Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
A férfilélek kézifékje (a cikkre reagálva)

 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Cikkek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Török Mónika
#26

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40
Hozzászólások: 199
Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 27, 23:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én meg zt gondolom, hogy ha az indulatainktól eltekintünk, rendkívül sok értékes gondolat látott is felületet(bocs, képzavar, de szép). szóval ha értő szem összerakja az elemeket, megkapja a választ. na ja, olvasni kell újra, de hát sose legyen nagyobb bajunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Athéné
#25

Csatlakozott: 2004.03.11. Csütörtök 20:10
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 26, 15:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves G.L.

Nagyon jól döntött, hogy befejezte a témát. Úgy látom itt a frusztrált nők többségben vannak. Nekik nagyon nehéz megérteni azt, amiről Ön beszél, mert csak a saját sérelmeikkel vannak elfoglalva. Sajnos. Pedig a női nemnek NEM ez a hivatása. Nem a nyefegés nyafogás és nem az, hogy majd én megmutatom a büdös férfikanak. így örökké azok is maradnak, amik. Persze, ha ők így boldogok... az más.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bea
#24

Csatlakozott: 2004.03.10. Szerda 0:45
Hozzászólások: 99
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 20:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ki bizony.
Én a magam részéről igyekszem úgy felfogni,, hogy egy boldog párkapcsolatban élő férfi megpróbált egy általa soha át nem élt, vagy talán a múltból ismert problémát felvetni, férfiből lévén férfi szemszögből általánosságban megcímezve a nőket, most pedig finoman lavírozgat válaszaival.

Szerintem már ő is érzi, ő is érti....dehát férfi.... és ennek egyvalaki biztos örül...
_________________
Bea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
ipomea
#23

Csatlakozott: 2004.02.27. Péntek 17:53
Hozzászólások: 128
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 15:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

u.i. : ipomea a keresztnevem, kedves G.L. Ha kicsit mélyebbre ás latin műveltségében, talán még a jelentését is megleli...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
ipomea
#22

Csatlakozott: 2004.02.27. Péntek 17:53
Hozzászólások: 128
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 15:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lányok...ki lettünk osztva!
G.L nem érti, vagy csak nem akarja érteni, a mi vágyaink pontosan arról szólnak, amiről oly költőien ír: olyan utópisztikus világot szeretnénk, ahol férfinak és nőnek is jó lenni! Ha meg ezt érti, miért ez a lekezelő hangnem???
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
galasz
#21

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 12:40
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 14:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Angela!

Ön ugyan nem szólított meg, de álláspontja annyira közel áll valakiéhez, aki az én szívemnek a legkedvesebbje, hogy meg kell kérdenem: nem ikertestvére Ön véletlenül Évának? Merthogy (nem csak szimbolikusan) így hívják az én szerelmesemet, akivel úgy kiegészítjük egymást, mint egy felébetört pénzérme két darabja. Nem vagyunk egyformák, mint ahogyan a pénzdarabok sem, de tudjuk, hogy együtt vagyunk valami, és így tudunk igazi értéket képviselni. Így aztán nem is egymással versengünk, hanem hátunkat összevetve együtt birkózunk meg a kihívásokkal. Szeretem, hogy erősnek, hatalmasnak lát, és ezen mit sem változtat, ha én vasalok abroszt, mikor vendéget várunk. Ő "gyönge" és törékeny a szememben, akit becézgetni, gyámolítani van kedvem örökké, ám férfimódra áll bármely nehéz teher másik oldalához, ha éppen arra van szükség. Megvitatjuk a közélet napi eseményeit, aztán a divat is szóbakerül közöttünk, és nincs olyasmi, amiről ne tudnánk beszélni egymással. Együtt böngésszük a bulvársajtót a hipermarket "folyóiratolvasójában", és egymás kezét fogjuk, amíg a muzsika hangjai áradnak felénk a pódiumról. Keressük a másikunk kedvét, kényeztetjük egymást ahogyan csak lehet, és sohasem kérdés, hogy melyikünk a fontosabb, hiszen mindketten egyformán és kölcsönösen fontosak vagyunk.
Gondolom, sok újat nem mondhattam Önnek, hiszen ha valóban megtalálta az Emberét, ott is csak ilyenformán csordogálhat az élet. Inkább megerősíteni és biztatni szeretném: Ez a helyes út. Kibékülni magunkkal és egymással.

Üdvözlettel: G. L.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
galasz
#20

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 12:40
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 14:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Ipomea! (a keresztnevét nem írta meg, így nem tudom "cameo"-ként, "carnea"-ként vagy inkább "purpurea"-ként tisztelhetem Smile - azt hiszem vicceskedésnek ennyi elég is)

Nehezen vitatható, hogy ez valóban a férfiak világa. Egy olyan könyörtelen világ, ahol a nőket jószerivel prostitúcióra kényszerítik az érvényesülés útján, márpedig az ilyesmit valamennyi civilizált társadalom Btk-jának számos törvényi tényállása részletesen taglalja, és halmazatban igen súlyos büntetési tételek kiszabását rendeli hozzá. A bűntény mégsem tettenérhető, habár mindenki tud róla. "Ex capite foetet piscis"- mondá valaha a művelt görög halaskofa (aki ugyebár latinul is megtanult), és fintorogva bökdösött ujjával a magasba, hiszen bűnbakokat keresgélni és rájuk mutogatni százszor könnyebb, mint a saját felelősséget elismerve, levonni a konzekvenciát, és a tettek mezejére lépni. A hatalom nem játékszer, azt nem odaajándékozni szokás, hanem megszerezni. Erővel, ésszel, furfanggal, kinek mije van hozzá. S aztán úgy kézben tartani, hogy ki ne csúszhasson onnan. Ma a férfiak erős kézzel vigyázzák a hatalmat, s csak annyit juttatnak belőle a nők számára, amennyi semmiképpen meg nem ingathatja nemük befolyását. Maguktól többet nem adnak, hát akkor most mi legyen? Vajon akarják-e a nők egyáltalán, hogy a férfiakkal egyenlő befolyást gyakorolhassanak természetesen egyenlő felelősség vállalással? Vagy talán csak egy maroknyi csoport, a "törpe minoritás" ágál emiatt? Miért nincsenek olyan hatékonyan működő társadalmi szervezetek, ahol az intézményesített pletykálkodáson és a protokolláris semmittevésen túl valóban kemény érdekérvényesítő munka folyna? Ezt hallván a működő szervezetek (ebből élő) tisztségviselői biztosan szívesen dugdosnának villámló szemekkel mindenféle statisztikákat az orrom alá, de a táblázatok nem takarhatják el a valót. Nekem egy hófehér lapról hiába bizonygatja tudományos úton valaki, hogy az bizony bíborba hajlik. (Persze, ha megfizetik..?) El kellene hát dönteniük kedves hölgyek, hogy mit is akarnak valójában. Ha többet, ám tegyenek érte! Ha semmit - nos, siránkozni meglehetősen szánalmas dolog.
Meglehet, az előzőek kíméletlenül hangzanak, s talán a honlapon közzétett jegyzet hangvételével is ütköztethetőek. Pedig nincs ám itt semmiféle ellentmondás. Csak egy olyan (utópisztikus) világban szeretnék élni, ahol férfinak is nőnek is jó lenni.

Üdvözlettel: G.L.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
galasz
#19

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 12:40
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 14:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kedvestörökmonikamegneváltozzonazistenértsehiszenarraakisidőremár minekistennémegaztánmiértpontazötödikgyerkőcnelehessenbüszkeaző zászlóvivőmamájáraamitazüvegplafonrólállítönésmásokaztényésvalóés baromiraigazságtalanhogyazonosparaméterekkelhátránybanmaradegy nőcsakazértmertaszemélyiszámapárosankezdődikhacsaknemvesszüka delfineketishozzáutóbbitcsakotrombatréfánakszántamígymintnemkívánt törlendőugyanakkortesséknekemaztmegválaszolnihogyegyalacsonykövér kopaszpasinakmiértkerülduplaenergiájábameghódítaniegyhölgyetmint magasjóképűszívdöglesztőesetlegüresebbfejűésszívűtársánakhadd kérdjemöntőleztalánnemégbekiáltóigazságtalanságegyébkéntazilyen üvegbőlkészültfödémjellegűszintzárókategyetlencsapássalszokásporrá zúzniéppcsaktévedhetetlenülszükségestudnihozzáhogymelyikazapont ahovásújtanikellemlékezzencsakvisszaazorionűrhajófantasztikus tanmeséjéreshaezmegnyugtatjaénkészséggelelismeremhogyönsem kevesebbmintbármelyikférfieznekemsemmibesemkerülazokatkellene errőlmeggyőznieakikatermelőeszközöketakezükbentartjákjahogyazok csupaférfiakésebbőlfakadóanelőítéletesekakkormondjamegkéremhogy aholnőafőnökottmiértrészesítikaférfimunkatársakatelőnybenamintazt számostapasztalatbizonyítjaszóvalattóltartokhogyezakérdésjóval összetettebbannálminthogyegykettőredűlőrelehetnevinniamiperszenem aztjelentihogynekellenefolyamatosanevidenciábantartaniazthiszemépp valamiilyesmitcsinálunkittmostüdvözlettelgl

A hozzászólás legutóbb galasz által 2004, Márc. 25, 14:21-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
galasz
#18

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 12:40
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 14:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Bea!

Biztosíthatom Önt, hogy ellenséget nem látok egy hozzászólóban sem, hiszen az érzelmek éppúgy fontos részei a karakter kifejeződésének, mint ahogyan a gondolatok. A rációnak emóció az ellentettje s azt, hogy miként vélekedem az ellenpárokról, korábban már kifejtettem. Ennél sokkal fontosabbnak gondolom, hogy a süketek (nagyon zártkörű) dialógusa helyett érdemi párbeszéd folyhassék mindazon anomáliákról, amelyek megosztják a legfőbb emlősök társadalmát - mennél szélesebb körben, egyre több fórumon és résztvevővel. Hátha egyszer azok is szembesülnek a tarthatatlan állapotokkal, akik a (rólunk szóló) döntéseket meghozzák. (Vigyázat! Nem politikai, hanem ideológiai kategória.)

Üdvözlettel: G. L.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
galasz
#17

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 12:40
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 25, 14:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Hölgyek! (...ha már így magunkra maradtunk, pedig szívesen vettem volna néhány nemtársi reflexiót is, hátha a bilaterális aspektus konklúziója deheroizálná a matriarchális judíciumok exkluzív konvencióit - elnézést, ezt csak viccnek szántam.)

Nem vagyok nagy topiclakó (bár egy kis pocakom még volna hozzá), így most, hogy újólag betévedtem ide, meglepetve fedeztem fel (a la eszperente), hogy nevemre címzett hozzászólások tűntek fel a lapon. Habár ezek részint költői jellegű felvetések, azért az udvariasság - hölgyek esetében kötelező - szabályai azt diktálják, hogy ne hagyjam válasz nélkül azokat, akik ilyenformán megtiszteltek. Ezzel - azt hiszem - a magam részéről be is fejezem a diskurzust, hiszen a témáról újat mondani már nemigen tudnék.

Üdvözlettel: G. L.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Athéné
#16

Csatlakozott: 2004.03.11. Csütörtök 20:10
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 24, 17:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Angéla!

Azért címzem neked a hozzászólásomat,mert szívemből beszéltélSmile .Aztán visszaolvastam az előző hozzászólásokat is. Aztán elgondolkodtam...
Az a helyzet, hogy én idestova 18 éve elvált vagyok, kifejezetten házasságpárti létemre. Sajnos az azóta eltelt időben nem sikerült másodszor is házasságot kötnöm, nyilván azért is, mert a munka és a gyerek, meg éppenséggel némi továbbtanulás eléggé elfoglaltak ahhoz, hogy ezen a téren ne tudjak a magam elvárásai szerint élni (kellőképpen sajnálom is). Cca 15 éve van egy barátom, akivel sosem éltem együtt és jellemzően egy héten egyszer találkozunk. Igy ő inkább tudati háttér számomra, mint igazi társ. De meg kell mondjam ez a tudati háttér is sokat segített abban, hogy nem kellett a gyereküket egyedül nevelő anyukák sok zokszóra okot adó sorsát élnem. És azt is meg kell mondjam, hogy noha már 51 éves vagyok, de soha semmilyen helyen vagy társaságban nem fordul elő, hogy ne nőként tekintenének rám. Talán emiatt is van az, hogy a fériakra én is, mint földreszállt istenekre gondolok, mint ahogy magamra is földreszállt istennőként tekintek legszívesebben a sors eddigi összes ellentmondó fordulatától teljesen függetlenől.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
GEA
#15

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 24, 14:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Mindenki!

Azért e megszólítás, mert a cikk alkotójával épp úgy egyetértek (persze nem mindenben, s ennek oka csupán nemünk különbözősége, nem más! Wink ) mind azokkal, kik itt, e fórumon megosztották gondolataikat a témával kapcsolatban. Persze veletek is csak részben.

Lehet, szerencsésebb vagyok az átlagnál, de nekem sikerült rátalálnom arra a Férfiből való Emberre, aki mellett nőből való nőbb lehetek, mint azt valaha gondoltam volna. Ugyan majd' tíz évet vártam rá, s sok helyütt kerestem, de a kitartásom nem volt eredménytelen. (Mert megérdemlem!)Magam is éltem a gyermeküket egyedül nevelő, munkahelye(ke)n megbízhatóan, jól teljesítő, és mégsem megfelelően elismert nők mindennapjait. Így jól tudom, milyen az, munka mellett tanulni, a gyereknek apja helyett is anyja lenni.
Úgy gondolom az itt közzétett hozzászólások lejegyzőinek mindegyike épp úgy tisztában van ezekkel a nehézségekkel. Így aztán nem a rég lerágott csontot szeretném én még egyszer körbe-körbe nyalogatni, hanem kissé más megvilágításba szeretném helyezni A férfilélek kézifékje című dolgozatot azáltal, hogy kifejezetten az utolsó bekezdés olvasása után kialakult érzéseimet mondanám el itt.

Valóban! Hány férfi szenvedhet arról, hogy otthon a hitvesi ágyban nem tud már úgy teljesíteni, ahogyan régen? Hányan küszködnek pszichés zavaroktól, mert otthon, vagy a legrosszabb esetben, szűkebb-tágabb baráti társaságban az ebbéli alulteljesítésükre tesz kritikai megjegyzést a párjuk? Hányan szégyenülnek meg naponta a saját kudarcaiktól?
Hányan vannak a közeli, s távoli ismerősök, kollégák főnökeink között, akik másban már nem, csupán a női nem leigázásban képesek örömüket lelni? S mert otthon őket is "leigázzák, elnyomják", rajtuk uralkodnak a túlontúl emancipált nők, hát megfizetnek ott ahol tudnak.
Lehet, sokan úgy gondoljátok nincs igazam abban, de mégis kimondom a véleményemet: ezért igenis mi nők vagyunk okolhatók. Mert a társunk testi s lelki békéje rajtunk is múlik. Azon, tudunk-e elég türelmesek lenni, sikerül-e megtartnunk azt a képességünket, ami velünk nőkkel együtt született. Tudunk-e egyszerre lenni mindaz, amire a férfi vágyik. S ha igen, úgy gondolom, életünknek azon a legfontosabb tarületén, amit párkapcsolatnek hívnak, s ami igazán számít szeretve tisztelt, egyenrangú Emberek lehetünk. S akkor mindez csak a kezdet.

Gondoljuk meg: mi lenne ha nem akarnánk minden áron, hogy a szerepek felcserélődjenek, ha nem akarnánk mindenáron felülkerekedni, meg-és legyőzni, ha nem akarnánk mások, csak egyszerűen nők lenni, kedvesek, okosak, tehetségesek, szelídek, odadók és persze büszkék. Talán megélhetnénk, hogy a férfitársadalom felfele húzna és nem vissza!

Mert én idealista, azt gondolom a férfi is azt akarja, hogy vele szálljunk és ne szembe!

Kell-e ennél több?

A száguldásra, győzelemre termett büszke férfilélek hajtóműve tehát valóban ott feszül remegve a nőtársadalom vádjainak fojtásában. Mi lenne ha valóban kiengednénk a kéziféket, hadd szálljanak -velünk!


Angela
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ipomea
#14

Csatlakozott: 2004.02.27. Péntek 17:53
Hozzászólások: 128
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 23, 18:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves László!

Elolvastam cikkét, és hosszasan elgondolkodtam! Milyen igaza van! És mekkorát téved!
Igaza van, mert a mai, emancipált nőtársadalom bizony sokkal nagyobb kihívás elé állítja a férfiembert! De azt nem gondolja végig, hogy ezt többségünk nem önszántából teszi! Úgy gondolom, nagyon sok nő lenne ma is anya, a fészek őrzője, a gyermekek nevelője - " csupán". Mert ez ma csak "csupán". Nincs becsülete annak az asszonynak, aki ezzel megelégszik. Aztán meg anyagilag sem menne dolog. Mai világunkban a férfiak 85 %-a nem keres annyit, amiből egyedül eltarthatná a családját. Tehát a nőnek dolgoznia kell. De ha már dolgozom...és ugyanolyan keményen, mint a férfi...könyörgöm, miért feleannyiért??? Ha képzettségem, gyakorlatom vele azonos, miért a férfi a főnök? Sorolhatnám. Szóval ez, úgy gondolom, meglehetősen öngerjesztő folyamat.
És most nem a nőtársadalom, csak a magam nevében had jegyezzem meg: ez a férfiak világa. Pokoli nehéz benne nőként, ne adj'isten egyedülálló nőként boldogulni. S az lehet, hogy a férfi nem tudja hazudni az orgazmust s a szexuális vágyat...de el tudja képzelni, mit érezhet az a nő, aki erre kényszerül?
Szóval: én is úgy gondolom, két fél az egész. Nem egymás ellen kellene harcolni, hanem egymásért.
Moonlady...nem tudom, mennyire " kihalófélben lévő faj" az igazi férfi, én anno találtam egyet. Nem elromlott, meghalt. De azóta tényleg én se találtam még hasonlót se Sad
ipomea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Török Mónika
#13

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40
Hozzászólások: 199
Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 17:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kedves lászló,
mától igyekszem ideális nő lenni azért. bár, ha negyven évig nem sikerült, most már csekély rá az esélyem. egyébként nekem is volnának elképzeléseim az idális pasiról.egyet ismertem, annak gyorsan be is kötöttem a fejét. hát nem elromlott nekem?! Smile viszont amit felvetettem, azon érdemes volna csócsálódni: egyenjogúság ide vagy oda, mi van az üvegplafonnal a bérek körül? tudom, ez nem a mélylélektan és a szép gondolatok szintje, de engem spec. ez irritál a legjobban. a többit megoldom a magam buta női humorával, de ezt nem bírom lenyelni. hogy ugyanolyan végzettséggel, ugyanannyi gyakorlattal, ugyanolyan képességekkel drága jó férfikollégáim legalább másfélszeresét keresik az én fizetésemnek. MIÉRT? miért vagyok én kevesebb?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Bea
#12

Csatlakozott: 2004.03.10. Szerda 0:45
Hozzászólások: 99
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 13:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves László!

Köszönöm a névnapi jókivánságot, és az igen kimerítő válaszát.

Látja. látja egy impresszió hatására keletkezett egy írás, és mennyi mennyi indulatot szabadított el.
Azért remélem, ha a lenti írásokról leszedi az érzelmi töltést, Ön is meglátja, hogy ezek a reagálások nem Ön ellen szólnak, hanem ahogy Ön írta, értük, értünk, mindannyiunkért.

Még egyszer köszönöm a kimerítő és roppant szimpatikus válaszát!

Üdvözlettel: Bea
_________________
Bea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
MoonLady
#11

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 2
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 13:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Örülök, hogy ennyi reagálás érkezett a témában, és csak egyetérteni tudok nőtársaimmal.

Nem azért mert "mi nők, tartsunk össze", hanem azért mert az igazság az, hogy a nők igenis még mindig nem egyenrangúak, és bármit is tesznek, bárhogyan teszik, nem a tiszteletet, hanem a negatív kritikát kapják érte.

Pedig csak boldogulni szeretnének, CSAK boldogok szeretnének lenni, és CSAK az egyensúlyt szeretnék valahogy megteremteni (ahogy régen is) önmagukban, és a családban, ebben az egyre zaklatottabb világban - és ezt egyre nehezebb... Sad

A mai férfiakról pedig inkább nem írok semmit.
Katasztrófa. Ezzel az egy szóval tudom csak jellemezni... (persze ez csak az én véleményem, tapasztalatom, és vannak olyan szerencsés nők, akik egy kihalóban lévő faj - az igazi, természetes férfi - utolsó példányaival még találkoznak, talán egy ilyen oldalán élnek boldog családi életet... Smile - őket kicsit irígylem... Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
galasz
#10

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 12:40
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 12:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Bea!
Egyrész - főrészt - Isten (vagy akiben Ön hisz) éltesse sokáig; Boldog Névnapot Kívánok!

Másrészt - mellesleg - a témát nem én tettem a fórumra, nem is állt szándékomban ilyesmi. Egy impresszió hatására keletkezett egy írás, amelyet el lehet olvasni vagy figyelmen kívül lehet hagyni, a benne foglaltakat el lehet utasítani, és el is lehet fogadni, teljesen vagy félig-meddig, lehet gúny, indulatok, esetleg rokonszenv-rezdülések tárgya, az mit sem számít, és ez nagyon jól van így. Amikor egyediek és megismételhetetlenek vagyunk mi mindannyian, miért is kellene, hogy a bennünket körbevevő világot egyformán lássuk? "Nem tudom mi okból szeretem, de szeretem" - írta egyszer valaki, s botorság volna kiegészítő esszét követelni egy ilyen egyszerű tény mellé. Így én sem kívánok vitába szállni senkivel, hisz az objektív világban egyazon nézőponton nem állhatnak többen, s - szükségszerűen - mindannyian más szemszögből közelítünk meg mindent, amelynek persze a visszatükröződése is egyénenként más és más.

Ezért hát kérem, nézze el, ha az ideális nő felvázolásának csapdájától eltekintek, merthogy ilyesmiben nem hiszek. Mint ahogyan az ideális férfi és más egyebek képe is hamis, hiszen a Nőből való Ember, aki énnékem társam, és boldogságot hoz az életembe, másvalakiben tán még közönyt sem keltene, és ez megint csak nem hiba.

Mondottam, társam Ő, s ez nem azt formázza, mintha felváltva kevernénk egyet a rántáson, vagy tolnánk egyikünk kezéből a másikéba a favágó fejszét, sokkal inkább azt, hogy megosztjuk életünket és ételünket, ágyunkat és asztalunkat, keveset küzdünk, ám szeretve tiszteljük egymást. Nekem Ő az ideális, hát most tegyem közszemlére, hogy minden paranoid frusztráltak megcincálhassák a képét? (Természetesen nem a fórumos hozzászólókra céloztam, hiszen mindenkinek szíve joga, hogy saját véleménye lehessen.)

Hiszem, hogy a világot az ellensúlyok tartják stabil függésben. Miért kellene azt vizsgálni, hogy melyik közülük az értékesebb, amikor egymás nélkül nem is létezhetnek? Inkább arra kéne figyelni, hogy el ne vesszen valahogyan bármelyik is.

Na, tessék! Mégiscsak jól belebonyolódtam, pedig eszem ágában sem volt. Kérem, tekintsen el mindattól, ami esetleg irritálja a fentiekből, s örüljön inkább a szép, tavaszi napoknak. Smile)

Üdvözlettel: G. L.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Bea
#9

Csatlakozott: 2004.03.10. Szerda 0:45
Hozzászólások: 99
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 21, 22:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, Jabba bizony ő. Több dologban is igazat adok neked, Athéné, például, hogy a nemi szerepek teljes figyelmen kívül hagyása szerencsétlen dolog, vagy hogy a háztartásbeli státusz nem egyenlő a lebutulással, de akkor az is érthető, hogy a fáradságos úton megszerzett tudásunkat és tapasztalatunkat szeretnénk valahol kamatoztatni, szeretnénk róla valami visszajelzést kapni...

Én a magam részéről szívesen olvasnám itt a cikkíró reagálásait a hsz-ra, remélem a hallgatása nem az, és szívesen olvasnám milyen szerinte az "ideális" nő Budapesten a XXI. században.
_________________
Bea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Athéné
#8

Csatlakozott: 2004.03.11. Csütörtök 20:10
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 21, 21:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Vendég!
Jabba alatt azt a Star Wars figurát érted, akire rátaláltam e név alatt? Bevallom ugyanis nekem a jabbásodás úgy helyből nem mondott semmit. Egyébként most se. Véleményem a témáról leginkább az, hogy sajnos manapság nemigen lehet választani. A karriert hajszoló , gyermekét nevelő, együtt tanuló, leleménydús étrend elkészítő, lakását mindig netten tartó , megértő lelkes beszélgető és szexpartner szerep együttes vállalása kényszerűség. Hiába akad ma is olyan nő, aki boldogan tartaná lobogva a családi tűzhely melegét és csak azt, aligha engedheti meg magának. Se ő se a kedves férje. Amúgy szerintem a mai világban (lehet, hogy régen se) a háztartásbeli státusz már nem egyenlő a teljes lebutulással, mint ahogy a törtető nők se mindig éppen fényes elmék. Nincsenek ilyen összefüggések. Egyetértek a cikk írójával. Az eredeti nemi szerepek teljes figyelmen kívül hagyását szerencsétlen dolognak tartom, ami csak keveseknek hoz boldogságot, azoknak is csak ideig óráig. Ezt gondolom.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Vendég
#7HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 17, 00:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves cikkírónk azért azt mellőzni gondolta a női lélekről folytatott elmélkedésében, hogy ezek a "nyomuló oldalbordák" előtt bár nyitva állnak ugyan a pályák - persze sok esetben inkább csak teoretikusan, mint gyakorlatilag - azért talán mégsincs olyan nagy valószínűsége, hogy ezek a pályák ugyanolyan egzisztenciális lehetőséget nyújtanának az "oldalbordáknak", mint az "oldalaknak"...
Vegyük alapul a politikát, és nehogy megvádoljatok, hogy polhatalmat követelek, új szüframozgalmat akarok létrehozni! Több száz tanulmány született arról, hogy a parlamenti képviselői foglalkozás olyan tulajdonságokat kíván meg az ezt űzni vágyóktól - szociális érzékenység, kompromisszumkészség, kreativitás többek között - amely képességekkel a nők elvileg nagyobb arányban rendelkeznek. Mégis, a parlamentekben a nő-férfi arány mindig túlnyomórészt a férfiak javára dől el, és még csak nem is kis különbséggel. A statisztikák szerint Magyarországon pedig - hát persze - az európai aránynál is többszörösen rosszabb ez a helyzet. Ki hallott már olyat, hogy politikusnő?! Mit akar? Biztos valami baja van, ki akar törni otthonról, nem sikeres a szakmájában - hallhatjuk a véleményeket. Vagy nézzünk körül művészberkekben? Színésznő vagy? Nem lehetsz jó anya, későn jársz haza. Zeneművész vagy? Író vagy? Újságíró vagy? Óhatatlanul felmerül a kérdés, és a család mit szól hozzá? Tudjuk, mit szól a család, ha ugyanezen foglalkozásokat férfiak űzik? Az nem ér meg egy negyedflekket sem a bulvárban.
Legyünk hát jók, kedves nőtársaim, engedjük ki a kéziféket, és otthon butulva, előre a jabbásodás útján - le a lejtőn, némelyek nagy megelégedésére...
OM
Vissza az elejére
Bea
#6

Csatlakozott: 2004.03.10. Szerda 0:45
Hozzászólások: 99
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 16, 23:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na jó, itt vagyok én a megtestesült konzervatív nő, aki, ha az egyenjogúság azt jelenti, hogy a napi minimum 8 óra háztartás, és jó esetben legalább ennyi gyereknevelés után, bár sokak szerint 8óra/ gyerek, és nekem mindjárt 3 is van, na szóval, ha az egyenjogúság azt jelenti, hogy szavamat ne feledjem, hogy e mellett még dolgoznom is KELL, hát Isten látja lelkem én nem akarok egyenjogú lenni, DE mutass egy férfit, aki büszke igénytelen, buta, műveletlen Kedvesére, illetve szívesen fürdeti tejben-vajban loncsos elnyűtt Szerelmét, mert hogy a szünnap nélküli 16 órás robot mindenféle sikerélmény nélkül, következés képpen önbizalom nélkül egy nőből Jabbát varázsol, ebben bárki biztos lehet.

Drága cikkíró! Mi felvettük a kesztyűt és próbálunk emberként lépést tartani a világgal, olyan nagy baj, ha Nektek is gatyába kell egy kicsit rázni elkényelmesedő testeteket?

Állítólag a történelmet a férfiak csinálják, hát most kezdjék meginni a levét...
_________________
Bea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Török Mónika
#5

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40
Hozzászólások: 199
Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 16, 10:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

na, az elejéről csak lemaradt, hogy kinek szól: drága fréfitársam az úrban! így már teljesebb a parabola Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Török Mónika
#4

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40
Hozzászólások: 199
Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 16, 10:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Smile naná! bár ha nem az enyémet, hanem valami méregdrága nercet próbálsz rámsegíteni, egye fene, nem sértődöm meg... tudod, mi nők oly kevéssel beérjük a kis buta agyunkkal, menet a konyha és az odaadó selyemharisnya között, egy kis brill, egy szál virág, romantikus vacsi, holdfény, meg ilyenek Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Lenda
#3

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 16, 10:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ami engem illet - már ha érdekel valakit - én is a nők mellett állok. De ha sok - a cikkíróhoz hasonló - férfi van, elgondolkozom, hogy valahogy felsegítem legközelebb a kabátot valamelyikre, hogy ne érezzék úgy, hogy ragaszkodunk a kivívott megkülönböztetéshez. Fogadjunk, hogy akkor meg azon lenne megsértődve : ))
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Török Mónika
#2

Csatlakozott: 2004.03.31. Szerda 22:40
Hozzászólások: 199
Tartózkodási hely: Szentendre és a nagyvilág
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 16, 10:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, én is azt gondoltam, hogy most gyorsan szembeköpöm magam, továbbá átoperálásomat kérem, de legalábbis zárdába vonulok, esetleg mindhármat együtt. viszont imádoooom, ahogy a pasik bírnak panaszkodni: egyetlen új érvük sincs Smile már elnézést a szerzőtől. de nincs. ha rendkívül muszáj, össze tudom szedni a hasonló témában írott, és az elmúlt tíz évben megjelent írásokat: kísértetiesen hasonlítanak egymásra Smile
nem lehet, hogy itt a gubanc? hogy még annyit se feccölnek belénk, hogy valami megrázóan újat mondjanak?
ja, még egy, de ezt már komolyabban: ugye mindenki ismeri az üvegplafon-elméletet... (aki nem, utánanéz, egy-kettő, kikérdezem!)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
BlackCat
#1


Vendég
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 15, 23:24    Hozzászólás témája: A férfilélek kézifékje (a cikkre reagálva) Hozzászólás az előzmény idézésével

Egyáltalán nem értek egyet... valahogy sajnálni sem tudom szegény, szegény férfi nemet... Twisted Evil
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Cikkek Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés