Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
Nem alszik az ebadta
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
okr
#66

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 18:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ne haragudjatok,de offolok most!
A gyerek olyan,amilyen.Pl az enyémet ha megfeszültem volna,sem tudtam volna sem külön szobába,de még külön ágyba sem tenni!
Már a kórházban,ha csak bezártam a fürdő ajtaját ordított!Ha elaludt,és kijöttem a szobából ordított!(felébredt rá,pedig csendben mentem)
Most lassan másfél éves,velünk alszik,és mi is a babaprojekten dolgozunk,ám mi megyünk át másik szobába,ha hancúrozni támad kedvünk!Különben lehet a konyhától a fürdőszobáig bezárólag bárhol !!
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Zsuzsmó
#65

Csatlakozott: 2006.01.25. Szerda 16:12
Hozzászólások: 418
Tartózkodási hely: Budapest
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 16:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Én csak olvasgattam az írásaitokat eddig, de úgyérzem, hogy most leírhatom a mi történetünket is.
A fia két éves. Első perctől kezdve külön szobában alszik. Én mindig átjártam szoptatni, etetni, de minálunk is minde előfordult amit írtok.
Két hónapos kora után átaludta az éjszakát, de fél évesen jött a fogzás. Akkor alig aludtunk. Én aludtam a kiságy mellett, ő aludt a mi ágyunkba, bekapcsoltam zenét, ringatam, álomba szopiztattam, ültünk a széken, fotelban, nappaliban éjszakákon át.
Majd egy évesen elkeztem azt, hogy ha sír átvittem az ágyunkba, majd mikor elaludt visszavittem az övébe. Így mindenki nyugodtan aludt (a férjem söfőr, muszály volt pihennie).
Majd kevés lett este a tápszer/tejcsi, így most nyolc körül jól megetetem (baba gríz, későbbiekben vajaskenyér ...) úgy adom neki oda fürdés után a tejcsit. Így teli pocakkal végig alussza az éjszakát.

Van a Mecsek teának 0 éveskortól a baba teája. Azt du. adtam neki egy pár kanállal, később cumiból. Így nem fájt a hasa (jó nagyokat pukizott).

Most örül a kis birodalmának, az az ő szobája, a hálószoba meg a miénk (főleg, hogy a kettesszámú babaprojecten dolgozunk), persze még esténként mindig oda bújik egy kicsit az ágyunkba és csak úgy megy aludni. Én megyek utánna és olvasok még mesét vagy éneklek (ez a mesés módszer nyolc hónapos korától nagyon jól működik), és mikor elalszik, akkor vissza megyek a másik szobába.
_________________
[^]  
C:\Documents and Settings\Maruzsi\Dokumentumok\Képek\noémi\noémi 014.jpg
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#64

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 14:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
pü ment
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
korina001
#63

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 14:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én nem is akarom másik szobába rakni késöbb se mad csak ha nagyobb lesz!!
addig elfér nálunk, jó nagy a szoba! és nélkülem is jól alszik az ágyamba, max az lesz késöbb az ő ágya!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

én se hagyom sirni bár kipróbáltam de utána annyira felzaklatat magát hogy én áltam neki sirni!! Smile

Hát ez van mi akartuk és sajna senki sem tudja milyen emberkét dob neki a gép....kitudja mi milyenek voltunk????
hiába dicsérnek a szüleink hogy arany gyermek....
lehet 100 elégettek volna vagy elcseréltek volna egy alighasznált buszbérletre vagy hűtőre, nem igaz???
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
VKOrsi
#62

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 13:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én úgy gondolom, hogy egyetlen egy dolog fontos, hogy következetesek legyünk, akármelyik utat is választjuk.
Én nem tudok a gyerekeimmel 1 szobában aludni, mert a legkisebb mozgásukra is felébredek és mivel ők pörgő-forgó alvók, így én gyakorlatilag egész éjjel nem aludnék. Köztünk sem tudom altatni őket pont a forgásuk és a sok mocorgásuk miatt. Ők a kórházból hazajövetel óta külön szobában alszanak, mert az egész családnak így jobb.
Ha valaki azt választja, hogy a gyerekkel alszik, én elfogadom a döntését, de akkor 2 évesen se akarja a gyereket külön szobába költöztetni, mert akkor nem következetes, ha azt választja, hogy ringatva altatja vagy szopival, akkor ha 15 kilós gyereket kell ringatni akkor se akarjon mást.

csak annyi a fontos, hogy olyan módszer legyen az alvásra a családnál, ami mindenkinek jó, beleértve a szülőket és a gyereket is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#61

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 10:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt a cikket én is olvastam a kismamában asszem.Teljesen egytértek vele-ne hagyjuk sírni,nem gond ha mellettünk alszik,szüksége van arra hogy érezze a biztonságot stb...És hát a nem alvásnak is megvan az az oka mindig,ugyanúgy mint a sírásnak.Én nem tudnám külön szobában sem altatni-járkálhatnék egész éjjel- Very Happy
Szóval nincs semi gond a manókkal,túl leszünk rajta és kész.
Csak nem könnyű Embarassed Embarassed Embarassed
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
korina001
#60

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 10:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A hónap témája

Fogsz aludni, babám?És mennyit? Én is aludhatok eleget? Akkor járunk jól, ha már a várandósság alatt feltesszük ezeket a kérdéseket. Nekünk most Schneiderné Diószegi Eszter pszichológus, szoptatási szaktanácsadó válaszolt rájuk.Amikor a minap előadást kellett tartanom a csecsemő- és kisgyerekkori alvásról, a férjem tréfásan megjegyezte indulás előtt: „Te fogsz az alvásról beszélni??? De hát te ahhoz EGYÁLTALÁN nem értesz! Évek óta nem aludtál egy jót!”
És valóban, négy nyolc és másfél év közötti kisgyerek anyukájaként én is a kialvatlan mamák mindennapjait élem, főleg mivel a legkisebb még bőven az éjjel ébredős időszakát éli. Viszont épp ezért igazán közvetlen tapasztalataim vannak a kisgyerekkori alvási jellegzetességekről.

Pszichológusként és szoptatási szaktanácsadóként gyakran tapasztalom, hogy a szülők elbizonytalanodnak, vajon normális-e az, amit a gyereküknél tapasztalnak: nem alvászavarról van-e szó. Pedig sokszor csupán kulturális elvárásaink ütköznek a „természettel”. Másra számítunk, mint amire a baba képes, illetve olyan folyamatokat szeretnénk siettetni vagy az irányításunk alá vonni, amelyek alapvetően biológiai meghatározottságúak.
Az embergyerek sok szempontból meglehetősen fejletlenül születik. Éretlen idegrendszerének kezdetben nehézséget okoz az ingerek szabályozása. Egyedül nem képes előállítani azt az ellazult, befelé fordult lelkiállapotot, amely az elalváshoz szükséges, mert ehhez hatékonyan ki kellene zárnia a külső-belső ingereket. Azt hiszem, minden kisgyereket nevelő szülő ismeri ezt a jelenséget: túlságosan fáradt, álmos a csecsemő (de még a nagyobb gyerek is), mégsem alszik el, hanem túlpörög. Utána nagyon nehéz elaltatni, és az alvása is nyugtalanabb.

Kell a segítség!
Ebből következően a kisbabák segítséget igényelnek az elalváshoz is – akárcsak az evéshez, az öltözéshez vagy a tisztálkodáshoz. Ez lehet ritmikus mozgás, mint a ringatás vagy a babakocsizás, de a fáradt, nyűgös baba elaltatásának egyik legjobb és legegyszerűbb módja a szoptatás. Teljesen természetes, hogy kisbabánk álomba szenderül a mellünkön, hiszen az anyatej maga is tartalmaz altató, nyugtató hatású anyagokat, ráadásul a szopómozgás és a közvetlen testkapcsolat hatására is termelődnek ilyen anyagok a babában.

Hibáztunk?!
Sokszor figyelmeztetik az édesanyát, hogy ne engedje szopi közben elaludni a babáját, mert akkor sosem fog tudni egyedül elaludni, ám egészen bizonyos, hogy ez nem igaz. Ahogy érik, nő a baba, ugyanúgy kinövi ezt a segítséget is, mint a pelust vagy az öltöztetés igényét. Nagyobb gyerekeknél is előfordul, hogy ha van rá lehetőségük, még mindig szeretnének szopin elszenderülni, de ha épp nincs ott anya, akkor elalszanak máshogy is.
Nappali alváshoz lehet, hogy további segítségre van szükség, hiszen akkor nem is olyan fáradt a gyerek, és jóval több ingert kell kizárnia, de ez így van rendjén. Előbb-utóbb akkor is menni fog az egyedül elalvás.

Fontos szem előtt tartanunk, hogy a cumival vagy például alvómacival szundikáló gyerekek sem alszanak el egyedül! De ahogy abban is tökéletesen biztos mindenki, hogy ezekről a szokásokról előbb-utóbb le fog mondani a gyerek, ugyanez áll a szopira, ringatásra is, hiszen a cumi és a maci is a szoptatás és a mama pótszerei.
Természetesen vannak babák, akik viszonylag elég korán – akár átmenetileg, akár tartósan – valóban egyedül is el tudnak aludni anélkül, hogy ennek érdekében bármit is tettünk volna. Ha ilyen a gyerekünk, akkor örüljünk neki – igazán ritkaságszámba megy.

Az éjszaka átalvása
Jó, ha tudjuk, hogy a csecsemők bizony általában elég sokáig felébrednek éjszaka, sőt az egyfolytában (vagyis felébredés nélkül) alvással töltött időtartam egy bizonyos korig csökken, aztán újból nőni kezd. Ahogy dr. William Sears amerikai gyermekorvos megfogalmazta: „a babákat úgy tervezték, hogy felébredjenek”. Ennek megvannak az általános, illetve az egyes életkorokra jellemző okai.
Tévhit, hogy az elalvás körülményeitől függ az éjszaka átalvása: ha ez igaz
lenne, akkor nem vándorolna át éjszaka a szülői ágyba olyan sok, amúgy már teljesen magától elalvó kisgyerek. Sokkal inkább igaz, hogy a csecsemők, gyerekek a szülői jelenlét, a testkontaktus nyújtotta biztonságérzetet keresik. Az emberi faj utódgondozása a folyamatos kapcsolaton alapul – éjjel és nappal is. Elég sokáig a folyamatos szülői jelenlét biztosítja a kisgyerek életben maradását.

Egy 1979-es amerikai vizsgálat során infrakamerával figyelték a kisbabák éjszakai alvását, és azt találták, hogy a két hónaposok hat százaléka, de még a kilenc hónaposoknak is mindössze tizenhat százaléka aludt ébredés nélkül éjfél és hajnali öt között.

Éberen és mélyen
Az alvásnak két fő szakaszát különböztetjük meg: a mély alvást, illetve a gyors szemmozgásokkal járó, felületesebb, úgynevezett REM-szakaszt, amikor álmodunk. Ekkor sokkal könnyebb felébredni, mint a mély alvásból.
A kisbabák alvásának ötven százaléka REM-alvás, ez az arány háromévesen körülbelül harminc, felnőttkorban pedig huszonöt százalék, tehát a kicsik sokkal gyakrabban kerülnek könnyen felébreszthető állapotba, mint a felnőttek. A babák alvásciklusa nagyjából negyvenöt perces, a felnőtteké másfél órás, azaz éppen a duplája. Sok anyuka ismeri azt a jelenséget, amikor a baba félórányi alvás után ébred föl mindig, ennek épp ez a rövidebb alvásciklus a magyarázata. Ezért olyan rettenetesen fárasztó fölkelni a babához: az ő ébredései pontosan félbevágják a felnőtt alvásciklusát.

Miért ébred fel?
A különböző életkorokban más-más okai lehetnek a gyakori ébredésnek.
– Az újszülött baba gyomra picike, egyszerre kevés fér csak bele akár anyatejből, akár tápszerből, így szüksége van az éjszakai evésekre is. Anyagcseréjének jobban megfelel a gyakori evés, mint a nagy kihagyások.
– Általában jellemző, hogy hathetes kor után viszonylag nyugodt éjszakák következnek, egészen három-négy hónapos korig, amikor a babák nagy többsége megint elkezd gyakrabban ébredni éjszakánként. Egyrészt szükségük van arra, hogy megbizonyosodjanak anyukájuk jelenlétéről, másrészt ekkor szoktak megváltozni a babák nappali étkezési szokásai: könnyen elterelhető a figyelmük, az akár egy-másfél órán át szopizó újszülöttből két-három perc alatt végző három hónapos lesz, aki minden zajra felkapja a fejét. Éjszaka viszont ingerszegény a környezet, teljesen át tudják adni magukat a szopizásnak.
– Hat-nyolc hónapos korban leggyakrabban a fogzás fájdalma zavarja meg a kisbabák éjszakai nyugodalmát, amit megint csak a szopizás vagy az összebújás fájdalomcsillapító hatása segíthet átvészelni. Ebben a korban jelentkezik a szeparációs szorongás is, vagyis a baba elkezd félni a számára ismeretlen emberektől, és erősebben kötődik szüleihez, így éjjel is többször meg kell győződnie a jelenlétükről.
– Egyéves kor felé közeledve ismét megfigyelhető egyes kisgyerekeknél, hogy a helyváltoztatás képességétől és a világ sokféleségétől lenyűgözve nappal kissé kevésbé lelkesek szopizás vagy evés terén, de éjjel mindent pótolnak.
– Másfél éves kor körül jelentkezik a babák fejlődésében az úgynevezett újraközeledési krízis: nem igazán szeretnek eltávolodni anyukájuktól, pár lépésre sem lehet otthagyni őket, nagyon ragaszkodóvá válnak. Ez normális és szükséges lépcsőfok az önállóság felé vezető úton, és ilyenkor újra többször előfordulhat, hogy a babák „létszámellenőrzést tartanak” éjszaka.
– Bármely életkorban okozhatnak éjszakai (vagy nappali) nyugtalanságot a felfordulással, stresszel járó események; ha épp új fejlődési szakasz, például új mozgásforma elsajátítása előtt áll a kisbabánk; ha más vigyáz rá; ha valamilyen betegség, fájdalmas állapot (fogzás, húgyúti fertőzés, középfül- vagy torokgyulladás, allergia, reflux) zavarja; ha túl meleg vagy hideg van, vagy épp száraz a levegő; ha az idegrendszere éretlen.

Számít, hogy mit eszik?
Felmerül a kérdés, hogy a táplálás módja befolyásolja-e az éjszakai ébredéseket, azaz jellemzőbb-e a szoptatott babákra, hogy többször ébrednek és tovább maradnak ébren éjszaka, mint tápszerrel táplált társaik. Egyfelől igen a válasz, ugyanis vannak az éjjeli ébredéseknek olyan okai, amelyeket a táplálás módja befolyásol: például a tápszer nehezebben emészthető, mint az anyatej, lassabban ürül ki a gyomorból, így esetleg egész éjszakán át nem ébreszti föl az éhség a babát. Ugyanígy, üvegből akkor is nagyobb mennyiséget tudnak egyszerre elfogyasztani a babák, amikor az ide-oda nézegetős korszakba érnek. Emiatt azonban senkinek nem tanácsolható, hogy tápszert adjon az egyébként szoptatott babájának az éjszaka átalvása végett, hiszen a tápszer felborítja a szoptatott baba anyatejes bélflóráját. Sem a legmegfelelőbb anyagcsere kialakulása, sem a bölcsőhalál elleni védelem szempontjából nem hasznos az éjszaka átalvása.
A tápszerrel táplált babáknak nagyobb arányban van cumijuk is, amely a rövidke felriadások idején esetleg anélkül altatja őket vissza, hogy a szülők egyáltalán érzékelnék a felébredést. Nem a legjobb megoldás amúgy szoptatott kisbabának ezért cumit adni, hiszen fennáll a cumizavar veszélye, és így az éjjeli tejecskétől is megfosztanánk a kicsit.
Másfelől vannak olyan tényezők, amelyek függetlenek a táplálás módjától. Ha a kicsinek fáj valamije, többször föl fog sírni éjszakánként. Ugyanígy, a lassabban érő idegrendszerű vagy az úgynevezett többemberes babák mindentől függetlenül elég sokáig nyugtalanul fognak aludni.
Éppígy vannak kizárólag és igény szerint szoptatott babák, akik viszonylag hamar úgy alusznak éjjel, mint a tej, és mindemellett gyönyörűen gyarapodnak. Az ő szüleik a szerencsés kisebbséghez tartoznak.

Végkimerülésig?

a babákat úgy tervezték, hogy felébredjenek
Sokszor nehéz átvészelni a gyakori felkelések időszakát. Rendkívül ki tudunk merülni a nyugtalan éjszakák miatt, és mindenképpen jó, ha támogatást, segítséget kapunk a nehéz időszakok átvészeléséhez.
Sajnos mindig vannak olyan „csodamódszerek”, amelyek azt hirdetik, hogy a babákat igenis meg kell tanítani elaludni és az éjszakát átaludni. E módszerek lényege, hogy a babát külön szobában, külön ágyban kell altatni, egy bizonyos kor után pedig semmiképp sem szabad sem mellen elaludni hagyni, sem éjjel megszoptatni. Sírni kell hagyni (egyes szerzők szerint bizonyos időközönként nézzünk rá, mások szerint nem szükséges ez sem), amíg meg nem tanulja, hogy aludjon. Bár a módszer egyes babáknál (még csak nem is mindenkinél) hatásosnak tűnhet, az igazság az, hogy a sírni hagyott csecsemők nem elaludni tanulnak meg, hanem reményvesztetten pszichésen visszahúzódnak, az úgynevezett tanult tehetetlenség állapotába kerülnek. Soha, soha nem szabadna sírni hagyni egy kisbabát, mert komoly és visszafordíthatatlan testi és lelki károsodást okozhatunk ezzel. Sérül az önmagába és a világba vetett bizalma, a külvilággal való kapcsolata. Ráadásul az így „edzett” babáknál a hatás legtöbbször nem tartós, bármilyen változás kizökkenti őket, és sokszor később, két-három-négy éves korban valódi alvászavarok jelentkeznek náluk.
Időnként még ma is ajánlanak altatókat, enyhébb vagy komolyabb nyugtatókat a csecsemők, kisgyerekek vélt alvásproblémáinak megoldására, ez azonban több szempontból is veszélyes. A fejlődőben levő idegrendszerre romboló hatással lehetnek ezek a készítmények, ráadásul túlságosan mély alvást okozhatnak, amely megakadályozhatja, hogy a baba felébredjen és köhögjön, amikor például félrenyel.

Mit tehetünk a pihenésért?
Talán már az a tudat is segít, hogy nem vagyunk egyedül, mert amit a kisbabánknál tapasztalunk, az normális, nem nevelési hiba következménye.
Általában beválik, ha a baba alvóhelyét a saját ágyunkhoz közel helyezzük el, hiszen akkor nem kell éjjelente többször is átcaplatni a fél lakáson. Megoldás lehet egy matrac is, a nagyágyhoz tolt kiságy, vagy a baba a mi ágyunkban – ez csakis azon múlik, mi a legmegfelelőbb a családnak. Ne legyen lelkifurdalásunk, ha együtt alszunk a babával egész éjszaka vagy annak egy részében: ezzel nem teszünk semmi rosszat, sőt az együtt alvás során az édesanya segít szabályozni a baba légzését, testhőmérsékletét, az anyukának pedig az alvásciklusok összehangolódása miatt a REM-fázisok növekedése miatt jobb minőségű alvásban van része. A baba ettől nem lesz önállótlanabb, nem fog örökké az ágyunkban maradni – kinövi ezt is, akár a hordozásra való igényt, a szopizást vagy a pelust. A célirányos vizsgálatok mind azt mutatják, hogy az együtt alvó babák később önállóbb, magabiztosabb gyerekekké és felnőttekké váltak.
Akkor se érezzük azonban rosszul magunkat, ha nekünk a különalvás válik be inkább – akár mert nem szeretnénk az ágyunkba venni a babát, akár mert megpróbáltuk, de nem tudtunk aludni mocorgásától, szuszogásától. Ha az anyuka maga is nagyon éber alvó, előfordulhat, hogy zavarja a baba. Ugyanígy, ha viszonylag nagyobb korban próbáltunk először együtt aludni, a baba nyugtalanabb, mocorgóbb lehet a szokatlan helyzetben. Ez utóbbin segíthet, ha átöleljük őt, amíg meg nem nyugszik, meg nem szokja a jelenlétünket. De ha nem működik sehogy sem a dolog, és a külön ágy és külön szoba mellett döntünk, akkor sincs semmi gond, ha szem előtt tartjuk a legfontosabb szabályt: kisgyerekünk hívására, jelzésére mindenképpen és a lehető leghamarabb válaszolnunk kell.
Nagyobb, egy-másfél évnél idősebb gyerekeknél működhet az éjjeli szopikról való leszoktatás szelíd módja, amikor ezt előre megbeszéljük, és nem biztonságot nyújtó jelenlétünket vagy a felébredés jogát, hanem csak a szopit vonjuk meg tőle, és más módon segítünk neki visszaaludni.
Sok mamának segít a hétköznapok túlélésében, ha fárasztó időszakokban nappal is pihen, alszik a babával együtt – nagyon jól tud esni néha ez a kis „luxus”, ne sajnáljuk magunktól. Ugyanígy hétvégenként, ha apa vagy a nagymama elviszi esetleg sétálni vagy játszóterezni a kicsit, fordítsuk magunkra az így nyert időt.
Ne szégyelljük, ha néha nagyon fáradtak, kimerültek vagyunk, ha úgy érezzük, hogy ezt képtelenség tovább csinálni. Biztos, hogy nem lehet mindig minden területen egyformán helytállni, nem baj, ha néha félretesszük a házimunkát, és pihenünk helyette. Kisbabánk, kisgyerekünk nem fog emlékezni arra, hogy mindig csillogott-e a lakás, de arra igen, hogy mindig ott voltunk, amikor szüksége volt ránk.
Fotó: Eltern


Elmélet és valóság: íme a szerző

Tanulmányaim során természetesen előkerültek a csecsemő- és kisgyerekkori lelki jellegzetességek, fejlődési fázisok is. Igazából akkor nyertek ezek értelmet számomra, amikor már nekem is volt gyerekem, és afféle aha-élményt okozott a tanultak fölismerése a saját életünkben. Például vizsgaidőszakban, mikor nappal a nagymama vigyázott a fiamra, szinte nem is aludt éjjel – megpróbálta a lehető leghasznosabban kihasználni a velem töltött időt. Ugyanilyen ráismerés volt az újraközeledési krízis, amikor az addig egészen jól eljátszogató gyerkőc egy csapásra megváltozott, és nem volt hajlandó fél méternél távolabb kerülni tőlem. Fürdőszobába, mindenhová együtt mentünk, amíg véget nem ért ez az időszak.
Schneiderné Diószegi Eszter pszichológus, szoptatási szaktanácsadó IBCLC
2006-02-01
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Felhőcske
#59

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 09:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Nálunk fekvés fél 9-kor,első riadó 23.58-kor,következő 05.26-kor.Aztán némi tekergőzés után fél 7-ig még szunya. Very Happy
Korina
Nem lehet hogy Panka keveri az éjjelt és a nappalt?Máskor is írtad hogy napközben majdnem 5 órát aludt.Vannak ilyen babák Exclamation
Azért a fotón totál ki van "ütve".Annyira édi Laughing Laughing Laughing
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
korina001
#58

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 06, 08:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jóó regglet!!!!!!

Fekvés:23h-kor!
1ső kelés: fél 2-kor elalvás 2-kor!
2.felkelés: 5-kor elalvás fél8-kor

de már ébredezik szóval semmi nem volt!!

Anti álommanó akció beindult!!!!!

Nálatok mizu??????????????
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
korina001
#57

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 23:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[^]  
totális kóma a legnagyobb hangzavarba!!
most elaludt igy én is dobok egy hátast....

ja reggel7-től du 3/4.2.ig aludt!!
behalok...


békés éjszakát csajok!!!
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
okr
#56

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 23:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tegnap a leány,Ágnes Vanilla énekére aludt el. Shocked József Attila verseket ad elő az új CD-n. Very Happy
A Luxor-ban volt a bemutatója.Nálunk bejött a dolog,Apa is szereti J.Attilát olvasgatni,így ez lesz a Valentin napi ajándék 2in 1! Very Happy Very Happy Very Happy
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#55

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 22:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szofi
A babazene nálunk is menő.Az 1,2 napközben,a 3-as relaxáláshoz Laughing Laughing
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
szofi
#54

Csatlakozott: 2004.05.18. Kedd 14:31
Hozzászólások: 665
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 19:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nálunk nagyon bejött a Babazene (különösen a 3. CD). Kisfiam nagyon megnyugszik tőle, és gyakran el is szunyál rajta. Most akciós a CORA-ban.

http://www.babazene.hu
_________________
Szofi
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
VKOrsi
#53

Csatlakozott: 2004.04.05. Hétfő 23:14
Hozzászólások: 7247
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 18:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Babáknál az illóolajokkal vigyázni kell, mert könnyen allergizálnak. A babákat eléggé zavarják az erős illatok, ezért az illóolajos párologtatás is, ha nagyon tömény. Ha kicsiknek akartok párologtatni, akkor először bázisolajjal higítsátok fel, nem mehet olyan töményen, mint felnőtteknek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#52

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 17:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
hát sajnálom hogy ilyen gázos volt az éjszakátok Crying or Very sad Úgy tudom a levendula illóolaj nyugtató hatású.Próbáld ki.Nekem van,de néha úgy gondolom,hogy nem párologtatni kéne neki,hanem töményen bele a teába..... Laughing Laughing Laughing
Azt nem értem én,hogy a francba bírnak ennyi alvással élni Question Duracell bébik.... Very Happy
Nálunk viszonylag csendesen-sakálüvöltés nélkül- telt az éjjel.Fél 2-kor volt fenn,szopi,némi forgolódás az ágyban a tengelye körül,fél 6-ig alvás,némi szopi,újfent testedzés és fél8-kor keltünk.Asszem ebbe még bele is mennék,amíg nem lesz jobb. Very Happy
Nem lehet hogy mi vagyunk fáradtak,türelmetlenek és emiatt ők is?Ki érti...
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
okr
#51

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 12:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
Sajnálom!!! Sad Sad Sad Mi is voltunk így az elején!Ne félj vmivel jobb lesz később,az is lehet jó alvó válik belőle idővel! Very Happy

Ada párszor felébredt éjszaka,de végülis aludt reggelig!Olyan boldog vagyok!Második eset,hogy ennyit aludt,mióta megvan!!!! Wink Very Happy
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
korina001
#50

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 05, 09:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát csajok bekameráztam az éjszakát!!
Fél 11-től idáig fent volt a gyerek!! Most aludt el 20perce!
Egyszer aludt 20 percet és 2*5-5 percet!!
NA ENNYIT ÉN IS!!
Én felnött létemre nem birok ennyit fentlenni!
Kissé az ájulás határán vagyok a tegnapi fentléttel együtt! és most 9-re jön bratyóm hozza akajának valót a bulihoz és csak utána tudok aludni kb12-ig mert készülnöm kell stikába...Este a fürdőkádig nem jutottam el!!Még jó hpgy tegnap kitakaritoottttam!!

Ja és persze magánszámát nyomatta egész éjjel!!
Hajnalba pedig már a sirógörcstől nem birtam ringatni a kis seggét!
Ja egyépként már 5kiló!!

Mangalica....
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
korina001
#49

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 23:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

okr!!!!!!
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad gondolok rátok....nálunk most aludt ae a saját ágyába ami csoda de már hallom ébredezik...
vannak illóolajok amik nyugtató hatásuak azt hallottam!!
van tapasztalatotok ilyen téren??
ki kéne próbálni hátha.... asszem utánézek mi kell és megszerzem aztán mécsesezés orrvérzésik! Csak aztán neogy én nyugodjak meg tőle mert akkor vesztett!! Laughing Na nekivágok az ágyamnak
jóó éjt mindnkinkk!!!!!

kriszta
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
okr
#48

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 22:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Már ébredezik! Crying or Very sad Sad Crying or Very sad Sad Na ,szupi éjszakának nézünk elébe!
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#47

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 22:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na az én manóm 8-kor beájult-nem is csoda,ma kb 2 órát aludt össz-vissz.A kérdés ugyanaz:vajon meddig alszik?Mondjuk kapott egy kúpot,némi hőemelkedés miatt,hátha így jobbat alszik majd.A fáradságtól olyan nyűgi volt..... Crying or Very sad
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
okr
#46

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 21:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
Szupi a kép! Exclamation Exclamation

Képzeljétek el a gyerkőc negyed nyolctól alszik Shocked fürdés,és pizsi nélkül(játszósba)bealudt a Luxor sorsoláson. Very Happy Megveszem Ágnes Vanilla legújabb Cd-jét ,mert attól nyomta el az álom,hogy énekelt!! Laughing Very Happy
Kérdés,hogy meddig alszik?! Wink
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#45

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 17:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina!
Hát ez a fotó szenzációs Laughing Milyen édesen alszik Apukáján.Biztosan megnyugtatja a szívverése.
Szegény Ti Crying or Very sad Ő sír mert valami nem ok,Te sírsz mert nem tudod mit csinálj Embarassed Nagyon megértelek,mi is baromi sokat sírtunk.De hidd el,hogy elmúlik ez az időszak,tudom hihetetlen-annak idején nekem is hiába mondták- és aztán könnyebb lesz. Wink ha szunyál a kis "sakál"pihizz Te is.Boldog szülinapot Apukának!remélem azért összejön a buli.Legalább kikapcsolódtok kicsit Very Happy
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
korina001
#44

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 09:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[^]  

apán van tenti.... Laughing Laughing
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
korina001
#43

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 09:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske!
Vége a jólétnek!!
Negyed kettő óta fent van és 4-óra óta megy a hiszti!
Eszik hisztizik, nyügös ,látszik rajta hogy laposakat pislog de baszik elaludni inkább kamerázgat!
Ha kézbe van akkor is sakál módjára visit meg ha lerakom akkor is!!
Igy inkább leraktam mert a dobhártyám már nem teljesen 100%-os!! Smile
Most fekszik az ágyamba és sakálosat játszik!!

Már nálami is eltört a mécses de rájöttem hogy semmivel nem jobb ha én is idegbeteg vagyok!!
Hogy szegény szomszédom mit él át???

Na már fuldoklott annyira sirt..most a karomba elaludt!!
behalok! Confused Confused
megyek lerakom hátha tudok én is alcsizni, bár kiment az álom picit a szememből...takaritanom kéne ma van a férjem szülinapja és holnap melepi bulit szeretnék csinálni...ha megérem!!

jó hétvégét minden zajos gyermek anyukájának----
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Felhőcske
#42

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 04, 08:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
Mi újság,tart még az álomkór? Laughing Na most pihenj Te is gyorsan,sokat! Máté ma éjjel kitett magáért.Kétszer volt fenn és negyed 6 óta nem hajlandó aludni Mad Most a járókában babrál-közlöm tök álmos,de be nem csukná a szemét-Apa alszik,én meg vigyázok rájuk Smile
Na most feleszmélt,áll és néz rám.Persze ha tudnám,hogy mit akar,könnyebb lenne Embarassed Ennyit a nyugodt éjszakákról Shocked
Anicska
Van valami fog ügyben,vagy minden változatlan?
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
BéBé
#41

Csatlakozott: 2004.11.30. Kedd 22:09
Hozzászólások: 1667
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 03, 17:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Az én lányom már hónapokig szépen elaludt, és aludt éjjel is, aztán jött néhány hete a két
alsó foga, amikor nem akart bealudni. Képes volt 1 órát is bömbizni. Már kint voltak a fogacskák,
de ugyanúgy nem akart elaludni, és kipróbáltuk, hogy lekapcsoljuk nála a kislámpát, ami születése
óta minden éjjel bekapcsolva volt elalváskor. És meglepődtünk...mert csend lett. Nem sírt tovább,
hamar elaludt. Eddig ez bevált nálunk, esetleg 1 próbát megér akinél nehezen alszik el este a baba.
Persze biztos, hogy ez nem minden babánál hatásos, azért hangsúlyoztam, hogy nekünk bevált.
_________________
[^]  
[^]  
http://viktorialevente.blogspot.com/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hanee
#40

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 03, 16:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Anicska:
Az bizony fogacska lesz! Tipikus ilyenkor a nyöszörgő sírás, mint amikor nincs is igazán baja, nincs semmi szörnyűség, csak nyafi nyaff.. de ez fog. Nekem Lili délután 4 és este 8 között szokta csinálni a műsort általában. Szerencsére nem éjjel, de ez meg totál alkati, ugyanúgy mint a hasfájás, az is van olyan baba, akire csak éjjel jön rá, vagy este.. szóval kitartás Laughing Nekünk 1 fog = 2 hét..

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
korina001
#39

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 03, 15:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

anicska..

szióka!!!!!!!!!!!
éjszaka akar a manókád szocializálódni?,
édes pofa!!
mi lélekbe veled vagyunk!!
gondolj rám éjszaka hogy én is fent vagyok!!! Laughing Laughing
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
korina001
#38

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 03, 15:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

felhőcske....
a szurit hősként birta de azota álomkoros!!
éjjel fent volt4* de csak amig evett és utána egyből beájult!!
ahagy kézbe veszem egyből alszik.....

gratula az alvásotokhoz!!!!!
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Anicska
#37

Csatlakozott: 2005.09.30. Péntek 13:05
Hozzászólások: 38
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 03, 14:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Nem tudom mi történt nálunk is, de az én jól alvó gyermekem már második éjjel felébredt 3 körül és nyomta a sírást reggelig. Persze este is csak sokára aludt el. Már tényleg nem tudom mi baja. Adtam neki teát, tejet. Nem kakis. Tulajdonképpen egyáltalán nem úgy sír, mint akinek baja van. Hallatszik a sírásán, hogy csak kényeskedés. És csak akkor hagyja abba, ha játszom vele. Persze azt is addig, amíg meg nem unja. Én is arra gondoltam, hogy a foga jön. De csak éjjel 3-kor? Nappal soha semmi baja?
_________________
[^]   [^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#36

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 03, 10:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

korina
Jó reggelt,mi újság,hogy telt az éjszaka?Képzeld,a Máté megint este 8-tól-04.45-ig aludt.Teljesen nem értem ezt a kölköt.
Olvastam a szakértők oldalán a homeos gyogynénit,a Colocynthis 9CH-t ajánlotta hasfájásra,ha még szükséges nektek. Laughing
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Felhőcske
#35

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 20:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
Mi újság,megvolt a szuri?Hogy viselte Panka?remélem nem lesz nagyon nehéz az éjszakátok. Smile
Nekem Máté már beájult,d.u össz 1.5 órát aludt.Remélem hajnalig húzza a lóbőrt! Laughing Aludjatok jól!
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
okr
#34

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 13:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
Nálunk is így kezdődött! Crying or Very sad Aztán meg folytatódott mostanáig! Sad
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
korina001
#33

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

1-től negyed6-ig volt toppon a kisasszony!
az agyam eldobtam
eddig 2éjszakám jó volt csak 3szor kelt fel....ja és most mikor elaludt reggel 20perc hijjjjján 5órá aludT!
BESZAROK RAJTA!!!

most várom a dokit mert kapja a 2hónapos szurit!!
mi lesz itt éjszaka meg nappal???,,,,,

okr!!
nekem is azt csinálja hogyx végig zabbantja az éjszakát....
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
okr
#32

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 12:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát nem tudom!Mindenre ráfogom a fogzástól,a hold állásán keresztül a időjárási frontokig!Persze ettő még uúgy nem alszik,de nekem megnyugtató,ha sejtem az okát! Wink
Sztem ezt már nem fogja kinőni!Legfeljebb 20 évesen! Crying or Very sad
Nálatok még legalább van remény a kinövésre!
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#31

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 11:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

okr
Na,nálunk is ez van néha és már majd megőrülök mert hiába minden,semmi sem jó és már azt sem tudom mit csináljak. Embarassed
Ada már elég nagy-már Mátéhoz képest-nála sem tudni miért van? Crying or Very sad
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
okr
#30

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 10:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Két napja nem alszunk! Crying or Very sad Crying or Very sad Eszméletlen fáradt vagyok!Most nem azt csinálja,hogy felkel órákra,hanem egyfolytában forgolódik,és fél óránkét teát kér,vagy cumit,esetleg "csak" sír. Sad
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#29

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Feb. 02, 10:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
Mi újság a hasfájással?Hogy aludtatok?Én el sem merem hinni,de este 9-től reggel fél 5-ig aludtunk! Smile Most talán leállt a foga megint-2 hete jön!!!!! Mad
Tegnap nagyon jó kedve volt-csavarogni voltunk a szolnoki corában-élvezte Ő is nagyon! Very Happy Remélem minden ok nálatok. Wink
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Felhőcske
#28

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 31, 15:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Okr
Nekünk bevált ez a járóka,ezt vittük a nyaralásra,a telelésre,könnyen összecsukható kicsire.Én nem akartam rácsosat venni,ebben ha elesik nem üti meg magát.Elég jól elvan benne Laughing persze nem mindig!
Örülök hogy tetszik az album,köszi!
Korina
Nálunk is egyik nap ilyen,a másik olyan volt,nem tudom mitől függ.
Talán hogy mennyit eszik,milyen mohón,mennyi levegőt nyel....?
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
korina001
#27

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 30, 13:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske!!
Gyönyörű a manókád!!!
Gratulálok hozzá!!
Igazi kis menő-manó!!!!!! Smile Smile Smile Smile

Hát a homeós bogyókat ki fogom próbálni!!
Figyu mááá csajok!
űHa egy baba hasfájós akkor nem kéne minden nap fájia a pocijának nem csak 2-3naponta??
Én ezt nem vágom már hogy hogy van!!
help......
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
okr
#26

Csatlakozott: 2005.11.27. Vasárnap 18:39
Hozzászólások: 353
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 30, 13:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhőcske
Megnéztelek benneteket,nagyon édik vagytok!Gratula!
Láttam a kisfiad egy utóságyban is le van fotózva.Írnál róla pár dolgot?Jobban szereti-e,mint a hagyományos kiságyat?Előny-hátrány?
Mi is terveztünk,hogy veszünk,de mivel a kiscsaj velünk alszik,így elmaradt.Most szeretném leszoktatni a nagyágyról,de a heverőt még korainak tarom.Egy ilyen ágy is megfordult a megint fejemben,mint lehetőség. Wink
Persze azért is gondoltam rá,mert elég sokat utazunk nagyizni. Confused
_________________
[^]  

[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Felhőcske
#25

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 30, 10:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

www.babanet.hu/album/main.php?album=8235
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Felhőcske
#24

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 29, 15:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina!
Van a hasfájásra is homeo bogyó-4 féle,abból kell kiválasztani,attól függően hogy hogyan reagál a baba.Nekünk a pocak maszírozás jött be! Wink Ja és az idő gyógyította meg Mátét, 4 hónapos volt mikor elmúlt a hasfájás! Confused
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
korina001
#23

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 29, 11:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudom hanne hogy csak jót akartál.. köszönön!!! Laughing Laughing
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
hanee
#22

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 29, 11:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina:
OK! Csak amolyan segítő szándékból kérdeztem Wink

Anyósodnak meg mondd meg, hogy az AIDS virágzásának idején ő sem adná más cicijére a gyerekét.. egyéb bacikról nem beszélve. A tejleadáskor is mindenféle vizsgálatot csinálnak..
És a mai tápszerek már 99,9%-ban helyettesítik az anyatejet tápanyag értékben, csak épp nehezen emészthetőka tejhez képest.. de sokkal jobb most a helyzet mint 22 éve, amikor tehéntejjel keverték ki felesben!

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
korina001
#21

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 29, 10:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

de igen.. sőt még homeos bogyókat is szedek...... csak cicizésre elg a tejcsim! a jollakásra nem!!!
de élvezi a cicizést az a lényeg%!!
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
hanee
#20

Csatlakozott: 2005.04.27. Szerda 12:37
Hozzászólások: 2726
Tartózkodási hely: Törölt felhasználó!
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 29, 09:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina:
Már a 2005. Nyári babás topicban is kérdeztem: Nem próbáltál meg fejni és tejet szaporítani?

hanee
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
korina001
#19

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 29, 09:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fehőcske!
Képzeld ma éjjel nem voltunk hasfájósak.... ezt én nem értem! Rolling Eyes Rolling Eyes

apácska babusgatta 11-1-ig addig én is alcsiztam utána3kor hamizott kicsit aztán 4-kor tenti és most fél8-után ébredt a drágám!! Evett egy nagyot, aztán persze kakis pelus anyunak!!
és most pihenget a vállamon....

alig várom hogy rendes kaját adhasssak neki ezek a szar tápok helyett....felébredt....... Wink
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Felhőcske
#18

Csatlakozott: 2006.01.19. Csütörtök 10:37
Hozzászólások: 439
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 19:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korina
Minden elismerésem!Nem volt könnyű éjszakátok.Ilyenkor az ember reméli,hogy a következő jobb lesz.Bár ha hasfájós a baba...Kitartás!!! Wink
_________________
Message Board Code
[^]  
Máté képei
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
korina001
#17

Csatlakozott: 2005.04.24. Vasárnap 21:16
Hozzászólások: 4564
Tartózkodási hely: bp
HozzászólásElküldve: 2006, Jan. 28, 13:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nyugi mi ma éjjel negyed 2-től 6 ig fent voltunk, nézelődtün sirtunk nevetünk... és edzettük anya lumbágóját!!
Majd be pisiltem egész éjjel!!
Este volt a hasfájós sirás utána fél óra tenti és utána a maratoni nemalszomel!!
Asszem meg is fáztam....
_________________
[^]  
[^]  
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
5 / 6 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés