Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Kreatív sarok
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
VKOrsi
#160

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 10, 20:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe Smile
de jó, hogy írtad ezt a repesztéses gondot. Nekem is ugyanez a bajom. Nagyon sűrűn reped a festék, és nem szép nagy repedések lesznek rajta, hanem aprók és sok.

Csinnka Smile Mi lehet a gond??
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#159

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 09, 21:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ilyen lett a repesztés:
http://kep.tar.hu/kispepe01/images/pic5530591.jpg
Hogy kell azt csinálni, hogy ne csak egy irányba repedjen, hanem olyan szép "kockás" legyen? Arra még nem jöttem rá.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#158

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 09, 16:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnnka, drága!!

Csak ámulok és bámulok Shocked Annyira gyönyörűségesek a munkáid!!
Ilyenkor csak pironkodom, hogy az enyémek sosem lesznek ilyen szépek Embarassed Nagyon köszi a kimerítő választ!!
Még egy kérdés: tehát az Unitop mindenféle felületre jó: fémre, fára, agyagra? Mivel színezed? Akrillal vagy színezőpasztával?
Egyébként én is most repesztek. Az eddigi munkáimmal nemigen vagyok megelégedve, mert nem olyan szép mély repedések jönnek létre, hanem csak hajszálvékonyak. Mindig ámuldozom, amikor az indexes lányok mutatják a hatalmas nagy repedéseket. Azt hallottam, hogy vastagabban kell felvinni a repesztőlakkot. Most azt tettem, éppen szárad, kíváncsi leszek rá, milyen lesz.
Vízüveget hol lehet kapni?
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA
#157

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 09, 16:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsi Pepém & Orsi!
Köszönöm! Smile

Bee & érdeklődők!
Kezdő készlet:
--- néhány konzervesdoboz (mert én biza az első 3-at azon csinálnám, nem olyan könnyű simává varázsolni azt a szalvit, mert vagy gyűrött lesz, vagy elszakad).
--- alapozó festék (Kicsi Pepém, figyelj, válasz a kérdésedre): én bevallom, mivel már átálltam a nagybani gyártásra, nem aprózom ezeket a tételeket, hisz tudjátok, hogy minél nagyobb kiszerelés, annál olcsóbb. Mondom: Legkisebb (icipici) üveg akrilfesték 260-350, ennek 5xöse kicsit nagyobbacska üvegben 3x-os áron. Kiváló alapozó a nagy-nagy tapadása miatt a GESSO nevű fehér, vödröcskés cucc (tán 1 liter, de meg nem esküszök rá, lehet, hogy csak fél) minden felületen (értsd: fém, üveg stb. is!) jól tapad, ez tavaly tavasszal (amikor utoljára vettem), 3500 píz volt, és az Üllői út Ferenc krt-i metróhoz közel eső hobbyművész boltban lehet kapni balra hátul, ahol az ecseteket és művészfestékeket (másutt még nem is láttam, bevallom). Ha valaki azt mondja, hogy sokat akar dekupálni, akkor azt tessék venni, amit én (sok-sok dekus csaj kisérletezte ki előttem): UNITOP-nak hívják, majdnem minden OBI-ban és Baumaxban lehet kapni a festékosztályon, nagy sárga vödör, olyasmi, mint a diszperzit. Annál sokkal jobb a tapadása (majdnem mint a Gessoé), szép egyenletes, nem csíkoz, és egy ilyen vödör (7 liter = 7e Ft) kb. egy örökkévalóságig elég, én szétöntöttem egy csomó befőttesüvegbe (mellesleg a barátnőmmel megfeleztük, tehát így már megéri, mert 1 lityi gesso áráért kapsz 3-3,5 lityi UNITOP-ot). Ezzel van a levélszekrény is lealapozva... meg minden!!!

2. Van alapozónk, kell 2-3 pasztell háttérszín. MIndenképpen legyen egy vanília-szerű szín, mert ez a semleges, egyébként is nagyon szép. Emellé vehettek világoskéket, drappot, halványzöldet, bármit. Én pl. azt csináltam, hogy nem vettem pasztellt, mert abban a pirinyó kiszerelésben kb. 2 alkalomra lett volna elég, hanem vettem közepes méretben 4-5 alapszínt (sárga, piros, kék zöld, barna), és kis ecetes-tormás vagy még kisebb üvegekbe a jó sok unitop-omból kevertem ki szép pasztell-színeket, pl. gyönyörű barack-színt... egész világos égszínkéket... tejeskávét, vaníliát.

3. Van alapozónk, háttérszínünk, mi kell még? Hát ecset, amivel ezt kened, tengeri szivacs, amiket kis kockákra vágsz, és azzal pamacsolgatod majd a pamacsolnivalókat

4. Aztán háromrétegű szalvéták (gyakorlás szintjén saját + rokonság), aztán már a házi szalvétavásárlásnál ilyen szempontok is vannak... az ember kivesz magának 4-5 db-ot a többit el lehet használni, és persze hobby-boltokban is lehet kapni, 35-45 Ft között (hol mennyiért, ez változó).

5. És hát kell ugye az a ragasztólakk, amivel felragasztod a szalvit, és ha már megszáradt, akkor még egyszer végigmész vele, s akkor már nem ragasztózol, hanem lelakkozod. Vizesbázisú dekupázs ragasztó vagy ragasztólakk, így kérjétek.

6. Még nem vagy profi, de már betegesen vágyódsz az első repesztés után. Tehát hamarosan kell neked egy repesztőlakk (pl. német DEKA). Repesztés technikája nagyon egyszerű, de mint az egyszeri kislány a cigi letüdőzésével, ezzel is sokat lehet bénázni. A technika: alulra sötét szín (kék,barna, bármilen, de ne pasztell), mondjuk egy sötétbarna (ezt egyébként majd az agyagcserepeknél meg lehet spórolni, mert ott maga a cserép színe lesz az alsó szín). Erre az alsó színre (vagy közvetlenül a cserépre) megy a repesztőlakk. A lényeg, hgoy nem összevissza, hanem vagy keresztbe, vagy hosszába, de mindig csak egyazon irányban haladva, és egyenletesen, de relatíve vékonyan kell szétcsupszájszolni a repesztőt. Kb. egy-másfél órát vársz, amíg megszárad... ha már csak alig vagy egyáltalán nem ragad, akkor jön a hókuszpókusz, mert ecsettel (vagy akár szivacs-kiskockával), de a lényeg, hogy egyenletes, gyors mozdulatokkal felviszed rá a festéket. Szabály: egyazon területen nem mehetsz végig kétszer. Tehát viszonylag gyakran kell festékezned az ecsetet vagy a szivacsot, mert csak egyszer húzhatod vagy pamacsolhatod végig. Utána ugyanis ő sok esetben azon nyomban elkezd repedni, és ha másodszor is visszamész rajta, betemeted a repedéseket, és már nem fog jobban repedni, gyakorlatilag tönkreteszed. Szóval ehhez kell egy pici rutin, de érdemes ezt is gyakorolni, mert nagyon szép. Nekem ez volt életem első repesztése (közel sem a legszebb, de jól látszik az, amiről beszéltem): http://community.webshots.com/.....5660OVMUwj
(Utána erre mehet a szalvi és kész.)
Ez pedig életem első szép repesztése: http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....id=2568873

Tehát összefoglalva:
-alapozó festék (pl. zománcon, üvegen, fémen, egynémely helyeken nem fog a sima akril festék, ezért van szükség az alapozásra).
-háttérfesték (ez a színes pasztell),
-esetleg repesztőlakk,
-szalvéta,
-ragasztólakk.

Ha cserép-cserepet akartok csinálni (az a legszebb, kisebb cserepet belerakva kaspó is lehet, de nekem beleültetett is van), akkor előtte a kistányérokat és a cserepet belülről kenjétek át legalább háromszor vízüveggel. Ennek ez a neve. Olyan ránéztire, mint egy higító, háztartási és festék boltokban lehet kapni. Vizesbázisú, tehát utána az ecsetet mosogatószeres vízzel jól ki lehet mosni. (Ja, a repesztő meg a ragasztó is vizesbáűzisú, tehát jó kis mosogatószeres morzsolgatással folyóvíz alatt gyönyörűen ki lehet mosni.)

Ezt pl. a rózsaszín-mániás barátnőmnek csináltam: http://community.webshots.com/.....3280hPEjXv
Majd bepisilt a gyönyörűségtől, én meg féltem odaadni neki... azt hittem, hogy ciki!

Aztán a kollégáim nagyon örültek az óriáskavics-levélnehezékeknek is: http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....id=2719626

És lehet csinálni a konyhába felírótáblát (bevásárlólistához stb.), amihez nem csak táblát lehet kapni, de fekete és zöld színű táblafestéket is! http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....eginnum=48

Ezen az oldalon láthatjátok minden idők legtermékenyebb periódusát (január elején csináltam őket), ezeket mind-mind egyetlen nap alatt, biza! Kb. 5-6 órai megveszített munka eredménye: 3 pzs-tartó, 6 irattartó papucs magamnak, 1 dánkekszes doboz és egy hibiszkuszos cserép a hibiszkuszomnak... jelzem, abban van még most is: http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....ginnum=144
Dani mellett akkor még ennyit lehetett dekupálni, kedves Kismama-jelöltek!!! Smile http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....ginnum=120

Hát ennyit gondoltam. Most én kifulladtam. Kérdezzetek, és majd 7végén vmikor megnézem! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#156

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 09, 15:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Segítség!
A képtár.hu megint nem működik!!! Elvesztek a képeim??


Szerencsére megvannak Very Happy
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#155

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 09, 09:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Segítség!
A képtár.hu megint nem működik!!! Elvesztek a képeim Question Question Question
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Bee
#154

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 675
Tartózkodási hely: Ócsa
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 08, 09:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello, engem is megszállt a kreativitás ihlete. És hát csupa-csupa ismerős van itt Smile Az indexes lányok visszamentek?

Egyelőre még tervezgetősdis fázisban, de egyrészt varrni szeretnék mindenfélét – kismamaruhát, gyerekholmit; másrészt kötögetni téli rugikat meg kis sapikat.

Harmadrészt megtaláltam a kreatív boltot a közelben, és a szalvétatechnikát próbálom elsajátítani. A tervek már megvannak: előszőr virágcserepeket (kaspókat), illetve vázát szeretnék beszalvétázni, anyósjelöltnek névnapja lesz, és néhány olyan fűszernövényes kaspót szeretnék neki díszíteni a konyhai növényeinek Smile Egy barátnőmnek meg szülinapja lesz, talán ő lesz az első, akin kipróbálom a hatást. Pár éve már beleszerelmesedtem egy-két darabba, leginkább a kaspók tetszenek, de eddig nem volt rá időm. Aztán majd felmérem, hogy mi mindent lehet és mi jönne jól a családban, és kihasználom a boldog gyerekvárást Smile

Most kezdeném, és nagyon megörültem CsinnKa összefoglalójának, valahogy én is így képzeltem Smile
Arra lennék kíváncsi, hogy kezdő készletnek mit kell beszereznem, ha vízálló kaspókat szeretnék készíteni: hobbifestékekre gondoltam (egyelőre terrakotta és elefántcsont szín, de lehet, hogy fehér lesz, a szalvéta színétől függően), szalvétára, ecsetre (a ragasztáshoz), ragasztóra (dekupázs?), és lakkra (vizesbázisú). De ez vajon elegendő lesz? És a cserepek alját mivel szokták betömni? Gipsszel? És szerintetek gyakoroljak előtte valamin (pl. papírkartonon), vagy mindjárt feláldozhatok egy cserepet?

Nagyon tetszik Kispepe madzagolt üvege is Smile Tekintve, hogy nagy borfogyasztó társaság a párom szülői háza, biztosan örülnének egy-egy ilyen szépséges darabnak Smile Ez is szalvétás?

Jaj, nagyon kíváncsi vagyok a munkáitokra, holnap hajnalban megnézem majd (most állat lassú és drága a net)
_________________
Bee
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
VKOrsi
#153

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 21:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnka Smile
Nagyon jók a képek. Smile Köszi a tippet.

Csak vizes bázisú bármiket fogok használni, nem kockáztatok. Szerencsére már szinte mindenből van vizes bázisú :O

Ha lesznek késztermékek, akkor majd mutatom a képeket Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#152

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 15:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnnka!

Gyönyörűek a képek! Én is rájöttem, hogy a gipsznél jobb a fa; a közeli bútorkészítőnél szoktam venni maradék darabokat, szinte fillérekért. A férjem meg levágja akkorára, amekkorára szeretném.
Mivel fested be a konzerves dobozt? És a postaládát? Gondolom, akrilfesték nem igazán jó. Talán diszperzit?
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA
#151

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 14:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsi Pepém!
Én eleve konzervdobozon gyakoroltam be a madzagolást. Az az igazság, hogy a natúrra azonnal lecsapott az "arrajáró", váratlanul beeső barátnőm, így azt le sem tudtam fényképezni (jelzem, nekem is azt tetszett a legjobban), utána csináltam a színeset: http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....eginnum=36
Ja, és én a postaládát az utcán állva csináltam... álltam az utcán, átszellemülten festettem (különösen a fa lombját fölfelé meghosszabbító szivacsos pamacsolás lehetett érdekes látvány az arrajáróknak. Amikor egyetlen réteg fehér alapot festettem a postaládámra (hogy jól tapadjon utána a cucc), akkor még kicsit körülnéztem, hogy ki látja, hogy üveggel és ecsettel a kezemben itt maszatolok. De amikor a szalvi felnyalása, majd a festészeti művészi munkák következtek, akkor már nem tudtam a külvilágról, igazi művészhez méltóan kiestem térből és időből, és csak az a nyüves postaláda létezett! (tán még a nyelvemet is kidugtam 1x-2x a nagy koncentrálásban)
Aztán utána napokig lestem a konyhaablakból (főzés alatt, vagy ha csak ott volt dolgom), hogy a járókelők megnézik-e. Hehe, volt, aki még meg is állt. És az eltelt 3 hónap óta ketten-hárman kérdezték meg, hogy hol lehet ilyet venni, meg hogy készen vettem-e vagy csináltattam. Ollan kis büfke voltam rá! Very Happy
Úgyhogy csak mondom: természetesen én sem szereltem le, prímán tudtam függőlegesben is dolgozni! Smile

Orsi!
Granula a sikeres áv-hoz! Smile
(Négyesre... nahát, Te kis stréber.)
A pzs-hez nem tudok hozzászólni, mivel nekünk sincs színes nyomtatónk (bár asszem, ha kicsit megizmosodunk anyagilag, beruházunk egybe... mondjuk karácsonyra?), úgyhogy ez a tudás pusztán elméleti. De a lányok olyan szorgosan és lelkesen nyomtatgatnak pzs-re, hogy sztem működnie kell! Smile
VEGYSZEREK: lehet, hogy ártalmatlan, de én babásan biztosan nem merném szipákolni őket. Használj vizesbázisú parkettalakkot a fedőlakkozásra, Cicvarektől tanultam, nekem is nagyon bejött. A levélszekrényre azért kell a tuti nitrolakk, mert annak bombabiztosnak kell lennie, de legalábbis időjárásállónak, garantáltan (hőség, napfény kiszívó ereje, eső, jégverés, hó stb.). Mondom, most lesz 3 hónapos, és max. annyit mondhatok rá, hogy ha nagyon alaposan odafigyelünk, kissé koszos esőcseppek nyomai láthatóak rajta, ami egy nedves ruhával esetleg letörölhető (csak ha már nagyon bántja a szemet persze). Nem fakul, nem reped, nem pattogzik.A 4 réteg nitrolakknak megadta magát az alul rozsdásodó kütyü. Remélem, tényleg tartós lesz. Én úgy gondoltam, akkor is megéri, ha csak ideig-óráig. De kezdem megszeretni így a postaládát, úgyhogy most már ragaszkodom hozzá! Smile
KÉPEK: hát ez az, hogy én is a kölöknek csináltam, és nem is mertem gipszből, mert a dekup-topikon a lányok egymás után rinyáltak, hogy kinek esett már le a falról (nehéz a gipsz, ez van!).
Innen jön 4-5 kicsi (1 kockás) kép, ha érdekel: http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....ginnum=144
Innen szintén 4-5 nagy (4 kockás) kép: http://kep.tar.hu/csinnnka/ind.....eginnum=60
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#150

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 09:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsi!

Gratulálok!!
Jöhet a jól megérdemelt pihenés!
A festékeken rajta van, mi mennyire mérgező, a nitrolakk tuti az, a közelébe se menj!
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
VKOrsi
#149

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 07, 07:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe Smile
Köszönöm kérdésed Very Happy LEÁLLAMVIZSGÁZTAM Smile négyesre. A diplomám is négyes lesz Very Happy
Mostantól jön a pihenés és minden, amire eddig nem jutott időm Smile
Szuper ez a madzagolás Very Happy

Csinnka Smile
De jó ötlet ez a papírzsepizés... és nem folyik el a tinta a ragasztótól??? Ezt ki kell próbálnom Very Happy Nekünk nem színes a nyomtatónk, de a hétvégén kipróbálom a szüleimnél, remélem, beválik. Laughing

Ez a rétegelt lemet feldarabolás is jó ötlet. Razz Úgyis szerettem volna a babók szobájába egy-két bohócos képet (olyat, amilyen az ablakra is kerül), meg macisat, valószínűleg akkor én is ezen oldom meg a gipsz helyett. Smile

Röpke kérdés... Üvegfetéket lehet használni a terhesség alatt. Eddig nem használtam ilyet, most venném meg a hozzávalókat. Gondolom a vizes bázisúval nem lehet gond, vagy rosszul gondolom? Rolling Eyes
A Nitrolakkról viszont mondjak le, ugye? Az tutira tiltott. Twisted Evil
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#148

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 06, 21:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnnka!

Hú, de jó ötlet a konzervdoboz-madzagolás!! Eszembe nem jutott volna, hát szőke nő lennék Laughing
Egyébként a sprayt a szegedi Medikémia gyártja, majd beszámolok az eredményről. Annyit már csináltam a postaládáda ügyében, hogy átlátszó fóliára ráragasztottam a szalvétát, és amikor megszáradt, akkor olyan jó kemény és fényes lett. Hátha így könnyebb lesz ragasztani. Már csak azért is, mert nem tudom leszedni a láda ajtaját, így helyben kell mindent csinálni. Majd kiülök a kis sámlira, aztán kencézek Laughing
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA
#147

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 06, 17:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsi Pepém!

Fú, nagyon kircsi lett! Smile
Nekem a madzagolt üveg még egyébként is hiányzik a repertoáromból (konzervdobozt már madzagoltam tavaly nyáron gyakorlásképpen, akkor ment), úgyhogy sóvárogva és tisztelettel nézek mindenkire, aki már túlvan rajta, és űzi a zipart. Smile
Nálamnál most egyébként is dekupács-tilalom van érvényben, mert azt a könnyelmű kijelentést tettem (magamnak, de apa előtt), hogy amíg el nem készül a gólyás könyvem, addig nem vehetek dekupácsot a kezembe. Tán holnap vagy holnapután ugrok neki (hát hiszen már jó 70 %-a megvan), remélem, hogy termékeny leszek (legalább ebben, mi?) és akkor még nyár végén végre hatalmas dekupácsolásokban fogok tobzódni (ne tudd meg, egy fél szekrény tele van az összeharácsolt facuccaimmal, pzs-tartók, tálcák, dobozok, mittoménmégmi).
Nagyon szeretnék már egy üveget is madzagolni, és régesrégről őrizgetek még egy csomag felvető fonalat (anno mellényt kezdtem el kötni belőle, de kb. mire a passzét befejeztem, ki is ment a divatból), úgy gondoltam, ha vékony is, az talán jó lesz! Vagy marad a jó öreg spárga! Smile

Köszi az infót, utánanézek Profikolornak (beszerzés úgyis csak a tilalom letelte után jöhet szóba). Ha nem boldogulnék, vagy nem lenne, akkor lehet, hogy megkérlek rá!
Előre is köszi! :-*

Utóirat: nálunk is eszeveszett a kánikula, nem bírom rávenni magam, hogy kimenjek locsolni. Amikor sétálni voltunk, két utcát levágtam, hogy mielőbb hazaérjünk. Minimum a Balatonban lógászós idő ez, nem fehér embernek való! Jó vicc, álmodik a nyomor! [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#146

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 06, 17:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnnkám!
Itt, Szögedében egy Profikolor boltban (szerintem Pesten is van üzlet, mert ez egy bolthálózat) vettem a sprayt, 400 ml 970 ft volt a neve: Maestro akrilakk. Nekem is azért volt szimpi, mert nem kell ecset meg hígító, hanem 2-3X átfújom, 10 perc alatt szárad egy réteg. A dobozos lakkok meg nekem sok nagy mennyiségnek tűntek, azért, hogy egy viszonylag kis felületet lelakkozzak. Arra várok, hogy 20-25 fok körül legyen kint a hőmérséklet, mert akkor lehet használni. Most nálunk 34 fok van Cool Holnapra mondanak némi lehűlést, akkor rászánom magam.
Ha esetleg nem kapsz, szívesen veszek Neked, és elküldöm postán.
Azért a mai nap sem telt el kopácsolás nélkül: madzagoltam egy jóízűt:

[^]  
[^]  

Nem lett túl jó minőségű a kép, de azért valamit ki lehet venni.

Orsi!

Hogy állsz a vizsgával? Remélem, már buliztok a kismackókkal Laughing
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA
#145

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 06, 16:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsi Pepém!
Az Istenért!!!!!!!! Hol kaptál Nitrolakkot sprayben?! Shocked
Muszáj nekem is vennem! Hónapok óta ezt kajtatom! Már odaadtam volna érte a fél életemet! Mennyibe került és hol vetted?! Very Happy
Én is nitrolakkal kentem le... baromi jó... csak éppen egy csomó higító kell az ecset kimosásához, b/ verzió: minden egyes lakkozás után ecset eldob.

Mosolygós!
Bocsi, hogy megfertőztelek! Laughing
De majd meglátod, remek elfoglaltság lesz ez a gyeses időszakra!
Az indexes dekupázs-topicon a lányok úgy nyomtatnak, hogy egy jó minőségű, háromrétegű papírzsepit óvatosan rácelluxoznak egy géplapra, és ezt teszik be a nyomtatóba, ezzel gyakorlatilag bármilyen képből "mintás szalvétát" tudsz csinálni, amit leoperálva a géppapírról felhasználhatsz. (Azért ne ezzel kezdd, jó? Ez már haladóknak való, mert a pzs még vékonyabb és szakadósabb, mint a szalvi.)
Én sokáig magam öntöttem a gipszképeket, azért miután a lányoknál egyre másra potyogtak le a falról (az sk-s és a készen vett képek is), így arra a következtetésre jutottam, hogy valami könnyebb felületet kell keresnem: Baumax-ban apával vágattam fel szalvi méretre rétegelt lemezt, így egy ezresért lett egy tonna kép-alapanyagom, és arra csináltam őket. Tényleg! Meg se mutattam, pedig naon szépek! Talán e héten felfúródnak a falra. Smile
Gyakorolj konzerves dobozon és Ferrero Roche-s kis dobozon, és ahogy Orsi leírta: szalvi és dekup ragacs kell hozzá. (A dekupázs-ragasztó a megszáradt munkára még egyszer felkenve lakk-ként is funkcionál... legalábbis a legtöbb.) És persze kell egy vagy két pasztell színű akrilfesték az alapozáshoz. Az egyik legyen a vajszínű vagy elefántcsont szín, mert az majdnem minden szalvi-mintához megy! Smile
Aztán persze majd ha elhatalmasodik rajtad a szenvedély, akkor kiüríthetsz egy szekrényt a kacatoknak! Smile

Orsi!
Én még nem csináltam, de a lányok alulról ragasztózva a pzs-re nyomtatást csinálják. Sőt, van aki "átütőpapírra" is nyomtatott és ezt is fel tudta dekupácsolni... ez ugye a régi jó selyempapír, a géppapír karcsúbb testvére. Nem tudom, hogy mennyire macerás, én ki se próbálom! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
VKOrsi
#144

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 04, 20:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe Smile
Közgazdász, számvitel főszakiránnyal Smile Már csak 1,5 nap kérdése Very Happy
(de már az összes nem létezőm... vagyis a fiúknak van a pocimban... televan már a tételsorral)

Mosolygós Smile
A kezdő decoupage készlethez nem kell sok dolog. Decoupage ragasztó és lakk, de van 2in1 változat is. Meg sok-sok szalvéte, doboz... és bármi amit fel lehet díszíteni Smile
A nyomtatáshoz sajnos nincs ötletem. De ott az problémát okozhat, hogy a nyomtató tintája feloldódik és elkenődik a ragasztó hatására, tehát szerintem ez nem biztos, hogy a legjobb ötlet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mosolygós
#143

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 21:11
Hozzászólások: 109
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 04, 18:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Laughing

Mivel Csinnka engem is teljesen elvarázsolt a decoupage-varázsával, ezért én is hozzáfogok:))
Azért nem ma, mert ma nincs nyitva semmi, ahol lehetne hozzávalót kapni Wink
Lennének kérdéseim:)
Mit vegyek meg, mi kell a decoupage elkészítéséhez??
Képkereteket hol lehet kapni a legolcsóbban???
Mivel nekem nagyon tetszenek a modern , absztrakt képek, viszont szalvétában ilyet még nem láttam, szóval szerintetek van olyan papír ami nyomtatható Question
Találtam egy oldalt ahol nagyon jó, modern képek vannak... http://www.allposters.com/
Jó lenne, ha lehetséges lenne valahogy kinyomtatni őket, és ezzel decopage-t tudnék készíteni... Razz

Pusszancs mindnekinek:*))
_________________
[^]   [^]  
[^]   [^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kispepe
#142

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Júl. 02, 10:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnnka!

Vettem szalvétát a postaládához, jó kis mediterrán hangulatú. Majd a jövő héten megcsinálom. Nitrolakkot sprayben vettem, azt írták rá, hogy UV-álló, egy réteg 10 perc alatt szárad.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#141

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 29, 21:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsi!

Drukkolok azállamvizsgádhoz! Mi leszel, ha nagy leszel?
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
VKOrsi
#140

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 29, 08:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe Smile
Menéztem a képeket Smile Nagyon szépek Very Happy

Jó, hogy újra megy a képtár, így végre a patinás képeket is meg tudtam nézni.

Már csak 7t kell aludni és államvizsga Very Happy utána jön a szabás-varrás-bütykölés Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#139

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 29, 08:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hurrá, megjelentek a kisképek az albumomban! Majd még teszek fel fotókat!
http://kep.tar.hu/kispepe01/in.....d=27635791
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
VKOrsi
#138

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 28, 08:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CsinnKa Smile
Köszi a tippet Smile Ezt is felírom a listára Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#137

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 28, 08:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnnka!
Ez a webshots egyáltalán nem jön be Twisted Evil
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA
#136

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 28, 00:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Máris mondom, hogy vedd fel a repertoárba kisméretű, de dundira bélelt kispárna varrását, mert én sokáig sajnáltam Danibabát, amiért elaludván a bébiülésben (az autóban) cefetül kitekerve a nyakát, oldalra fittyedt a feje. Gyorsan varrtam én is párnácskát, néha még a nyálzós pelusával is kibélelem, hogy stabilan tartsa az oldalát. (Teszem hozzá, állítólag lehet kapni valami olyasmi nyakpárnát, mint a felnőtt utazópárna... pl. buszos külföldi utaknál a buszon-éjszakázáshoz... de mi már nem vettünk. Viszont egy pici dundi párna jól jön, hogy ne fittyedjen le a kis feje / akarom mondani: fejük.) Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
VKOrsi
#135

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 23:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CsinnKa Smile
Mivel a manók létszáma, a lombik, az államviszga miatt veszélyeztett terhes vagyok, így júliustól novemberig semmi programom nincs. Előtte dolgoztam és egyetemre jártam, így valamivel ki kell tölteni a napjaimat. Gondoltam a babáknak való tökéletes hely kialakítás jó elfoglaltág lesz.
A szobadíszítés mellett ágyneműt, fejvédőd, függönyt, játszószőnyeget... és mindenféléket tervezek nekik varrogatni. Az időmbe is belefér, és így egy fillérünkbe sem kerül... na jó, anyag kell, de töredéke lesz a bolti árnak, és sokkal személyesebb Very Happy

Patchwork-t még sosem varrtam, elképezeléseim vannak, hogy hogyan mehet, de lehet, hogy nézek valami tanfolyamot, mert könyvből én nem igazán tudom az ilyen dolgokat megtanulni. Ha megmutatják, akkor gyorsabban megy.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
csinnnKA
#134

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 22:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szívesen megnézném a kis pihepuha szőrgombolyagokat is! Sad
Regisztrálj a www.webshots.com -on, szerintem 5 perc alatt meglesz! Smile
"Pótléknak" neked is jó lehet, ha nekem az volt! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#133

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 22:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi, Csinnnka! Szóval, mengint a képtár a ludas. Ma meg be sem enged, pedig a vadiúj cicákról tennék fel képeket. Próbáltam az origo fototárát is, de az is eléggé fapados. Tényleg ki vagyunk mi szolgáltatva mindenkinek
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA
#132

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 22:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsi!
Az nagyon helyes és megható, ahogy így készülsz a kismackók fogadására! Én is csináltam egy csomó képet a gyerekszobába... meg aztán varrtam patchwork-utánzatú garnitúrákat... és van egy gyerek-hokedli, ami natur színű (apa vette sámli helyett az első héten, amikor mondtam, hogy a kisbaba etetéséhez kényelmesebb, ha az ember felteheti egy sámlira a lábát, mert magasabban van a combod-térded, jobban tudod letámasztani a gyereket. Na, erre vett egy gyerek hokedlit... mondtam, sebaj, még fiókja is van, Daninak príma gyerekjáték lesz majd 2-3 éves korában, amikor a kis sámlin ülve ez a kis fiókos hokedli lesz az ő kis asztalkája. Most azt nézegetem, hogy talán ledekupálom addig is... szalvétáért kiált, na! :-DDDDD
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
csinnnKA
#131

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 21:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsike Pepém!
Az nem úgy van ám, hogy Te szabályozod. Azt a képtár csinálja, és van, amikor már egy hét után frissítenek, és onnantól láthatod a "bélyegképeket", másrészt nekem volt már olyan időszakom (és ha nem is a dekupácsolás miatt, de Dani miatt gyakran néztem), hogy majd egy hónapig "feldolgozás alatt" voltam! Sad
Nagyon gagyi az egész, hogy ennyire félvállról veszik!
De nem vagyok elég ügyes ahhoz, hogy önállóan csináljak valahol egy normális képtárat, nincs is hozzá szoftverem és nincs is hozzá tehetségem meg tudásom. A Nők Lapján meg a Babaneten meg tök keveset lehet csak felpakolászni.
Nekem egyébként van egy képtáram a WEBSHOTS-on is (az is feltöltögetős, mint a képtár, tehát gügye felhasználók is elboldogulnak vele), de valójában meglehetősen inaktív, mert csak átmeneti állapotokban használtam, nagy a lemaradás, és az is szokott legalább annyit "rendetlenkedni", mint a képtár. Ki vagyunk szolgáltatva a tegniga ördögének! Sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#130

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 21:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csinnnka!

Ne is mondd, nekem is eltűntek a képeim, most töltögetem újra. De néha most is nagyon vacak a képtár. Apropó, hogy lehet azt megcsinálni, hogy a kisképeknél ne a "feldolgozás alatt" szöveg legyen kiírva. Összesen két fotónál jelenik a kiskép is, de nem tudom, mit csináltam másként.
A patina engem is érdekel.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
VKOrsi
#129

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 17:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kár, hogy nem tudom megnézni a képeket Sad Ez a patina pedig nagyon felkeltette az érdeklődésemet.

Én eddig a szalvétatechnikát és a matricafestéket alkalmaztam a legtöbbször. Államvizsga után neki is esek a fiúk szobájának. Smile A kazettás ablakokra vidám bohócok kerülnek, és a falra is ilyenek lesznek valószínűleg festve Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
csinnnKA
#128

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 27, 12:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsi Pepém!
A kep.tar.hu-ról van szó?! Sad
Nem akarnálak sokkolni, ezért azt mondom, hogy a világért be ne nézz az Index Decoupage topicjába a 2-3 héttel ezelőtti időkbe, amikor a lányok egymást túlvisongva őrjöngtek, mert a tárhun egy csomó fotós honlap megsemmisült! Sad
Nekem mázlim volt, túléltük (meg is haltam volna, már csak a Dani-fotók miatt is)... de azóta bennem van a frász! Sad
Szólj, ha müxik az a fránya képtár, meglesném a belepakolt remekművek fotóit! Wink
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#127

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Jún. 21, 17:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Megint nagyon leült a topik, fel kell egy kicsit éleszteni. Csinnnka, Garda hajrá!!
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#126

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Máj. 12, 22:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Képzeljétek, tettem fel a képtárba képeket, de nem látszik semmi sem. pedig még néhány hete minden jól működött. Ki érti ezt? Az index mindig hülyéskedik Twisted Evil
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Ági
#125

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 181
HozzászólásElküldve: 2004, Máj. 12, 21:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jól elbújt!
De most megvan, ez a lényeg!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#124

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Máj. 12, 21:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hol volt eddig ez a topik??
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Böbe
#123

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2004, Máj. 08, 10:27    Hozzászólás témája: a Hozzászólás az előzmény idézésével

proba
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ági
#121

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 181
HozzászólásElküldve: 2004, Máj. 08, 08:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Előkerült!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
csinnnKA
#120

Csatlakozott: 2004.04.06. Kedd 13:06
Hozzászólások: 293
Tartózkodási hely: Budapest XVII., (Rákoskert)
HozzászólásElküldve: 2004, Ápr. 02, 14:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csí drága!
Most találtam meg a két héttel ezelőtti hsz-odat, nagyon köszönöm (én is kinyomtattam, hogy meglegyen). Fogok venni porpasztelt, a példaként belinkelt műveid is fantasztikusan tetszenek, annyira laza és természetes... és régies... fantasztikusan bánsz az árnyalatokkal és a színekkel! Köszönöm a segítséget (vagyis a továbbképzést!! Smile

csinnnKA@hálás.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kispepe
#119

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 31, 15:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ugye nem szűnik meg ez a topik??
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Anyapoc
#118

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 24, 09:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Mindenkinek üdvözlet,a régi ismerősnek és az új ismerősöknek is!Smile

Látom,Csí ellát mindket csámcsognivalóval,úgyhogy unatkozni biztos nem fogunk!!! Laughing

Majd jövök,amint időm engedi és én is teszek fel csámcsognivalókat Wink !

Pusszantás

Anyapoc

Ui:Tök élvezem ezeket a clipartokat Laughing Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#117

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 17:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Csí!

Nagyon köszönöm a kimerítő választ; kedvet is kaptam a patináláshoz Smile
Én eddig csak akrilfestéket meg decoragasztót használtam, de most már kibővítem a felhasználandó termékek listáját. Néhány kreálmányomat feltettem a netre:
http://kep.tar.hu/kispepe01/in.....d=27635791
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Csi
#116

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 15:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe!
Nem vagyok Jamina, de mániám a patina Embarassed
Közbekotty, jó?

Alapvetően kétféle patina van: az oldószeres, és a vízbázisú. Az, hogy pasztának hívják, vagy sem, végülis mindegy, ez a márka importőrének a fordítóján múlik, nem lehet az elnevezés alapján választani. Mindkettővel remek hatást lehet elérni. A sűrűbb patinákkal fedőréteget is képezhetünk, míg a hígabbak inkább árnyalásra jók, mert lazúros, átlátszó eredményt adnak. Fontos, hogy a megfelelő oldószert használjuk az alkalmazáskor, vizeshez nedves rongyot, oldószereshez a megfelelő oldószerrel belocsolt rongyot.

A menete:
Felragasztom a szalvétát a helyére, és a patinábóll egy kicsit egy rongyra teszek, és felviszem a képre. Elmaszatolom a ronggyal, majd a rongy tiszta felületével visszatörlöm. Erőteljesebben lehet visszatörölni benedvesített ronggyal.
Az OSB lapnál, vagy bármi egyenletlen felületnél azért jó, mert a patina megragad az egyenletlenségeken, bentmarad a résekben, így kiemeli azokat.
Ha az egész felvitt felületet visszatörlöm, akkor barnás árnyalatú lesz a kép.
Ha többet viszek fel, és nem törlöm vissza, akkor ott sötétbarna lesz, mint itt a kereten http://kep.tar.hu/szuszetti/images/pic4042827.jpg , fedőként viselkedik.
Lehet "foltozni" is, akkor csak itt-ott teszem fel, és törlöm vissza.
Úgy is lehet vele játszani, hogy a kép közepe felé haladva egyre többet szedek vissza, így kívül kap egy sötétebb elmosódott kontúr nélküli színezetet. http://kep.tar.hu/szuszetti/images/pic4042826.jpg
Én ezzel szoktam kiemelni a szalvéta gyűrődéseit is.
Óvatosan kell bánni vele, mert mindenképpen elszínezi a szalvétát.
Célszerű kisebb részen dolgozni vele, mert ugyan ez nehezen szárad, de igazán csak kis részeket kezelve lesz egyenletes az összkép.
Van, hogy egyenletes rétegben viszem fel ecsettel, és csak ott törlöm vissza, ahol kevesebbet szeretnék látni belőle.
Célszerű dec.rag fedőragasztás után kezdeni a felvitelét, mert pl. tapétaragasztó esetén nem lehet rendesen visszaszedni, hiszen egy sima papírfelületről sem lehet leszedni a rávitt festékréteget, mert beszívja, míg a decoupage ragasztólakkal ragasztott kép már vízzáróvá tette a szalvétát. Tapétaragasztós képet is lehet vele kenni, de akkor nagyon kevés, és már eleve elmaszatolt festékes ronggyal kell felvinni a patinát, és csak a helyére.
Van, hogy csak a keretet kenem össze vele, a motívumot nem ( http://kep.tar.hu/szuszetti/images/pic4042823.jpg ). Jól lehet vele hibákat korrigálni, itt pl.( http://kep.tar.hu/szuszetti/images/pic4042825.jpg ) a kereten belül a szalvéta kisebb volt, mint a belső méret, egy jó adag, befele halványuló kencézéssel ezt el lehetett rejteni.
A fenti képeken csak sötétbarna patinát használtam, festéket nem.

Másik felhasználása az, amikor az egymáson repedő lakkrétegeken (kétfázisú repesztő) keletkezett repedéseket ezzel emelik ki. Ott fel kell vinni az első lakkot, majd rá a másikat, az megreped, és a repedéseket úgy teszik láthatóvá, hogy a patinát felviszik belepaszálva a repedésekbe, majd visszatörlik a teljes felületről, de a repedésekben bennemarad.
Mielőtt veszel, próbáld ki az otthon fellelhető cipőkrémet, Laughing (az enyém Bagarol), azzal is meg tudod nézni, hogy hogyan mutat ez az életben.
Teljes száradás után az egész képet át kell kenni hígított dec.raggal, vagy lakkal, hogy a fény egyenletesen törjön meg rajta.
Fehér patinával meszes-kopott hatás érhető el.

Ezeket is patináztam:
http://kep.tar.hu/szuszetti/in.....eginnum=48
http://kep.tar.hu/szuszetti/in.....id=4685246
http://kep.tar.hu/szuszetti/in.....id=4685245
http://kep.tar.hu/szuszetti/in.....eginnum=36
http://kep.tar.hu/szuszetti/in.....id=4329529
http://kep.tar.hu/szuszetti/in.....eginnum=36

Kb ennyi. Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#115

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 09:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Jamina Smile

1. Hogyan lehet a konzerves dobozt lealapozni, hogy utána rá lehessen rakni a szalvétát?

2. A patinát hogyan használod?
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Jamina
#114

Csatlakozott: 2004.03.02. Kedd 17:51
Hozzászólások: 1867
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 22, 06:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kispepe,
hát akkor kérdezz Very Happy
_________________
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kispepe
#113

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 19:31
Hozzászólások: 1182
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 21, 22:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Új vagyok ezen a topicon; leginkább a Babavárók között szoktam előfordulni, de ha megengeditek, ide is néha benéznék, mert a téma nagyon érdekel, és egy csomó kérdésem lenne, leginkább dekupázs-ügyben. Az Indexen láttam, hogy milyen gyönyörűségeket kreáltok, és kedvet is kaptam hozzá.
_________________
kispepe

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Jamina
#112

Csatlakozott: 2004.03.02. Kedd 17:51
Hozzászólások: 1867
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 21, 07:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Örülök, hogy gigóca és Anyapoc is megjelent végre az ismerősök közül Laughing
Na de most már valaki tegyen fel valami csámcsogni-való alkotást is! Exclamation

Fram, Neked is üdvölet! Te miben vagy kreatív? Very Happy
_________________
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
martrix
#111

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 1
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 21, 00:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Anyapoc, és Többiek!
Jöhetek én is forumozni Veletek???
Fram
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Anyapoc
#110

Csatlakozott: 2004.04.01. Csütörtök 2:58
Hozzászólások: 0
HozzászólásElküldve: 2004, Márc. 21, 00:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Lányok,lányok!

Hát már itt is garázdálkodtok??? Very Happy Very Happy Very Happy

Pusszantás mindenkiek,Anyapoc
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Mindenkinek Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
3 / 6 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés