Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
|
szabolcs01

Csatlakozott: 2008.12.08. Hétfő 11:07 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: kb napi 16 óra a számítógép előtt
|
Elküldve: 2009, Máj. 25, 13:29 Hozzászólás témája:
|
|
|
Pedig nattyon könnyű mexeretni az OpenOffice-t, de ha már itt tartasz, akkor érdemesebb kipróbálni az Oxygene Office-t, ami az előzőnek egy extrákkal telepakolt, felturbózott változata.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 25, 12:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Linux 9.04 tapasztalatok:
Nálam az ADSL kapcsolat nem mindig épül fel bootolás után ( a 8.1-nél simán ment), a Skype-ot nem tudtam magyarra bírni, az emesene megy rendesen.
Az Open office nekem furcsa egyenlőre.
Még kóstolgatom
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 25, 12:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
Tanulság volt, külső vinyó formázása után az Xp csak a bejelentkező képernyőig mászott el, utána memória címzési hiba és slussz!
A kettőnek mi köze egymáshoz, nemtom, ez újabb 4 órát vett el az estémből
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Evicike
|
Elküldve: 2009, Máj. 21, 14:28 Hozzászólás témája:
|
|
|
Most végigolvastam, de egy kukkot sem értettem belőle ), csak annyit, hogy játszol, mint egy gyerek:))
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 20, 08:23 Hozzászólás témája:
|
|
|
Az élet azért zajlik tovább. A múltkori eset miatt elkezdtem nézelődni más platformon is. Mégpedig a Linuxokat mustráltam a neten, ingyenes, gyors és legfőképp immunis a Win-es vírusokra
A gépben egy HDD van 2 partíción. Az első a rendszernek a többi a tárolásra, archíválásra lett kitalálva. Először az Ubuntu 8.1-et szedtem le a netről, (teljesen ingyenes) és jobb híján a C: partícióra tettem fel lefoglalva neki 10 Gb-ot.
A Bootnál kulturáltan lehetett választani a 2 oprendszer között, és gyorsan be is töltötte. Firefox, Thunderbird, Emesene van rajta, lehetett tesztelgetni. Videók, képek a megfelelő kiegészítőkkel letöltve, amit rögtön felajánlott, simán lejátszotta.
Ment is rendesen, frissítettem 9.04-re, na itt kezdődtek a gondok a net hol volt, hol nem
2 kattintással egyszerűen unistall, mindent visszaállított úgy ahogy azelőtt volt. Ez ok!
Aztán gondoltam kipróbálom a Mandriva Linuxot is, ez át akarta particionálni a meghajtót, ezt inkább kihagytam. Volt itthon 1 régi 20 Gb-os vinyóm, külső USB rackbe. Erre felraktam újra
a 8.1-es Ubuntu-t. De ha lekapcsoltam a külső meghajtót, akkor az Xp sem indult, bele piszkált az MBR-be. (a vinyó a boot infóit tárolja ott).
Leízzadtam megint, mert ez a külső meghajtó hangos is volt meg nemááá!
Nem akartam egész nap hallgatni. Utána néztem a dolgoknak és ami a multkor is segített lementeni a C: partícióm, azon a CD-n találtam 1 pici progit ami visszaállítja az eredeti MBR-t. Sikerült, nagyon örültem, de azért csínján az ilyen dolgokkal, mert az összes adat mehet a levesbe ha valamit rosszul csinálunk, ugye. Remélem van aki tanul a hibáimból kíváncsiságomból!
Sziasztok
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

Csatlakozott: 2008.12.08. Hétfő 11:07 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: kb napi 16 óra a számítógép előtt
|
Elküldve: 2009, Máj. 19, 15:00 Hozzászólás témája:
|
|
|
Köszi, rögtön meg is néztem, nekem nincs ilyen "társbérlőm"
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 19, 14:51 Hozzászólás témája:
|
|
|
Nah megtaláltam a kis barátomat, igaz már későn, de más is megszenvedett vele!
http://www.totalcommander.hu/archives/356
le van írva a gyógyítás is, hátha valakinek segít!
Bár csak én is előbb leltem volna rá!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 13, 09:52 Hozzászólás témája:
|
|
|
Evicike írta: | Meg biztonsági mentés... Így nem vesznek el a dolgaid. |
Évicike: te végig olvastad amit írtam?
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Evicike
|
Elküldve: 2009, Máj. 13, 09:02 Hozzászólás témája:
|
|
|
Meg biztonsági mentés... Így nem vesznek el a dolgaid.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 12, 15:01 Hozzászólás témája:
|
|
|
Szabolcs01: 2 gyerek mellett, természetesen jelszó, vendég minden van/volt
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
szabolcs01

|
Elküldve: 2009, Máj. 12, 14:35 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ha legközelebb új rendszert telepítesz, figyelj arra, h minimum 2 felhasználó legyen, 1. rendszergazda, rendszergazdai josultságokkal, ezt csak olyankor használd, ha vmit telepítesz, egyébként amit mindennaposan használsz, annak csak felhasználói jogai legyenek, így a netről jövő kártevők kevesebb kárt tudnak okozni az oprendszerben, és hosszabb lesz az élettartam. Ha többen használjátok a gépet, akkor érdemes létrehozni mindenkinek külön-külön felhasználói fiókot.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 12, 13:05 Hozzászólás témája:
|
|
|
kokuszpok2 írta: | Hát ez nekem is kínai... |
Pedig törekedtem érthető emberi nyelven leírni, hogy más is okuljon belőle.
Aki a Neten dolgozik bizony ki van téve ilyen dolgoknak sajna!
De én próbálom könnyíteni az életem az ilyen óvintézkedéseimmel.
Remélem azért tanulságos történet másnak!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kokuszpok2
|
Elküldve: 2009, Máj. 12, 12:19 Hozzászólás témája:
|
|
|
Hát ez nekem is kínai...
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Evicike
|
Elküldve: 2009, Máj. 12, 12:04 Hozzászólás témája:
|
|
|
Ajjaj! De nálam a megoldás, hogy síkitok! Rendőrért kiáltok, majd szerelőért…
Amit lenn leírtál az nekem kínai… Jó móka lehetett, én kiborultam volna.
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
totya69

|
Elküldve: 2009, Máj. 11, 12:53 Hozzászólás témája: Gép gondok, avagy csuklik az oprendszerem
|
|
|
Nem is oly rég történt velem, amitől mellesleg 1 1/2 éve tartottam, biztonság ide, biztonság oda bekaptam netezés közben 1-2 vírust. Hiába van a gépen aktív víruskereső Spyware kliensel, tűzfal stb....
A vírusirtó jelezte, hogy nyitva van 1 port és ő bizony evvel most nem tud mit kezdeni!
Lefuttattam 2x a teljes keresést, majd feltettem olyat ami csak Spyware-t keres.
Az meg is találta, vmi Trójai bootloader vírus, tehát hiába szedte le, rebootnál újra volt virnyákom, blokkolta pár progi indítását stb.
Rendszermentésem volt pár hónapos, leveleim elmentettem, a melós dolgaim naponta archiválom, de azért zavart a dolog. Gondoltam visszaállítom a pár hónapos teljes partíció mentésem, amit az XP beépített backup programjával csináltam, hozzá floppyt is. A gondom ott kezdődött hogy a lemezről nem bootolt be, csak vmi log fájl meg leíró fájlok voltak rajta 3db
Not a boot disk!
Na akkor bebootoltam az XP-t és onnan visszaállította, de a vírus ugyan úgy aktív maradt. Leformáztam a C: meghajtót és felraktam rá 1 kopasz XP-t, és úgy akartam visszaállítani a c: mentésem, hát ezt már így nem csinálta meg. Nem találta az előzményeket, de akkor minek a floppy?
Így jártam!
Fél nap Xp install, e-mail konfig, net konfig, gép finomhangolás, progik installálása....
Persze a beállítások, képek amit nem mentettem el ment a levesbe....
Mikor már volt netem utána olvastam mit írnak az okosok. Már későn tudom.
Találtam egy progit ami a teljes c: meghajtóról csinál egy szellem másolatot, blokkonként.
Mindent beállítgattam a rendszeren, ahogy nekem jó, és defrag, vírusellenőrzés, win takarítás. Amikor kész voltam Boot a cd-ről és a teljes C: mentése image fájlba. Utána le is ellenőriztem az image-t
Ennek a visszaállítása kb 20-25 perc géptől függő.
Nem kell többet szenvednem 1 fél napot. (remélem)
Nektek mi a tapasztalatok az adatvesztésről? várom a ti tapasztalataitokat is!
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
|