Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
|
Anna2005
#121
Csatlakozott: 2016.09.14. Szerda 12:57 Hozzászólások: 3
|
Elküldve: 2016, Dec. 19, 15:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
Diétás menü:
Hétfő
Reggeli: rántotta egy szelet teljeskiőrlésű kenyérrel, Hamlettel vagy Abonettel
Tízórai: párolt cékla mozarellával
Ebéd: grillezett csirke salátával (salátára szósznak natúr joghurt zöldfűszerrel vagy fokhagymával)
Uzsonna: zöldalma
Vacsora: sárgarépa saláta magvakkal
Kedd
Reggeli: előre beáztatott zabpehely, reszelt almával
Tízórai: túró zöldfűszerekkel, vagy snidlinggel
Ebéd: spárgakrémleves, párolt hal, hagymalekvárral, magokkal megszórva
Uzsonna: grépfruit
Vacsora: vegyes saláta mozarellával
tovább:http://intimflora.hu/cikkek/huvelygomba/candida-dieta-etrend.html
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Elekessara
#120
Csatlakozott: 2012.05.09. Szerda 16:15 Hozzászólások: 4
|
Elküldve: 2013, Okt. 31, 13:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
Egy kis tipp azoknak, akik szintúgy nem szeretnek salátához vagdosni,szelni: most láttam Media Markton, hogy van egy gép,ami ezt megteszi helyettem. Karácsonyra esetleg lehet nektek is ez a kívánságotok a párotoktól!!!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
#119
Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 8:06 Hozzászólások: 1547
|
Elküldve: 2009, Jan. 07, 21:25 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hé, figyu, elárulom Nektek a titkot! DUPLÁN KELL PANÍROZNI!!! Liszt, tojás, prézi, liszt, tojás, prézli! Azután írjátok meg hogy sikerült!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
pikerics
#118
Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01 Hozzászólások: 128
|
Elküldve: 2008, Nov. 03, 10:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
bocsi hogy csak most....
pár perc elég szerintem:D
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
pikerics
#116
Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01 Hozzászólások: 128
|
Elküldve: 2008, Okt. 14, 20:15 Hozzászólás témája:
|
|
|
szia Signetta!
végre egy betérő...
én úgy hallottam, hogy eme cselvetését a sajtnak úgy lehet kiküszöbölni, hogy a panír előtt pár percre betesszük a méhütőbe, aztán mire felocsudik és kifolyna gazul, már ki is sült!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
pikerics
#114
Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01 Hozzászólások: 128
|
Elküldve: 2008, Okt. 06, 08:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
ízben is talán, de erősségben biztos, hogy más. én szoktam sima feketeborssal is csinálni, de akkor nagyon bika , bár mi úgy is szeretjük!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
AnnaE
#113

Csatlakozott: 2008.05.26. Hétfő 9:47 Hozzászólások: 10
|
Elküldve: 2008, Okt. 04, 21:10 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ezen mostanában gondolkodtam, mi a különbség a sima feketebors, és a színes között?
A színét mondjuk azt tudom csak ízben, vagy erősségben? felhasználás?
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
pikerics
#112
Csatlakozott: 2008.10.01. Szerda 9:01 Hozzászólások: 128
|
Elküldve: 2008, Okt. 04, 19:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
sziasztok!
nagyon klassz kis receptek vannak itt!
én is hozzáteszek hálából egyet. lehet, hogy ismeritek, úgy 6-7 éve volt a nők lapjában, az eredeti receptet valahová elkavartam még az elején, azóta fejből nyomom, lehet, hogy nem pontos, de sokszor kipróbált, bátrat ajánlom bárkinek! (ha az embert le akarom venni a lábáról, mindig ezt csinálom )
szóval
MÉZES-BORSOS PULYKAMELL
(az eredeti az hiszem tarjából csinálja, de én a repülő holmikat jobban szeretem)
H.:1 kg pulykamell
4 evőkanál méz
1 evőkanál durvára őrölt színes szemes bors
1 evőkanál sűrített paradicsom
2dl fehér bor (a többi az ebéd/vacsi mellé gyertyafénnyel fogyasztandó)
só
olaj
a húsit lemosom, szárazra törlöm, bedörgölöm egy kis sóval körbe-körbe, beleteszem egy kikent tepsibe, aztán összekeverem a mézet, borsot, parapürét és ezzel a mázzal is szépen bekenem (alá is teszek egy kicsit) aztán aláöntök fél deci vizet és közepes lángon megsütöm. először lefedve aztán félidőben leveszem róla az alufóliát és bőszen locsolgatom a pecsenyelével, hogy finom ropogós legyen. ha kész van, kiveszem a húsit
a pecsenyelét felengedem a borral, összeforralom. ez lesz a mártás, nagyon finom!
már kész is van!
az eredeti recept, ha jól emlékszem, párolt zöldségeket javasolt mellé, én sima sültkrumplival szoktam csinálni (ember másik kedvence)
ha tetszik próbáljátok ki!
nagggyon finom!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
AnnaE
#111

Csatlakozott: 2008.05.26. Hétfő 9:47 Hozzászólások: 10
|
Elküldve: 2008, Máj. 31, 15:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
Az elején nagyon bizonytalannak néz ki, mert azt hiszed nem sikerült, de ha kivárod a 20 perc sütési időt, nem tántorodsz el hogy gyanúsan néz ki, jó lesz
Ha valamennyire kihűlt, klassz olvadt csokidarabok lesznek benne, ahogy felszeleteled.
Viszont ez az adag hamar elfogy, nekünk dupla mennyiséget kell csinálni.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
AnnaE
#110

Csatlakozott: 2008.05.26. Hétfő 9:47 Hozzászólások: 10
|
Elküldve: 2008, Máj. 31, 15:37 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nem tudom hogy volt már ez a recept, nemrég próbáltam ki, hát nagyon finom, és fél óra alatt készen van.
Mondjuk csokifüggőknek ajánlom.
Egy tálba szórj 10 dkg durvára vágott csokit, 10 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 2 dkg sima kakaóport, 1/2 teáskanál sütőport.
Egy másik tálban oldj fel 2 teáskanál neszkávét 1-2 kanál langyos vízben (a recept szerint 1, de nekem az sose volt elég), ehhez üss 2 tojást, csorgass bele 1 dl olajat, és kézi habverővel keverd simára.
Ha megvan, akkor öntsd a lisztes keverékre, és fakanállal dolgozd össze. Kivajazott formában kell sütni, előmelegített, 175 fokos sütőben, cirka 20 percig. Eredetileg kerámiaformát használnak, azt a kerek, fodros szélűt, ami a gyümölcstortaformára hasonlít, de nekem olyan nincs, így nyugodtan állíthatom, hogy az őzgerinc-forma is tökéletesen megfelel.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Terike
#108
Csatlakozott: 2008.01.22. Kedd 10:34 Hozzászólások: 20
|
Elküldve: 2008, Ápr. 07, 12:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Ezt a receptet mostanában találtam, de első olvasásra bonyolultnak tűnt, ezért a hétvégére hagytam.Tegnap kipróbáltam, mindenkinek elnyerte a tetszését a családban.
Pulykahúsos szendvicstorta
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg Flora pro.activ margarin
50 dkg pulykamell filé
1 db nagyobb, fehér formakenyér
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl Bertolli olívaolaj
2 evőkanál mustár
0,5 csokor zeller zöld
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál fűszerpaprika
1 db piros kaliforniai paprika
só, őrölt bors
Elkészítése:
A pulykamell filét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és 1-2 órát hűtőben pácoljuk. Ezután, forró serpenyőben pirosra sütjük, kihűtjük, és kétszer ledaráljuk. A habosra kevert Flora pro.activ margarinhoz adjuk, jól összekeverjük, és sóval, borssal, a mustárral ízesítjük. Kétfelé osztjuk, majd az egyik krémbe, aprított zeller zöldet, és petrezselymet, a másik krémbe fűszerpaprikát, és apró kockákra darabolt piros kaliforniai paprikát keverünk. Az így elkészített krémeket 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A formakenyér minden oldalát egyenesre vágjuk, majd hosszában, félujjnyi vastagra szeleteljük. Rétegenként, más-más krémmel megkenjük, majd ha elkészült a szendvicstorta, az oldalát a piros, a tetejét a zöld húskrémmel bevonjuk. 1 órát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tálaláskor, éles, forróvizbe mártott késsel, ujjnyi vastagra szeleteljük, tányérra fektetjük, és pirospaprikával, petrezselyemmel díszítjük.
Energia: 188 kcal/ szelet
Elkészitési idő: 1 óra + pácolási, és hűtési idő
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Terike
#107
Csatlakozott: 2008.01.22. Kedd 10:34 Hozzászólások: 20
|
Elküldve: 2008, Márc. 21, 16:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
ribizli írta: | Fakanálon új ötlet: szőlő+konyak
Érdekes, hogy a hús léből és a gyömülcsből sok recept mártást csinál!? Nem túl zsíros az? Lehet, hogy ezt is kipróbálom! | Kedves Nadim!
Nem lehet homogén,hiszen a zselatin már kihűt állapotban kerül a keverékhez.
Én a nagy és a kicsi gyümölcstortába is pudingot,és gyümölcsöket rakok.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Nadim
#106
Csatlakozott: 2008.01.21. Hétfő 10:21 Hozzászólások: 20
|
Elküldve: 2008, Márc. 21, 16:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Terikének üzenem, hogy jól hangzik a recept, anyukámnak fogom javasolni Húsvétra.Kérdésem, a zselatin és a majonéz teljesen homogén lesz?
Mindenkinek: szeretnék ötleteket, hogy a boltokban kapható kicsi gyümölcstorta-tésztába mit érdemes tölteni?
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Terike
#105
Csatlakozott: 2008.01.22. Kedd 10:34 Hozzászólások: 20
|
Elküldve: 2008, Márc. 21, 16:07 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
A következő receptet ajánlom Húsvétra:
Tojáspástétom
6 db Főtt tojást kis kockákra vágok,1 fej vöröshagymát reszelve hozzáadok.3 szál virsli felkarikázok.Ezeket összekeverem.
Két ek. zselatint áztatás után felforralok, majd amikor kihűlt,összekeverem egy kis tubus glóbusz majonézzel, és hozzáadom a tojás, hagyma,virsli keverékéhez.
Fóliával kibélelt formába öntöm, 1-2 órára Hűtőbe rakom.
Várom a visszajelzéseket! Mindenkinek kellemes Húsvétolást kíván:Terike
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#104

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2005, Feb. 07, 18:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nahát Karácsony óta nem főzünk?
Tegnap kotyvasztottam egy tészta szószt, ami nagyon fincsi lett, már aki szereti a csípőset és a tészátát és nem szeret macerálni:
-1 kisebb fej hagymát felvágtam, pici oliva olajban megforgattm (nem kell pirítani, csak úgy). Mivel én minden ilyesmit teflon wok-ban csinálok olaj is csak mutatóban van benne.
-2 gerezd fokhagymát belenyomtam (közben levettem a tőzről, hogy meg ne égjen)
-megszórtam chili paprikával és még egyett kevertem rajta a tűzön
-beleöntöttem levestül egy üveg kapribogyót, így 1-2 percig rotyogott
-2 konzerv darabolt paradicsomot belelöttyintettem (egész is jó persze, sőt friss mégjobb, nade azt majd nyáron)
-kis só, bors, pár perc forralás és kész
-tetejére parmezán
És akkor a kért hamis muffin:
Vagyis ez, ahogy mondtam nem muffin recept, hanem Bátyám anyósának a barackos vagy meggyes piskótája.
6 egész tojást és
30 dkg cukrot kikeverünk
beleöntünk 2 dl olajat
egy citrom reszelt héja (ez nem volt benne spec.)
30 dkg lisztet (én Bácskai félfogós lisztből csináltam) amibe belekevertem
sütőport (elvileg egy egész kell bele, de én nem tettem bele csak kb felet, mert utálom az ízét)
kivajazott-kilisztezett tepsiben
előmelegített nem forró sütőben lassan kell sütni (180-200 C, 20-25 perc)
30 dkg gyümit tettem bele 2/3-át bele 1/3-át a tetejére, de mivel mind lement az aljára, legközelebb csak rászórom, mégha muffin formában sütöm is megint.
Ja és ez folyós tészta, nehezebb belekényszeríteni a muffin kapszlikba, minden olyan maszatos lett tőle  _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#103

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2004, Dec. 23, 11:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
Matiba Gittus receptjét én is ismerem! Anyukám nagy mennyiségben szokta gyártani. Nagyon finom ha juhtúróval csiálod (mondjuk a fele túró helyett). A tészta mélyhűthető is, nekem most is van egy gombóc a hűtűben. Állítólag az a lényeg, hogy jó laposra nyújtsad és Anuykám nem pogácsát, hanem rudakat csinál belőle. Persze meg lehet kenni szórni szokás szerint.
Ez a piás recept elég bonyinak tűnik!!!
Mi kétfélét sütöttünk tegnap, de persze a recepteket nem tudom, mert Anyukám hozta a Nagymamám kézzel írt receptkönyvét és persze megint nem írtam ki belőle................
Pedig meg kell osztanom veletek a billentyűt! Ez valami isteni. Nincs benne liszt, csak darált mogyi/mandula/dió porcukor és tojás + a tetején hab. Nekem ez a kedvencem. Az arányokat majd még beírom, de olyan egyszerű, hogy akár holnap is össze lehet állítani.
Ja és kekszgolyót csináltunk még, ami már min. 5 éve nem volt nálunk..... pedig milyen egyszerű. Újításként az egyik részét pörkölt tört mogyoróba forgattuk.
Mást már nem csinálok (kivéve kalács), mert úgyis hoz Anyósom és Anyukám is egy csomó mindent. _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#102
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 22, 16:38 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én is mindjárt nekilátok a Florentin-szeletnek, meg Fekete rózsát szerettem volna sütni, de még nem kaptam meg a receptet. Valaki ismeri? _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#101

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 22, 13:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kispepe! Még nem tudom, melyik az "igazi" Most éppen két másik fajtát sütök, aztán nekilátok valamelyik Jeromosnak. Ha megcsináltam, beszámolok róla. _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Matiba
#100
Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 19:03 Hozzászólások: 194
|
Elküldve: 2004, Dec. 22, 12:43 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Köszönöm szépen a receptötleteket!
Én is szeretnék nektek ajánlani egyet. Nálunk ez nagyon megy, és könnyen, gyorsan elkészithető.
Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
1 pohár kefir vagy natúr joghurt (a kefir jobb) - poharat tartsd meg
1 egész tojás
1 kiskanál (mokkáskanál) sütőpor
1 pohár kristálycukor (a kefires pohárral) - én kicsit kevesebbet teszek bele, mint egy pohár, mert akkor szerintem nagyon édes
2 pohár liszt (a kefires pohárral)
Ezt össze kell keverni, akár robotgéppel, akár simán egy fakanállal. Ha kicsit nehezen keverhetőnek érzitek (a liszt miatt van), egy pici tejet lehet hozzá tenni.
Aztán mehet bele bármi: apróra vágott dió, mogyoró, mandula, mazsola, cukrozott gyümi, apró aszalt gyümi
Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába kell önteni és közepes hőmérsékletű sütőben megsütni.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#99
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 23:36 Hozzászólás témája:
|
|
|
Gittus, én is szoktam túrós pogit sütni, és tényleg nagyon finom. Olyan jó puha másnap is. Az enyémbe kell 1 tojás a tésztába+ a kenéshez is. _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#97
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 22:59 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szofi!
Nincs mit:)) És melyik hasonlít jobban a te általad ismert receptre? Úgy látom, azért nem ugyanaz a kettő. _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#96

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 20:57 Hozzászólás témája:
|
|
|
Catty receptje így hangzik:
Részeges Jeromos
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
7 dkg liszt
12 dkg apróra vágott dió
20 dkg őrölt dió
4 db tojás
1 dl rum
1 csomag vaniliás cukor
10 dkg baracklekvár
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag főzés nélküli csokis puding
pici kakaó
1 dl tej
A tésztához a margarint habosra keverem 20 dkg
porcukorral és a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a
kakaót, a sütőport, a lisztet, az apróra vágott diót,
majd a legvégén a habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Ha kihült,
megkenjük a baracklekvárral. Az őrölt diót a rummal,
10 dkg porcukorral és a vaniliás cukorral elkeverjük,
és ezt is a tésztára kenjük.
A krém elkészítése: a margarint összekeverjük a 15 dkg
porcukorral. A pudingport kikeverjük tejjel, teszünk
hozzá egy pici kakaóport, összekeverjük a margarinos
masszával és a tésztára simítjuk. A tetejét
csokimázzal boritjuk. _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#95

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 20:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kispepe! Köszi a tuti tippet!
Catty! Köszi! Gyorsan megnézem a tiedet is!
Szóval lányok! A nők lapján a következő a recept:
RÉSZEGES JEROMOS
Hozzávalók:
42 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs. vaníliáscukor
8 db tojás
4 ek. kakaó
1 cs. sütöpor
32 dkg dió v. mogyoró
7 dkg grízes liszt
2 dl rum
10 dkg csokoládé v. tortabevonó
lekvár
A tészta összeállításánál a sorrend nagyon fontos!
Tészta:15 dkg vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk
4 tojás sárgáját, 1 ek kakaót, sütöport, 7 dkg lisztet, 12 dkg apróra
vágott diót v. mogyorót, végül pedig a keményre felvert tojások habját.
Egy tepsit kibélelünk zsírozott sütöpapírral és ebbe öntjük a masszát. Megsütjük, kiborítjuk és hagyjuk kihülni. Megkenjük a lekvárral.
Összekeverünk 20 dkg diót v. mogyit 2 dl rumot 3 ek porcukrot és
1 cs vaníliáscukrot. A masszát a lekvárra kenjük. Most összekeverjük
az utolsó krémet: göz felett krémmé fözünk 4 tojást 10 dkg porcukorral,
és 3 ek. kakaóval, ha kihült hozzákeverünk még 20 dkg vajat és ezt a
krémet kenjük az előző masszára. Végül 10 dkg csokoládét 7 dkg vajjal
felolvasztunk és bevonjuk a sütit. Meleg késsel szeleteljük. _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#94
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 16:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szofi!
Megtaláltad a receptet a Nők Lapján? Jónak tűnik:)))) _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Catty
#93
Csatlakozott: 2004.04.09. Péntek 17:52 Hozzászólások: 1
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 16:11 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szofi, elkuldtem az e-mail cimedre a suti receptjet, mert nem tudtam bejutni a forumba.
En egyebkent csak olvasgatni szoktam, valoszinu ezert is benaztam a belepessel
Sziasztok
Catty
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#92

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 15:08 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszi lányok. Nem a banya találta ki, mert az egyik netes kereső megtalálta a kifejezést az egyik főzős fórumon, csak az a baj, hogy már nem működik. Ha megvan a recept leírom. _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#91

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 12:49 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szofi ez a csokis-rumos jól hangzik! Majd osszd meg velünk is! _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#90
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 21, 10:27 Hozzászólás témája:
|
|
|
Rokon az ilyen?? Hogy fog fennmaradni a recept az utódokra? Ötlet: indíts ilyen címmel a Nők Lapja Cafén topikot, azt nagyon sokan olvasssák, hátha valaki ismeri, ha csak nem az a drága rokon maga nem találta ki a receptet. _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#89

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 20, 19:41 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kispepe! Csokis-rumos. De hogy ténylegesen milyen tészta azt nem tudom. Nagyon finom benne a rumos, csokis krém. Sajnos a sógornőm anyukája "nem hajlandó" megmondani a receptet. Irigy  _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#88
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 20, 16:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szofi, sajnos nem ismerem, megnéztem a Mindmegettén meg a Webcukin is, de nincs fent. Milyen ez a süti? _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#87

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 20, 16:09 Hozzászólás témája:
|
|
|
Lányok! Nem ismeritek véletlenül a Részeges Jeromos nevű süti receptjét? Lécci írjátok már le. _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#85

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2004, Dec. 13, 17:18 Hozzászólás témája:
|
|
|
1 próbát még megér Nóri had játszon.
Amit Matibe beírt én már kétszer csináltam és mindkétszer sikerült, különleges.
Tudod mire gondolok? Amikor összegyúrod a tésztát betartod az arányokat? Mert akkor egyik mézes tészta sem éppen tűnik jónak, ragad-nyúlik, szétesik. Viszont hűtős pihentetés után (pl este meggyórod, reggel sütöd) már szépen összeáll! _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#83

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2004, Dec. 13, 12:50 Hozzászólás témája:
|
|
|
Lánykák, látom gondban vagytok mézeskalácsilag! Na én sütöttem a múlt héten, vagyis Mikura és nagyon finom lett és egyszerű. Azonnal puha volt, de még most is finom. Úgy csináltam (ahogy szoktam, 100 recept elolvasása után egy 101.-et kreáltam - jó lenne tudni ezt a mikor kell . szabályt!)
Íme olyan 3 tepsire való adag:
30 dkg Bácskai félfogós liszt
30 dkg rozsliszt
20 dkg barna cukor (nem volt kifejezetten édes, de nekünk az nem baj)
12,5 dkg RAMA
15 dkg méz
1 csomag vaniliás cukor
6 g = fél csomag sütőpor
2 egész tojás + 1 sárgája (ezek kicsi tojások voltak, a 3. fehérjéjéből lett
az írókázáshoz alap)
1 tojás felverve a tetejét megkenni (ha akarod)
csipet só
reszelt citrom héj
2 evőkanál mézes fűszer keverék (legközelebb többet teszek picivel talán)
Ramat, mézet meglangyosítom (pl. mikroban - nem szabad forralni), hozzáadtam
a többit és öszegyúrtam. Nagyon ragacsos volt. Ment pihenni a hűtőbe egy fél
napot aztán uzsgyi kinyújtottam vastagra (4 mm kb) és kiszaggattam, kivágtam
a formákat. Megkentem felvert tojással.
Előmelegített sütőben 160 C-on 10-12 percig kell sütni. Állítólag vigyázzni
kell, mert nagyon gyorsan elég..... nekem még vissza kellett tenni. Szval
figyelld, de ne nissd ki az elején az ajtót. Szépen feljön és megpirul a
teteje.
Aztán másnap írókáztam, amikorra teljesen kihült. 1 tojás fehérjét felvertem, majd kanalanként szitáltam bele 20 dkg porcukrot, és kevertem-kevertem (vagyis a robotgép). Zacsiba töltöttem és mini lukat vágtam rá. Nagyon egyszerű, gyerekek és férjek is élvezni fogják! Csak marokra fogtam és nyomtam. (Nagyon sok lesz, hűtőben eláll, csak meg kell gyömöszölni.)
Karácsonyra csinálok majd újat és úgy, hogy feltehessem a fára. Azt mondják melegen kell még átszúrni.
Matiba ez a Pepperkakor! Én is nagyon szeretem! _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#82
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 12, 23:53 Hozzászólás témája:
|
|
|
Matibadruszám!
Nagyon aranyos vagy, hogy hiányolsz. Annyira parkolok, hogy már a parkolósba sem férek be, de azért megvagyok, köszönöm.
Gittus!
A Nők Lapja Cafén külön mézes sütis topik van:http://www.***.hu/forumki.....umid=18263, innen is vehetsz ötleteket. De Matiba receptjét érdemes kipróbálni, az már bevált. Tényleg ne add fel! Nálam ez a sütés dolog egyébként úgy működik, ha egy receptet kipróbálok, általában elsőre sikerül, de utána ha újból megcsinálom, már nem jön össze olyan jól. Vajon miért?? _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Matiba
#80
Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 19:03 Hozzászólások: 194
|
Elküldve: 2004, Dec. 12, 20:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Kispepe druszám! De jó téged is látni! Miért nem jössz néha a parkolósra? Hiányzol!
Gittus! Ne légy elkeseredve, Te nagyon ügyes háziasszony vagy, csak ez most nem jött be.
Tudok ajánlani egy nagyon jó receptet. Ime:
Svéd mézes sütemény
Hozzávalók: 300 g margarin v. vaj, 1,5 dl méz, 30 dkg cukor, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, 3 tojás, szódabikarbóna, 80 dkg liszt
A margarint a mézzel, cukorral és a fűszerekkel felfőzzük. Hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojást és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Gyúródeszkán gondosan eldolgozzuk. A tésztának hűvös helyen néhány órát, akár egy éjszakát is pihennie kell. Lisztes deszkán kinyújtjuk, apró süteményhez 1-1,5 mm-re, nagyobbakhoz 2 mm vastagra. Karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A kisebbeket 175-200 fokon sütjük 8-10 percig, a nagyobbakat 150 fokon 10-15 percig. Óvatos megemelés után a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Cukormázzal díszíthetjük. Hetekig eláll és egyre finomabb lesz.
Tényleg nagyon jó lett, isteni finom! Megsúgom, hogy még soha nem sikerült ilyen jól a mézesem, és most nagyon örülök!
Néhány olyan dolog a recepthez, ami nincs benne:
- a szódabikarbónából egy csipetet tettem bele,
- nem voltak ez emlitett fűszereim külön külön, ezért mézeskalács fűszerkeveréket (Kotányist) használtam, és abból 2,5 teáskanálnyit tettem bele,
- diszitésnek nem a receptben irtakat csináltam, hanem szines szórócukrot, ill. kókuszreszeléket használtam
Ezeket sütés előtt raktam rá, úgy h előtte tojásfehérjével bekentem őket.
-nekem bejött a sütési idő, nagyobbakat csináltam, és villanysütőben 15 percig sültek
Gázsütőt nem tudom. 2 mm-esre nyújtottam a tésztát, nem nagyon emelkedik, de nagyon-nagyon finom! Nagyon sok lett belőle. Még a kicsiket is hagytam szaggatni. Csináltak holdat, csillagot, szivet, stb.-t.
Elég macerás időben (két tepsit használtunk a sütőben váltva), az egész kb. 3/4 2től 1/4 6ig tartott.
Még egy fontos: a tésztát tegnap este összegyúrtuk, és másnapig a hütőben volt letakarva. Mielőtt elkezdenétek nyújtani, jó kivenni egy 20 perccel előtte, hogy ne legyen a hideg miatt kemény. A tepsibe sütőpapirt használtam.
A LEGFONTOSABB: NEM KELL A 80 DKG LISZT, MI 76 DKG TETTÜNK BELE, MERT A VÉGE FELÉ, MIKOR MÁR ALIG VAN TÉSZTÁD, ELÉGGÉ TÖRIK, HA A 80-AT RAKOD BELE. HISZ AMIKOR NYÚJTOD ÚGYIS KELL ALÁ LISZT. UGYHOGY FELSZEDI AZT A 4 DKG-T.
Atisom nagyon segitett ám végig!
Azt hiszem mindent leirtam, és nagyon bocsi, h ilyen hosszú voltam, de szerettem volna megosztani veletek a tapasztalataimat.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#79
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 12, 18:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Gittus!
Sajnálom, hogy nem sikerült. Szoktál sütőpapírt használni? Ilyen aprósütikhez kifejezetten jó, nem ég le az alja. Hány fokon sütötted? Én olyan 150 körül, és 10 perc alatt szép világosbarna lett. Tény, hogy egy kicsit elveszítette a formáját, mert jócskán nagyobbak lettek a sütik, de azért felismerhető, hogy mi akart lenni. Az egyik kolléganőm a Kotányi mézes fűszeres tasin lévő recept alapján süt, és neki az jön be. Néhány napi dobozba zárás után megpuhul. Sőt, ő mondott egy olyan tippet, ha gyorsan szeretnéd megpuhítani, egy szelet kenyeret kell tenni a dobozba. Az megkeményedik, a süti viszont megpuhul egy nap alatt. Ezt én sem tudtam. De az én sütim eleve puha volt. _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#77

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 06, 21:26 Hozzászólás témája:
|
|
|
Krampi! Nem is lehet érezni az ízét! Csak a szaga rossz, de csak a zacsiban és amíg sül. Utána azt sem lehet érezni! _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#76

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2004, Dec. 06, 17:06 Hozzászólás témája:
|
|
|
Én is láttam a boltban Szalalkálit, de mivel mondtátok, hogy rossza az íze nem vettem  _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szofi
#75

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31 Hozzászólások: 665
|
Elküldve: 2004, Dec. 06, 16:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Lányok! Sütöttem múlt hétvégén sütit, aminek a tésztája szalakális volt. Csak akkor láttam a zacskón, hogy nem is szalakáli, hanem szalalkáli. Ezt tudtátok? Ja! És a néni, akitől a recept származik szalagárénak hívja! A szalagória is teccik!  _________________ Szofi
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kispepe
#74
Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31 Hozzászólások: 1182
|
Elküldve: 2004, Dec. 03, 14:17 Hozzászólás témája:
|
|
|
Krampuszi!
Szerintem is sok a két evőkalnál szódabikarbóna, jó, ha a felét beletettem. Gondolom, attól lett szép magas és puha.
Kicsinyes!
Sajnos, nem tudom a fokozatokat, mert bár az előző sütőnk gáz volt, de nem lehetett szabályozni, így csak találomra tekergettem a gombot. _________________ kispepe
[^]
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#73

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2004, Dec. 03, 11:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ja, hogy jarjta vannak 1-8-ig a számok!? Akkor meg a 250-et el kell osztani 8-cal, de el tudom képzelni, hogy a gáz sütőben melegebb van.
KB:
1. 31 C
2. 62 C
3. 93 C
4. 124 C
5. 155 C
6. 186 C
7. 217 C
8. 250 C _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
krampuszi
#72

Csatlakozott: 2004.11.12. Péntek 13:34 Hozzászólások: 793
|
Elküldve: 2004, Dec. 03, 11:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Kispepe köszi! 2 ek szódabikarbóna nem sok? Nem érezni rajta? Érdemes fél adagot csinálni? 75 dkg liszt elég sok. Bár azt tervezem, hogy a mikuzacsikba is teszek (csak elbb meg kell varrnom őkt )
Kicsinyes nekem villanyom van, ahol a max 250 C. Ezeket a mézeseket tehát kb fél és egészláng között kell sütni, félhez közelebb!
Nem irígyellek. Bár nagymamám is olyannal sütött és micsoda finomságokat (pogácsa, rétes)!
Azért nekem is van egy kicsi gondom: annak idején nászajándékba kaptuk a sütőt, ami utolsó, kiállítási darab volt. Namármost nincsen meg neki a lírása, így nem tudom 100%-osan kihasználni a tudományát, csak úgy találomra. Van rajta egy csomó mütyür jel, amiket jó lenne ismerni. Whirlpool - légkeveréses, grilles. Ha esetleg valamelyikőtöknek ilyen van szóljon légyszives! Köszönöm! _________________ krampi
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kicsinyes
#71
Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58 Hozzászólások: 7
|
Elküldve: 2004, Dec. 03, 08:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Sziasztok!
Szofi! Csak érdekességképpen: a közép-Tisza mellől származó 93 éves keresztanyám a szalalkálit szalagóriának hívja .
Kispepe! Nekem mindig gondom van ezekkel a fokokkal és percekkel. Gázsütőm van, 1-8 fokozatig... Tudnál súgni, a hőfok kb a kis láng és a nagy között mennyi, illetve mennyire módosul esetleg a sütési idő? Nagyon köszi .
kicsinyes, aki nem egy híres konyhatündér , de azért igyekszik
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
|