Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
|
katica18
#168
Csatlakozott: 2009.01.05. Hétfő 10:11 Hozzászólások: 1
|
Elküldve: 2012, Dec. 08, 15:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok! Én tegnap indítottam egy blogot ebben a témában, mert nekem is gondot szokott okozni, hogy mit főzzek napi szinten. Szeretettel várlak benneteket és hozzászólásaitokat, hogy ti mit főztök és új recepteket is várok amiket kipróbálhatok. Én is mindennap igyekszem frissíteni a blogot, hogy nálunk mi volt a napi menü, hátha ezzel adhatok ötletet másoknak. http://mindennapifozocske.blogspot.hu/
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#167

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2009, Márc. 27, 21:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mado biztosan azért mert én már idejét sem tudom mikor főztem magamnak
Lángost meg fánkot azt gyártottam a múlt héten
Ma anyumnál milánóit kajoltam  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#166

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2009, Márc. 27, 19:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#165
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2009, Márc. 01, 09:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#164

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2009, Feb. 28, 21:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát én csak kakaószagot éreztem rajta  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#163
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2009, Feb. 28, 20:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
ezt már én is megcsináltam egyszer...tényleg nagyon baró csak nekem túúl tojás szaga volt...és az annyira nem jött be ( _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#162

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2009, Feb. 28, 18:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Írom a tízperces süti receptjét Mikróban elkészítendő de már mások is próbálták hugim kísérletezte amúgy ki
kell hozzá egy 2dl tejföl ( nah jó ez 175grammos márcsak)
aztán ha kiürült ezzel a pohárral
félpohár olaj
félpohár cukor
2tojás vagy 3
4kanál liszt,
sütőpor
kakaópor de csak annyi amennyivel barna lesz én egy csapott evőkanállal tettem bele nemrég
csipet só
tejfölt cukrot sütőport sót, tojásokat összekavarom egy tálban bele az olajat is. aztán a kakaóport lisztet amikor kikavartam egy jó mély mikrózható edénybe kell önteni és 800watton max 10percig pörgetni de lehet 7percig is lényeg nagyon felfog jönni aztán visszaesik, nehogy kifusson és megégjen a kakaó, és kész a csokis süti jah kell hozzá lekvár is azzal kenjük meg a süti oldalait így olyan puha marad.
 _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#161
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2009, Feb. 28, 15:54 Hozzászólás témája:
|
|
|
én vagyok...csak ha irok ide akkor mindig eltüni ez a topik...jo lenne ha irogatnánk bele mert olyan jo kis reciket szedtem ki innen....
mostmár jelen vagyok a fogyisba is veletek...én is sudár kislány leszek...hihihihih _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#160

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2009, Feb. 28, 10:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#159
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2009, Feb. 28, 08:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
Csirkemell chips
Hozzávalók:
kb. 75 dkg csirkemell
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
12 dkg liszt
tej
1 csapott mokkáskanál sütőpor
só
bors
olaj a sütéshez
A csirkemellet ízlés szerint vékony csíkokra vagy kisebb kockákra vágjuk (lényeg, hogy gyorsan átsüljön). Egy tálba tesszük, leöntjük annyi tejjel hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a zúzott fokhagymát. Ezt állni hagyjuk kb. fél órát.
Ezalatt sűrűbb palacsintatésztát keverünk ki a tojásból és a lisztből annyi tejjel-vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen (sűrűbb, mint a hagyományos palacsintatészta, de a kanál nem kell, hogy megálljon benne) és belekeverjük a sütőport. Kicsit ezt is állni hagyjuk. Ezután nincs más hátra mint a tésztába mártott csirkemellet bő olajban aranybarnára sütni. Feltétlenül papírtörlőre szedjük. A tésztába esetleg keverhetünk szezámmagot. Főételként rizibizi illik hozzá.
Csirkemell chips _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#158
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2009, Feb. 28, 08:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nálunk zöldborsófőzi sült husival..nekem meg rizibizi,,,
Többiek mit főznek??? _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#157

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2009, Feb. 27, 21:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
Korina de jó én is anno de mostanában megint, de a fogyi miatt így jobban megy lefelé a súlyom
Múlthéten csináltam lángost és pizzát is
Holnap sült sertés combit csinálok  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#156
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2009, Jan. 21, 12:38 Hozzászólás témája:
|
|
|
huuu csiiipős...nyami...én terhesen voltam megveszve a csipősért... _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#155

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2009, Jan. 20, 23:21 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok
napok óta rá vagyok cuppanva a csípős szechuánira ( unclebens szósz) csirkemellet csíkokra vágni megsütni és utána rárakni a mártást, valamelyik nap csak üresben ettem
ma rizst főztem hozzá.
és van 10perc alatt elkészíthető mikróban süthető sütim  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#154

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2009, Jan. 03, 15:03 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#153

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2009, Jan. 03, 15:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
és most?
nekem csak tavalyi kajáim maradtak a hűtőbe gyorsan kiengedtem őket szaladjanak ki merre lát
én még ma is aludtam volna ameddig bírok
nem tehettem , viszont kaját sem csináltam.
vishu leves  _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#152

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 24, 00:13 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#151

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 22, 19:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
evinene van whiskey-s is
Bailey's recept 1.
6 púpozott evőkanál porcukor
3 púpozott evőkanál capppuccino por (állítólag mindegy, hogy milyen!)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
2 dl Wiskey (markáns lesz), vagy Baccardi-rum (lágyabb lesz), vagy Tea-rum (kommersz lesz)
3 dl tartós habtejszín
sőt konyakos is
BAILEYS 6.
1dl konyak
3-4 dl tejszín
1 tubus sűrített tej
1 dl feketekávé
1 csomag vaniliáscukor
1 Danette csokipuding _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#150

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 22, 17:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#149

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 22, 17:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
előéltelek meg tatár,padlizsánkrém,zakuszka ,mexikói hal krém.
mi van ha bablevest csinálok karácsonykor ? _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#148

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 22, 17:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
én vettem tilápiát meg még egyfajta szálka nélküli halat a metroba ezzel kezdek valamit,>>> aztán lesz egybekaraj csonttal,fokhagymával tűzdelve( lehet lövök bele egy kolbit hogy ha marad jó legyen hidegen is) be a sütőbe,>>> meg szilvával és privancei fűszerezésű medve(nem panda ) sajt töltött pulyka cicc ez is be a sütőbe>>> köret rízs ,krumplipüré
van őszibari kompót is "savanyúságnak  _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#147
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2008, Dec. 22, 11:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok...én is nagyon csipázom a házi piakészitést...nálunk nagyon nagyon kelendő .... tojás likört csináltatok már??? az sem egy rosz dolog...nyami.....
Karácsonyi menü mi lesz????? _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#146

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 22, 09:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
A rum az sima sütőrum így is 1125,- fél liter
Bé azt hitte sütibe kell és ilyet hozott azt gondolta muffint csinálok
aztán mondta h rakjam be a sütőbe vagy csináljak belőle sütit ( szerinte ha rá van írva hogy sütőrum akkor sütni kell )
viszont összekeverve nem érezni ,hogy nem fehér rum. _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#145

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2008, Dec. 21, 21:24 Hozzászólás témája:
|
|
|
mado azért máskorra is adhatod majd ajándékba.
Mondjuk nálunk egész tavasszal megy az ünneplés ( február 7én nyitja meg kisfiam márc 7én kisebbik hugim 22én a nagyobbik aztán 32én apukám április 7én párom közben egy húsvét is beugrik 13án ahogy néztem
29én anyum szülinapja, most majd ő lesz kerek el mentettem a receptet, majd veszek rumot jah milyen rum baccardi vagy ilyen kommerszebb is mehet bele:
Aztán anyák napja májús első vasárnapján és aztán kislányom zárja sort és hipp hopp junius 1 jővőre pünkösd már eddig átfutottam a jövő évi naptárt
 _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#144

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 21, 18:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
nah szóval ez baromi jó lett
apró megjegyzés : nekem csak olyan bazi nagy 1 kilós metros capuccinóm van itthon, szal abból csak úgy sac/kb tettem bele /tuti többet mint 2 csomag / és nekem belefért 1 liter tejszín, nem volt rossz fél literrel sem ,de így lágyabb lett .
ennek folyománya hogy lett egy 7decis borosüvegnyi meg 2 fél literes.
ha előbb találom ,ezt a receptet ,akkor ha szép üvegbe teszem még ajándéknak is jó lett volna
szóval sztem fini _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#143

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 21, 16:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#142

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2008, Dec. 21, 14:12 Hozzászólás témája:
|
|
|
Mado és ezt te már kostóltad ( bevált recept?
Anyukám kedvenc itala ezért kérdem ( nem is iszik meg semmi mást alkoholosan csak ezt!!) _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
madoemszi
#141

Csatlakozott: 2006.11.27. Hétfő 15:15 Hozzászólások: 5945 Tartózkodási hely: imitt-amott
|
Elküldve: 2008, Dec. 21, 10:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
Bailey's elkészítése
Ismert ital, házilag.
Hozzávalók:
*
fél liter rum
*
2cs. classic capuchino por
*
fél liter tejszín
*
fél kg porcukor
*
1 egész tojás
Ezeket gépi habverővel jól kikeverni, lehűteni és fogyasztani!
jót főztem ?  _________________
[^]
[^]
[^]
http://kep.tar.hu/madoemszi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#140

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2008, Dec. 20, 19:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én ma rántott husit sütöttem de reszelt sajttal miután kisült nyami és krumpli püré.
Karácsonyi menüm nincs azt anyum csinálja, csak ugye a többi napon is kell főzzek kisfiam miatt de kivételesen 4napra előre tudom mit eszik
Zsuzska ez tényleg nagyon egyszerű recept  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
#139
Csatlakozott: 2006.01.26. Csütörtök 13:44 Hozzászólások: 6903
|
Elküldve: 2008, Dec. 20, 19:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
Karácsonyi menü:
Pecsenye libamáj sütve, jó sok fokhagymával tűzdelve..(no nem a drága, de legalább olyan jó íze van ), fiúknak rántott pulykamell.. Köretnek krumpli..
Meg még talán lesz halászlé, ha apjuk nekiveselkedik, ebben (is) verhetetlen.
Süti: kolbászos batyu,
kakaós csiga vagy valami ilyesmi..
Idén még nem akarok nagyon különlegeset csinálni, a srácok nem nagyon díjazzák az ötleteket. Meg hát azért van a Karácsony, hogy mindenkinek a kedvére legyen az ennivaló..
Persze biztos nem marad el a töltött káposzta , bejgli és társai. Csak egyenlőre nem hiszem, hogy nekifogok 4 emberre töltött káposztát meg bejglit csinálni.. _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
#138
Csatlakozott: 2006.01.26. Csütörtök 13:44 Hozzászólások: 6903
|
Elküldve: 2008, Dec. 20, 18:58 Hozzászólás témája:
|
|
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#137
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2008, Dec. 16, 10:13 Hozzászólás témája:
|
|
|
LÁnyok...valami jo és egyszerű szaloncuki receptet szeretnék..... _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#136

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2008, Nov. 27, 20:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát igen lassan jöhetnétek a karácsonyi menűsorral vagy kajaötlettel  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#135
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2008, Nov. 27, 16:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
Te joo éééggg !! annyira eltünt ez a topik hogy alig találtam meg!!!!
Senki nem főz mostanába??? _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
evinene
#134

Csatlakozott: 2006.05.15. Hétfő 7:34 Hozzászólások: 8202 Tartózkodási hely: UK Egyesult Kiralysag London
|
Elküldve: 2007, Márc. 17, 16:44 Hozzászólás témája:
|
|
|
korina én elég ritkán ma túrós tészta volt a menü én meg anyukámtól kaptam bundás kenyeret  _________________
[^] [/url]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#133
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2007, Márc. 17, 16:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
mostanában nem főz senki??? _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
gigaboszi
#132
Csatlakozott: 2005.10.19. Szerda 2:12 Hozzászólások: 10246
|
Elküldve: 2006, Dec. 20, 09:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Halászlé
Hal (jobb helyeken a halas megtisztítja, feldarabolja)
Jó sok hagyma... vékonyra szeletelni...
Néhány gerezd fokhagyma
pirospaprika
halászlé kocka
só
Egy mélyebb lábosban szoktam csinálni... hagymát az aljára teszed, rárakod a megmosott halszeleteket, felöntöd vízzel, beleteszed a fokhagymát, pici sót.
Mikor már elfötte a habját bőségesen beleszórsz pirospaprikát és a kicsi vízben feloldott halászlé kockát. Készre főzöd.
Frissen gyúrt (vagy készen vett) gyufametélttel nagyon finom  _________________
[^]
Péter: 2006.07.21.
Tamás: 2008.05.20.
Áron: 2011.04.12.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzskanéni
#131
Csatlakozott: 2006.01.26. Csütörtök 13:44 Hozzászólások: 6903
|
Elküldve: 2006, Dec. 18, 14:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
Pkagi, nálunk a halászlé nagyon fini szokott lenni, igaz api csinálja, de én készítem a keze alá a hozzávalókat. Vegyél előre pucolt halat...
Szóval :
Ami kell:
vöröshagyma,
fokhagyma,
halászlékocka,
paradicsom,
paprika,(erős is, ha szeretitek)
pirospaprika,
só, őrölt bors,
Hal, belsőség.
(akkor az igazi, ha többféle halból csinálod)
Szóval az apróra darabolt hagymát olajon megfonnyasztod, rá a pirospaprikát, és gyors felönteni vízzel. Bele a halászlékockát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát,sót, borsot. Megvárrni az első forrást, ekkor bele az apróhalat, vagy az alaplébe szánt részét a halnak (fej, farok). Ezzel jól átfőzni, hogy puha legyen a husi. Ekkor kiveszed az apróhalat, vagy a fejet/farokrészt, és jöhet a passzírozás. Bár mi ezt csak simán úgy csináljuk, hogy lefejtjük a húst a csontról, és kidobáljuk a nagyobb szálkákat. Ekkor a passzírozott/lefejtetett cuccot visszateszed a lébe, és jöhet bele a belsőség. A belsőséggel még főzöd egy jó darabig (mi kb. 15-25 percig szoktuk)lassú tűzön, ezután beleteszed a halszeleteket. Ezzel is főzöd kb. fél óráig lassú tűzön.
Nálunk kb. 2,5-3 óráig tart a halászlé főzése, mondjuk jó nagy fazékban főzzük, de másnapra tiszta kocsonyás lesz az egész, és nagyon fincsi szokott lenni.
Vagy van olyan is, ami krémleves halból, de az nem halászlé. _________________
[^]
www.kep.tar.hu/szzsuzska
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Pkagi
#130

Csatlakozott: 2005.04.21. Csütörtök 13:38 Hozzászólások: 2353 Tartózkodási hely: Budapest XX.
|
Elküldve: 2006, Dec. 18, 13:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
Lányok
Életem második halászlevét főzném. Gondoltam megoszthatnátok velem recepteket ezügyben.
Olyat amiben halat nem kell pucolni.  _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
wildkitten
#129

Csatlakozott: 2006.10.20. Péntek 14:47 Hozzászólások: 2998 Tartózkodási hely: Dunakeszi
|
Elküldve: 2006, Dec. 15, 21:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Nem vagyok áruló, de érdemes átnézni.
Az indexes fórumos csajok alapítottak egy főzőcskés topicot. Nagyon jó kis renceptek, ebéd/vacsi ötletek vannak kifejezetten olyan egy vagy többgyerekes mamiknak, akik nem tudják a fél napot a konyhában tölteni.
http://forum.index.hu/Article/.....?t=9155347
próbát megér.  _________________
[^] [^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#128
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Dec. 11, 08:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
na végre egy ujjabb remek recept! csak nem hal ki a topik.....köszike lara!!!!!!!!!!!!!!!
még valakinek valami remek karácsonyi menüje? _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
*LAra*
#127
Csatlakozott: 2006.11.21. Kedd 2:42 Hozzászólások: 3621
|
Elküldve: 2006, Dec. 11, 07:45 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szép jóóóóóóóóóóóóó reggelt!
Nekem is van egy kedvenc receptem, csak annyi bibije van, hogy aznap érdemes sütni, amikor elfogyasztjátok! Egyszerű és finom (Stahl)!
Csokidarabkás keksz:
-30 deka liszt
-½ kávéskanál szódabikarbóna
-½ kávéskanál sütőpor
-20 deka étcsokoládé (én tejcsokival készítem)
-20 deka vaj
-20 deka kristálycukor vagy sütőcukor
-10 deka barnacukor
-1 tojás
Bekapcsolom a sütőt 160 fokra.
Elsőként összekeverem a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral. Majd apróra vágom az étcsokit úgy, mintha petrezselymet aprítanék.
Aztán robotgéppel habosra keverem a megpuhított vajat a kristály- és a barnacukorral. Ha már szép aranyszínű, hozzáütöm a tojást és ezt is alaposan eldolgozom benne.
Most jöhet a tészta összeállítása. A cukros-tojásos vajba beleszórom a lisztkeverék és a csoki 1/3-át, majd fakanállal elkeverem. Azért csak ennyit öntök bele, mert a többit már kézzel fogom összegyúrni. Tehát, ha az első adaggal készen vagyok, jöhet a lisztkeverék és csoki maradéka, felgyűröm az ingujjamat, és már gyúrom is a tésztát.
Ha elkészült a keksz tésztája, a tésztát beteszem a hűtőbe pihenni. Ha a mélyhűtőbe teszem, akkor elég neki 15 perc, ha a fenti hűtőrészbe teszem, akkor akár bent maradhat fél órára is. (Egyébként ez a keksz tészta a hűtőben eláll akár 1-2 hétig is, és elég mindig csak annyit kiformázni belőle, amennyi elfogy.)
A pihenőidő elteltével 4 centis golyókat formázok a tésztából, és egymástól jó távol elhelyezem őket a sütőpapíros tepsire. Mindegyiket megnyomom egy pohár aljával, hogy kicsit szétterüljenek.
12 perc alatt szép barnára sülnek. Jól felmelegített sütőben fontos a 12 perc!!!!!!! Hűlés közben keményedik, legjobb rácson kihűteni.
_________________
*LAra* _________________ *LAra*
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
morzsi
#126
Csatlakozott: 2004.09.08. Szerda 14:13 Hozzászólások: 3844
|
Elküldve: 2006, Aug. 04, 21:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Korina,
tengeri halat azért mondják, h viszonylag későn és csak ritkán kapjon a baba, mert magas nehézfémtartalma lehet és az a kevés kg-os szervezetet megterheli. Halas bébiétel mehet már 8 hósnak.
Na sikerült pár 5letet szereznem a 7 végére, teljesen elfogyott már az ihletem. _________________
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
hanee
#125
Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37 Hozzászólások: 2726 Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
|
Elküldve: 2006, Júl. 28, 14:56 Hozzászólás témája:
|
|
|
Igen, ez a meleg elég borzasztó.. Lilinek is teljesen felborultak a napjai, ami az evést illeti. Napi 4x kap tápszert, mert alig eszik főzeléket, néha még a tejpép sem kell neki.. dehát gyümölcsön nem lehet vegetálni
hanee
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#124
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Júl. 28, 14:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
Lóógis!!
nem ara gondoltam hogy mindenből kap! csak amit eddig is ehetett....tejet mej cska jövőre kap ugy is!!
joghurtot már eszi de azt szabad...na de mindent mértékkel...amugy is ebbe a melegbe örülök ha beleimátkozok vlaamit _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
hanee
#123
Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37 Hozzászólások: 2726 Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
|
Elküldve: 2006, Júl. 28, 14:47 Hozzászólás témája:
|
|
|
Azért ezzel szerintem várj még egy 3 hónapot
Mondjuk azért vannak kaják, amiket ő is ehet, sült csirke krumplival, vagy húsleves például, borsóleves, stb.. de szerintem ilyen tejes dolgokat, lisztes dolgokat még ne adj neki
hanee
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#122
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Júl. 28, 14:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszi jövőhéten kipróbáljuk...mostmár én is lassan azt adom neki enni amit mi eszünk..had szokja a jót!!! _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
hanee
#121
Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37 Hozzászólások: 2726 Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
|
Elküldve: 2006, Júl. 28, 14:40 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ja most látom tengeri cuccot irtál.. ez alatt talán inkább kagylót, rákot értenek, mert ezek erősen allergének.. de az a hekk, amit mirelit lehet kapni a boltban szerintem azért nem olyan gáz Főleg ha sütöd.
hanee
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
hanee
#120
Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37 Hozzászólások: 2726 Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
|
Elküldve: 2006, Júl. 28, 14:34 Hozzászólás témája:
|
|
|
korina:
Azt hiszem, hogy a tengeri halnak hisztamin tartalma van, és ezért nem ajánlják.. de lehet, hogy most hülyeséget mondtam.
Hovatovább az egyik legtutkóbb fehérje forrás.
A halas bébiételt szerintem már kipróbálhatnátok, ha szereti azt adhatod neki. És elvileg édesvízi halat is kaphat, csak azokkal az a baj, hogy annyira rohadtul tele van szálkával, hogy még felnőttnek is nehéz megenni, és nagyon nehéz kiszálkázgatni, én nem is adtam még neki emiatt soha. De ha ok, átpaszirozod előtte, akkor elvileg nem marad benne szálka
hanee
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
korina001
#119
Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16 Hozzászólások: 4564 Tartózkodási hely: bp
|
Elküldve: 2006, Júl. 28, 14:14 Hozzászólás témája:
|
|
|
ja és foghagymás borsos pácba volt a csirkecici...
hanee..figyu azt mondták hogy 1 éves korig tengeri cuccot nem kaphat agyerek..de hazai halat sem???
mert már van a kecskemétibe is halas 5hóstol...ki érti ezt??? _________________
[^]
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|