Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
érdeklődő kérdés abortusszal kapcsolatban
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő
 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
eliezer
#93

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 10:54
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 10:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"A terhesség-megszakítások hívei közül sokan azt állítják, hogy Ők nem a terhesség-megszakításokat támogatják, hanem az emberek, azon belül is a nők szabadságjogait. Szerintük a nők alapvető joga, hogy eldöntsék, akarnak-e gyermeket, vagy sem. Szerintük ez nem más, mint a fogamzásgátlás végső formája! A társadalom, illetve más ember ebbe nem szólhatnak bele, pláne egy férfi!Én magam is egyet értek azzal, hogy a szülőknek, azon belül is az anyának joga van ahhoz, hogy eldöntsék akarnak-e gyermeket, vagy sem! Amely az én olvasatomban azt jelenti, a szülőknek joga van ahhoz, hogy eldöntsék akarnak e szerelmeskedni, vagy sem, illetve joguk van ahhoz, hogy eldöntsék akarnak e védekezni a megtermékenyülés ellen, vagy sem. Gondoljunk bele, az egyházak is nagyon sokféle fogamzásgátlási módszert elfogadnak! Azonban úgy gondolom a megtermékenyülés bekövetkezte után teljesen új helyzet áll elő, hiszen már fejlődik egy emberi lény! Az Ő sorsáról való döntés azt jelenti, meg akarjuk-e őt ölni vagy sem!" B.L.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsö
#92

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Dec. 03, 11:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Nahát, nem gondoltam, hogy nekem is ilyen nehéz a saját kérdésem! Mennyire nem áll rá a magyaragyam!
Ööööööö...hmm...izéé...öööö...
(sött, még Ilka listájáról is az volt az első reakcióm, hogy igen, DE... Sad sőt, a sajátomról is.)

No. Így hirtelen (bár ezek többnyire a múlt értékei, keresem a jelenkori jókat is!)

Szóval a nyelvünk, ami páratlanul gazdag, mélységes, kifejező.

Az irodalmunk, ahol ez virágzott és zik-zik csodásan ma is.

Minden más művészeti ág, pl. a zenénk is világhíres, zeneszerzők, kórusok, stb.
Képzőművészet... (Na erről. Én Olaszországban tanultam az Erasmus keretében, évfolyamtársak sok más helyen. Hazajőve megállapíthattuk, hogy sokat szidott kis Iparművészeti egyetemünk a legjobb az összes európai közt...pedig! Ahhoz képest, ami sok helyen megy, az a tömény, gondolatnélküli dilettantizmus, tömegesen! Viszont ott meg van pénz. Itt viszont nagyon nagy koncentrációban van a tehetség!)
Na és ebből, a nincsből, a szorult helyzetünkből fakadhat a következő:
A magyar leleményesség! Hihetetlen eredeti ötletek tömkelege, (csak rossz menedzserei vagyunk önmagunknak.) Innen jön a magyar tudósok motivációja is. Meg hogy a magyar, (na nem a végsőkig konzumidiótává és igénytelenné tett tömegekre gondolok) magasra teszi a lécet, igényes (mondom, már aki), igényesebb, mint pl. sok nyugati, aki annak érzi magát. mert talán tisztábban lát és gazdagabb a kút, amiből meríthet, a szellemi hátország. Ez a magyar agy, de a magyar depi egyik oka is, szvsz. Na, itt most zavaros vagyok, tom.

A magyar népművészet, akár a népdalok, népmesék, akár a tárgyak, akár a tánc (az Erdélyi néptánc-táborok tele vannak külföldiekkel, Kanadától Ausztráliáig, pl. Japánok nagyon sokan! Egyikük zseniálisan táncolta a kalotaszegi legényest, mintha ott született volna, és el is adta mindenét Japánban, vett egy házat Marosvásárhelyen, meg egy feleséget, és egy Dáciát, és végre otthon van...) akár a népi építészet. Kimeríthetetlen. Nagy büszkeséggel tölt el.

Gyönyörű városaink vannak, csak elég mostoha a sorsuk. Pécs, Kecskemét, Pápa, Eger, Szeged, Sopron, Kőszeg, Kaposvár, Győr, stb., lehetne hosszan sorolni.

És Magyarország gyönyörű szép, sokat kéne kirándulni, még a maradéka is milyen jó adottságú helyekben gazdag! (Itt is a rossz menedzserség, pénztelenség, meg az elmúlt, igénytelenkedő évtizedek! Sok-sok falucskánk Ausztriában turistaparadicsom lenne, ők használják a talentumaikat, itt meg így csak lepukkant, holt települések... pedig!)

Sporteredmények.

Jaj, és hát a múlt a közelmúlt és a jelen magyar szentjei...itt még volna mit, hála Istennek, de nem akarok belemenni. Zsenialitás, lelki-szellemi téren is, ma is, rengeteg!

Helyek. Pl. nagyon sok kis intim, személyes-kuckós kávézót-teázót, boltocskát, könyvtárat (új Szabó E.), szögletet ismerek Pesten (is.) MEO múzeum, ha még megvan, az új Szépmű...
Kutatok az agyamban még...

Miért nem használjuk ki, mutatjuk fel, ami a miénk? Miért nem élünk abból? Miért nyaljuk mindenki más arra érdemtelen ülepét? Miért ilyen kicsi az önbizalmunk? Na tessék, ismét panaszba mentem át.
Gyorsan abba is hagyom Smile nehogy.

Ja, és sehol nem ettem ilyen finom fehérkenyeret...
Meg a magyar konyha!
És hát a boraink! Pazar borok vannak itt, állítom, hogy vannak olyan jók, sőt, jobbak, mint a híres francia borok!
Szamos Marcipán
Béres csepp
...

Jaj, Hanee! Persze, az egészséges életmód is nagyon fontos, meg szemléletet kéne váltani ilyen téren is, de mégsem hiszem, hogy ettől JOBB lenne a világ! Nem akarok senkit sem megbántani, tényleg, de szerintem, (mondom, SZERINTEM!!) pl. Győzike és társai sokkal károsabbak az egészségre, mit a cukor, a fehérliszt, az alkohol Confused

Na tsok, Zsö
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#91

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Dec. 02, 02:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsö, milyen igaz, van egy listám erről:

Budapesten a közlekedés más fővárosokhoz képest

A gyermektámogatási rendszer, annak hossza
Nyugat-EUhoz képest

Az Art-mozi hálózat Pesten

Az egyetemi oktatás színvonala - tök sok tudóst adunk a világnak

Büszke vagyok rendszerváltás folyamatára, nagyon intelligens megoldás volt

Bp az egyetlen főváros, ahol az Állatkert a város közepén van
(Bocs, főleg a fővárost ismerem)

Nem romboltuk le a kommunista szobrokat mind, hanem csináltunk egy csinos kis parkot, és humorral elegy emlékezésből tuti jó kis túristalátványosság lett, és megőriztük a szobrokat, mint történelmünk részét-erre nagyon büszke vagyok


Nos, van még másnak is ötlete?

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#90

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 30, 19:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

helló Bébíz!
az jutott eszembe, hogy milyen vicces, hogy arról folyik a szó, hogy a magyar panaszkodós-depis-satöbbis, aztán eközben belőlünk is dől a panaszkodás... jó lenne a jó dolgokat is megláni, nem csak azt, ami gázos minálunk Smile
Zsö
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hanee
#89

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 28, 21:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ilka:
Hogy mi tartja fenn a rendszert? Húú ez egy nagyon nehéz kérdés! Bevallom megfogtál vele, fogalmam sincs róla Very Happy A hogyan segítés pedig szintén egy nagyon nehéz ügy.. mert ha veszek egy problémát, ahhoz hogy megoldjam, egy másik problémát is meg kellene oldani, amihez egy másikat, és ahhoz még kettőt, stb.. szóval ez igy eléggé fraktálba megy, és végül is a rendszerben itt-ott hibák vannak, de az egyik probléma a másik orvosolása nélkül nem orvosolható általánosságban nézve.. Húú remélem érted mire gondoltam ezzel..

A leírt story abszolút jellemző, de nem lepett meg. Nem egyszer találkozom ilyesmivel, akárhol máshol is.. az egészségüggyel kapcsolatban mondjuk konkrétan nem erre gondoltam, hanem inkább arra, hogy általánosságban nem a prevencióra költenek sokat, hanem a gyógyításra mégtöbbet.. csak példának írom, hogy a glükoz fogyasztása cukorbetegséghez vezethet, a dohányzás tüdőrákhoz, az alkoholizmus májproblémákhoz, ésatöbbi.. a cukorba és a finomlisztbe bele tudok menni, mert tudományosan is alá tudom támasztani Very Happy A tüdőrákot és a májproblémát kevésbé, inkább csak példának irtam Smile Szóval nem költenek arra, hogy ezeket megelőzzék, mert pl. a cukorban óriási biznissz van, a dohányban is, az alkoholban is, stb.. pedig mindegyik rettentően káros, én személy szerint egyiket sem fogyasztom.. De ez még sok dologgal igy van, ami megelőzhető lenne megfelelő odafigyeléssel, és akkor az egészségügynek nem kellene arra költeni, hogy megpróbálja meggyógyítani meg kezelni a gyógyíthatatlan betegeket (persze nyilván ezt is kell, de kevesebb lenne..).

Ma történt velem, hogy mentem a 7-es buszon babakocsival, és arról le lehet könnyen szállni meg fel is, mert úgy van megcsinálva, hogy alacsony a padlója és ha közel áll a buszsofőr a járdához, akkor megemelnem sem kell, csak letolom..
Ma toporgott az ajtóban egy srác, látszott rajta, hogy nagyon jófej akar lenni és amikor elindultam lefelé a buszról, rögtön odaugrott az útba (ahol tényleg útban volt), hogy "segithetek?" Mondtam neki, hogy köszönöm szépen nem szükséges, le tudok szállni, de ott mögöttem a néni bottal próbál felállni a székről és alig megy neki (volt vagy 90 éves és látszott rajta, hogy nem valami fitt már).. na az már büdös volt a kölyöknek.. leszállt a buszról és elrohant.. úúúgy úúútálom az ilyet! Ha nem babakocsival vagyok én magam segítek neki Sad

Megyek megnézem a Győzike show-t, mert vééééégreeeeee kirakta a felesége azt a barmot! Very Happy

Szép jó estét nektek Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#88

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 27, 04:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hanee, szerinted ezt a rendszert mi tartja fenn? És hogyan lehet rajta segíteni? Terepgyakorlatomat X kórház onkológiáján töltöttem. Kiakadva nem a betegektől voltam, természetesen, bár nagyon megviselt, amikor egyik napról a másikra meghalt valamelyik kliensem. De a sebészek, uramatyám. Kedvenc esetem: jön a doki dérrel-dúrral, hogy Y néni nem akar hazamenni, kérdem, hogy miért, erre ő, nem tudja, mert nem dolga a betegeket kérdezgetni. Megyek nénihez, hogy miért nem, erre ő, mert fél, hogy egyedül lesz, ha valami gond van, kérdem, kit lehetne bevonni, erre ő, van egy aranyos szomszédasszony, annak esetleg lehetne kopogni a falon, de nem akarja zavarni, telefon ari szomszédnőnek, beszalad, persze, hogy lehet neki jelezni, ha néni rosszul van, néni szuperszónikus sebességgel eltűnt a kórházból, jön doki, és néz rám, mint egy csodatévő szentre, kérdezi, hát ezt hogyan? mondom neki, hogyan... Csak egy kérdést kellett volna feltennie a vagdosás után, hogy teljesen sikeres legyen az esete. És annyi ilyen volt. Ez nem pénzkérdés.

Nem?

Zsö, én Dél-Franciao párti vagyok (Nizza és környéke), sokat utaztam, de ha megláttam a repülőgépből a nagy Trodatot (tudjátok a Ferihegyen egy hatalmas pecsételőre hasonlító építmény) már szökött is a könnya szemembe. Az elmúlt 10-12 évben alapítványok, egyesületek pátyolgatásával is foglalkozom, és személyes misszióm a magyar depi csiszolása, ölég nehéz vállalásSmile

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#87

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 26, 18:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ildi, abszolut egyetértek!
ecccer láttam egy dokfilmet olyan családokról, akik manapság élnek vándorcigányok módjára, franciák voltak, de cigányok is...
Olyan vonzó volt! Nagy lakókocsikkal, (amiben internet) persze nem voltak egyáltalán pénz híján... ahogy megszervezték, hogy a gyerekek kitől, hogyan tanulnak, hogy mikor milyen foglalkozásból éljenek meg... nemcsak szabadok és boldogok voltak, hanem kreatívak, értékteremtők, példamutatók...

Ildi,én is érzem.
én annyira beleillek a magyar összképbe a melankólikus természetemmel... és szenvedélyesen szeretek is magyar lenni... de de tényleg nagyon hülye tud lenni a magyar, evvel az irigykedő, sírvavigadódeabajokbólkiutatnemkereső, öngyilkos, hakettenvannaktutiharagbanlesznek természetével... buta általánosítás ez, de nagyon igaz! Mint ahogy az is, hogy pl.az olaszok, ahogy kipakoplják minden érzelmeiket, mint az őrültek, de sokkal hajlamosabbak a boldogságra...viszont sokszor talán felületesebbek is... másik buta közhely... én ott bírnék élni! ...néha hazajönnék pityeregni,panaszkodni,depizni kicsit Crying or Very sad Very Happy mert anélkül nem tud élni a magyar Confused

Zs
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hanee
#86

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 26, 10:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egyébként még erre az orvosi témára szivesen visszatérek, mert ez egy külön estényi téma lehetne egy beszélgetés során..
Mármint erre, hogy általában ebben a tekintetben is tüneteket kezelnek és nem problémákat, valamint abszolút nem fektetnek hangsúlyt az egészséges táplálkozásra sem, inkább gyógyszerrel kezelik a betegeket..
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hanee
#85

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 26, 10:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ilka:
Nagyon röviden: Magyarországra minden téren jellemző (még orvosilag is), hogy nem problémákat kezel, hanem tüneteket.. mert a tünetek kezelése általában könnyebb és a kis embernek drágább, viszont aki szervezi egy csomó pénzt leakaszthat belőle.. más kérdés, hogy hosszú távon nem éri meg, de mivel 4 évente váltják egymást nagyjából a különböző koalíciók, nagyságrendileg magasról tojnak rá.. nem akarok nagyon belemenni a politikába és hülye ötleteket sem akarok írni, úgyhogy le sem írom, amit most kitöröltem Laughing

Megyek egyetemre okosodni hogy sokra vigyem egyszer Very Happy

Pussz
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#84

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 26, 01:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia, a gimiben szerencsém volt történelem és filozófia tanárommal, mert meghívott egyházi embereket az órájára, egy dél-amerikai gerillaharcos pasi is megfordult nálunk, jó, néha kapott a fejére a tanárúr, de nyitottak lettünk mindettől. 1988-ban érettségiztem, és a tétel címe az 1956-os forradalom volt, mindenki attól félt, hogy ezt húzza... Még a HIT Gyülekezethez is elmentük tanítási óra keretében, kérdéseket is tettünk ott fel, persze következőleg már nem engedtek be minket...

Sajnos, a romák esetében tényleg szétestek a tradcionális közösségeik, és minél inkább egyben maradtak, annál könnyebben élnek, nme anyagilag, hanem identitásilag. A kommunizmus erőszakos röghöz kötése nem segítette őket, hanem rákényszerítette egy merőben idegen életformára.
Irorsztágban hasonló cipőben járnak az ún. travellerek. Tavaly nyáron dolgoztam egy projektben, ahol voltak írek is, és tőlük hallottam, hogy nem az erőszakos letelepítésük a cél, hanem olyan infrastruktúát szervezni köréjük, ami segíti a vándorélet teljességét, de aki le akar telepedni, annak is kiutat ajánl.

Miért nem lehet Mo-n is intelligens megoldásokat látni a legtöbbször????Néha annyira szeretnék nem-magyar lenni-emiatt. Vessetek a mókusok elé, de sokszor érzem mentálisan a hátrányát a magyar kollektív hozzáállásnak az élethez...

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#83

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 24, 12:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Crying or Very sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsö
#82

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 21, 11:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló!

(Mint kiderült, legalábbis azt mondják, sok párt leginkább azért morzsolódott szét, mert tele volt téglákkal, a régi diktatúra elvtásraival, akik belülről profin elrohasztották, parancsra, ld. Torgyán a Kisgazdákat.)

Tényleg, '88-ban, az un. rendszerváltozás előtt, mennyire volt független a vallástörténet-oktatás a szocializmus ideológiáitól? (Mert ők ugye eléggé sajátosan hamisították ezeket a tényeket, a maguk igényei szerint, abszolút vallás és egyházellenességükből kifolyólag) De tudok arra is példát, hogy akkoriban valaki félretette a hivatalos tankönyveket, és az igazat tanította pl. 56-ról... de ez ritka volt, mint a fehér holló.

Hogy mi lesz a romákkal?

Bennem csak kérdések vannak ezzel kapcsolatban. Az sem mindegy, hogy honnan közelítjük meg a kérdést, vagy ki szerint mi is a probléma...
Már az is kérdés nekem, hogy melyik kisebbségek fognak össze? Csak az etnikai kisebbségek? Mert közöttük is egészen más a romák helyzete és problémája, egészen mások a teendők is, hogyan képviselik együtt az érdekeiket, és milyen téren?
Vagy minden kisebbség összefogna, mondjuk a fogyatékkal élők, stb? Na az meg végképp nagy szórás, azt nem látom át, hogy annak milyen haszna lenne... az előítéletek elleni küzdés? A romák esetében ez édeskevés, mert ez csak egy tünet, szerintem nem ez a problémájuk gyökere, de lehet, hogy hülyeségeket írok, nem tudom.
Semmit se tudok, csak találgatok.
Az ő helyzetük tök speciális, ugye. Ez nagyon nehéz ügy, és rettenetesen fontos! Azért olyan nehéz, pl. (ahogy én képzelem) mert sokan közülük pár generációval ezelőtt még vándorcigányok voltak, ami egy egészen más életforma, de legalábbis teljesen másképp éltek, mint más népcsoportok, más volt számuktra a normalitás, most meg, betelepítve mondjuk Pest belvárosába, (de megfosztva a hagyományaiktól).… én nem csodálkozom, hogy nehéz nekik hipp-hopp polgárosodni (jaj, remélem, most nem bántok meg senkit, tudom, sokaknak már sikerült, egy részük viszont még nem illeszkedett be). Ez egy népcsoportnál sem kellet, hogy ez ilyen gyors folyamat legyen. A romáknál viszont ugye erősek a hagyományokhoz való kötődések is, ami ezt nehezítheti.
Másfelől meg amikor épp a kitörési vágy dominál, olyan sokszor az előítéletek falába ütköznek.
Harmadrészt pedig, szerintem, csak úgy van jövőjük, úgy lesz tartásuk, ha a népi hagyományaikat, fantasztikus értékeiket megőrzik, és nem ezt félredobva asszimilálódnak. (a magyarsággal kapcsolatban is ezt gondolom).
De hogy ezt, a polgárosodást és a hagyományőrzést párhuzamosan, hogy lehet belülről vagy kívülről elősegíteni, azt nem tudom.
Én ugye kívül vagyok. Hogy ők miért nem fognak össze, azt én nem tudhatom.
Ami az előítéleteket illeti, én a magam részéről küzdök ellene, nagyon hamisak a leegyszerűsítő megjegyzések, mert ez is egy olyan komplex történet, és nagyon-nagyon szomorú történet!
Ha tanulhatnának, és munkájuk volna, nagyot dobna az ügyükön talán, (csak hát épphogy fordított a helyzet, egyre többen szakadnak le abból a társ.mi rétegből is, ami eddig működött valahogy… ) És ahol nincs emberhez méltó munka, a mai kultúrába ágyazva, és nincs már meg a régi, ősi kultúra sem, ott persze hogy megerősödhet a bűnözés is, mert nagyon nyomorognak sokan, de ez csak következmény.
Nagyon masszív ez az ördögi kör, a láncszemek egymást erősítik, innen kitörni???
Óriási hibákat követett el ellenük a politika, az elmúlt diktatúra és hát azóta is. És így az iskolázatlan, gyökértelenített tömegek olyan könnyen befolyásolhatók… talán ez is volt a cél.


Én Erdélyben pl. fantasztikus cigányságot ismertem meg! (számomra nem pejoratív ez a szó) Ott pár lépéssel még, nagy szerencséjükre, le vannak maradva, gondolom, itt is ez lehetett régen, mint ott most.
Ott még megvan a Rend, a cigányoknak helyük van a társadalomban, megvannak a maguk feladatai, szerepei, és nagyon gazdag kultúrája. Milyen büszke tartással járnak a férfiak és az asszonyok is! Csodáltam őket! És ahogy együtt élnek a különböző népek! (Olyan természetes ez ott, csak a politika zavarta össze ott a dogokat, évszázadokig működött.)Például Válaszúton (Mezőség) egy mulatság vagy lakodalom alkalmával sorban eltáncolják a magyarok, a románok, a cigányok táncrendjét is, és egyik szebb, mint a másik! Én is meganultam mindegyiket. Ott még kerek, vagy legalábbis kerekebb a világ. Micsoda szegénység van, minden etnikumban, de milyen boldogok tudnak lenni ennek ellenére is!

Szóval várom az okosságokat, nagyon érdekel engem is, de én nem vagyok elég tájékozott ilyen ügyekben, sajnos... bár a két szocmunkás tesómat majd kikérdezem erről, mit gondolnak!

Na, üdv mindenkinek, aki olvassa!

Zs.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#81

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 19, 10:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Drága Zsö, kedvedért Mamackának is elfelejtem azt a kis sejtelmes mondatát az abortusz kapcsán. Hagyjuk is a témát...

Tőled meg azt tanultam, hogy utána kell olvasnom megint sok dolognak, amit középiskolás koromban tudtam- amikor nagyon színvonalas vallástörténeti és filozófiai oktatást kaptam ahhoz képest, hogy ez még 1988-ban volt-, de mára már felülírta sok minden, amit azóta csinálok. Köszi!!!

A szitu az, hogy megalakult a Magyar Kisebbségek Pártja, ami nemcsak a romákat tömöríti, hanem minden kisebbséget képvisel, ahogyan ezt a kisebbségek képviselő szervezeteinek vezetői aláírásai is tanusítják. A kérdés, hogy lehet-e megújulni ezen a területen? 15 éve a roma vezetők egy része adja-veszi a cigányokat jobbra is és balra is. Amikor megkérdeztem egy barátomat (cigányt), hogy ez hogy lehet, miért nem fognak össze, akkor azt mondta, hogy ha a gádzsók is marják egymást, lásd politika, akkor a cigány vezetőknek miért kellene másképpen viselkedniük. Igaza lehet...

Mondjuk a KDNP is szépen felmorzsolódott, és még annyi kis párt.

Mit gondolsz?

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#80

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 19, 09:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Ilka, Köszönöm!

Meggondolandó mindaz, amit írtál, fontolóra is veszem!
Valóban hülyén fogalmaztam sokszor, ne haragudj, és a T/2-éer is bocs!
Jó az új téma! Én a politikát kevésbé vágom, de nagyon érdekel, és szívesen tanulok! Még nem hallottam róla, de tudakozódom... valami Cigány vagy Roma Demokraták Szövetségét hallottam megalakulni...

A kérdezős kritikai stílus tetszik nekem! Sztem a Vatikán politikája a keresztény tanításból fakan(na) és nem fordítva, az érdekeknek megfelelően szabják a tanítást... no de ezt tényleg hagyjuk.

Hálás vagyok Neked ezért a bölcs fordulatért!

Szeretettel Zs.

Mamacka csodálatos ember, legkedvesebb barátnőm és sógornőm, akire sok szempontból nagyon fölnézek! valóban ő említette nekem azt a topikot Smile azért gyüttem ide:) Azt hiszem, amilyen hiperérzékeny voltam én várandósan, én is csak olyan heves érzelmektől vezérelve tudtam volna írni mint ő... bár talán kicsit mást, de ez most mindegy is. én egy hiradót se tudtam végignézni, még az egérfogóba esett egeret is 3 órán át sirattam akkoriban... Smile Smile Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#79

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 19, 01:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsö, szerintem ne bánj meg semmit, én sem azért írtam a szomorúságról. Jók ezek a viták, nem kell visszavonulni.

Azért a Vatikán egy állam (is), nem? A pápa azért politizál is, nem? Azért az egyház politizált végig a történelem során, nem?

Próbálok strukturáltan írni, mert egyszerre nem bírok annyi infót bevenni, amennyit szoktál írni. tdom, hogy ez azért van, mert ritkán jössz fel a topicra, de totál kifolyik az agyam, mire háromszor végigolvaslak, és mivel érdekel, ennyiszer szoktam. Próbáljunk röviden. Rékát emeljük ki a képből, ne használj többes szám második személyt, nekem nincs közöm hozzá, nm ismerem, nem vállalom.

Már egyszer leírtam valahol, hogy jobb híján identifikálom magam liberálisnak, mert ez áll a legközelebb, de nincs elnevezett rendszerem, ezért nyitott vagyok - törekszem rá.

Vannak katolikus pap barátaim, erről is írtam már.

Nem a váradat támadtam, hanem anno egy mamacka nevű alakkal kezdtem el vitázni, és ekkor jöttél te.

A new yorki közösségben szerzett élményeimmel úgy jártam mint te, leírtam én hülye, szórtam a gyöngyöt, Igazad van, tényleg, minek is avatjuk be egymást érzésekbe???

Az afrikai gyerek ügyet félreértetted, én csak képletesen írtam, hogy Vatikán büdzsé osztva 11 dollár. Amerikáról: erős társadalomkritikai gondolataim vannak. Hit gyüli: láttam a központjukat, sajnos, némely hajléktalan kliensem áldozatul esett nekik, láttam a Vidám Vasárnap c. műsort, azért az egy nagyon szép sportcsarnok méret, és nem egy egyszerű puritán művház.

Na, mindegy, elszabadultak bennünk a megérthetetlen vs. elfogadhatatlan iránt érzett keserűségek stb., ezért pihentessük az agyunkat. Beszéljünk másról, mert a gondolataid, ha úgy tetszik,a veled folytatott beszélgetés hiányozna.

Vetek fel egy más témát: megalakult a Magyar Kisebbségekért Párt vagy ilyesmi, mindenféle kisebbséget képviselnek a választáson. Mit gondolsz, lehet egy ilyen párt sikeres? Mi lesz a romákkal? Vesd össze francia lázongások...

Ölellek,

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#78

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 18, 20:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Még egy megjegyzés, az igazság kedvéért, arra, hogy a liberális média szerint az egyház nem lépett volna fel a holokauszt ellen, amiben 6 millióan haltak meg.
Nem akarok ezzel senkit megbántani, vagy bármit is bagatellizálni, de azt tudjátok, hogy az utóbbi 50 év alatt épp 6 millió magyar ember esett áldozatul az abortusznak?
Ez is rettenetes tény.
És amikor Katolikus Egyház nagyon keményen harcol ez ellen, is, akkor épp ugyanez a számonkérő liberális hang támadja dühödten, kígyót-békát kiabálva, elég csak ezt a topikot elolvasni hozzá.
Ezt neveztem kettős mércének.

Réka, értem én, hogy te mire gondolsz, de a permanens vádaskodás és a káromkodás kontextusában nincs mit mnondanom.

Zs.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsö
#77

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 18, 12:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Ilka!
Sajnálom, hogy indulatból írtam, ez nagy hiba volt. A tartalmát viszont ma reggel is így gondolom. Nézd, Réka rendkívül arrogánsan vádaskodik és támad ezerrel, és nagyon fájó ezt a mocskolódást hallgatni. Ez független attól, hogy kinek is van igaza, az indulatom is a stílusának szólt inkább. Nem tagadom, felhúztam magam. Tényleg kioktató voltam, sajnos, ez engem is elszomorít most.
Azt mondja, szeretett volna többet beszélgetni... csak az nem úgy megy ám, hogy az egyik folyton szidja a másik anyját, a másik meg csak kedvesen csacsog. Én most meguntam a tutujgatást. Ha olvastad, tudhatod, hogy én igazán próbáltam higgadtan elmondani, hogy mit gondolok. De pont, amikor az ember a legérzékenyebb dolgokat próbálja a másik elé tárni, és az összetapossa, mint a példabeszédben a disznók a gyöngyöket, már bocs, hát tudod, akkor bántam meg, hogy belekezdtem.

Az hogy valakinek valamelyest zárt a rendszere, pl. a házassága, a világképe, az nem szükségképpen egy alacsonyabb fejlettségi szint, mint a nyitott. De te is írod persze, hogy ez egy definíció és nem minősítés. A megállapodottság, a döntés is lehet érték a keresés kérdőjelei után. Megjegyzem, Ildi, a te rendszered is ugyanilyen zárt.

Ez a vita úgy alakult, hogy arról folyt a szó, ami az én zárt rendszerem veleje, az állítása, és nem arról, ami a Rékáénak, mint pl. a hastánc, vagy mittudoménmi. Mert egy tagadás soha nem alkot rendszert szerintem, csak egy állítás. És itt most az volt a szituáció, hogy az én váramat támadta/tátok. Még jó, hogy megvédem. Más kérdés, hogy nem tudom. Ha arról lett volna szó, amiben ő van otthon, ha ő állít, és én vitázom ővele, nem fordítva, akkor helye lett volna annak, hogy én vegyem fontolóra az ő szavait. De mert valaki csacskaságokat vág a fejemhez a neten, még nem fogom megkérdőjelezni azt, amit amúgy megtapasztaltam, minden érzékszervemmel, amit nem tanultam, hanem Tudok. És bocsánat, de igenis van alapom ezt állítani, más kérdés, hogy hülye vagyok, hogy az orrotokra kötöm, mert csak idiótának néz/tek. Meg is érdemlem. Megjegyzem, az, hogy valaminek a hiányát tapasztalom, még nem bizonyíték arra, hogy nincs. De ha valaminek a létezését, az már egyértelmű... nekem, persze.
A Vatikán meg egyebek... hát Rékával együtt te is remekül bedőlsz, Ildi az eléggé erős ellenpropagandának. Mintha a Katolikus Egyháztól kellene megvédeni a világot! Nem akarlak bántani, de halálra unom magam ezeken a hülyeségeken! …de ha ti most megkönnyebbültetek, akkor remek. Viszont nem hagyom szó nélkül, mert undorító, gusztustalan hazug pl. az a vád, hogy a Katolikus vagy bármelyik keresztény egyház támogatta a holokausztot!!!!!!!!!!!!!
Ezt kikérem magamnak! Csak azért kért bocsánatot, hogy nem tett még ennél is többet ellene! Esetleg, hogy sokan gyávák voltak menteni a zsidókat, míg sokezren ezt megtették a papok, és hívek közül is. Mondom, a pápa is. Elárulok egy nagy titkot: Igaz nem elsősorban, de Hitler ugyanúgy üldözte a keresztény papokat és szerzeteseket is, ugyanis ő akart egy új vallás istene lenni, át is írta a Miatyánkot, mint valami Antikrisztus. (Tehát a kereszténységnek is megvolt a maga holokausztja, főleg sztálin alatt, mint annyi más közösségnek, mondjuk az örményeknek is, csak erről nem olyan nagy divat beszélni) Úgyhogy nem muszáj ilyen ostobaságokat állítani. Ugyanolyan ellenség voltunk mindkét ocsmány, Istentelen diktatúra számára, csak az utóbbi inkább ránk specializálta magát. De hogy ezek a vádak vannak igazságként feltüntetve, és a csapból is ez folyik, meg a kém papok... na hát pl. erre mondtam a keresztényüldözést/mocskolást, ami koncepciózusan folyik. (hát a kémség vajon nem ugyanaz e, mint az abortusz, hogy valakit halálra kínoznak, megnyomorítják a lelkét… és már nem lesz ereje nem aláírni bármit??? Hogy a rettegés gyávaságot szül/het! Amiről beszéltünk, privátban, Ildi! Vajon abban a helyzetben te vagy én mit tettünk volna? Nem merném állítani... Na de mintha mindegyik áruló lett volna! Persze, pár biztos volt, na de most nem is erről van szó.)
Egyszóval, Kedves Ilka, igenis volt bátor kiállás, nem mis egy, nem is ezer, tessék csak utánanézni, nem vagdalkozni a valódi tények ismerete nélkül! Igaz a liberális médiumok ezt szeretik elhallgatni. Aztán meg honnan veszed, hogy az egyház nem segíti az afrikai gyerekek megmentését??? Talán onnan, hogy ezt nem olyan képmutató módon, nagy csinnadrattával és fotósok hadától dicsőítve teszi, mint Amerika, ami valóban egy tollvonással megszüntethetné az éhezést? Mert arányaiban esetleg lehet, hogy hasonlóas gazdag, ellenben igen picike állam, ugye. A helyi egyház meg egyáltalán nem gazdag így, egy félszázados üldözés után. Mindent mi sem tehetünk meg, sajnos, de nagyon is sokat tesznek az egyházak a társadalmi feladatok közűl is, pedig nem is ez a fő feladatuk, hanem az evangelizáció!
Ha megfigyelnéd egyébiránt, a ma épülő egyházak nem úsznak nyakig az aranyban, elégé puritánok nálunk is. Ha a műemlékekről, amik mellesleg nemcsak az egyházéi, hogy azt tehetnének vele, amit akarnak, mert az adott ország kincsei is, levakarnánk az aranyfüstöt, még nem éheznének sokkal kevesebben.
És mellesleg, miből gondolod, hogyha egy gyülekezetnek egyszerű az imaháza, és a pásztor öltönyben van, akkor nincs is pénze??? Ld. Hit Gyülekezete, remek példa.
És ha valóban érdekelne az igazság valakit, észrevehetné azt is, hogy ezrével vannak a mi sorainkban is olyan befogadó, örömteli, abszolút pozitív kisugárzású közösségek, amiről beszélsz, viszont nyilván az amerikaiak gyülekezeteiben is előfordulhat olykor a képmutatás, az irgalmatlanság, a belterjesség...
Ja és nem csak kántáló hangon baromságot prédikáló papjaink vannak, de ezt ugyan honnan is tudhatnád, ha messzire elkerülöd őket? Már csak akiket személyesen ismerek, se tudom megszámolni a húsz ujjamon. Nagyon sajnálom, hogy nem találkoztatok még ilyennel, egyik felekezetből sem, remélem, egyszer lesznek majd jobb tapasztalataitok is.
Na és nyilvánvaló az is, hogyha egy gyülekezet/felekezet még csak pártíz éves, még nem is volt alkalma annyi hibát elkövetni, szerencséjére, mint a 2000 év alatt nekünk. Gondolom ez belátható, hogy ez önmagában véve nem erény feltétlenül.
Egyébként igaz, hogy az egyház nem tökéletes, mert tökéletes emberek nincsenek. És biztosra veszem, hogy a jövőben nagy változásoknak nézünk elébe, és a Vatikán is át fog alakulni, mint ahogy eddig is mindig megújult és előrelépett az egyház. Na de a tökéletlenségei nem pont ezek és nem így. Mert itt már úgy elfajult a dolog, mintha a katolikus egyház tetőtől talpig mocsokból állna, képmutató gonoszságból, mintha maga lenne a rossz. És nem éreztem, hogy egy minimális jóhiszeműséget sem feltételeznétek irányában, vagy a keresztények irányában. Ezért írtam, hogy egyoldalú forrásokra hagyatkoztok, hogy ezt sugallja ma a média. Egy józan és építő jellegű kritikán még el lehetne gondolkodni, magam is hajlandó vagyok erre, na de ha rádborítanak egy vödör ürüléket?

Én nem is vagyok a tolerancia híve, mint ti, és csöppet se gondolom, hogy bölcs dolog tolerálni, mikor valaki belémvágja a kést. Ha mondjuk valaki azt mondja, hogy az anyám egy prosti, akkor akármennyire jófej is volnék, nem fogom az mondani, hogy "szerintem nem, de hát igen, ez is egy nézőpont, valahol mindenkinek igaza lehet, és tisztelem a másik roppant eredeti gondolatait" hanem azt mondom, hogy undorító hazugság! Más kérdés, hogy sajnos ezt nem tudom szelíden csinálni, nem vagyok alázatos és rossz diplomata vagyok, valóban, van még mit tanulnom. De az arcátlan vádakat nem tűröm el.
Amikor a ti házatok táján diskuráltunk, a liberalizmusról, lehet hogy én is csak fújtam a magam elképzeléseit, hiedelmeit, amiket eddig tapasztaltam, de ahogy az írások mögött személyek kezdtek kibontakozni, visszavettem, és bár ugyanúgy nem értettem egyet, sőt, méginkább meggyőződtem az igazamról, egyvalamit elismertem. És ezt le is írtam: hogy mindezeknek ellenére is látom a vitapartnereimben a jóhiszeműséget, jóindulatot, és őket, (titetet) mint embert, tisztelem, és elfogadom, ha az elveiket nem is. És lehet, hogy nem vettétek észre, de ekkor már nem olyan stílusban írtam, mintha rátok akarnék támadni...
nos ezt viszont most nem éreztem Réka részéről viszont, (ellentétben veled)és ez kissé rosszul esett. Én hajlandó voltam fontolóra venni az érveket, és ha nem is elfogadni, de megérteni, hogy ti miért azt gondoljátok, amit, hogy jutottatok erre.
Én nem törekszem feltétlenül egy vitában a békességre, álságos módon, mert ha konfliktus van, hát konfliktus van, én vállalom.
és ha arrogáns vagyok, ez csak a fogadj'Isten.

Mindenesetre sajnálom az egészet, sok erőt kíívánok az ikrek megszüléséhez és pláne fölneveléséhez is, és sok örömet!

Zs.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#76

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 18, 04:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocs, lányok, hogy beleugatok, de szomorú lettem így hajnal 3-kor. Utolsó hetekben vagyok az ikrekkel, már keveset alszom, és nehezebben is írok, de gondoltam, most azért megpróbálom. Nem az észt akarom nektek osztani, de tényleg nincs értelme a beszélgetésnek, én ezt eddigi felnőtt életemben milliószor éreztem. Szociálpszichológiai közhely, hogy zárt rendszerben gondolkodó emberek - és ez nem minősítés, hanem definíció - nem fognak kilépni a rendszerből és másképp gondolkodni. Felsleges tehát arra várni, hogy Zsö majd a homlokához csap és azt mondja, hogy tényleg, lehet, hogy nem szeret bennünket Isten, hanem... akármi. Mert Zsö, azért ezt te sem tudhatod... max. érezheted, olvastad, tanultad, ebben nőttél fel stb. de a 3. pontban leírtakra semmi alapod nincs, és megbocsáss, de kicsit kioktató is vagy a legtöbbször. Réka, neked meg egy kissé több alázat kellene, ez az egyenrangú vagyok vele-szöveg lehet elég provokatív, nem csoda, ha Zsö bepöccent.

Szerintem a Vatikánt vegyük ki a képből, mert egy államnak rengeteg politikai rétege van, és egyszerűen nem fér bele a képbe. Nálam azért vágták ki a biztosítékot, amiért a holokauszt után 50 évnek kellett eltelnie, amíg bocsánatot kértek és elismerték, hogy kissé támogatták a rendszert. Bár jobb később, mint soha, de azért ott vártam volna némi bátor kiállást 6 millió ember elpusztítása ellen...De ennek szerintem, nincs köze a valláshoz. Nem kell ahhoz vatikáni püminiszternek lenni, hogy ne tudjuk, hatalmas a büdzséje a Vatikán Company-nak, és mellesleg egy afrikai gyermek teljes injekcióadagja jelenleg 11 dollár körül van, lehet osztani-szorozni, és kevesebb arannyal futtatni a templomokat. Én a klasszikus katolikus templomokat mellesleg turistaként is bojkottálom, éppen ezért.

Életemben a legközelebb a megértéshez egy new yorki fekete közösség istentiszteletén voltam. A hely maga nagyon puritán volt, a pap - ők úgy mondják, minister (szolga) egyszerű öltönyben volt, és érthető, nagyon emberi, nekünk szóló, nem erőltetetten kántáló hangon beszélt, és a mondataiban felismerni véltem azokat a gondolatokat, amik engem is foglalkoztatnak. A közösség pedig pillanatok múlva körülvett a mise után, pikniket szerveztek, amire engem is hívtak, és a mai napig küldözgetik, hogy Joe gyereke megszületett, meg ilyenek. Oké, válasszuk le a közvetítőket is a vallásról, és akkor marad az a terület, amiről egyszerűen egy hívő és egy ateista, a beszélget, képtelen megállapodni valami közösben, max. egymás iránti tiszteletből ezt-azt elfogad, megért... Én legalábbis eddig ezt tapasztaltam, de sose álltam fel úgy asztaltól egy ilyen beszélgetés után, hogy na, de jól megértettük egymást, mindig maradt bennem valami megnevezhetetlen szomorúság - olyan, amivel a levelemet kezdtem.

Bocs, lányok még egyszer.

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
S.Réka
#75

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 17, 22:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Zsö!

Sajnálom, hogy nem értetted meg, mire gondoltam, de így tényleg nincs értelme. Gazdasági újságok meg napilapok is szoktak időnként készíteni listát, melyek a leggazdagabb országok, a vatikán mindig nagyon jó helyezést ér el. Nem a Blikkből vagy a Cosmopolitanből szoktam tájékozódni, normális újságokat olvasok. Elkezdhetném újra elmagyarázni, hogy mit érzek, de nem hiszem, hogy van értelme... Rosszul esik, hogy így reagáltál, szerettem volna többet beszélgetni erről, de úgy érzem, meg sem próbálod megérteni, amit én érzek/gondolok...

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsö
#74

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 17, 18:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Réka,
1.asszem ennek semmi értelme az égvilágon, bánom hogy egyáltalán belekezdtem, erre semmi szükség. Mindíg tanulok én is valamit...
2.ami a te szóhasználatodban isten, az valójában te magad vagy, a felettes éned, vagy az akármid, remélem jóban vagytok!
2/b. isten nem is egy másik ember, de ez már magas lesz...
3. attól, hogy te vagy a barátnőd mit látsz be és mit nem, mit érzel és mit nem, attól még Ő van, és szeret téged. Hogy te teszel rá, az csak a te bajod, az enyém legkevésbé.
4. Ő közelebb van az emberhez, mint a magzat az anyjához, közelebb van hozzád, mint te önmagadhoz
5. a szemen kívül más, remekül működő érzékszervek is léteznek
6. egy hierarchia nem mindenképpen hatalmaskodás, valójában egyenlő mindenki mint ember, de mindenkinek más a feladata: ld. család, iskola... enélkül káosz volna.
7. azért mert a Szent Péter székesegyház szép nagy épület, még nem a Vatikán a leggazdagabb állam. (netán te volnál a vatikáni pénzügyminiszter, vagy honnan vagy ilyen jólértesült?)
A pénzt jóra is föl lehet használni, ők pl. nem atomfegyverre költik.
8. az egygházak nem kapnak több pézt, mint más szertvezetek, ez ocsmány hazugság, csúsztatás, arról van szó, hogy amennyi fejpénzt kapnak a világi iskolák egy gyerek után, annyit kapjanak az egyházi intézmények is, és slussz, hiszen az állam feladatát végzik el.
9. hogy kiforgatod a szerelemmel kapcsolatos példámat, azt sajnálom, eddig se éreztem, hogy felfognád a lényeget, most se, bocs.
10. hogy mi a megszállottság, arról neked végképp semmi gőzöd sincs.
11. a tévén kívül is elég sok ostoba ember véleményét hallhatod, meg adhatsz is rá, szintén a te dolgod, te bajod.
12. a parancsokról annyit, hogy én a gyerekemet ha kell erőszakkal is visszatartom attól hogy konektorba nyúljon, vagy kiugorjon a tizedikről... itt nincs helye a fenenagy önérzetes liberalizmusnak. de szabad a fejed után is menned, hajrá.
13. ne fárasszuk egymást tovább, részemről befejeztem, minden jót kívánok neked!Zs.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
S.Réka
#73

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 17, 15:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Zsö!

Én abszolút nem a tvből tájékozódóm, rádiót se hallgatok, a tvben is csak a megaztárt nézem, újságot szoktam olvasni, de abból is csak a környezetvédelemmel és természettel kapcsolatos cikkeket olvasom el alaposan! Szóval az a léneg, hogy nem innen veszem az egyházról alkotott véleményemet, nekem egyszerűen sántít, hogy micsoda templomok vannak, hogy a vatikán az egyik leggazdagabb ország, de főleg az, hogy az egyházban is hierarchikus rendszer van, pedig elvileg mindenki egyenlő Isten előtt! Meg én abszolút máshogy érzem ezt az egészet, mint ahogy az egyház meg Te is mondod. Van valaki, aki nagy vonalakban irányítja az életemet, egyengeti előttem az utat, érzem a jelenlétét. De a jelenlétét érzem és nem a szeretetét, mert a szeretet nem egy ilyen távdolog! A szeretethez kell a másik ember közelsége és kell hozzá az ölelés, az együtt nevetés, a közös élmények! Egy barátnőm mondta, aki nyáron egy hónpra beköltözött egy kolostorba, hogy segítse az apácák munkáját, segítsen az embereken és azt mondta, hogy csodás volt, még sose érezte ennyire Isten jelenlétét, de ugyanakkor még soha életében nem volt ilyen magányos! Mert nem volt aki megölelje, vagy egyszerűen akivel leűlhet beszélgetni úgy, hogy a másik ott van szemtől szemben vele!
Szerintem Isten még csak nem is kommunikál az emberekkel, csak irányítgatja őket a helyes mederben. Igazából ennél többet nem is lehet tudni róla, mivel nem egy látható valami, amikor születtem olyan lelket adott nagjából, amilyet nekem szánt és az életem alatt ezt csiszolgatja.
Egy másik dolog, amiben teljesen különbözik a véleményem az egyháztól, az az, hogy szerintem nem kell, nincs miért csodálni Istent! Neki az a dolga ami, ő azt csinálja, elvan, kész. Én teljesen egyenrangúnak érzem magam vele. Nemrég voltam egy templomi esküvőn, ami misével volt egybekötve, és vmi olyat mondott a pap, amitől majdnem lefodultam a padról. Vmi ilyesmi volt: "..és mondá az Úr, hogy kövesd a parancsaimat és akkor a barátod leszek.." Milyen lenne a világ, ha minden barátság ilyen lenne??? Nekem van egy elég erős küldetéstudatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy az emberek ne írtsanak ki mindent a Földről, beleértve önmagukat is. Ez alapból bennem van, nem parancsolgat senki nekem, hogy menjek Ninivébe vagy bármi, nem is tűrném el és szerintem teljesen normális, ha vki nem tűri, ha bárki is parancsolgat neki! Egyszerűen megszakad a szívem, ha látom a természet szenvedését és ha nem teszek ellene semmit, akkor elviselhetetlen lelkiismeretfurdalásom lesz, de nem fog rám szakadni az ég vagy bármi! Bár ez amúgy sem fog előfordulni, mert nem bírnám tétlenül nézni a teremtés koronájának a világírtó hadjáratát!

Szerintem bszolút nincs kersztény-üldözés! Egyszerűen csak arról van szó, hogy régen az egyház kezében volt minden, aztán sokáig megmaradtak a jogai az egyháznak, csak most kezdenek rájönni, hogy változtatni kéne. Szerintem az egyház nem érdemel több pénzt, mint a többi civil szervezet, sok ember van, aki nem vallásos, miért kéne az ő adójukból is az egyházakat fizetni? Az egyház is az emberek egy csoportjával foglalkozik, mint sok más szervezet, teljesen normális, hogy szépen beáll ő is a sorba.

Sokat gondolkoztam rajta, hogy leírjam-e, ami most jön, de má eddig is elég sokat írtam, ami nem fog tetszeni, szóval mostmá leírok mindent akkor. Amit Te szerelmet leírtál, az számomra sokkal inkább hangzik megszállotságnak. Én is akkor vagyok a legboldogabb, ha a kedvesem boldog és lelkesen készülődik, alig van szabadidőm, mégis ezerrel készítem neki a különleges, 100%ig saját kezű karácsonyi ajándékot, amibe testem-lelkem beleadom. De az ember nem csak a másikért él, a saját életét kell élnie! Úgy értem, hogy ha épp nincs időm/erőm, akkor úgy fáradtan, izzadtan az összeesés szélén találkozom a kedvesemmel, mert tudom, hogy neki az a fontos és nem a külsőségek és elogad olyannak, amilyen vagyok. És ha kiöltözök, az nemis igazán érte van, hanem magamért, mert néha jólesik csak magammal foglalkozni, kényeztetni magam és a végeredményt csodálni a tükör előtt és úgy menni végig az utcán, hogy na most aztán majd mindenkinek eláll a lélegzete! A másik iránti szeretetet nem a külsőségekkel mutatja ki az ember, hanem tettekkel. Például a kedvesem tudja, hogy imádom a kakaót és ha együtt vagyunk, minden reggel arra ébredek, hogy hallom, ahogy szöszmötöl és hozza nekem ágyba a kakaót, bárhol is vagyunk, ha elutazunk, akkor is megoldja! Már csak ezzel az aprósággal is annyi szeretetet kapok tőle, amit nem lehet elmondani! A szavaknak, külsőnek nincs semmi ereje ehhez képest! Persze ezt nehéz olyan valakivel szemben, akit nem látsz.

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsö
#72

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 16, 17:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Réka,
Nem bántódtam én meg, csak visszásnak éreztem ezt a dolgot, és kicsit felhúzott.
De talán még ragozom kicsit. Azt akartam kinyögni, hogy ahogy más mondjuk az ostoba Shakira vagy X ócska stílusa alapján ítéli meg és el a hastáncot, mert csak azt látta, az igazit nem, úgy lehet, hogy te is ilyen alapon ítélsz el dolgokat. A média a botrányokból él, és ömlik belőle a mocsok... túl sokra nem mész, ha onnan szerzed az információidat. Tudom, hogy sokszor itt-ott tényleg van ilyen-olyan probléma, mint mindenhol, mert az egyházak is emberekből állnak. De az ateista média imád egyházi-vallási ügyekben nem létező botrányokat, ügyeket kreálni, felfújni, csámcsogni, mert hát a jó hír nem olyan izgalmas, és az undorító valóságsók meg szemétre való ocsmány talksók és társaik olyan magasra tették az ingerküszöböt, hogy már csak az növelheti a nézettséget, ha kitalálják, hogy egy pápának mittudomén háreme van, ufó örömlányokból. Vagy filmet csinálnak abból, ez meg is történt, hogy az egyik pápa fasiszta volt, a 2. vh. idején, pedig valójában mentette a zsidókat hamis keresztlevelek ezreit kiadva, olyannyira, hogy az akkori római zsidó főrabbi katolizált, a pápa keresztényi cselekedeteit látva. Na de az igazság csak keveseket érdekel, a "sztori" meg sok pénzt hoz a konyhára. Hogy délután 5kor a kisgyerekek arról hallhatnak építő csevelyt a tévében, már ha az ostoba, kritikátlan szülő hagyja nézni, hogy milyen klassz és természetes is az anális gruppenszex... aberrált az egész, úgy ahogy van! Hát valami ilyen hülye, ráadásul gonosz, sunyi "híradásokra" alapozhatják sokan, te is azt, hogy pl. az egyház gazdag, meg hogy pénzéhes... ugyan már!!! Most is milyen undorító, hazug csúsztatások vannak ezzel kapcsolatban a politikában!!! Na ebbe most nem megyek bele. Ha hiszitek, ha nem, durva keresztényüldözés folyik, csak ez nem olyan divatos téma, mint a rasszizmus, de ott van mindenhol. Nem a paranoia mondatja velem. És hát ismerek olyan meglett ötvenes férfit, nem is egyet, aki egy vitában azzal érvelt, hogy "de hát a tévébe is bemondták!!" Na és? Mindent megtudhatsz a tévéből, meg mindennek az ellenkezőjét is másnap, csak amnéziások az emberek.
(Ilka írta, ma mindentől indulatosak lesznek az emberek... hát ha nem is mindentől, de ettől én nagyon!)

Néhány adalék a továbbgondoláshoz.
A gazdag templomok. Hát párszáz éve lehet, hogy még több pénze volt az eklézsiának, akkor még szokás volt tizedet fizetni, ma már csak adományokból tarják fenn magukat, az állami is csak azt támogatja pénzzel, azaz eddig így volt, amikor állami feladatokat vállalnak magukra, mint tanítás, kórházak, otthonok, stb.
De nem ez a lényeg.

"Boruljatok le szent pompával az Úr előtt!" Írja a Biblia a 95. Zsoltárban.
Mit jelent ez? Hát ne hidd, hogy a pénz hangsúlyozása végett jó ez, Istennek arra valóban nincs szüksége, megjegyzem, Istennek rád és rám sincs szüksége, ő nélkülünk is létezne, akkor is, ha senki sem hinne benne ... nagy titok, hogy miért is teremtet.
A pompa egyrészt Isten nagyságát, dicsőségét, hatalmát éls mindenhatóságát hivatott kifejezni.
De erre a pompára, másrészt, hoznék is egy példát. Elöljáróban annyit, hogy amit Hanee írt a Bibliáról, hogy olyan volna, mint egy törvénykönyv, a dolgoknak csak az egyik fele.

Mert olyan, és szerintem ez fontosabb, mint egy SZERELMESLEVÉL, ISTENTŐL! És ez a lényege a kereszténységnek, ezt is ragoztam már korábban, hogy személyes és extatikus szeretetkapcsolatban lehetünk Istennel, mert ő nem egy elvont elmélet, egy filozófia, hanem személy, Valaki, aki végtelenül szeret téged, minket. Ez tényleg egy szerelem!
És hogy működik egy szerelmi kapcsolat?
Tele van olyan cselekvésekkel, elemekkel, amik egyáltalán nem praktikusak, sőt ésszerűtlen dolgok, mégis a szeretet erre indíthatja az embert. Mi értelme van annak, hogy kitakarítasz, mielőtt a kedvesed megérkezik, hogy virágot teszel az asztalra? Mi értelme van szépen megterítened neki, és fél órát elszúrni azzal, hogy a tálon elrendezgeted, meg díszítgeted a vacsorát, hogy gyertyát gyújtasz, mikor van villany is?? Vagy az utolsó pénzeden veszel valami extra különleges és drága sajtot, hogy egész este kínlódj valami ételspecialitással, pedig ha meglát téged a kedvesed, minden más elhomályosul, és föl se tűnik neki, hogy ez most paprikáskrumpli-e vagy más...Stb. sorolhatnám. Mert szereted nyilván, és emiatt ilyen játékosságokra, ingyenes és felesleges dolgokra ragadtatod magad. Vagy ugye miért állsz órákig a tükör előtt a ruhákat próbálgatva, pláne miért fested ki magad, annak végképp semmi értelme, de mégis… Akit szeretünk, annak a legnemesebbet, leggyönyörűbbet akarod adni, abból is ami a tiéd, meg magadból is. ( a legnemesebb anyagokat, legmagasabbrendű művészetet) Ezért van az, hogy a mi templomainkban friss virág van az aranyozott oltáron, meg ropogós fehér, makulátlan terítő, meg tömjénfüst, arany kehely... ebben azért leljük olyan örömünket, mint egy kisgyerek, mert szeretjük az Urat, és szeretetből ilyen felesleges pazarlásokra ragadtatjuk magunkat. De ez csak a belső, mindent odaadni vágyó lelkületnek a fizikai megnyilvánulása. És ezért van az, hogy akit ennyire szeretünk, annak minden szavát, hozzánk írt szerelmeslevelét olyan nagy becsben tarjuk, és fáj, ha valaki azt gyalázza. És ezért, hogy elképzeljük, hogy milyen is lehetett Jézus, és mindenféle szép, költői nevekkel illetjük, valósággal becézgetjük őt, és nem unjuk meg soha Őt szemlélni... Mindez, tudod, egyszerűen szerelmes gyöngédség, de Isten ennél milliószor gyöngédebb szeretettel vesz körül bennünket! Ez egy élő, és dinamikus kapcsolat, amiben mi sohasem tudjuk úgy viszonozni, ahogyan szeretnénk… hát erre föl a nagy fényűzés: udvarlás. Nem tudom, hogy érthető-e?

Mellesleg én szeretem nagyon a puritanizmust is! Annak egészen más a lelki háttere, az is nagyon fontos aspektus: hogy összpontosítsunk, lecsendesedjünk, kitisztítsuk a gondolatainkat... ezt segíti elő. Számomra a kis, pl. magyarországi román kori templomok, kápolnák a csúcsa ennek, vagy néhány nagyon modern templom. A fényűzőbből is inkább a gótika áll közelebb hozzám, a barokkból meg inkább a zene… De a mi, itthoni imasarkunk pl. 1 kis keresztből 2 ikonból áll a fehérre meszelt falon, előtte egy Szentírás, és mécses, ennyi.
Hát ez vérmérséklet, ízlés kérdése, magas hőfokon szeretni sokféleképpen lehet. Van aki táncol ima közben és mosolyog, más meg a földre borulva zokog, egy harmadiknak meg szinte megszűnik a külvilág és mintha szoborrá dermedne... Tehát ne ítélj külsőre!
Mellesleg, ahogy írja a Biblia is, a pogányoknak ez ostobaság, a zsidóknak botrány, de nekünk... nekünk élet és gyönyörűség és boldogság...

A hagyományoknak persze hogy csak akkor van értelmük, ha van mögötte tartalom, nem pusztán egy üres szokás, na de ne vitasd el, hogy tényleg lehet mögötte!

És az egyház is sokkal inkább azért van, hogy akik Istent keresik és szeretik, keresik egymás társaságát, segítik egymást, örülnek egymásnak, persze most nagyon leegyszerűsítve. (Hát úgy, mint akár ezek a topikok, akiket ugyanaz érdekel, vagy egyszerre szülnek, összegyűlnek itt, tapasztalatot cserélnek, tanácsot adnak egymásnak ...) Összefogni és közösséget alkotni azokkal, akikkel egy úton járunk, nem gyengeség, nem pótcselekvés, hanem logikus és építő dolog, mert az ember már csak ilyen közösségi lény.

Na befejezem, már így is tú máccs vagyok, üdv,
Zs.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
S.Réka
#71

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 15, 22:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Zsö!

Sajnálom, hogy megbántottalak azzal, amit írtam! Én csak egy olyan dolgot írtam le, ami már régóta foglalkoztat, sokszor átformáltam már a véleményemet, jelenleg úgy gondolom, ahogy leírtam, és azért írtam le, hogy a véleményeitekkel tovább gondolhassam. Nemcsak azt az oldalát látom az egyháznak, amire reagáltál, leírtam, hogy vannak sokan, akik a vallást jó dolgokra használják, bár így visszagondolva, a másik oldalt hangsúlyoztam...Sad De ez azért van, mert felháborít, hogy sokaktól csak a pénzéhességet látom, jóval kevesebben vannak, akiken a a feltétlen szeretet látszik és, hogy tényleg az életük egy részét a többi ember megsegítésére szánják! Én az egyszerűség híve vagyok, bár szeretek szépen, elegánsan felöltözni, de nem szeretm az olyan dolgokat, amik a pénzt, a gazdagságot hangsúlozzák. Számomra a templomok (amiket épitészeti szempontból csodálok), főleg a barokk agyonaranyozottak csak az egyház gazdagságát mutatják! Nem hiszem, hogy Istennek szüksége lenne ilyenekre. Szerintem még beszélgetni meg könyörögni se kell, én legalábbis ígyis érzem a jelenlétét és ígyis pontosan tudom, hogy mi az a feladat, amit nekem szánt, és amiért ilyen csodálatos és boldog életet és látásmódot (hogy a legapróbb dolgoknak is úgy örülök, mint egy kisgyermek) kapok, mert erre a hátérre szükségem van, hogy bírjam azt a harcot, ami majd következik.

A hastánccal kapcsolatban leírtam, hogy én nem a tudatlan emberekre haragszom, hanem azokra, akik ismerik valamennyire a hastáncot (Shakirán is látszik, hogy azért pár hastáncorára volt szives befáradni, bár az alapmozdulatoknál leragadt), de aztán valami egészen mást csinál, ami tényleg sztriptíztáncosnőhöz illő, és erre azt mondja, hogy ő hastáncol.

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hanee
#70

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 15, 22:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Zsö!
Meg szeretném neked köszönni amiket írtál. Először is, amit rólam, ez nagyon nagyon jól esett! Már csak azért is, mert tényleg nagyon nehéz volt akkoriban lelkileg, de mostmár úgy emlékszem vissza, mint a múltam egy darabkájára, amin túl vagyok és sebeket nem ejtett, inkább csak erősített abban, amiben hiszek, hogy az jó.

Másrészről azt is köszönöm szépen, amit utána írtál. Én először nem akartam írni semmit, reagálatlanul hagyva mindent, mert igazából én nem tudom ennyire diplomatikusan megfogalmazni a mondandómat mint te (hibám, hogy néha kissé nyers vagyok az emberekkel). De most megteszem mégis:

Réka!
Idézek az írásodból:

"A kedvesem is szeretne templomi esküvőt, pedig nem is vallásos, csak szintén hagyomány tiszteletből! Szerintem ez annyira képmutatás! Egyházi esküvő, amikor egyik fél sem vallásos... Egy gyerek pedig hiába nem gyakorolja a vllást, hogyha egyszer már meg van keresztelve, akkor mégiscsak olyan, mintha az egyházhoz tartozna! Szerintem ezzel az ember nem hagy teljesen szabad döntést a gyermekének!"

Kikérem magamnak! Nem vagyok képmutató. Az nem képmutatás, hogy tisztelem a szeretteimet, és templomi esküvőt szervezek magamnak, valamint megkeresztelem a gyermekemet azért, mert a családunk 1000 évre visszamenőleg keresztény. Talán a gyerekem fel fogja tudni dolgozni ezt a borzalmat az élete során. Őt ugyanis szintén a hagyományok tiszteletére fogom nevelni. Az pedig nem képmutatás, hanem a saját múltunk befogadása! Óriási különbség van a kettő között. Arról nem is beszélve, hogy én soha nem állítottam olyat, hogy nem hiszek Istenben. Pusztán csak azt mondtam, hogy nem gyakorlom a vallást (gy.k. nem járok templomba, nem voltam elsőáldozó és nem szoktam gyónni). De ettől még a magam módján én hiszek Istenben, nem tagadom őt meg! Ez megint két nagyon különböző dolog. Sőt, elárulom, hogy Lili miatt fontolgatom azt is, hogy néha elnézzek majd templomba, hogy ő is kapjon valamit a vallásból gyerekkorában. Én is kaptam, jó volt! Jóra tanítottak. Neki sem fog megártani, biztosan jobb, mint a TV előtt ülni egész vasárnap és a Pokémont bámulni, mint amit sok sok kisgyerek csinál manapság..
Természetesen semmit nem kényszerítek rá. Az, hogy ő ebbe a családba született és nem egy ateista családba nem választható, de talán nem lesz boldogtalan attól, ha a magam módján a vallás elfogadására és a hagyományok tiszteletére próbálom majd nevelni.. és tudod ez teljes mértékben nézőpont kérdése. Ő kap majd valamit az élete során, amit te soha nem kaptál meg.. ami persze nem baj, legalább is nekünk, neked lehet, hogy annál inkább. Természetesen erről nem tehetsz, de figyelembe véve azt is, hogy semmilyen ismereted nincs belülről a katolikus hittel kapcsolatban (hiszen templomba nem jártál, hittanra nem jártál, jó ha a Bibliát olvastad mint kötelező olvasmányt, és talán odafigyeltél irodalomórán is), úgy gondolom nem is tudhatod, hogy mit hagytál ezzel ki. Valamit ismerni kell ahhoz, hogy véleményt mondj róla, főleg ha ennyire kategorikus vagy.
Mégegyszer hangsúlyozom, a gyermekemtől nem veszek el semmiféle választási lehetőséget, még csak részben sem! Nem kényszerítem arra, hogy vallásos legyen. Ha akar, tőlem átkeresztelkedhet zsidónak is, lehet krisna hivő is, vagy ateista.. az ő dolga! Az én kötelességem viszont az, hogy átadjam neki amit ismerek és ami szerintem fontos egy ember életében, a legjobb tudásom szerint. És bizony a hit nagyon fontos az én véleményem szerint. Az, hogyha ő megismeri a vallást azért is nagyon fontos, mert megtanítja őt hinni, reménykedni és bizakodni. És ezek nagyon fontos dolgok az életben, enélkül nincs boldogság.

Tisztában vagyok az életkoroddal, és még nem volt olyan nagyon régen, hogy én is 18-19 éves voltam, emlékszem még arra az érzésre.
Néha kicsit elveszve, időnként azt hiszi az ember, hogy ő ismeri az utat, újabb és újabb ajtókat nyitogat, amin haladva egyre közelebb jut az igazsághoz..
Bontogatod a szárnyaidat, ami teljesen normális. De arra kérlek, hogy vallási, politikai, vagy jogi kérdésben olvass, mielőtt véleményt írsz, mert iszonyatosan megalázó dolgokat vághatnak a fejedhez, ha mindenféle tudás nélkül megpróbálod megmondani a frankót.
Emlékszem, hogy néha én is ilyen voltam, mindenről véleményem volt, amit természetesen el is mondtam mindenkinek, annak is, akinek nem kellett volna és akkor is, ha abszolút nem volt megalapozott az egész mondandóm.. sőt még most is ilyen vagyok picit, de azért javul a helyzet Very Happy Mostmár legalább olvasok és kérdezek, mielőtt belepofázok Very Happy Very Happy
Hidd el, meg tudom érteni a dolgot. Okos lánynak tűnsz, de alul fogsz maradni az összes ilyen vitában, ha nem fogalmazol és gondolkodsz körültekintőbben. Bizonyosan nem akartál senkit megbántani, csak nem valami jól fogalmaztad meg a dolgokat.. egy tanács: próbáld meg alkalmazni a minimalitás elvét.. ha nem tudsz olyan jól megfogalmazni valamit amit el szeretnél mondani, akkor inkább csak annyit mondj, ami biztosan nem lehet bántó. Még igy is megbánthatsz néha embereket, vagy az önrézetükbe gázolhatsz, de már egész máshogy fest a dolog, ha nem vagy kategorikus. Gondolj mindig arra, hogy több nézőpont van, és bizonyára pl. az én nézőpontomból sértő, ha képmutatónak nevezed azokat, akik hagyománytiszteletből templomi esküvőt szeretnének.

Sőt valószínűleg a párodnak sem esett volna jól, ha ezt olvassa.. lehet, hogy esetleg meg szeretné majd kérni a kezedet és neki ez fontos.. őt tiszteled? Mert ha igen, akkor neked is fontos az, ami neki.. legalábbis mifelénk ez így van.

Én azt szoktam csinálni, hogy csak akkor írok le bármit is ami akár negatív, hogyha úgy érzem, hogy azt élő szóban is elmondanám az illetőnek.. még igy is sokszor nyers vagyok és bántó, de ha kérdőre vonnak, van mit válaszolnom, mert néha minden mondatomat elolvasom újra és újra, és átfogalmazom háromszor is.

Remélem nincs harag, az egészet nem bántásból írtam, tudom hogy nem akartál te sem megbántani senkit (engem nehéz is megbántani), de azért gondoltam ezt leírom Wink

A Bibliáról:
A Biblia olyan könyv, mint egy törvénykönyv. Ha kinyitja valaki pl. a PTK-t (polgári törvénykönyv), általános szabályokat talál benne. A törvényt 1959-ben írták. Ha nem vesszük figyelembe a módosításait (ami mindössze egy kis részét érinti!), akkor elmondható, hogy hiába irták az 1950-es évek végén, ma is korszerű. Miért is? Mert általános törvényeket ír. Egyetlen olyat sem találni benne, ami teljesen konkrétan leírna egy jogesetet. Talán még jobb példa az Alkotmány erre, ami a legáltalánosabb törvényeket tartalmazza.. minden más törvény ebből ered, ezzel nem szabad ellentmondania semmiben. Aki nem tanult jogot, vagy nem foglalkozott vele, nem tudja megfelelően értelmezni a jogesetet sem a törvények fényében, mert a dolog nem csak a törvényi tétel megkeresésében van, hanem mellé egy csomó adalék is van, mint pl. hogy a törvényt hány féle módszerrel lehet és kell értelmezni, vagy hogy milyen történelmi helyzetben írtak bizonyos szakaszokat belőle. Nem véletlenül tanítanak a jogi egyetemen a jogi tárgyak mellé jogelméletet, jogtörténetet, logikát, filozófiát. Ezek és a történelem ismerete kell a törvények megfelelő értelmezéséhez.
Vagy a programozás.. ha megnyitsz egy file-t, amit valaki valamilyen program nyelvben írt amihez te nem értessz, neked semmit nem mond az egész, kriksz krakszokat látsz csak.. ez egy olyan embernek, aki programozó, lehet, hogy valami fantasztikus élményt nyújt, és rengeteget tanul belőle.
Hasonlóan van ez a Bibliával is. Ha ismered a kor szokásait, embereit, helyszíneit, ha kaptál mellé megfelelő oktatást (hittan pl.), ha tudod hogyan kell értelmezni, akkor értelmezni tudod. A Biblia egyetlen tanítása sem szószerint értelmezendő, mindegyik PÉLDA, általános elv, stb.

Ahhoz a vicchez hozzászólva, amit beszúrt valaki... én is megkaptam ezt már régebben, én személy szerint jót röhögtem rajta, mert ha viccesen értelmezi az ember, valóban vicces lehet a maga módján, főleg ha figyelembe vesszük, hogy ezt valaki a túlzott vallási fanatizmusra reagálta.
DE! Ez csak kifigurázás. A zsidók több dolgot vesznek szó szerint, mint a keresztények, de ez nem baj. Hagyomány, ami fontos és igazából szerintem inkább tiszteletre méltó, mint leszólandó.. pl. konkrétan kiragadnám a menstruációval kapcsolatban, hogy elvileg náluk ez úgy van, hogyha a nőnek megvan, akkor nem szabad hozzáérni. Egy zsidó ismerősöm azt mondta: "Gondolj csak bele.. soha nem únják meg egymást!".. ennyi! Erre nem lehet rákontrázni.. igaza van.
Node a legtöbb ilyet ők is úgy értelmezik, hogy az megfeleljen a kor kívánalmainak.. nyilván egy zsidó ember sem fog bivalyt ölni a kertjében, hogy áldozatot mutasson be, feltételezem ők is kiváltják ezt valamivel.

Na én elteszem magamat holnapra Smile

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsö
#69

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 15, 17:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Hanee!
Jó hogy leírtad a történetedet, ez erőt adhat másoknak! Nagyon becsüllek érte, hogy ilyen bátor voltál, kevesen mernek belevágni ebbe a kalandba! Én is azt vallom, hogy az ember nemcsak úgy veheti a kezébe a sorsát, hogy harcol ellene, hanem úgy is, hogy aktívan elfogadja, amit ad az élet, illetve, hogy vállalja a cselekedetei következményeit! És lám, milyen boldogságot hozhat ez! Bár tudom, hogy ez az öröm abszolút nem látszik előre akkor, abban a kritikus pillanatban, amikor ott van az ember egyedül, leányként egy váratlan babával. Gratulálok a kicsihez, és kívánom, hogy boldog család legyetek!

Réka, az utolsóelőtti hsz-emben épp téged próbáltalak kvázi megvédeni a ledorongoló Hamrával szemben, de kár volt, asszem. Úgyhogy most arra írok, amit leírva láttam, nem figyelembe véve, hogy hány éves is vagy, ne haragudj.

Szóval kedves Réka, és mindenki akinek inge.
Bocs hogy ilyen ünneprontó-módra belezavarok a kellemes, egyetértő diskurzusotokba!
Azért írok, mert valami nagyon szúrta a szemem… na nem az, amit esetleg gondoltok.
Most nem óhajtok kinyilatkoztatni semmit se, nincs hozzá kedvem, mert sokszor próbáltam, amennyire képes vagyok, összeszedetten, körültekintően, pontról-pontra, akár utánaolvasva a dolognak, reagálni, amit – tisztelet a kivételnek!!! – sokszor egy-egy elcsépelt közhellyel intéztetek el, érdemi konkrétumokra nem is reagálva! Pedig mit nem adtam volna egy jó kis magvas okfejtésért, okos ellenvetésért, színvonalas vitáért… persze, ilyen is volt, meg én is korántsem vagyok mindig toppon agyilag.

Viszont ami szúrja a szemem most, az a baromi nagy kettős mérce, amit használsz, te és sokan mások. Nagyon zavaró. Szóval a következő:
Egyfelől – biztos joggal – marhára fel vagy, vagytok háborodva, ha valaki tudatlanságból, tájékozatlanságból, cinikusan egy ostoba mondattal elintézi, lealázza azt, ami neked, nektek a szívügyetek, szenvedélyetek, amit abszolút értéknek tartotok, jelen esetben a hastáncot.
Másfelől meg megmondod, mondjátok itt a frankót egyházról, vallásról, nemhogy a pálya széléről, hanem úgy hogy szemmel láthatólag még csak sose láttál, láttatok pályát élőben. De mindamellett jólértesült bennfentest játszva. És bocsánat, de ostoba, együgyű, agyoncsépelt, önmagában ellentmondásos, kicsit sem intellektuális közhelyeket szajkózol és szajkóztok sorra!! Tudod mennyire unalmas ez, még vitázni se érdemes vele! Ez nem is volna gond, de ha ti kaptok hasonlót, rögtön föl vagy, vagytok háborodva, sipákoltok… Lehet véleménye mindenkinek persze, csak hát a stílus! Meg a színvonal!
Az a mód, ahogy kritikát gyakorolsz, gyakoroltok, ha ezt annak lehet nevezni, eleve röhelyessé teszi a kirohanásaitokat! Egy kicsit gondolj bele! Ha nem akarod Réka, hogy téged lealázzanak, hát te se tedd, ez a minimum!

Mondom, nem akarom itt nagyon tépni a szám, mert nem nagyon van értelme, csak egy dolgot jegyeznék meg, a tartalmiakat illetően, nem is nektek, hanem kvázi a topiknak, hogy a szövegáradatot kicsit kiegyensúlyozzam, hogy egyszerűen az igazság is leírva légyen itt, a többi között.

Az a bizonyos idézet, kedves Kata, és mindenki. Nem az önérzetemet sérti, csak csacskaság.
Félreértés ne essék, nekem asszem van humorom. Ezt először egy másik topikban olvastam, jót mulattam rajta, sőt visítottam a röhögéstől. És ennyiből értem is: én sem vagyok a fundamentalizmus híve. Sok helyen szimbolikusan értendő a Szentírás, bár én ezt a dolgot pont nem a homoszexualitással kapcsolatban hoztam volna. De látjátok, (vagy nem, mindegy) ez is olyan jól hangzó, sommás kis hülyeség, és valóban hülyeség. Ha ezt arra hozod példának, hogy lám, hát ezek is elavultak, tehát akkor az egész Biblia idejétmúlt, minden relativizálható, ma mindent máshogy kell értékelni… hát akkor tévedsz, mert a példa rossz. Csak ennek értéséhez mondjuk a közhelyeken túl kellene nézni, alapos bibliaismerettel, éleslátással rendelkezni, a szövegöszefüggésekkel, a történelmi és társadalmi környezet sajátosságaival tisztában lenni, minimum…
Ó, ha úgy tetszik, most OFF.
… és akkor láthatnád, láthatnátok, hogy mi az, ami az írásokban erkölcsi törvény, és mi ezek magva, miért lehet abszolút igaz ma is, és mi az, ami annak a kornak a vallási törvényei, gyakorlati előírásai, társadalmi szokásai körébe tartozik, ami értelemszerűen változik folyton. Megjegyzem, ezek az előírások alább taglalva a zsidó vallás gyakorlatai, mi pedig keresztények vagyunk, és Jézus áldozata kiváltotta a zsidók áldozati szertartásait. DE a Biblia Istenről szóló tanítása, a LÉNYEG, és az erkölcsi törvények mind az Ó- és az Újszövetségben, és a mai keresztény tanításban teljesen fedik egymást és egymásra épülnek. És persze a Bibliai szövegek magukon viselik az akkori vallásgyakorlás, társadalom, történelmi szituáció, tudomány, a nyelvek és azok kifejezési módjai, költészeti fordulatai és szimbólumrendszere, stílusai lenyomatát. Ezek ismeretében értelmezhető csak a szöveg, és akkor rögtön nem ellentmondásos káosz. Isten igéje abszolút egyértelmű, mindezek mögött, és érvényes ma is. (és mint már mondtam, a Biblia szerint se a homoszexualitás bűn, hanem annak gyakorlata ami „útálatos”. De mindegy is.)
ON

Visszatérve a problémámra, ha valaki mondjuk odaböffenti nektek, hogy a hastánc „valagriszálás”, ahogy konkrétan olvastam is, és ti harcos ellentámadásba lendültök, felháborodva, hiszen ti évekig tanultátok, óriási energiákat feccöltetek bele, művészetként gyönyörködtök benne és gondolom magas szinten űzitek. Ez idáig oké. De akkor miért csodálkoztok, hogy amikor ti vágtok ki ilyeneket, hogy "az egyházakat azért hozták létre, hogy az emberek szeretetéhségéből profitáljanak" "giccses körítés" "és erre jön egy magamfajta harcos, aki visszavág?!? Ekkor rögtön rám, ránk sütitek, hogy nem vagyok toleráns, , meg kirekesztő vagyok, stb, merthogy ez is egy „nézőpont”, amit elfogadni „pusztán empátia” kérdése… stb. Ezt tapasztalom.
Hát az nem egy un. nézőpont, egy vélemény a sok közűl, hogy a ti szívügyetek egy rakás túró? Dehogynem! (Nem az enyém!) És az meg egy másik, hogy az én hitem és közösségem egyenlő a nullával, sőt giccses és megvetendő… amibe mellesleg én fektettem évek alatt energiát, tanulást…de ez rossz szó, amire én tettem fel az életemet, amiben én gyönyörködöm. Úgyhogy légyszi vegyél vissza egy csöppet, vagy tei is viseld el szó nélkül ezt a stílust, amikor ellened irányul.
Hát ennyit a dolgok árnyalásáról.
Akinek meg nem inge, ne vegye magára.

"annyian bántanak minket, és a Kereszténységet annyi tévhit veszi körül és annyi sötét embertől kapunk annyi negatív visszajelzést, hogy ilyenkor nehéz az ember lányának megőrizni a hidegvérét" ...ez némi változtatásal Szciklon hsz-e. hogy teccik?

További mindenjókat Nektek, üdv
Zs.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hanee
#68

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 13, 19:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Réka:
Szerintem a Shakira klipp nagyságrendileg botrányos és undorító.. és még csak nem is izgató, párom szerint legalább is..
Én igazából nem is nagyon értettem a mondandóját, hogy most mire jó, hogy sárba fetreng és úgy rázza a valagát, mint valami fürdőskurva.. már elnézést Very Happy

Én pl. nem vagyok jártas a hastáncban, de egy percig sem jutott eszembe, hogy ez hastánc akart volna lenni.. érdekes! Biztos valami extra modernt irányzat Very Happy Amit én láttam tv-ben az totál másról szólt..

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
S.Réka
#67

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 13, 17:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A hastánccal kapcsolatban én is egyre agresszívabb vagyok! Főleg mióta nevelőanyum kijelentette, hogy ő nem hitte voln rólam, hogy hastáncolni fogok, de végülis őt az se zavarná, ha sztriptíztáncos lennék, ha az tesz boldoggá! Azóta nagyon haragszom az olyan emberekre, mint pl. Shakira, akit megszavaztak az év legszebb hastáncosának, csak mert rázta picit a seggét meg sárban hempergett! Szerintem emiatt teszik erre a szintre a hastáncosokat és nem látják meg benne a művészetet, mert sokan ennyire szarnak a hagyományokra és azt mondják, hogy igen, ez most hastánc volt!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
S.Réka
#66

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 13, 17:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Hanee!

Az én első szerelmemnek teljesen más okból lett vége! A barátom talált egy jó munkát és abba lett szerelmes, én meg csak azt kaptam, ami pénzbe került, de időbe nem! Ja és olyan lusta volt, hogy 27 évesen is anyucival lakik, pedig ő Esztergomban lakik, én meg Budapesten, szóval így eléggé nehéz volt találkozni!

A mostani kapcsolatom kicsit félreértetted! Teljesen egyetértek Veled az önállósággal kapcsolatban, én ara gondoltam, hogy nem mint kolonc lógok a másikon, aki levegőt se tud venni a másik nélkül meg hasonlók! Nem vagyok, soha nem is voltam nagy bulizós. A barátom 27éves és eléggé gyakran beszélgetünk arról, hogy milyen lkásunk/házunk/esküvőnk stb lesz! Szóval nem csakúgy van nekem, persze, hogy teljesen kiborulnék, ha elveszíteném és tudom, hogy egész életemben bolog leszek vele, cak mégis maradtam azért önálló ember is, ha valami nem tetszik megmondom neki és nem gondolok arra, hogy most lehet, hogy haragudni fog rám, most mi lesz, mint azok, akik párkapcsolatfüggők!

A kedvesem is szeretne templomi esküvőt, pedig nem is vallásos, csak szintén hagyomány tiszteletből! Szerintem ez annyira képmutatás! Egyházi esküvő, amikor egyik fél sem vallásos... Egy gyerek pedig hiába nem gyakorolja a vllást, hogyha egyszer már meg van keresztelve, akkor mégiscsak olyan, mintha az egyházhoz tartozna! Szerintem ezzel az ember nem hagy teljesen szabad döntést a gyermekének!

Nekem ugyanezt jelenti a polgári esküvő! Az egész világ előtt kijelentem, hogy ezzel az emberrel szeretném leélni az életemet, vele szeretnék családot alapítani! És a családom előtt megígérem, hogy soha nem fogom elhagyni! Nekem ugyanolyan fontos az esküvő, csak én ezt nem az egyházi esküvőben találom meg!

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#65

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 13, 15:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kata, ezt köszi! Smile)))

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Katahastanc
#64

Csatlakozott: 2005.03.30. Szerda 12:42
Hozzászólások: 222
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 13, 14:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szóval bemásolom ide is,amit találtam, szerintem vicces, de lehet,h néhány vallásos embernek sérti az önérzetét. Mindenesetre elgondolkodtató...

Laura Schessinger egy amerikai rádiós mûsorvezetõ, aki egy lelki tanácsadó
mûsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztyén azt mondta, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bûn, mert Mózes harmadik könyve (A léviták egyházi szolgálatáról) [3 Móz. 18,22] szerint utálatos az. Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevû hallgatója:

Kedves Laura doktor,

Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó fáradozását, amit annak érdekében tesz, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat tanultam a
mûsoraiból, és megkísérlem ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális életvitelét elõttem megvédeni, egyszerûen emlékeztetem [3 Móz. 18,22]-re, ahol világosan le van írva, hogy
ez bûn, és ezzel véget is vetek a vitának. Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.


a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom [3 Móz. 1,9], illetve [3 Móz. 1,17]-bõl, hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a szomszédaim
jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetem-e õket?

b) Szeretném a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt [2 Móz. 21,7] megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság?

c) Tudom, hogy nem szabad olyan nõvel kapcsolatot teremtenem, aki a havibaj
tisztátalan állapotában van. [3 Móz. 5,19-24]. A probléma csak az, hogy mibõl lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nõ nagyon
pikírten reagált a kérdésre.

d) [3 Móz. 25,44] kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná magyarázni, hogy miért
ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim?

e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. [2 Móz. 35,2] világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg kötelezhetõ vagyok rá, hogy saját kezûleg végezzek vele?

f) Az egyik barátom szerint, az úszószárny és pikkely nélküli vízi állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bûne [3 Móz. 11,10], nem olyan
utálatos, mint a homoszexualitás bûne. Én ezzel nem értek egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben?

g) [3 Móz. 21,20] szerint ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem közelíthetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok.
Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis szabad játéktér?

h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez [3 Móz. 19,27 szerint egyértelmûen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?

i) [3 Móz. 11,8]-ból tudom, hogy ha döglött disznó bõrét illetem, tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyût húzok?

j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti [3 Móz. 19,19]-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet [3 Móz. 24,16], hogy megkövezzük õket, vagy pedig
elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük õket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal
hálnak [3 Móz. 20,14]?

Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismerõje lévén biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy ön a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az Úr törvényei
örökérvényûek és megváltoztathatatlanok.


Az Ön odaadó rajongója: Jake
_________________
ciki a hastanc
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
szciklon
#63

Csatlakozott: 2004.04.08. Csütörtök 1:23
Hozzászólások: 868
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 13, 04:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ilka írta:
szciklon, értem, és köszi, hogy reagáltál. Sok emberjogi témával én is így voltam régebben. De azon eléggé meg vagyok lepve, hogy a hastánc miért vált ki az emberekből indulatot? Bár ma már indentől indulatosak lesznek az emberek...

Ildi


Valószínűleg azért, mert tapasztalatom szerint a férfiakból, illetve nem szeretnék általánosítani, a dominanciára és a nők elnyomására törekvő férfiakból minden olyan dolog, amit a nők egymás között csinálnak, illetve a férfinak nem szabad/nem illik, kezdve az önfeledt vihorászáson, olyan indulatokat vált ki, hogy az valami hihetetlen!
Szerintem ez a hastáncos téma is ilyen, és hidd el, én tényleg hobbiból csinálom, ötször megnézem hová megyek el fellépni, nem vagyok sem fiatal, sem túl csinos, pluszban a hastánc olyan ágát művelem, ahol egy meleg nyári napon a plázában bármelyik lány jobban neki van vetkőzve mint én, mégis rengetegszer kaptam bunkó, trágár beszólást olyan emberektől, akik a kisujjam körméig sem érnek fel, és ez, akárhogy is nézzük, néha megvisel... úgyhogy abszolút megértem, miről beszélnek a lányok. Ráadásul a tánc mindegyikünk édes gyermeke, és ezért nehezen bírjuk, ha valaki negatív dolgokat mond róla... Rolling Eyes
_________________
"There is nothing more horrifying than stupidity in action."

"Az, aki ismeri a tánc erejét, tudja, milyen az a szeretet, amely öl." (Dzsalal al-din Rúmi) ---

www.viragjudit.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Yahoo Messenger MSN Messenger
ilka
#62

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 13, 02:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szciklon, értem, és köszi, hogy reagáltál. Sok emberjogi témával én is így voltam régebben. De azon eléggé meg vagyok lepve, hogy a hastánc miért vált ki az emberekből indulatot? Bár ma már indentől indulatosak lesznek az emberek...

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hanee
#61

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 12, 22:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Réka!

Köszönöm a köszöntést!

Örülök, hogy a mostani kedveseddel megtaláltátok az összhangot, az fontos.

Az első nagy szerelmemet én is majd' négy év után hagytam ott.. ellaposodott a kapcsolat teljesen.. de ennek oka rettentő egyszerű: 16 éves voltam, amikor összekerültünk, és pont az a 4 év volt az, amikor az ember személyisége talán a legtöbbet változik, formálódik, és mire 19 lettem már totál nem volt közös témánk. Nagyon szerettem őt, és a mai napig is nagyon kedvelem, néha-néha beszélgetünk, azóta ő eljegyezte a kedvesét, nekem megy ugye bébim született, de egy nagyon tündéri ember..

Abban csak féligmeddig értek egyet veled, hogy a saját talpadra kell állnod. Párja nem csak azért van az embernek, hogy elüsse vele az időt, hanem azért is, hogy legyen valaki, akivel bármit és mindent megoszthat, akivel a legközelebbi kapcsolatban áll testileg és lelkileg és akivel jóban és rosszban is támogatják egymást.
Én is sokáig gondolkoztam úgy, mint amit most te leírtál. Természetes és nyilvánvaló, hogy 19 évesen nem fogsz olyan jellegű párkapcsolatot építeni, mint valaki 25-30 évesen.. azért ilyenkor még a buli, haverok, (Fanta? Very Happy), tanulás nagyon fontosak és nem is szabad kihagyni ezt a korszakot, mert különben meg nagyon hiányozna és egész életedben keresnéd..
Ha pedig a párodnak is megfelel így a helyzet, akkor nincs ok az aggodalomra Wink Gondolom ő is "korodbeli" nagyjából. Az viszont becsülendő, hogy tiszteletben tartja, hogy tanulnod kell.
Mit tanulsz? Vagy most érettségiztél? Kicsit ebben lemaradtam, bocsi..

Amiben egyáltalán nem értek egyet:

Először is, az egyház, mint intézmény (általánosságban) többezer éves hagyományokra mutat.. nem lennék ennyire biztos abban, hogy ezeket az intézményeket nyereségvágyból hozták létre.. már az ókorban, sőt előtte is léteztek templomok, szent helyek, ahova az emberek időnként ellátogattak, elzarándokoltak, ahol "beszélgethettek" isteneikkel, démanaikkal.. az ősi kultúrákban is léteztek templomok, papok. Akkoriban még nem volt olyan szinten intézményesülve, mint most. Csak összehasonlításképp: A katolikus egyháznak külön jogrendszere van (kánonjog, v. egyházjog elnevezéssel), de réges régen még törvények sem léteztek, amikor már voltak templomok. Kétségtelen tény, hogy voltak időszakok a történelemben (pl. a középkorban), amikor hatalomvágyásból, nyereségszerzésből visszaéltek Isten tanításaival, és önös érdekeiket nézték a vallási vezetők, de ez már merőben politika.
Egyház és vallás nem azonosítható egymással. Vallás a buddhizmus, a hindu hit, a katolikus hit, a zsidó vallás, az iszlám, a görög katolikus, stb.. ezek mind egyenként és külön évezredes múltra visszatekintő vallások.
Az egyház pedig egy emberek által létrehozott intézmény jogrendszerrel, hierarchikus felépítéssel.. intézmény épp úgy, mint az adórendszer, vagy a büntetőjog mondjuk. Az intézményt nem kell szeretni, de szerintem a vallás, mint olyan megérdemel némi tiszteletet akkor is, ha nem gyakorlod, ami alkotmányos alapjogod Laughing

Én meg fogom kereszteltetni Lilit, hagyománytiszteletből. A családunkban ugyanis mindenki meg van keresztelve. Ezzel a saját szüleimet, nagyszületimet és a párom szüleit és nagyszüleit tisztelem meg. A lányom pedig majd eldönti, hogy gyakorolja-e a vallást, vagy sem. De nekem fontos nagyon a hagyomány, és az öregek tisztelete.
Akár az is lehet egy hagyomány persze, hogy nem kereszteltek meg és te sem fogod megkeresztelni a gyerekedet.. ateizmus, a maga módján, teljesen elfogadható.
Én templomi esküvőt is szeretnék, de azt is a hagyomány miatt inkább (ja mert mi még nem vagyunk házasok Very Happy).. számomra a házasság nem csak egy papír, én úgy gondolom (félig hívőként Very Happy), azért annak súlya van igenis, hogy templomban esküszik valaki.. ha más nem az, hogy a saját lelkiismeretem előtt vallom, hogy azt az embert egy egész életen át szeretni akarom. De valahol valamilyen szinten a saját lelkiismeretem Isten hangja, vallásos felfogásban persze..

Azzal egyetértek, hogy a világban minden ok-okozati összefüggésben van mindennel. Érdekességképp megjegyzem, hogy ez nem egy új felfedezés, nagyságrendileg az összes vallás tartalmazza ezt a filozófiát, élen a buddhizmussal Wink
Még az is ok-okozati összefüggésben van mindennel, hogy véletlenül meglátsz egy reklámot, vagy véletlenül eltévedsz, vagy véletlenül leejtessz valamit.. sokszor az ember nem is sejti.
És szerintem a rossz dolgok is okkal történnek. Valamit mindig mutatnak az életben, és ez csak felfogás kérdése, hogy ki hogyan veszi az akadályokat.
Na persze most biztosan van, aki nem értene velem egyet, például az, aki tegyük fel 4 vetélésen van túl, mert ez elképzelhetetlen nagy fájdalom, de évek múlva ő is rá fog jönni, hogy ez így van (mellesleg jegyzem meg, elég sok szarság ért már engem is, mégis boldog vagyok és töretlen).
Szokták mondani, hogy a pálma terhelés alatt növekszik.. más szóval ha valamibe nem halsz bele, az megerősít Laughing

Egy(párszáz) szóval az élet döntések halmaza, folyamatos választások, hogy erre, vagy arra, esetleg amarra mész. És a saját döntéseink határozzák meg sorsunkat.. vannak sajnos olyan emberek, akik folyton rosszul döntenek, de olyanok is, akik a legtöbbször valamilyen vak szerencse, vagy empátia folytán jól. Én magamat az utóbbiak közé sorolom, és erősen kihangsúlyozom az empátiát, mert szerintem akinek van érzelmi intelligenciája az érzi a döntéseinek súlyát és következményeit, valamennyire előre tud számolni azokkal. Temészetesen az pedig már beállítottság kérdése, hogy valaki hogy dolgozza fel azokat, én ebben is szerencsés vagyok, mert én 1-napig-sirós-második-nap-sajátéletétélős típus vagyok.. anyukám pont az ellenkezője, ő hetekig is képes rágódni még egy kisebb dolgon is, komolyabbakon pedig évekig.. talán ennek is köszönhető, hogy sajnos az alkoholos üveggel néhányszor összetűzésbe kerültem már kamaszkoromban (mármint nem én ittam, hanem én öntöttem ki anyám piáját, hogy ne igyon, aztán vállaltam a következményeit Very Happy)..

Megyek csicsilni, majd folyt. köv. Smile

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szciklon
#60

Csatlakozott: 2004.04.08. Csütörtök 1:23
Hozzászólások: 868
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 12, 14:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ilka írta:
Szia ZsöSmile))))

A hastáncos lányok haragját fogom most a fejemre zúdítani, de jártam is és olvastam is a másik topciban (feminizmus), és az a vicc, Hamra és a többiek, hogy tartalmilag nagyon egyetértek veletek, de ahogy kifejezitek magatokat, azért elég kirohanós, meg felsőbbrendűs-szerintem.

Aki nem hastáncos, attól még lehet ember:)))

Humorérzék, meg tényleg, az a tolerancia, amit számonkértek máson. Az kellene nektek is egy kicsit. Mondom én, aki a feminizmusról, a férfi táncról stb. tartalmilag nagy részben veletek ért egyet. Most akkor képzeljetek magatok elé valakit, aki meg nem, és arra hogy hatnak a mondatok. Már ha izgat bárkit az, hogy megértik-e őt egy vitában...

Ildi


Szia Ildi,
szerintem ennek szimplán az az oka, hogy annyian bántanak minket, és a hastáncot annyi tévhit veszi körül és annyi sötét embertől kapunk annyi negatív visszajelzést, hogy ilyenkor nehéz az ember lányának megőrizni a hidegvérét, és kicsit (vagy nagyon) mindenki úgy válaszol, hogy az lesz a vége, hogy "nyuszika, .... meg a porszívódat"...
_________________
"There is nothing more horrifying than stupidity in action."

"Az, aki ismeri a tánc erejét, tudja, milyen az a szeretet, amely öl." (Dzsalal al-din Rúmi) ---

www.viragjudit.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Yahoo Messenger MSN Messenger
S.Réka
#59

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 11, 16:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Hanee!

Örülök, hogy Te is csatlakoztál a fórumhoz, remélem újraéled a beszélgetés!

Én még a vallást is egyenlővé tenném az egyházzal, sőt még az a szó, hogy Isten, nekem az is csak ezekhez a kőrítésekhez tartoznak. Szerintem az egyházakat azért hozták létre, hogy az emberek szeretetéhségéből profitáljanak, de vannak jó emberek akik ezt a giccses körítést jó célokra használják, és vannak akiknek szükségük van erre. Abban viszont hiszek, hogy van valaki, aki az életet irányítja, mert érzem és látom nap, mint nap, mert amik történnek velem nap, mint nap, azokon annyira érzem, hogy ezzel most nekem ezt meg ezt meg kellett tanulnom és ez érte a jutalom. Pl.: Lassan egy éve majdnem 4év után szakítottam a barátommal, akivel már jó ideje csak megszokásból voltam együtt. Olvastam egy könyvben, hogy az ember nem élhet normális párkapcsolatban, ha nem áll meg a saját lábán, hiszen ha egymást támogatják, az a kártyavár hamar összedől. Tudtam, hogy nekem is a saját lábamra kell állnom, gyakran magányosnak éreztem magam, de aztán egyre ritkábban és végre életemben először elértem a belső harmóniát és magam körül is harmóniát teremtettem. Úgy éreztem, hogy most tényleg egy özönvízzel szemben is talpon maradnék. Nem sokkal azután, hogy ez megtörtént, találkoztam a mostani kedvesemmel, aki egy igazi ajándék, olyan boldoggá tesz, amihez fogható boldogság a legtöbb ember számára elérhetetlen! És mégis maradtam a saját talpamon, ha tanulnom kell, akkor nem találkozunk és kész és nem dől össze a világ meg semmi. Sokan azt mondanák, hogy csak belemagyarázom, de az élet tele van ilyen eseményekkel és nem nehéz észrevenni csak nyitottnak kell lenni. Viszont az egyház iránti ellenszenvem miatt nekem biztos nem lesz esküvőm, mert szerintem az igaz szerelmet az ember "Istentől" kapja, az egyházi esküvő csak giccses körítés. És a gyermeikeimet sem fogom megkereszteltetni, mert képmutatásnak tartom, ha valakit szokásból keresztelnek meg. Én sem vagyok megkeresztelve és hálás vagyok a szüleimnek, hogy rám bízták a döntést!

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hanee
#58

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 10, 20:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Kiváncsiságból végigolvastam a topicot az elejétől és nagyon érdekes volt az egész, sok érdekes dolog felvetődött, rengeteg dologgal egyetértek, és most, mire a végére értem, nagyon örülök, hogy elolvastam, mert sok sok okos dolog fogalmazódott itt meg.

Először is ezt, mert ez rövidebb:
Egyetértek azzal, hogy a hastánc teljesen nőies tánc, bár én nem hastáncolok, még csak nem is ismerem igazán, mindössze csak láttam már tv-ben.. de ha elképzelem, hogy egy férfi hastáncol, akkor mosolyra fakad a szám.. biztosan csinálhatják nagyon profi módon, végül is egy nő is lehet profi súlyemelő, dehát lássuk be, egyik sem valami szép látvány Very Happy (legalább is az én nézőpontom szerint)..

Nézőpontok:
Én úgy gondolom, hogy a dolgok inkább relatívok, mint abszolútak. Mindössze empátia kérdése, hogy valaki mennyire fogad el több különböző nézőpontot. Nem tudom ki volt már (sajna a jogelmélet előadásokat ellógtam), de egy jogfilozófus az mondta, hogy végtelen számú nézőpont van, és mindenki úgy tekint mindenre, hogy abba beleveszi a saját nézőpontját. Nincs abszolút nézőpont, mivel egyetlen ember sem tud elvonatkoztatni saját magától, környezetétől, így általános igazságokat is csak valamihez viszonyítva lehet megfogalmazni. Minden nézőpont egy axiomákból és teorémákból álló bonyolult és végtelen rendszer. Az axiomákat, mint olyanokat, el kell fogadni abszolút igazságokként, mert magyarázatot nem lehet rájuk adni, vagy nem is kell.

A vallásos emberek az adott vallás axiomáit fogadják el, más emberek mást..
Egy valamit viszont szögezzünk le, az Egyház nem egyenlő Vallás. Az Egyház egy intézmény, amit a vallás gyakorlásának elősegítéséhez létrehoznak.. nem tudom már hol, de valaki azt írta, hogy Egyház ott, ahol szerintem a Vallás szó jobb megfogalmazás lett volna.

Na de ez csak egy kitérő volt, mert nem erről szerettem volna írni elsősorban.

Én még "csak" 24 éves vagyok, de annyi dolgot megéltem (legalább is szerintem), amit sokan csak több év alatt. Na ez alatt nem azt értem, hogy nekem mennyire sz@r életem van, csak épp nagyon sok dolog történt velem.

Édesanyám dög egyedül nevelt, édesapám már azelőtt adta be a vállópet, hogy én megfogantam! Az ugyanis akkor történt, amikor a békéltetés folyt (akkoriban ugyanis még a válást megelőzte egy féléves békéltető eljárás).. Anyukám nagyon szeretett volna gyereket akár egyedül, akár nem, 30 éves volt, megtartott. Felnevelt, mellettem ápolta az öreg édesanyját és a mégöregebb keresztanyámat, aki az ő és a nagynénim nevelőnője volt (mellesleg apáca volt, a háború idején költözött a családunkhoz, és ott is ragadt, nagyon szerették szerettük őt).
Anyu egyáltalán nem volt vallásos, hagyománytiszteletből meg vagyok keresztelve. Gyerekkoromban jártam hittanra, önszántamból, valamint néha templomba, de aztán valahogy ezt meguntam 10 évesen, és többet nem mentem.. még elsőáldozó sem lettem, mert meguntam azt is Very Happy
Az az igazság, hogy konkrét álláspontom soha életemben nem volt arról, hogy én mennyire vagyok hívő, vagy mennyire nem, annak ellenére, hogy nem gyakorlok vallást, valahogy mégis hiszek Istenben, de nem a Katolikus Egyház módján, hanem a magam módján.

Hogy a topic címének lényegére is rátérjek, én nem nevezném magamat abortusz ellenesnek, de nem is támogatom azt.

Van egy hatalmas ellentmondás a témában, amit eddig senki sem említett meg, de én jogi tanulmányaim során nagyon sokszor belefutok, sőt ez féléves téma volt nálunk az előző félévben (még mindig taposom a jogi egyetemet).
Ez az ellentmondás a magzat élethez való joga, valamint az anya önrendelkezési joga között van. Ugyanis az ember élethez való joga és az ember önrendelkezési joga is.. mindkettő alkotmányos alapjog, és azokból is a legfelsőbb elsők közül való.
Az ember önrenrendelkezési jogát még a Katolikus Hit sem tagadja, hiszen aszerint Isten önrendelkezési jogot ad az embereknek saját életük felett, hogy bűnben, vagy bűntelenül éljék azt. Természetesen ezen a ponton ez bűnnek számít nyilván.
Nem vallásosan gondolva ez a dilemma sehogy sem oldódik meg.
A jog azzal oldotta meg, hogy az Egészségügyi Törvény a 12. hét előtt embriónak nevezi az emberi lényt, és az embriót nem tekinti emberi lénynek, míg a magzatot igen. Nyilván ez egy sarkított megoldás, hiszen a jognak ezt valahogy kezelnie kellett ahhoz, hogy törvényt alkosson.
Viszont a magzatvédelmi törvényt én nem nevezném annak, mert inkább arról szól, hogyan oltható ki egy kis emberi lény élete.

Nem fogok felhozni rengeteg ellentmondó érvet, de szerintem mindannyian értelmes, gondolkodó emberek vagytok, mind tudjátok milyen élete van egyes embereknek (főleg Ilka), akiket soha nem akartak. Borzalmas lehet szeretetlenségben élni!! Én soha nem akarom tudni, azt hiszem belehalnék.

Viszont végre a lényegre térek (én is szófosó vagyok mindig):

2004 szeptemberében én éltem a szingli kis bilizós életemet, randizgattam, chatelgettem, dohányoztam, nagynénimmel laktam, mert édesanyámmal nem tudunk együtt élni (ez más téma)..
És akkor találkoztam egy sráccal.. aranyos volt, helyes, de valahogy nem sok reményt fűztem az egészhez. Viszont elkövettük azt a hibát, hogy bizony összebújtunk elég hamar (soha ezelőtt nem tettem ilyet) és életemben először nem védekeztem..
Na mit gondoltok, mi történt?
Hát, kisebb sokkot kaptam, amikor megtudtam.. Ákost - mert ez a neve a srácnak - 2 hónapja sem ismertem még akkor.. Előtte meggyőzően hangoztattam, hogy én tuti elvetetném, ha terhes lennék ilyen módon.. napokig sírtam, de már akkor tudtam, hogy én bizony megtartom a babát. És Ákos mellém állt. Összeköltöztünk, az elején rettentően nehezen ment minden, nem voltam szerelmes, makacs voltam, önfejű és kiállhatatlan, megbántottam őt számtalanszor egy nap, ő mégsem hagyott el.. na nem a baba miatt, hanem mert szeretett. De eltellt pár hónap és valahogy egyre inkább úgy éreztem, hogy megszeretem és január végére már valósággal szerelmes voltam, annyira, mint még soha!

Kislányunk június 20-án született meg császármetszéssel.

Ha visszagondolok az AKKORRA.. gyakorlatilag teljesen megváltozott az életem. De rájöttem, hogy ez azért van, mert kezembe vettem azt. Igazán nagyon akartam ezt a gyereket és ezért mindent elkövettem érdekében, ami tőlem tellett..

Most éppen saját lakás vásárlásába fogunk, ahol már Lilinek is külön szobája lesz.
Ha eszembe jut az, hogy mi lett volna ha máshogy döntök, szinte sírva fakadnék!

Akárhányszor történne meg, ugyanígy döntenék.

De egy nagyon fontos dolgot tudnotok kell: nekem van hátterem!! Szerető család, támogató pár, jó megélhetés.. ez sajnos kevés embernél adott ilyen helyzetben!

Mindennél jobban szeretem Lilit és biztos vagyok, hogy meg tudom adni neki amire szüksége van: az anyai szeretetet és a feltétlen gondoskodást.

Engem egyáltalán nem zavar, hogy megváltozott az életem.
Rengeteg barátom "elhagyott". Alig maradtak páran.. talán 1, vele is nagyon ritkán találkozom, hiszen nekem már nincs időm és kedvem bulizni járni.. a legjobb barátnőm, aki 15 évig volt az, tojik a fejemre, nem tud mit kezdeni a helyzettel.. amikor terhes lettem, még az anyukám is azt mondta, hogy hülye vagyok, ha megtartom, rettentően rosszul esett!!!
A munkahelyemen karrier előtt álltam, előrelépés előtt, így nem hogy előrelépés nem lesz, de lehet, hogy még vissza sem vesznek, mivel leléptem nagyon hamar, ugyanis porckorong sérvem van és a gerincem nem birta a súlytöbbletet.
Az egyetemet koránt sem tudom úgy teljesíteni ahogy kellene, és az is teljesen biztos, hogy SOHA nem leszek sem menő ügyvéd, sem egyéb karrieréhes perszóna..
Tudom, hogy soha többet nem alhatok annyit amennyit szeretnék és rendet kell tartanom magam körül (pedig képtelen vagyok rá és utálok is), hogy gondoskodnom kell nem is 1, hanem 2 emberről, hiszen a párom is számít rám..
Rettentően nagy felelősség, de végre életemben először érzem azt, amit mindig is érezni akartam, mégpedig hogy valakit (sőt, valakiket!) feltétlenül szeretek és ők is feltétlenül szeretnek engem.

Az egészet éppen ezért nem bánom, mert ez a kicsi lány egyetlen mosolyával minden elveszített barátot és szabadidőt kárpótol nekem.

Ezektől függetlenül még mindig nem vagyok abortuszellenes, mert meg vagyok róla győződve, hogy minden nézőpont személyreszabott, minden nézőpont a maga módján elfogadható lehet és úgy gondolom nincs abszolút igazság a világban, sőt abszolút mozgatórugó sem.. az "Isten bennünk él" kitétel a legigazabb és egyetlen igazság, mert belőlünk fakad, nem pedig egy eleve létező dolog. Ugyanis ha mi emberek nem vagyunk, ő sem létezik, hiszen ahhoz hogy létezzen, hinni kell benne és minél többen hisznek benne, annál nagyobb az ereje. Ha senki sem hinne benne, nem létezne..

Persze lehet, hogy ez egy kicsit kiforgatott nézőpont Smile

Na megyek, nem fosom tovább ennyire a szót, mert hazaér nemsokára Ákos és éhen fog halni Very Happy

Igérem visszatérek, mert kiváncsi vagyok a válaszaitokra.. valamint remélem nem voltam túl csöpögős Smile

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
S.Réka
#57

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 07, 16:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én a biológia és kémia emelt szintű érettségi miatt vagyok teljesen elárasztva! Ráadásul most tudatosult bennem, hogy mindjárt karácsony és én mindig saját magam készítem az ajánékokat!Smile

Puszi!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#56

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 06, 20:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia zsöbetű, valahogy kihúnyt a vita lángja itt a nagy megértésben. Magam pedig az ikerhurcolással küszködökSmile és vásárolgatok, mielőtt kórházba vonulok:(

Pusszancs,

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#55

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 06, 12:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hali, Jányok!
Mindenki elszállt a szájbertérben?
Zsöbetü
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#54

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 03, 03:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ZsöSmile))))

A hastáncos lányok haragját fogom most a fejemre zúdítani, de jártam is és olvastam is a másik topciban (feminizmus), és az a vicc, Hamra és a többiek, hogy tartalmilag nagyon egyetértek veletek, de ahogy kifejezitek magatokat, azért elég kirohanós, meg felsőbbrendűs-szerintem.

Aki nem hastáncos, attól még lehet ember:)))

Humorérzék, meg tényleg, az a tolerancia, amit számonkértek máson. Az kellene nektek is egy kicsit. Mondom én, aki a feminizmusról, a férfi táncról stb. tartalmilag nagy részben veletek ért egyet. Most akkor képzeljetek magatok elé valakit, aki meg nem, és arra hogy hatnak a mondatok. Már ha izgat bárkit az, hogy megértik-e őt egy vitában...

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#53

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Nov. 02, 12:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Réka, én ugyan nem értek a hastánchoz, (a néptánchoz igen), tőled hallom először, hogy férfiak is táncolják… ez számomra is elég bizarrnak tűnik… de az jutott eszembe, hogy azért a művészet más mint a magánélet… na nem mintha én azt gondolnám hogy bármelyikben bármit szabad, csak arra akartam utalni, hogy – én legalábbis – más szempontos szerint alkotok értékítéletet a két területen…
Egy zenei példa, amihez szintén nem értek. Andreas Scholl, fantasztikusan énekel. Először megtévesztő, mert olyan magas hangokat tud kiénekelni mint egy nő… aztán rájössz, hogy nem úgy énekel mint egy nő... de abszolút nem is úgy, mint egy férfi. Pedig férfi. Ő kontra-tenor. (remélem nem írok nagy csacsiságot) Bizonyos műveket direkt ilyen hangra írtak… És én elolvadok a gyönyörűségtől, amikor a Vivaldi Stabat Materét énekli a hihetetlen hangján! És nekem eszembe sem jut, miközben ilyen élményekben részesít, hogy vajon hogy is van az ő nemi identitása, az más lapra tartozik. Igazából az se jut eszembe, hogy ember-e egyáltalán.
De az én hites uramat a hideg rázza tőle, annyira rühelli, pedig ő nagyon vájtfülű. Na és?
Na de pont ez a jó, hogy mindenki találhat olyan értékes alkotást és előadót, ami/aki éppen őt szólítja meg, teszi többé. A többivel meg nem muszáj foglalkozni. A művészek azért azt tudják jól (jómagam is) hogy akármilyen zseni, ált. egy szűk kör rajong érte, egy másik utálja, sokaknak semmit se mond, és a széles tömegek meg azt se tudják, hogy létezik. Ez a normális.

((Hamra, függetlenül attól, hogy egyetértek-e Veled, úgy tűnik, h az üzeneted, amiben Rékától alázatot és toleranciát követelsz, abszolút nem alázatos, hanem fölényesen kioktató, és csöppet sem toleráns, legalábbis a másik ember ízlését, vagy akár a Keresés közben megtett útját / tapasztalatait és az ebből fakadó értékítéletét illetően… Ahogy emlékszem, nekem is akkoriban kezdett el a fekete-fehér világ árnyalódni… aztán meg Réka az idézett szövegében épp a műfajt kritizálta, nem egy bizonyos embert. Hát nem szíve joga X művészetétől hányingert kapni? ))

Zs.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#52

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 29, 22:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Réka, egyetértek avval, amit írtál!!! Annyira, hogy pl. amikor egy meleg baráti párral laktam boldogult szingli koromban, egyszer megkérdeztem Andrást, hogy figyu, nálatok ki a nő, erre rettenetesen lehordott, hogy az én heteroagyam van csak ráállva arra, hogy a főző és takarító férfitagja a párosnak feltétlenül női identitással rendelkezik. És mennyire iaógaza volt,a mikro azt mondta, hogy nem, nálunk két férfi él együtt, csak az egyik jobban tud és szeret főzni, mint a másik...

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
S.Réka
#51

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 29, 13:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Ilka!
Én sem erre a régi elgondolásra gondoltam, hogy a nő ne is gondolkodjon meg hasonlók. Zavar is, ha nem egyenrangú félként kezelnek. Az én barátom imád főzni és tisztaság és rend mániás, de abszolút nem zavar, ezeket mondjuk én nem is tartom női tulajdonságnak. A legtöbb dologra szerintem nem is lehet azt mondani, hogy ez nőies tulajdonság vagy férfias, inkább a módjára, ahogy csinálsz valamit! Balettben is, vagy amiben jártasabb vagyok, műkorcsolyában is vannak olyan férfiasan táncoló/korcsolyázó férfiak, hogy leesik az állam és azt gondolom magamban, hogy na ez aztán igazi férfi! De a hastánc alapvetően női tánc, amihez nőies mozgás kell és ez nekem túl sok, ha így mozog egy férfi!

Ezt az életkoros dolgot én is imádom nagyon:-) Egy mondat, amivel pl. igazi anyámnak is sikerült elérnie, hogy már pici koromtól fogva hozzá szokjak, az én véleményem senkit se érdekel, mert csak hülyeség lehet! Ennél fogva most, ilyen idősen kell megtanulnom, hogy fejezzem ki magam, mert eléggé nehezen megy! És a fórumot is jó ideig csak olvastam és nem írtam hozzá, mert féltem, hogy úgyis hülyeséget írok! Nagyon hálás is vagyok érte!Smile

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#50

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 28, 03:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok lányok,

Zsö, írtam pü-t neked én is. A 2. felvetéshez: persze, hogy nem csak az az egyik oka az öngyilkossági kísérleteknek, hogy valaki nem akarta a gyermeket, mint ahogy gondolom a te sztoridban sem azért lett nyílegyenesen öngyilkos az illető, mert az anyja el akarta vetetni! Ezt, szerintem, ne taglaljuk tovább, mert konkrét dolgokat nem tudunk egyik történetről sem, nem szeretek úgy beszélni valakinek a problémájáról, hogy alapinfókat nélkülözök.

Rólunk: nem szakmázok. Például a két kislánynak úgy adtuk a nevet, hogy az alul lévő magzat lesz Emma, a felüli pedig Nelli, ABC sorrendben, ahogyan érkeznek, hogy ne is nagyon determináljuk, és igazságos legyen, hiszen nyilvánvaló, hogy a nevekhez más és más képzet társul. Pl. Emmáról nekem Jane Austen hőse jut eszembe, Nelliről pedig egy ismerősöm, aki bohém, alternatív környezetvédő csajszi... Ahogy a hsz.em megírásának idejéből látod, nem könnyű ikreket várni, nagyon rosszul alszom, két hete dagad a lábam is, és kezdettől fogva nyomorgok a gyomorproblémákkal. Gyakorlatilag egy hét volt valahol nyáron, amikor semmi tünetem nem volt. Ez van. Viszont már beszélek hozzájuk egy ideje, de csak úgy mint egy tárlatvezetéskor mondanám, hogy most éppen mi történik odakint, zenét hallgatok, de nem foglalkozom kapcsolatanalízissel.

Sima kismama vagyok.

Hamra, egyetértek azzal, amit írtál. De ne emlegessük Réka életkorát már annyit! Legalábbis engem annó baromira zavart, hogy mindig avval csapták le az ellenérveimet, hogy majd ha idősebb és érettebb leszek...

Réka, ha neked az igazi férfi sárkányölős, akkor el kell fogadnod majd később, hogy találkozol olyan pasikkal, akiknek az igazi nő pedig egy házitündér, aki jól főz, mos, vasal, de önálló gondolatai nincsenek, mint ahogy a mesékben a királylány csak dekkol tehetetlenül, még egy lábast sem tud felkapni, hogy segítsen a pasijának a sárkányt leütni:) És nagyon nehéz lesz elfogadni a pasinak azokat a vonásait, amik nem hasonlítanak a mesehősre. Pl. az én férjem magas, izmos, latinos fazon, matematika professzor és imád mosogatni, felmosni, és egy halom ún. feminin vonása van. Mit tegyek? Csukjam be a szemem, amikor a felmosóronggyal rohangál? Régebben, ha valaki nem passzolt a képhez, már passzoltam is magamban, aztán megértettem, hogy a mese direkt sztereotíp, hogy a gyerekeknek segítsen az eligazodásban de a felnőttként már sokkal árnyaltabb a kép. Van egy barátnőm, aki még mindig azt játssza a férjével, hogy ül egy várban, és mindennap meg kell őt menteni... Hát... szerintem a szegény pasi hamarosan esze nélkül fut el a vár alól, és jól teszi!

Viccen kívül, többféle igazi férfi létezik, szerintem.
A balett sem kifejezetten férfias mozgás a te fogalmaid szerint, nem? Amikor egy férfit látok balettozni, arra gondolok, hogy mit fejez ki a mozdulataival, és nem arra, hogy ki van-e festve a szeme, meleg-e vagy van otthon x gyereke... Mit gondolsz?

Úristen, de baromi hosszú lettem, bocs mindenkitől!

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
S.Réka
#49

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 27, 21:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Hamra!
Én nem a Zolira gondoltam, általánosságban írtam! Már több férfi hastáncost is láttam, élőben is, videóról is, Egyiptomban is láttam férfit hastáncolni! Én csak általánosságban írtam le, hogy még ha valaki homoszexuális is, engem akkor is zavar, ha egy férfi hastáncol! Attól még nem baj, de engem zavar, én az igazi férfit erősnek és bátornak tartom, aki megment a hétfejű sárkánytól, mint a mesékben, ezért zavar, ha ennyire nőies táncot táncol.

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
zsö
#48

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 27, 18:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Ildi!
Az 1. kérdésedre tudok a saját életemről konkrétan nyilatkozni, nem csak elméletben, de ezt privát üzenetben küldöm el, mert a kiállítás miatt kicsit beazonosítható lettem, és bár nem csinálok titkot sokak előtt az életem dolgaiból, de azért ennyire mégsem vagyok exhibicionista…
A 2. kérdéssel kapcsolatban: Ilyen helyzetben én nem voltam soha. De a következőt gondolom.
1. ha valaki nehezen fogadja el, vagy nem az elejétől akarja a gyermekét, azért nem egyenes út vezet a gyermek felnőttkori öngyilkosságáig, nyilván ismersz azért ellenpéldát is pszichológusként… mert én azt gondolom, nem csak a külső körülményeken lehet változtatni, ha kilátástalan a helyzet, hanem a belső beállítottságon is. (legalábbis Istennel biztosan, gondolom amúgy is. De ha valaki vallási okokból szüli meg mégis, szorult helyzete ellenére, akkor adott ugye az Istennel való kontextus). Még mindig megbarátkozhat a kicsivel, és ebben az esetben a szeretetével pótolja, gyógyítja a gyermeket ért korai stresszt, sebet. A gyerekek olyan hálásak, olyan könnyen megbocsátanak, olyan rugalmasak, mert muszáj nekik, annyira az anyjuktól függ az életük! Ez helyrehozható, szerintem. Talán csak akkor áll fönn az említett helyzet, tehát, hogy a gyermek az egész életében azzal az alapérzéssel él, hogy őt nem szereti senki, ha az anya nem dolgozza föl magában, és a szavai, tettei mögött a gyermek mindig érzi, később is, hogy nincs meg a kellő aranyfedezet, hogy nem teljesen őszinte az anya szeretete.
Az én felfogásom szerint a szeretet nem csak, vagy talán nem elsősorban érzelem, amit úgy várok, mint egy szeszélyes sült galambot, ami vagy lecsap rám, vagy nem, aztán ha nem, akkor én ugye nem is tehetek róla. És akkor ennek persze az a vége, hogy ha úgymond „úgysem tudnám szeretni, akkor jobb is neki, ha – az én jóvoltomból –meghal”. Hát nekem ettől kinyílik a bicska a zsebemben, mintha valami nemes gesztusról volna szó!?! Mert szerintem a szeretet elsősorban egy döntés a másik ember mellett… hogy én szeretni akarom őt, tehát a szeretet cselekedeteit teszem meg érte, a javát akarom, stb… hogy közben mit érzek, az más kérdés. Olykor ugye, az ember érzi a bizsergést, máskor csak a kötelesség üres fáradtságát, vagy épp dühöt… Sokszor a házasság is ezért esik szét hamar, mert a fiatalok sokszor ebben a tévedésben vannak, hogy ez egy folyamatos idilli örömérzet, merő élvezet kellene, hogy legyen. Persze, az érzelem fontos, de hullámzó természete miatt nem lehet erre alapozni életre szóló, tartós kapcsolatokat, házastárssal, gyermekekkel!
Szóval, szerintem szabadok vagyunk úgy dönteni, hogy akarjuk szeretni mégiscsak azt a babát… és akkor az érzelem is megszületik bennünk. (sok ilyen apró döntés is adódik egy családban a hétköznapi küzdelmek során…) Mert ugye mi van akkor, hogyha – mert ez fordítva is megtörténhet - mondjuk felhőtlen eufóriában vártuk a kisbabát, de a habos-rószaszínű első idők után jönnek a nehézségek: beteg leszek, mozgásképtelen vagy súlyosan depressziós, meghal az apa, egyedül kellene nevelnem, kirúgnak, de el kell tartani valahogy, vagy a gyermek változik meg, elviselhetetlenül viselkedő kamasz éppen, vagy ő lesz beteg, nyomorék, fogyatékos… mit csinálunk ekkor? Megszabadulunk a gyermektől, mert terhes a jelenléte, hogy gondozni kell? Ugye nem. Nos ha az ember, gyermekvállalás szempontjából ideális külső és belső életkörülményei egy csapásra rosszra fordulhatnak, akkor esetleg a rossz feltéteken is lehet javítani a hozzáállással. Szerintem nem igaz, hogy teljesen ki vagyunk szolgáltatva a körülményeinknek, így is „kezünkbe vehetjük a sorsunkat”, hogy mi változunk meg.
2. adott a lehetőség, hogy ha megszüli a babát, örökbe adhatja, sokan várnak egy csecsemőre, akit befogadhatnának! Van anyaotthon is az utolsó hónapokra, pl. Bölcső alapítvány, hogyha titokban akarja tartani…


Gondoltam, hogy nem fogod érteni azt a bizonyos ostoros dolgot, mert már korábban se értetted. Mondom, krisztusi a példaképem erről, akin e szentírási jelenet kapcsán meg szokás botránkozni, hogy lám-lám, micsoda önellentmondás, szelíd szeretet, és agresszió?! De hát Isten, nem úgy mint mi, tökéletesen irgalmas ÉS tökéletesen igazságos is EGYSZERRE! (erről bővebben ír bizonyos Laci a /babanet/társalgó/életmód/keresztény életvitel2 c. topikban)
Szóval ostor, azaz harcolni akarok akkor, amikor elméletben vitázunk, vagy meghozandó törvényekről van szó, vagy amikor akivel beszélek, nincs döntéshelyzetben, vagy még nem döntött… tehát amikor a babákról van szó.
És megértés, azaz irgalommal és szeretettel, a kínjaikkal együttérzően akarok vigasztalni minden anyát, akivel személyesen találkozom, és akit, túl az abortuszon, mardos a lelkiismeret-furdalás, az önvád. De nem úgy, hogy nincs is semmi baj, nem követtél el hibát, hanem úgy, hogy van Isten, aki feloldozhat téged, aki tiszta lapot adhat neked, ha elfogadod… tehát amikor az anyákról van szó, akik ezzel szerencsétlenné tették magukat ( már akik úgy érzik).
De ezt írtam a pü-ben is.

Ildi, más. Szóba jött itt a Raffai… én a babáimmmal a zseniális C.Molnár Emmához jártam, ahol kb. ugyanezt, ill. kapcsolatépítő relaxációt csoportban csináltunk… nnaszóval az a kérdésem, hogy te mennyire érzed, „látod” őket, az ikreket „szakmai szemmel”, vagy csak, mint érzékeny anya figyeled, hogy milyen személyiségek lehetnek? (Nem lehet könnyű ikreket várni, azaz nevelni…) Érzed, hogy különböznének, vagy hogy milyen viszonyban vannak egymással?

Ja. A Kertészszel kapcs. Az idézetet én csak úgy tudtam értelmezni, hogy a van abszolutum/minden relatív világa egy renszeren belül működhetne… erre írtam az értetlenkedő választ. Aztán a te olvasatodban: ki így, ki úgy. Na ez világos, ezt már értem.

Szeretettel: Zs
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hamra
#47

Csatlakozott: 2005.03.30. Szerda 18:49
Hozzászólások: 634
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 27, 14:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

S.Réka írta:
A másik, ami eszembe jutott, hogy én hastáncolok (így tévedtem a családinetre) és ha egy férfit látok hastáncolni, a nőiesség táncát táncolni, az szerintem borzalmas látvány! Lehet, hogy homoszexuális, de attól még férfi marad és az embernek felfordul a gyomra, ha egy férfi olyan mozdulatokkal táncol, amiket évezredeken át arra tökéletesítettek, hogy a nők gyönyörűségét, törékenységét és kecsességét hangsúlyozza!


Réka!
Már korábban akartam arra reagálni, amit a fentiekben írtál. Bár úgy gondolom, az illető elég nagy fiú, és meg tudja magát védeni, azért lenne 1-2 hozzáfűznivalóm a kedvesnek éppen nem nevezhető megjegyzésedhez.

1. Az illető, akit ilyen szavakkal illetsz, Magyarország egyik legelismertebb hastánc művésze, Seres Zoltán. Vannak akik szeretik, vannak, akik nem, ez szívük joga. Én, mint a tanítványa azonban úgy gondolom, hogy "rosszakarói" elsősorban irigyek. Irigyek arra, hogy úgy tud táncolni férfiként, ahogy nekünk nőknek kéne. Mi pont ezt bírjuk benne, másokat viszont talán éppen ettől ráz ki a hideg.

2. Általánosságban nem gondolom, hogy egy ismert művész szexuális beállítottsága rajta kívül bárki másra tartozik. Sőt, heteroszexuális emberként alapvetően azt gondolom, hogy amíg a heteroszexualitásomat a homoszexuális emberek tiszteletben tartják, addig magasról teszek rá, hogy ki kivel mit művel otthon a hálószobájában. Ezt hívják úgy, hogy TOLERANCIA.

3. Akik közelebbről ismerik a Zolit, azok pontosan tudják, hogy az ún. "másságáról" elterjesztett hír egyszerűen kacsa. Attól mert valaki ilyen jól tud teljesíteni egy nőies táncban, attól még nem homoszexuális. Szerintem többek között született tehetség, gyakorlás és kitartás kérdése is.

4. Az arab világban ugyanúgy vannak ismert férfi hastáncosok, csak mi csinálunk itthon ebből hatalmas "kuriózumot".

Szerintem az a baj az egész megnyilvánulásoddal, hogy életkorodból adódóan kevés a tapasztalatod a hastáncban, ahhoz viszont elég öregnek érzed magad, hogy embereket látatlanban megítélj. Nagy kár, mert ehhez a tánchoz - mint sokminden máshoz - kellő alázat kell. Erre próbáltalak volna rávezetni.

Üdv.,
Hamra
_________________
http://hamra.gportal.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése Yahoo Messenger MSN Messenger
S.Réka
#46

Csatlakozott: 2005.08.04. Csütörtök 16:40
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 22, 19:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Megint jó sokáig nem tudtam fórum közelbe kerülni és már a múltkor sem reagáltam sokmindenre, mert mire a végére érek a órumnak, elfelejtem, mit is akarok mondani.

Én egyáltalán nem úgy gonoltam, hogy a házaságnak ne lenne része a szex. Inkább úgy érzem, hogy a nászéjszakához nincs köze, mert akkor a lelkünket adjuk egymásnak. Viszont ha az esküvőig semmi szeretkezés, akkor az egész esküvő arról fog szólni szerintem, hogy este végre szeretkezni fogunk! Így viszont teljesen elveszik az esküvő meghittsége és a mostantól tényleg egymáshoz tartozunk örökre érzés. A házasság meg az együttjárás közti különbségnek meg eddig azt gondoltam, hogy a házasság előtt sokkal vadabb az ember, de ez azt hiszem csak az amerikai filmek hatása.

Mostanában sokat gondolkozom a filmek hatásán, és rájöttem, hogy tényleg hatással vannak a gondolataimra, pedig azt hittem, engem nem lehet így befolyásolni! Egyszerűen minden filmből az dől, hogy ha az első randin nem szexeltek, az nem is volt igazi randi, valami nincs rendben, szörnyszülött vagy stb. Hogy szaladhatott el ennyie a ló a világgal? Hogy mondhatja egy 25 és 30 közötti lány egy filmben, hogy jó randi volt, de hát nem feküdtünk le, pedig már vagy 3órája ismertük egymást, asszem nincs rendben valami a pasival!

A melegekkel kapcsolatban nem nagyon tudok írni, mivel nincsen se közelebbi se távolabbi ismerősöm, akiről tudnám, hogy meleg, így nem tudom, gyakorlatban mennyire tolerálnám. Azt tudom, hogy amikor a metrón nyalják-falják egymást, az nagyon irritál, de mint már írtam, ez a nyalakodás a homoszexuális pároknál is zavar.

Az önmegtartóztatáshoz egy hívő barátnőm jut eszembe. A barátnőm a nyáron úgy döntött, hogy egy hónapra elzárkózik a külvilágtól és csak az emberek segítésének fogja szentelni magát. Elvonult egy kolostorba és ott segített az apácáknak segíteni a szegényeket. Bár rengeteget beszélgetett Istennel mégis iszonyú magányosnak érezte magát, mert hiányzott neki egy igazi ölelés. A szavak is jólesnek az embernek, de a testi dolgokra is szüksége van minden embernek. Egy ölelés nekem is többet ér bárminél. Akármilyen zörnyű napom is van vagy bármi baj ér, amikor hzajövök és átölel tiszta szívből nevelőanyum, egyből megnyugszom, mert így érzi az ember igazán a szeretetet és biztonságot, ezt szavakkal nem lehet átadni.

Jó újra olvasni a véleményeitek!

Réka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ilka
#45

Csatlakozott: 2005.02.23. Szerda 8:15
Hozzászólások: 2704
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 21, 18:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fú, Zsö, ostor és megértés???

Konkrétan két dologra gondoltam 1. a kérdésemre, amit a barátnőmnek is felteszek: Hívő vagy? Igen. Akkor házasságkötés előtt miért fexel le a pasiddal? .... Semmi válasz. 2. Megtartják a gyereket, mert nem lehet abortusz a vallás szerint, majd a gyerek felnőtt korában meg akar halni, mert nem szerette az anyja. Válasz? De legyen konkrét most, jó?

Talán tőled... Ha vannak kemény életelvek, akkor tartsuk be mindet, ne csak azt, ami beladni amúgy se nagy kunszt.

A többi mondanivalóddal maximálisan egyetértek, a melegeket meg hagyjuk, mert úgyse látunk be senki hálószobájába és szerzetesi cellájába a valóságban.

Jó, hogy néha visszatérsz, nekem még nincsenek meg a lányok, de napi 15 percet próbálok szakítani a kommunikációra.

Ildi
_________________
[^]   [^]  


www.kep.tar.hu/ildimami (új)
www.gportal.hu/ilka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zsö
#44

Csatlakozott: 2005.10.10. Hétfő 8:08
Hozzászólások: 28
HozzászólásElküldve: 2005, Okt. 21, 14:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nna, önuralmam nulla,
Sziasztok!
Hiányoztam? hízelgő! Very Happy
Tudjátok, akkor gondoltam, hogy gáz van, amikor tegnapelőtt belemerültem a beszélgetésbe veletek, és a gyermekem meg megette a virágföldet...a lakás káosz, a nyúzottság miatt meg az Uracskám számára nem volt már elég energiám... Crying or Very sad aztán most az jutott eszembe, hogy 1-2 hetente biztos be tudnék ugrani ide, ha faképnél nem hagytok addíg Confused , csak ez a napi értekezlet nem megy...


nnaszóval, Leaborisz, azt hiszem, értelek már valamelyest.

Köszönöm, szobraim vannak ott, kerámiából...

bocs a paranojjjás mondatokért, nekem is vannak rossz tapasztalataim az értetlenség falába ütközésről, sőt, talán a kirekesztésről is, mégeccer bocs, Ildi is biztos diagnosztizálta már a parát nálam, Wink hahaha.
hogy igazi keresztény vagyok-e, azt abszolut nem merném állítani, de hogy arra törekszem, az a célom, hogy valóban keresztény legyek, azt igen. csak hát gyatra vagyok rettenetesen, ami a sikereimet illeti Confused

Én is azt tudom tisztelni, ha valaki őszintén keresi a maga válaszait, és amit talál, aszerint él, és ha szemernyi kétsége támad, akkor kíméletlenül tovább keresi az igazságot. ez akkor is elbűvöl/érdekel/tiszteletet ébreszt, ha más válaszokat kapott is pillanatnyilag. nagyon sok barátom gondolkozik teljesen másképp, és élvezem az eszmecseréinket! Vagy ott van a Váli Dezső honlapján a "naplója" a válinews. Ő végletekig katolikus és erkölcseiben is, de másfelől meg tök liberális... nagyon izgalmas! mindíg elolvasom, hol elolvadok, hol berágok, de gondolkozni tanít, meg szellemi-intellektuális becsületességre. ( www.deske.hu )
Azért én nagyon tudom élvezni az egyetértő, egymást ugyanazon az úton továbbsegítő, támogató beszélgetéseket is!

"teljes onmegtartoztatas...Nem ismerek olyan elolenyt, aki erre kepes lenne elete vegeig, hacsak nem aszexualis szervi vagy pszichologiai okok folytan."
Én ismerek! Teljesen egészséges, vonzó, élettel teli lényeket, férfiakat és nőket egyaránt. Nyilván nem csak homoszexuálisok mennek szerzetesnek, sőt! És hát a szerzetességben cölibátus van, a heterók számára is, ugye, de nem csak a kereszténységben, hanem pl. a buddhizmusban is... (sőt, volt egy Krisna-hívő évfolyamtársam, nagyon kemény erkölcsi szabályaik vannak!) Szóval itt nem feltétlenül beteges, frigid és impotens, gátlásos, aszexuális alakokról van szó, nagyon nem!! Bár természetesen van sajnos ilyen is, aki mondjuk a másik nemtől való félelmében a randbe menekül... őket szerencsés esetben le is szokták beszélni... és persze, sok olyan is van, aki nem bírja ki... de nem azért, mert kibírhatatlan. és igen, izomból nem is lehet! csak ha valakit Isten erre meghív, és megajándékozza ezzel az úttal! és akkor erőt is kap hozzá.
itt az az alapvetés, hogy a szexualitás lényege az, hogy az ember egy másik személlyel teljesen eggyé válik a szeretettől, szerelemtől vezérelt önátadás extázisában, egzisztenciálisan. Az Istennel való kapcsolat tulajdonképpen erről szólna, többek között, tehát ők igenis megélik a szexualitásukat, csak ezen a magasabb szinten. A katolikus tanítás szerint a házastársak közötti szeretetteli szexuális kapcsolat előképe az Istennel való kapcsolatnak, nem pedig az ilyen szerzetesi hozzáálllás a fals, elferdült utánzata a féri és nő szerelmének. Egyébiránt sok miszttikus szerzetes ír erről nagyon szépeket... ők teljes emberek, beleértve a szexualitásukat is! Mert valóban, enélkül a személyközi teljes önátadás nélkül, - amiben benne van az, hogy engem teljesen elfogadnak, szeretnek és én is viszont, amiben kiléphetek önmagamból - szóval enélkül valóban nem lehet hosszú távon boldogan élni. (ilyen formán tehát a szexualitásnak nemcsak testi aspektusa lehetséges.)

Kedves Ildi!
"Tudtam, hogy egy csomó olyan kérdésre most sem fogok választ kapni egyenesen, amit a legtöbb - engem körülvevő - vallásos barátomtól sem kaptam, mindegy, "
Ez nem esett olyan jól, kicsit vádolósan hangzik. Én tényleg megpróbáltam egyenesen és körültekintően válaszolni és beszélgetni... nagyon kíváncsi vagyok, hogy itt mire gondolsz!
egyébiránt nem hiszem, hogy bárki azért kapna választ a kérdéseire, mert én itt osztom az észt Shocked Very Happy maximum újabb kérdések merülnek föl, amikre ki-ki újra megfogalmazhatja a maga válaszát, és így fejlődünk...
"kezdek hozzászokni, hogy a vitának ez a szerkezete: egyet-nem-értés, ledorongolás, közeledés, sok-sok idézet innen-onnan, filozófia, pici-megértés, eltávolodás, válaszolatlanság. "
amit itt leírsz, az szerintem a Keresés természete. így a neten át mi másról lehetne szó? talán személyesen, több idő alatt inkább mélységekbe hatolhat... én a magam részéről csak szerettem volna azt bemutatni kicsit, hogy én milyen válaszokat kaptam a kérdéseimre, milyen összefüggésekben... meg szerettem volna az Egyházról alkotott képet kissé tisztázni, hogy, ha nem is értetek egyet, legalább a valós tanokkal és ne a sztereotípiákkal folytassatok vitát, amiről azt gondoljátok, hogy mi azt gondoljuk, stb. A magam részéről meg az érdekelt, hogy bennetek hogyan alakul ki egy vélekedés, egy meggyőződés, mi motiválja, stb... (nekem az irodalomban is az egyik kedvenc műfajom a napló, mert a gondolatok magánéletét nyomon lehet követni benne) és persze tanultam is tőletek, volt egy-két nagyon szép mondat, meg pár felrázó, elgondolkodtató hozzászólás, amikért hálás vagyok. Meg hát tükröt tarunk egymásnak, ami nagyon hasznos...

a megértésről: konkrétan az abortuszt soha nem leszek hajlandó se megérteni, se elfogadni, sőt harcolok ellene, ha tehetem, és ha lehet, olyan hévvel, ahogy Krisztus Urunk kötélbő ostort font és azzal kikergette az árusokat a templomból.
De szeretném megérteni a másokban zajló gondolatmeneteket, és szeretnék szívből együttérezni minden tragikus emberi sorssal, és nem törvénykezni fölöttük. Mert ez két dolog.

Aztán, persze hogy felelősek vagyonk azért amit itt közzéteszünk, ha nem így érezném, odavetnék pár sommás sort, nem oldalakat!

de én ezt az abortusz-vitát ikicsit kifutottnak érzem, nemtom hogy mi a túrót tehetnék még ehhez hozzá a magam részéről?!? mind körüljártuk.

Na, miről beszélgessünk eztán?

szisztok, nektek is minden szépet és jót!
talán itt lesztek még, ha benézek...
Zsöbetü
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés