Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Martonvásári kismamák
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5
 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
imazan
#37

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:54
Hozzászólások: 24
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 27, 15:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ohhhh... Crying or Very sad írtam egy csomót, és elszállt...

Na, még egyszer:
játszótér: szerintem részben tök jó a játszótér-kezdeményezés (Varga Csaba féle), csak tök rossz helyen. Iskolaidőben oda minket tutira nem engednek be, délután meg, mire a manók felkelnek, gondolom bezárják a kaput... szóval lesz is meg nem is... Úgyhogy én személy szerint ezért nem vagyok oda igazán az ilyen körülmények közti kezdeményezésért... Persze hozzáteszem, hogy az iskola udvarára is elfér egy-két, a normáknak és előírásoknak megfelelő játszótéri "kütyű".

Hú, kicsit irigyellek titeket Mariann, hogy már túl vagytok a dolgokon. KITARTÁST az elkövetkező pár napra, és mesélj, csak hogy legyen mire felkészülnöm.
Igazából már én se húzhatom tovább a dolgot, csak ezt a procedúrát megelőzte egy ciszta eltávolítása Ádi bal szemöldökétől, és azt előbbre valónak tartottuk.

Ígérem, lassan eljutok oda, hogy megnézzem a gyerkőceitek képeit, no meg töltsek fel valahova Ádiról is képeket...

Szilvi16!
Igazából nem konkrétan minket, de sok kismamát találsz délelőttönként a Kutatóintézet parkjában, és el se tudod téveszteni a járást, mert ahogy bemész, a jobb oldalon van egy szökőkút, előtte egy nagy platán (?)fa, és az alatt a kismamák és babáik... Gondolom, szívesen látnak ott téged is...
De egyébként a Kutatóintézet parkja az a hely szerintem, ahol mindig találkozol kismamákkal és babákkal, bármikor is mész... Bár csak este fél hatig lehet bemenni...

Húúú, Réka, én nem is tudtam, hogy ilyen nehézségeid voltak a szoptatással!!!! Le a kalappal, hogy nem adtad fel idő előtt!!!
_________________
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szilvi16
#36

Csatlakozott: 2006.09.27. Szerda 12:46
Hozzászólások: 17
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 27, 12:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Szilvi vagyok, kisfiam Benedek pedig 8 hónapos lesz nemsokára.
Férjem martoni, de én Velencéről költöztem ide. Alig van itt pár ismerősőm, de egy sem kismama. Ezért örülök a kezdeményezésnek.
Beniről annyit, hogy nagyon aktív "kis" /9kg/ törpe. Kb. két hete felállt és már sétálgat a járókában. Nem is lehet lebeszélni róla. Volt már egy jópár esésünk is. Szopizni már leginkább csak éjszaka hajlandó. Van két foga és szerintem közeledik a következő, mert az utóbbi három éjszaka folyamatosan fent voltunk.
A délelőtti séták a parkban engem is érdekelnének, bár a sok üzenetből nem sikerült leszűrnöm pontosan, hogy mikor és hol lehet megtalálni titeket.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#35

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 27, 11:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Varga Csaba - a tűzoltószertárral szemben lakik, a patak partján, autószerelő, és úgy tűnik szívén viseli a játszótér létesítését.

Kórházban is, itthon is mindenki próbált segíteni a szoptatásban, de olyan volt a helyzet, hogy nem nagyon tudtak. (Nagy-nagy sebek, genny.)Mindegy. Alig várom, hogy majd a következő babánál rutinosabban kezdhessek hozzá. (Alig várom - de remélem azért nem egyhamar még.)

Vezetés babával - ugyanaz a helyzet nálunk is. Itt a városon belül már mentünk kettesben 1-2 alkalommal, de brr. Nagyon félelmetes.
Többiek? Vezettek babával?

Siwi, mekkora Feri?
_________________
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#34

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 27, 11:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Réka!
Akkor félreértettem, vagyis nem kapcsoltam, ami a boltot illeti. Smile Valószínűleg azért, mert nálunk ez teljesen másképp van. Autó nélkül kicsit elszigetelt vagyok, ha a párom nincs itthon, na nem mintha a járgány nem állna itt gyakran (motorral jár, ha az idő engedi), csak valahogy még mindig nem akaródzik vezetni Zéténnyel a hátam mögött. Biztos csak el kéne kezdeni...
De ez megváltozik, ha beköltözünk a városba.

Az éjszakánk tényleg egy kicsit nyugtalanul telt, nem volt sírás, "csak" nem tudott szegény elaludni, fél éjszakát forgolódással töltöttük. Egy kicsit piros a fütyije, gondolom ez normális ilyenkor. Igazad van, ez legyen a legnagyobb baj egész életében! Smile

Hűha, én nem láttam ezt a röplapot, pedig eddig mindent végigböngésztem, hogy képbe kerüljek, már ami az önkormányzati választásokat illeti.
Varga Csabáról mit lehet tudni? Nem rémlik a neve. Embarassed Akkor az önkormányzatnál biztos tudnak felvilágosítást adni ezügyben...

Könnyebb lett volna mindkettőtöknek, ha már a kórházban sikerül megtanulni a szoptatást, de ha nem volt még tejed... Hogyhogy annyit kellett várni a segítségre, hol volt a védőnő?
Nekünk a kezdet nem volt annyira nehéz, leszámítva, hogy Zétény a sárgaság miatt nagyon aluszékony volt, később volt fájdalmas, nehezen edződött hozzá a mellem a kiképzéshez. Rolling Eyes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#33

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 27, 10:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok, jó reggelt!

Ma csodásan kezdődött, azaz folytatódott a napom, mert fél9-kor keltem. (Igaz, hogy 5 körül meg beszélgettem Sárival, elég éber volt.) Most épp alszik.

Kerkyra:
szegény Zétény, és itt az összes kisfiúra gondolok, és szegény anyuka, aki kénytelen nézni fia fájdalmát. Persze szerencsére, ez csak "katonadolog", nem betegség vagy ilyesmi.

Ildi "boltozása":
lehet, hogy félreérthető volt, arra céloztam, hogy ha az Ildi elindul otthonról a boltba, vásárolni, találkozik "pár" ismerőssel, váltanak "pár" szót, mire hazaér... és nekiállhat főzni.
Inkább irigylem ám, nem csúfolom.

Ma jött a postaládánkba választási röplap, egy idézet ide vonatkozóan:
"... új játszópark létesül az iskolaudvaron Varga Csaba kezdeményezésére. Az EU normáinak megfelelő, korszerű, új játszóparkot alakít ki. Az elképzelés már a megvalósítás útján van, a szükséges földmunkák nagy részét már el is végezték..."

Szopizásról:
Sári 41. hét után született, és nagyon éhes volt. A kórházban rekedtre sírta magát, kapott pótlást is, nekem még nem volt tejem, viszont a cicim "használhatatlan" volt több okból is. Itthon belövellt a tej, de csak kínlódtunk. Tapasztalatlan voltam. Bimbóvédőt is használtam, azzal jobban ment. Mire kijött a doktornő már alig volt 3 kg, és két hétbe telt, hogy elérje a születési súlyát. Megtanultuk, hogyan kell szopizni, és lassan elkezdett gyarapodni, aztán belehúzott, és gyorsan gyarapodott tovább.

Megyek, dolog van azért itthon.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#32

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 18:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ildi!
Réka!
Siwi!
Fütyi téma:
Túl vagyunk a megpróbáltatások első részén.
A doktornő álláspontja szerint 1 éves korig nem nyúltunk a kukijához, aztán ő felhúzta raja a bőrt, kicsit letapadtnak találta. Kaptunk rá egy krémet, és kamillázni kellett, minden este felhúzva a bőrt. Egészen mostanáig, amíg esedékessé vált a procedúra, amit ildi tökéletesen leírt. Smile
Zétény nem kapott nyugtatót, mert a doktornő nem tartotta szükségesenek az esetében, csak fájdalomcsillapító krémet, amivel vártunk fél órát. Maga a beavatkozás nem volt még egy perc sem. Zétény már akkor sírva fakadt, mikor meglátta a doktornőt, és ez végig kitartott, de nem hiszem, hogy fájt volna neki, akkor másképp sír. Az éjszakának Panadollal megyünk neki, valószínűleg nyugtalan lesz, mert csípni fogja a pisi. Két napig nem szabad hozzányúlni, csak kamillázni, lehető legtöbbet, aztán megyünk vissza, és a doktornő húzza fel a bőrt. Fehér vazelint kell beszereznünk addigra, de egyelőre nem kell használni.
Igen, tényleg több nézet dívik a fütyit illetően is, van, aki 3 éves korig nem nyúlna hozzá, van, aki születéstől felhúzza, van, aki kenegeti és az használ. Háát, ki tudja, én bízom a doktornőben, maximálisan. Smile

Ildi!
Semmi gond, biztosan belefutok még egy pár ilyen dologba, mint a tűzoltószertár. Laughing
Megkérdezhetem, milyen boltról van szó?

Réka!
Fürdőruha Laughing
Én 15 kg plusszal nem tudom, milyen modellt választanék. Cool

A játszótérrel kapcsolatosan megtaláltam a jogszabályt, ami az előírásokat tartalmazza, és jónéhány céget, akik játszótéri játékokat gyártanak, árulnak v. forgalmaznak, és mindegyik feltünteti, hogy melyik minőségbiztosítási cég vizsgálta be azokat. Tehát nem "gagyik".

Az szép súly, kezdésnek is. Smile Miért indult nehezen a szoptatás?
Mi 2500 g-mal jöttünk ki a kórházból, igaz, Zétény 36. hétre született. 6 hós korára megtriplázta a súlyát. Cool

Siwi!
Semmi gond a tápszerrel! Smile Nekem komoly lelki problémát jelentett egy időben, hogy tápszert kell pótlásként adnom a gyerekemnek, mert mindig mindenhonnan azt sulykolták belém, hogy "szoptatás mindhalálig!". Hiába próbáltam ki mindent, nekem nem lett több tejem. Sad
Már mászni próbál?! Nem mondom! Smile Nálunk volt egy gurulva közlekedő időszak is, nagyon mókás volt Smile

Babaúszás: nálunk a családban hagyomány a víz szeretete, korán tanultam meg úszni, és sok évet töltöttem az uszodában gyerekként. Az úszóedzők nagy része vallja, hogy a babaúszás gátolja a későbbi úszásoktatás során a helyes mozdulatok elsajátítását. Ez természetesen nem a pancsolásra értendő, amit néhány helyen babaúszásnak hívnak.
Nálunk ez volt a fő érv ellene, és az is rátett egy lapáttal, hogy a gyerekektől orvosi igazolást kértek, a szülőktől pedig nem. Shocked
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Siwi
#31

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:33
Hozzászólások: 27
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 16:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Réka! Tündéri a kislányod Smile
_________________
http://kep.tar.hu/sivi
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
imazan
#30

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:54
Hozzászólások: 24
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 16:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocs, Réka, csak a második hozzászólásodat olvastam...
A főzés: a délelőttünk úgy néz ki, hogy felkel az Ádi, reggelizik, tisztába-öltözés, stb. én elpakolászok, és megyünk boltba, pletyi+egyebek miatt jó esetben alig egy óra alatt megjárjuk... Embarassed
Hazaérünk, Ádi becsücsül az etetőszékbe mostanában, mert a múltkor kábé 5 perc alatt úgy kipakolt nekem mindent a konyha közepére, hogy öröm volt nézni, de nem volt az elpakolni... szóval odaadok neki egy pár játékot, és ő elvan, míg én főzök. De a főzés alatt ne három fogásos menő kajákat érts, csak egy "másodikat"... Ha nem hagy főzni, mert mondjuk nyügibaba (bár ez nagyon ritka) akkor nem főzök, persze, de nem halunk éhen, mert mindig másnapra főzök. A férjem is visz kaját, mi is ebédelünk, és mivel Ádi is egyre inkább azt kapja, amit mi eszünk, így eleve kell főtt étel. Viszont akkor én inkább már megfőzöm magam, amit adok neki...
Ha pedig nem tudom befejezni a kaját, mert már Ádi nem nagyon viseli, hogy ő van a középpontban, akkor befejezem, míg alszik... de ezért pont jó, hogy másnapra főzök...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Siwi
#29

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:33
Hozzászólások: 27
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 16:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok!

A kuki téma minket is érdekelne... Nekünk a környezetünkben két vélemény van: 1. párhetesen már kell huzogatni, mert különben letapad; 2. nem szabad 1 éves kor alatt huzogatni, mert beszakadhat és hegesedhet. Na ettől legyek okos.... Van valaki, akinek a fiának nem volt gond a fütyijével és van valami tuti receptje?

A babaúszásról pedig érdekel minden vélemény, mert én is vívódom még... Ildi, téged mi győzött meg, hogy ne menjetek?

Holnap megy valaki a parkba? Szívesen csatlakoznék, ha az idő is engedi...

Kerkyra!

Sajnos már nem sok tejem van, mi főleg tápszerezünk + van még lefagyasztott tejem + cici.
Ami a forgolódást illeti, igen szinte mindig földön van, amikor nem alszik. Amikor hason van, már felhúzza a lábát és próbálkozik a mászással... de nagyon hisztis, amikor nem halad. (Ami késik nem múlik Smile )

Réka!

A párom kis kora óta lakik itt Martonon, én 7 éve "csatlakoztam". Nagyon szeretek itt lakni, mert nagyon nyugis hely, jó a levegő...
_________________
http://kep.tar.hu/sivi
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
imazan
#28

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:54
Hozzászólások: 24
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 16:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát, köszi... Ha elakadok, akkor legalább tudom, hogy most itt vagy és segítesz...

Mit is csinálnak? Nem tudom, biztos akarod-e tudni... Ha le van tapadva a bőr a kukacukon, akkor elkábítják egy kicsit őket és egy szondával körbe fellazítják, hogy szépen írjam...

Bár szerintem ez mindenhogyan egy kicsit durván hangzik...

Persze a családban senkivel nem volt ilyen gond kiskorában, mi persze ebbe is beleszaladtunk... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#27

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 16:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ildi, jó vonalzózást.

Mit csinálnak a kisfiúkkal? (Remélem, lesz még fiunk, hadd halljam előre.)
_________________
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#26

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 16:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi:)

Sári elaludt közben. (3.40 kg-mal született, sokat szenvedtünk a szopizással, és annyira beijedtem, hogy nem lesz majd tejem, vagy nem tudok szoptatni, hogy sokat fejtem/fejek, és így aztán jól megtömi a pociját mindig, mert van tej bőséggel.)

Miket olvastál a játszótérről? Forum Martini-ban volt a Széchenyi utcai játszótérről egy írás a múltkor. Meg is néztük, nem lenne rossz, de ahogy láttam az se szabványos. Az iskola udvarában játszótér épül (szintén F.M.), hátha ebből a pályázatból. (optimista vagyok. vagy naiv.)

Siwi, megnéztem a te képeidet is. Édes a kis Feri, hasonlít az anyukájára. Ti régóta laktok itt?
A babaúszást szívesen kipróbálnám, egyedül a gondolat, hogy fürdőruhát kell vennem, gátol meg. Érden van rá lehetóség, ha érdekel leírom az adatait.

imazan, jó ötlet a tűzoltószertár, kérdezd meg lécci, hogy mik a feltételek. Te Ádi mellett, boltozás mellett tudsz még főzni?

http://community.webshots.com/.....Jh?start=0
(Vajon működik? Pár kép Sáriról...)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
imazan
#25

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:54
Hozzászólások: 24
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 16:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocs, a tűzoltószertár elnevezésért Embarassed , nekem olyan evidens volt, itt van a patak partján, a Béke utca legalján, így biztosan tudni fogod...

A babaúszásról nekem is csak véleményem van, mi is gondolkodtunk rajta annak idején, de aztán elmaradt, így utólag nem érzem hiányát. Ádi egy kis kacsa, ha vizet lát, legyen az a fürdőkád vagy a Balaton... Én meg tudtam győzni magunkat, hogy nincs rá szükségünk, de nem tudom, hogy jól tettem-e. Ha gondolod, szívesen elmondom, hogy nekünk mi szólt ellene, de vakon nem szeretnélek lebeszélni róla. Van barátnőm, aki vitte a kislányát, és nagyon élvezték...

Mariann! A kukacos témába majd avass be, ha túlvagytok rajta, mert mi még előtte vagyunk, de húzom a dolgot még egy kicsikét... Sad

(Egyébként nyugodtan "szólíthattok" a keresztnevemen (Ildi), csak ezzel a névvel szoktam általában regisztrálni, ha nem foglalt, (most jól lebuktam), így hát csak ezt tudom megjegyezni...

Ezt a vonalzót én is kipróbálom, ha nem baj...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#24

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 15:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Réka!
Látom, elkéstem. Smile
Ügyes vagy, aranyos lett!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#23

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 15:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Réka!
Ha sikerült a vonalzót elkészítened, a felkínált 3 lehetőség közül a másodikat (Pseudo HTML...) másold be a profilod (képernyő tetején kiválasztható) "Aláírás" részébe, mentés után elvileg működnie kell. Smile
Remélem, segítettem!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#22

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 15:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#21

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 15:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tűzoltószertár=klubház. Korábbi funkciója ez volt.
_________________
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Siwi
#20

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:33
Hozzászólások: 27
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 15:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

imazan írta:
A Nagy Ági biztosan szívesen adna nekünk teret ott... Very Happy
Korábban is voltak ott babatalik... láttam képeket.
Ha többen is visszajeleznek rá, én szívesen beszélek vele...
!

Szerintem is jó ötlet! Mi is szívesen találkoznánk veletek ott! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#19

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 15:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, és nagyon szívesen látnék képeket a csemetékről, és köszönöm a kedves szavakat a fényképekkel kapcsolatban! Smile
(A www.photobucket.com egy lehetőség a feltöltésre, onnan csak át kell másolni ide.)

Most megyek, ébredezik a törpe. Smile
Délután megyünk a doktornőhöz "fütyiműtétre", kicsit aggódom, pedig biztos nem kéne... Rolling Eyes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#18

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 15:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Smile
Anett!
A halról jut eszembe, valamelyik nap halat csináltam, gondoltam, Zétény is megkóstolhatná, még nem evett. Mit mondjak, a halfilé tele volt szálkákkal, úgyhogy kimaradt...
Még van tejed, milyen szerencsés vagy! Én sokat szenvedtem a szoptatással, igaz, így is tovább sikerült, mint gondoltam, és anyatejet is tudtam szerezni, mikor nekem már nem volt. Aztán váltanunk kellett a tápszerre orvosi tanácsra (ez már csak napi egy alkalmat jelentett akkor is), mert a vérvizsgálat kiderítette, hogy Zétény vérszegény, és ez egy volt a lehetséges vasforrások közül.
Volt nekünk is egy időszak, mikor zűrös volt az alvás, nem is olyan rég, és az oka sem derült ki, de most lekopogom, megint egész nyugodtan alszik. Viszont hajnalban kel 4.30-5.00 óra magasságában, akkor kap tápszert, és még egy kis alvás, 7.30-ig, óramű pontossággal. Smile
Akkor Panna már nagyon ügyes, mi még ott tartunk, hogy a banánt, túró rudit, kenyeret kézzel eszi, evőeszközt még nem adtam a kezébe.

Réka!
Sári is szép nagy baba ezek szerint! Smile Mennyi volt a születési súlya?
Hűha, akkor izgalmas időszak kezdődik, kóstolgatni mindenféle finom falatot. Smile
Ha nagyon zavaró, hogy mások is olvashatják a beszélgetésünket, talán megoldható, hogy zárttá váljon a topik, és akkor csak az látja, aki "engedélyt" kapott rá, belépés után.
(A 2005. nyári babáknál (az a társaság, akik miatt kedvet kaptam a fórumozáshoz, és szívesen fogadtak maguk közé) is így történt, nem is olyan rég, de egész más okokból, erre nem térnék ki, ha valakit érdekel, kukkantson be oda, és olvasson vissza.)
Mindjárt megnézem, hogy is kell a vonalzót csinálni, az enyém száz éves (költői túlzás Cool ), fejből nem tudom. Embarassed
Ja, és a szabad levegőn való alvás szerintem nagggyon egészséges, bár engem tologatna valaki közben egy kényelmes kocsiban! Wink Laughing

Imazan!
Ádi nekem már kész nagyfiúnak tűnt, még ha "biztonsági okokból" Wink nem is vetted ki a kocsiból. Smile
A délelőtti parkozás most még nekünk is inkább bizonytalan, merthogy még nem költöztünk be, aztán meg jön a rossz idő... Sad Bár sétálni mindig kell, ebbe egy-egy délelőtt is biztosan belefér. Smile
Sajnos így látatlanban nekem is hasonló sejtéseim voltak/vannak a pályázatokkal kapcsolatosan, gondolom kismillió dolgot sorolnak elé a fontossági sorrendben. Már persze kinek mi a fontos...
Volt egy felvetés (Andi, merre vagy?!), hogy mi lenne, ha belefognánk egy aláírás-gyűjtésbe. Nekem tetszett az ötlet!
Elkezdtem keresgélni a "Máltai játszóterek" -kel kapcsolatosan- nem tudom, ismeritek-e a kezdeményzést, ezért beszúrtam egy linket alább-, sok reményt ugyan nem fűzök hozzá, de egy telefont mindenképp megér.
http://www.mmszbp.hu/intezmeny/f_1.html
Azt az infót is kaptam, hogy nagyon nehéz manapság játszóteret építeni, mert nagyon szigorúak az EU-s előírások. Nos, a tegnap esti pihenésből erre is szántam egy kis időt, ha érdekel benneteket, elmesélem, mire jutottam.

Siwi!
Olyan furcsa olvasni, hogy Ferid 4 hónapos, Manó nemrég született, és már elmúlt egy éves... Hogy rohan az idő! Rolling Eyes
Már forog, gratulálok, nagyon ügyes! Smile Hol van napközben, sokat teszed a földre? Azt mondják, minél nagyobb tere van a babának, annál gyorsabban kezd el mozgolódni. Na, mi voltunk a kivételek. Laughing
Tudsz szoptatni, vagy tápszert adsz neki?
A babaúszással kapcsolatban nem tudok segíteni, mi nem jártunk, nem ajánlották, de mint mindenben, ebben a témában is eltérő nézetek vannak...

Lányok!
Mi az a Tűzoltószertár?! Rolling Eyes
Azt hittem, a művházban vannak "fedett" programok. Avassatok be a részletekbe! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
imazan
#17

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:54
Hozzászólások: 24
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 13:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A Nagy Ági biztosan szívesen adna nekünk teret ott... Very Happy
Korábban is voltak ott babatalik... láttam képeket.
Ha többen is visszajeleznek rá, én szívesen beszélek vele...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anett_Panna
#16

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 21:16
Hozzászólások: 34
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 13:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A Tűzoltószertár jó ötlet! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#15

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 12:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, a lényeget lehagytam: 6 hónapos.

(Csináltam én is ilyen menő "csíkot", mint Mariann - azon látszódott volna, hogy mennyi idős, de aztán nem tudtam beilleszteni. Hogyan kell?)

Múltkor láttam, hogy sokan vannak a fa alatt a parkban totyogók.

Nekem eddig nem is jutott eszembe se a séta, mivel a lányka végigaludta a délelőttöket, gondoltam, jobb neki az ágyában. Most úgy néz ki ez változik.
_________________
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
imazan
#14

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:54
Hozzászólások: 24
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 12:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, a rosszabb időkre is gondolván, szerintem a hidegebb idő beálltával a tűzoltószerárba is össze tudnánk gyűlni... ez csak mint ötlet felvetem, aztán aludjatok rá még párat, remélem, még nem most köszönt ránk a rossz idő...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anett_Panna
#13

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 21:16
Hozzászólások: 34
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 12:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Réka!
Reggeli és némi délelőtti játszadozás után szinte azonnal megyünk a parkba, mert Panna imád kint bóklászni. Szóval kb. 9-től 11-ig szoktunk kint lenni.
Délután is kinézünk, ha szép az idő.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Siwi
#12

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:33
Hozzászólások: 27
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 12:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Brigi vagyok, fiúnkat Ferinek hívják. Ő még 'csak' 4 hónapos. Lejújabb tudománya a hasra fordulás, nagyon évezi Smile Szeret viháncolni, de az evésben nem tűr ellentmondást. Ha éhes, akkor rögtön, azonnal enni akar és ordítással ad nyomatékot a követelésének. Ha teli van a bendője, akkor pedig újra jöhet a viháncolás.

Sajnos mi is lemaradtunk a mai sétáról a parkban. Legközelebb résen leszek Smile

Zétény tényleg nagyon aranyos!!!

Réka: Sári mennyi idős?

Érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata a babaúszással kapcs-ban?
_________________
http://kep.tar.hu/sivi
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
imazan
#11

Csatlakozott: 2006.09.26. Kedd 11:54
Hozzászólások: 24
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 12:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Ildi vagyok, a nagyfiam pedig Ádám.
Ő 17 hónapos lesz nemsokára, egy irtóan eleven és akaratos kissrác... 11 kg és 80+/- 1-2 cm, ezt most pontosan nem tudom, mert mostanában hosszra nem mérték...
Ádi négy fogú, most várjuk az ötödiket...
Nekünk mondjuk a délelőtti parkozás sajna nem nagyon fér bele, mert délelőtt boltba megyünk, főzés, ilyen dolgok, szóval igazából nekünk a délután az ideális inkább...
A játszóteres dologról én se tudok konkrétan semmit, de vakon azt mondom, hogy biztosan nem adtak be pályázatot...
Csak számomra az az érdekes, hogy egyre több baba van, vagy legalábbis nekem úgy tűnik (talán mert most vagyok érintett... Embarassed ), és se játszótér, se bölcsi...
De én benne lennék egy kis nyüzsgésben ezen a téren...

Üdv

Ildi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
réka78
#10

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 13:31
Hozzászólások: 44
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 11:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Réka vagyok, lányunk Sári.
Még csak szopizik, de hamarosan teszünk egy próbát almával.
Elég nagy, kb. 8400 g, 70 cm. (Ruhamérete 74-es jó ideje, de gondolom a hurkák miatt.)

Bár a szüleim itt laknak a faluban (mi már csak így nevezzük az ifjú várost), azért gyakran vagyok magányos, felnőtt társaság nélkül.

Fórumozni nemigen szoktam, zavar, hogy sokan el tudják olvasni, de mivel itt érdekel a cél, így szívesen bekapcsolódok a beszélgetésetekbe.

Mariann, nagyon aranyos Zétény - megnéztem a képeket.

Anett, ti ilyen korán jártok a parkba?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anett_Panna
#9

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 21:16
Hozzászólások: 34
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 08:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szép napot!
Mindjárt megyünk a parkba.
Gyertek ti is hamarosan!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anett_Panna
#8

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 21:16
Hozzászólások: 34
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 08:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, kihagytam az evés módját:
villával már egyedül eszik, kanállal még nem tud, mert amikor a szája elé ér a kanállal, fordít egyet rajta, hogy beleöntse a szájába, de ilyenkor az ölébe önti az egészet, ezért azzal még várok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anett_Panna
#7

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 21:16
Hozzászólások: 34
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 26, 08:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!
Evés: igen, nagyjából mindent eszik már, kivéve, amit nem szeret (pl. halat).
Altatás cicin megy, napközben és este is, éjszaka pedig ha ébred, akkor megpróbálom visszaringatni, ha nem megy, akkor cici.
Általában 1-3 alkalommal ébred még éjszaka. Néha a foga, néha egy szúnyog, néha valami hirtelen zaj miatt.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#6

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 25, 22:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Anett!
Hűha, akkor ránk is ez vár... Cool Zétény épp ma kezdte az első önálló lépéseket megtenni, de így is tud nagyot esni, bár leginkább még csak a popsijára puffan.
Szegény Panna! Sad Még jó, hogy nagyobb baj nem lett.
Már nagyon várom, hogy nekem is beszédes legyen a kisfiam, talán ezzel is egyik napról a másikra lep majd meg bennünket, mint minden mással.
Panna már mindenfélét eszik? Próbálkoztok az önálló kanalazással?
Mi a helyzet az altatással, éjszakai alvással?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anett_Panna
#5

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 21:16
Hozzászólások: 34
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 25, 22:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!
Húha, nehezet kérsz, mert napokig lehetne mondani, hogy milyen csajszi és miket csinál.
Röviden és statisztikailag kb. ilyen:
14 hónapos, kb. 10 kiló és 78 centi, 9 foga van, haja még mindig alig, 2 hónapja jár, és olyan kis locsi-fecsi kislány, próbálja mondogatni a dolgokat.
Amúgy egy tündér, persze csak ha nem zavarják épp a köreit.
Mivel nagyon merész és mozgékony, állandóan sebek vannak rajta. Ma is úgy elesett, hogy a fejét is beleütötte a betonba - homloka, orra jó vörös lett, gondolom reggelre be is lilul majd Sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#4

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 25, 21:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Anett! Smile
Mesélj egy kicsit Pannáról!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anett_Panna
#3

Csatlakozott: 2006.09.25. Hétfő 21:16
Hozzászólások: 34
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 25, 21:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Anett vagyok, azért kellett ilyen nevet választanom, mert az összes becenevem foglalt már, ezért beírtam a nevem mögé a lányomét, mert biztos voltam benne, hogy olyan név még nincs a regisztráltak között.
Panna 14 hónapos, korának megfelelően viselkedik: ha nem az van, amit ő akar, akkor irtó haragra gerjed Smile)
Játszóteres pályázatról nem tudok semmi infót.
Sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#2

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 25, 18:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Halihó!
Még mindig csak magam vagyok itt? Rolling Eyes
Emlegettük, hogy milyen jó lenne egy játszótér a városban.
Egy-két perc keresgélés után találtam egy már lejárt pályázatot, kíváncsi lennék, beadta-e ezt, vagy bármely hasonlót az önkormányzat...
http://www.cisz.hu/palyazat/ar.....lhivas.doc
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#1

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 25, 11:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Smile
Remélem, minél többen csatlakoztok, és tényleg életre kel majd a beszélgetés! Wink
Néhányan már váltottunk egy-két üzenetet, de azért pár szóban rólunk:
A családommal nemrég költöztünk Martonvásárra. Az már mindenki számára kiderült, hogy nemigen van ismerősünk errefelé, ezért is kerestelek meg Benneteket. Smile
Zétény első babánk, vidám és egyre akaratosabb kis fickó. Very Happy
Mostanában sajátítja el a járás művészetét, egyedül még nem megy, de nagyon igyekszik. Egyébként elég lusti volt a mozgásfejlődés terén. 6 hónapos elmúlt, mikor forogni kezdett.
Hála Istennek az evés terén elmúltak a gondok, volt egy időszak, amikor nem fogadta el a főzeléket, és elég későn mondott le a teljesen pépes ételekről, akkor viszont egyik napról a másikra. Hat foga van, ezek egyszerre érkeztek, mikor betöltötte az 1. évet. Azóta semmi, azt hiszem, a következő "eresztéssel" megint megszenvedünk majd... Rolling Eyes
Kedvenc időtöltése a zajongás, legyen az kiabálás, vagy csapkodás. Beszélni még egyáltalán nem beszél, de ez nem akadályozza meg abban, hogy kifejezze az akaratát. Smile
Dióhéjban ennyi rólunk...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Kerkyra
#0

Csatlakozott: 2005.12.12. Hétfő 14:57
Hozzászólások: 1000
HozzászólásElküldve: 2006, Szept. 25, 11:22    Hozzászólás témája: Martonvásári kismamák Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt a topikot azért hívtam életre, hogy legyen egy fórum, ahol megismerhetjük egymást, beszélgethetünk, tapasztalatot cserélhetünk, tanácsokat kérhetünk és adhatunk a babázással, gyerekneveléssel kapcsolatban (is).
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5
5 / 5 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés