCH vizsgálatot is megcsináltattam és minden rendben volt. A második lombikom 2004 februárjában kezdődött.A beültetés utáni 7. napon ismét elkezdtem barnázni, de a teszt már akkor kétcsíkos volt! Sík ideg voltam, de a doki 3*3-mas Rutascorbin szedéssel kordában tartotta a barnázást.11. napon 235- lett a HCG-m.Ez a terhességem megmaradt, de egészen a 14. hétig barnázgattam. A barnázást egy heamatóma okozta, ami ugye a beültetéskor keletkezhetett, bár normál terhességnél sem ritka.Szóval, az okozta a galibát, de a 14. héten egy "frászthozó" vérzéssel végleg kiürült.
Ja! mÉg annyit, hogy a lombikok előtt is voltam spontán terhes néhányszor.Volt egy csomó pozitív tesztem, de ugye a mezei nődoki nem nézetett HCG -szintet.Akkor is hosszú vérzéssel vetéltem el és csak fogigátlóval tudták megállítani.
Bocsi, hogy hosszú voltam. _________________
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
jázmin
|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 22:46 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mex!
Hihetetlen! Tüdőembóliát kaptál?? Abba bele is halhattál volna!!
Nekem is kell majd hormonkezelés mellett adnom a véralvadásgátlót, de erre még várunk.
Hátha spontán....
Minden jót nektek!!!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
agrave

|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 13:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mex!
Értem és sajnálom. Remélem most minden jól alakul!!! _________________
[^]
www.kofu.hu/album
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mex

|
Elküldve: 2006, Márc. 21, 08:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
agrave,
a második lombiknál tüdőembóliát kaptam, utána kivizsgáltattam magamat genetikailag és kiderült a véralvadási defektus, nyolcszor nagyobb az esélyem a trombózisra még normál körülmények közt is, nem beszélve a hormonkezelések mellett.
Amikor a második terhességem megfogant Syncumart szedtem, de az akkori nőgyógyászom leállította, mondván nem lehet terhességben alkalmazni, mire a haematológushoz eljutottam és beállította az akkor még Fragmin injekciómat már késő volt.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
agrave

|
Elküldve: 2006, Márc. 20, 21:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mex!
Ez hogy derült ki? A lombik során vagy már előtte is tudtad? Mármint a véralvadási probléma. _________________
[^]
www.kofu.hu/album
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mex

|
Elküldve: 2006, Márc. 20, 21:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Olvas bele a *** topikba ott is találsz érdekességet, vagy a többszöri spontán vetélés……be.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mex

|
Elküldve: 2006, Márc. 20, 20:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
jázmin írta: | Volt valamelyikőtök genetikai vizsgálaton ezügyben?Ez az egy vizsgálat hiányzik még nálunk.Van értelme megcsináltatni?
|
Én minden lehetséges kivizsgálást már végig csináltam,
a Szabolcs utcában végeznek gentikai kivizsgálást, de az Isten- hegyi Klinikán magánszorgalomból (fizetős) is elkészíttetheted.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mex

|
Elküldve: 2006, Márc. 20, 20:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
jázmin, nekem is véralvadási problémám van szintén Leiden heterozigóta vagyok.
Én a Szabolcs utcába járok kezelésre a Nemes dokihoz, ő esküszik rá, hogy szükség van az alvadás gátló adására a terhesség előtt és alatt is. Két babát vesztettem el anélkül, hogy ***-val szúrtam volna magamat és két lombikot csináltam végig mielőtt kiderült a problémám.
Most van folyamatban a 4.-lombikom és remélem már felkészült a szervezetem a terhességre.
A hozzászólás legutóbb Mex által 2006, Márc. 20, 21:05-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
agrave

|
Elküldve: 2006, Márc. 20, 20:32 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szia Jázmin!
Én is a Kováts drnőhöz járok.
Hát én spontán még sosem voltam terhes, inszemek sem sikerültek. A lombik volt az első, hogy valameddig eljutottunk.
Genetikai vizsgálaton nem voltunk, nem is ajánlotta senki. _________________
[^]
www.kofu.hu/album
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
jázmin
|
Elküldve: 2006, Márc. 20, 20:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Köszönöm, hogy hozzászóltatok a témához.
A budapesti kaáli intézetbe járunk Kováts Tímea Doktornőhöz.
Nálunk az a helyzet, hogy én spontán terhes lettem kétszer, inszeminációval is rögtön elsőre és az 1. lombik is sikerült, de ugyanez lett a vége mindegyiknek.25-ről indult fölfelé a hcg szintem 67 volt a maximum. A lombikkal jutottunk legtovább, 500-as bhcg-ig.
Egy bibi van nálam, ami a lombik előtt derült ki, ez pedig Leiden mutáció, ami véralvadási probléma, hamar alvad a vérem. Erre kaptam injekciót már a lombiknál, de a barna pecsételő vérzés után a nőgyógyászom tanácsára lecsökkentettem az adagot, csak 2 naponta szúrtam. A hematológus szerint ezért nem maradt meg.
Keressetek rá Dr Pfliegler György nevére a Google-ban, kidobja a cikkjeit erről a betegségről. Ő csinálta nekem az immunológiai vizsgálatot.Szerinte ez az öröklött betegség korai vetélést okozhat. A nőgyógyászok nem egyeznek ki ezzel a véleménnyel.
Én, pedig nem vagyok orvos
Röviden ennyit magamról!
Volt valamelyikőtök genetikai vizsgálaton ezügyben?Ez az egy vizsgálat hiányzik még nálunk.Van értelme megcsináltatni?
Sok sikert kívánok mindenkinek!
Jázmin
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
agrave

|
Elküldve: 2006, Márc. 19, 19:22 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mex

|
Elküldve: 2006, Márc. 19, 19:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszi agrave!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
agrave

|
Elküldve: 2006, Márc. 19, 17:45 Hozzászólás témája:
|
|
|
Jázmin!
Sajnálom.
Nekem januárban volt az első lombikom. Pozitív teszteket produkáltam, a vérvétel eredménye pedig az volt, hogy 35 volt a HCG-m. 2 nap múlva kellett újra mennem, akkor is csak 54 volt. A drnő leállította az utrot és akkor néhány nap múlva meg is jött, szerencsére beavatkozni nálam sem kellett. Okot nem tudtak mondani.
Nekem is áprilisban kell mennem UH-ra.
Nektek mi a bajotok? Hová jársz?
Mex!
Ezt nem is tudtam, sajnálom.  _________________
[^]
www.kofu.hu/album
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mex

|
Elküldve: 2006, Márc. 18, 19:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
Jázmin nem kellet műszeres befejezést végezni a terhességnél, mert a szövettan egyértelműen megmutatná, hogy volt- e terhesség.
Én két spontán terhességet vesztettem el a 7. héten az elsőnél műtéti befejezés kellett és a szövettani eredményben leírják, hogy mit találtak. Lásd esetemben például: Dg: Graviditás uterinalis.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
tündi12
Csatlakozott: 2005.01.14. Péntek 17:37 Hozzászólások: 378 Tartózkodási hely: eger
|
Elküldve: 2006, Márc. 18, 19:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
jázmin!
Együttérzek veled, szerncsére nekem ilyen nem volt. Tudják hogy ez mitől van?
tündi _________________
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
jázmin
|
Elküldve: 2006, Márc. 04, 13:44 Hozzászólás témája: Kémiai terhesség
|
|
|
Sziasztok!
Gondoltam, csinálok egy ilyen témát, ugyanis nálam vitatott dolog, hogy elvetélek-e, vagy csak kémiai terhességeim voltak. 5-6. hétig jutottam a terhességekkel és a legmagasabb hcg-m 500 volt.
Akinak van tapasztalata írjon és "beszéljünk" erről is!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
|