Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Biztonságos Internetezés

 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Hirdetések, felhívások, felmérések, pályázatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
tamasj
#0

Csatlakozott: 2009.04.15. Szerda 19:31
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2009, Jún. 07, 20:28    Hozzászólás témája: Biztonságos Internetezés Hozzászólás az előzmény idézésével

Provident Magyarország tanácsai a biztonságos internet használatával kapcsolatban. Cégünknek sok tapasztalata van személyes adatok védelmével kapcsolatban, ezeket a tapasztalatokat ügyfeleinken keresztül szereztük, akik az interneten nyújtották be kölcsönkérelmüket. Ez egy nagyon fontos dolog napjainkban, amikor az emberek elég nagy része az interenten intézi pénzügyeit. Sajnos egyre több a tisztességtelen ember a virtuális világban, akik megpróbálják mások belépési nevét és jelszavát ellopni, hogy törvénytelen átutalásokat bonyolíthassanak le. Ennek elkerülése végett fontos, hogy tudjuk ki az ellenség.

A következökben bemutatunk pár gyakran előforduló internetes csalást.

a) „pishing” ez az angol kifejezés e-mailekre utal, amiket néha az email fiókunkba kapunk. Ezek az e-mailek főleg változásokra hívják fel figyelmünket az internetes bankszámlánkkal kapcsolatban és megkérik a címzettet, hogy változtassa meg a jelszavát vagy adja meg a PIN kódját. Az e-mail általában egy linket tartalmaz, ami a bank hivatalos weboldalához hasonló weboldalra mutat, de ez valójában egy hamis weboldal. Ha a címzett beírja azon az oldalon a belépési nevét és jelszavát ez az információt felhasználják arra,hogy feltörjék a bankszámláját és hozzáférjenek a számlán lévő pénzhez.
b) Nyilvános számítógépek- ha arra kényszerülnénk,hogy olyan számítógépet használjunk amihez bárki hozzáférhet, nagyon fontos, hogy ne használjuk a belepési nevünket, jelszavunkat, mivel ezek az információk könnyen visszakereshetők, és felhasználhatók illegális célokra.
c) Gyanús e-mailek sokszor ajánlanak dolgokat megvételre, de a valódi cél,hogy megszerezzék a célpont bankkártya számát és illegális tranzakciót bonyolítsanak le vele.
d) Gyanús olcsó ajánlatok a teszvesz.hu-n vagy más aukciós oldalakon, külföldről érkező ajánlatok Nigériai csalás néven vált ismerté. Úgy működik, hogy amikor az aukció befejeződik egy e-mailt kapunk egy külföldi személytől. Ez egy ajánlatot tartalmaz ami szerint az akció tárgyát megvennék külföldön jóval magasabb áron mint ami a valódi értéke. Internetes fórumokon lehet sok olyan történetet olvasni ahol az akciós oldalt használó vásárlók csalások áldozatai lettek.

A következő szabályokat érdemes betartani ha el akarjuk kerülni ezeket a szituációkat:

- telepítsen egy legális “tűzfal” programot a számítógépére. Ezek a programok védelmet biztosítanak az illegális támadások és a veszélyes vírusok ellen, amiknek a célja,hogy információt lopjanak a számítógépéről. Végignézik az összes letöltött file-t, és leellenőrzik,hogy nem tartalmaznak-e vírust vagy más veszélyes dolgot.
-használjon antispam filtert az email fiókjához, ami kiszűri a nem kívánatos e-maileket és elkülöníti egy külön mappába,
- gyakran töltse le a rendelkezésre álló frissítéseket.
- védje le személyes adatait iwiw-en vagy ahhoz hasonló célú oldalakon és fórumokon. Ne adjon meg túl sok információt, például telefonszámot vagy lakcímet. Ezeket az adatok felhasználhatók illegális dolgokra.
-ne fogadjon el kedvező ajánlatokat,amik gyanúsnak tűnnek
-ha valami rendellenest talál, hívja fel arra a bankja figyelmét, így tudják fejleszteni a védelmi rendszerüket.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Hirdetések, felhívások, felmérések, pályázatok Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés