Gy.I.K.Gy.I.K.     KeresésKeresés     TaglistaTaglista     CsoportokCsoportok    
ProfilProfil     Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned
autoimmun problémák miatti meddőség/vetélés
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Következő
 
Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
f_timi71
#124

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 07, 19:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Monimano,
neked ígértem egy komplett kivizsgálás listát. Ez mindenkinek hasznos lehet, de előrevetítem, ez NEM feltétlenül a hivatalos kivizsgálási lista, azonban benne vannak azok is. Nekem ezeknek a kb. 95%-a megvan amúgy. Mindenképp egyeztesd le, ebből mi kellhet neked. Ez így együtt nagyon hasznos különben, valószínűleg mindent lefed, ami kellhet.
Íme a lista (jó hosszú lesz, ez egy saját "gyűjtemény"!):

Hormonvizsgálatok:

3. napi hormonsor: LH, FSH, ösztradiol, prolaktin (ebből érdemes 2x is méretni egymás utáni hónapban, ha eltérés mutatkozik, kiegészítve makroprolaktin vizsgálattal is ez esetben), progeszteron (ez inkább tüszőrepedés utáni 7. napon szokott fontosabb lenni, de hordoz fontos információt a 3. napon is), DHEA-S, SHBG, tesztoszteron, szabad tesztoszteron, androszténion.

Tüszőrepedést követő 7. napon (többnyire 20-21-22. napi szokott lenni, de fontosabb tudni a tüszőrepedés napját és onnan számolni): progeszteron (+opcionálisan: ösztradiol).

Nem ciklusfüggő: TSH, T3, T4 – pajzsmirigy funkciók, probléma esetén reverz T3, kortizol, ACTH (azaz a mellékvese működését is ki kell vizsgálni).
Anti-müllerian hormon (AMH)
Opcionálisan hasznos lehet: inhibin B (ez utóbbi FSH probléma esetén mutat információt)


Teljes thrombophylia panel:

Véralvadási vizsgálatok:
prothrombin,
APTI,
fibrinogén,
d-dimer,
Antithrombin III,
Protein C,
Protein S,
APC rezisztencia,
homocisztein,
lupus antikoaguláns

Immunológiai vizsgálatok:
foszfolipid antitest szűrés,
annexin V,
prothrombin antitest

Egyéb immunológiai eredetű vetélést igazolható vizsgálatok:
ANA ELISA,
ANA Hep-2 IF,
ENA (Sm, RNP, SS-A, SS-B, SCL-70, Jo-1),
ds-DNA,
tTG IgA/IgG
EMA IgA
anti-TPO,
anti-TG
spermium elleni antitest (szérumból) – esetleg PCT (poszt-koitális teszt)
Petefészek: zóna pellucida, theca interna, corpus luteum elleni antitest
D vitamin szint (FONTOS!!!)
ANCA mintázat, titer, MPO/PR-3
ANCA profil
Autoimmun myositis autoantitest profil
AMA, simaizom elleni, retikulin elleni, LKM, endothel, parientális sejt elleni antitest
Autoimmun májbetegség autoantitest profil


Egyéb vizsgálatok:

- Inzulin rezisztencia vizsgálat (3 pontos: éhomi vércukor+inzulin, 60 perces vércukor+inzulin 75 gr cukoroldattal, 120 perces vércukor+inzulin)
- rákszűrés, chlamidia szűrés, baktérium tenyésztés hüvelykenetből
- transzvaginális UH
- 2 havi cikluskövetés 2 naponta a tüszőrepedésig, közben vérvételekkel (7.nap (LH, FSH, ösztradiol), 12-13. nap – tüszőrepedés várható időpontja előtt LH, FSH, ösztradiol, majd a tüszőrepedést követő 7. napon progeszteron vérvizsgálat) – mindez képet ad arról, hogy normálisan lezajlik-e a ciklus
- teljes vérkép (CRP, teljes máj, koleszterin és vese működés legyen benne!)
- TORCH panel (toxoplasma, rubeola, citomegalovírus, herpes simplex), luesz, hepatitis B (HBs-Ag), HIV szűrés, varicella ellenanyag szűrés
- TNF alfa/IL10 arány (Th1/Th2 arány megállapításához)
- celluláris immunstatus (autoimmun betegség gyanúja esetén különösen van jelentősége)
- helicobacter pylori kilégzéses teszt (nem mindig kérik)
- speciális, alloimmun vizsgálatok – csak egyéni engedélyre egyenlőre


Genetikai vizsgálatok:
Leiden mutáció,
MTHFR 677 és 1298 –as gén mutáció,
FII G20210A prothrombin gén mutáció = fentiek együttesen a trombofília genetikai panel
kariotípus meghatározás (mindkét félnél !)

Invazív vizsgálatok nőknél:
Petevezető átjárhatósági vizsgálat (hsg vagy hycosy – utóbbi kíméletesebb és pontosabb, de nem TB támogatott)
hiszteroszkópia –>méhtükrözés, ezt már ötvözni szokták a petevezeték átjárhatósági vizsgálattal, de nem alapvizsgálat, inkább többszöri sikertelen IVF és habituális vetélés esetén alkalmazzák
laparoszkópiás vizsgálat: ez a legmegterhelőbb, jó esetben benne van a petevezeték átjárhatósági vizsgálat, méhtükrözés, de csak ezzel lehet felderíteni pl. a hasüregi összenövéseket, endometriózisos csomókat. A vizsgálat során akár műtétileg oldhatóak az összenövések, eltávolíthatóak az endometriózisos csomók.

Vizsgálatok férfiaknál:
spermatogram
spermium tenyésztés
hormonszintek: tesztoszteron, FSH, LH, ösztogén
genetika: kariotípus meghatározás (mindkét félnél!), súlyos spermatogram-béli elváltozás esetén Y kromoszóma mikrodeléciós vizsgálat.
MAR teszt: spermium ellenes antitestek kimutatása ondóból.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#123

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 07, 19:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Manoka,
nekem is volt immunkezelésem, de nem IVIg, hanem Intralipid. Ez nálunk még nincs, nekem is külföldi segítséggel volt. De szinte ugyanaz a hatása, mint az IVIg-nek, csak jóval olcsóbb. Emellé volt még Medrol, ami egy szteroid, ezt szedtem adott mennyiségben. Fülöp inkább Prednisolont szokott adni, az is egy szteroid.
Ezen kívül létezik még a Granocyte, de azt még nehezebb beszerezni, az már drága és csak bizonyos esetekben segít. Erről tettem be nemrég egy angol nyelvű leírást, ezt visszakeresheted. Ez is külföldi úton oldható csak meg.
Az Intralipid és a Granocyte nálunk még nincs hivatalosan erre (IVF és vetélés miatt) engedélyezve, ezért kell a külföldi kapcsolat. Ha viszont sikerül az IVIg, akkor inkább használd ki azt, annak annyival erősebb a hatása, hogy hosszabb ideig tart és kicsit erősebb a hatása az immunfolyamatokra. Intralipidben és Granocyteban nem nagyon tud senki sem segíteni hivatalosan. Németországban és az USA-ban pl. ezek bevett kezelési módszerek, de nálunk még nem vezették be (egyenlőre).

A páromnál is van probléma, neki OATS van, de már sokat sikerült rajta javítani. De a természetes úton való megfogantatáshoz sajnos úgy tűnik, nem elég. Ő ráadásul 1-es típ. cukorbeteg is. Meg aztán nekem ott a magas NK arány és a Hashimoto miatti Th1 túlzott dominancia, ettől még a lombik is problémás. Eddig egy biokémiaim volt a 4 lombikból, előtte volt 2 inszem is. Immunkezelés csak az utolsó lombiknál volt, de sajnos (talán a túl sok hormon petesejt romboló hatása miatt - ezt sok IVF-es orvos persze tagadná, hogy van ilyen, pedig...) így sem sikerült semmi, a biokémiai az első lombiknál volt még 2011. tavaszán. Amúgy mi a BMC-be járunk.

Amreint,
igen, a PCT az a poszt-koitális teszt, de már nem úgy csinálják, mint régen, hogy peteéréskor az együttlét után pár órával vesznek a méhnyakról mintát, hogy van-e benne élő spermium, hanem peteéréskor vinni kell egy kis üvegben testhőmérsékleten tartott spermamintát a párodtól, ami ne nagyon legyen több, mint egy órás cucc és helyben vesznek a nőtől váladékmintát, amit laborkörülmények között engednek össze. A G1-ben legalábbis így csinálják, egy barátnőm volt nemrég ilyenen ott. Valóban nem teljesen mindenható a teszt, sokan pozitív eredmény ellenére is képesek teherbe esni. A nő vérében lévő spermium elleni antitest magas értéke sajnos már komolyabb probléma, ennek ellenére az IVF-es orvosok ezt sem veszik túl komolyan, sőt. Pedig pl. az USA-ban ezt komoly immunprobléma jelzőjének tartják.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
amreint
#122

Csatlakozott: 2012.12.18. Kedd 13:59
Hozzászólások: 236
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 07, 16:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Monimano! Én is a Kaáliba járok. 2010.-ben volt két sikertelen lombik, aztán 2011-ben egy spontán terhesség, 2012-ben is egy, aztán 2012 szeptemberében lombik, 10. héten nem volt szívhang. Szmatonához jártam. A PCT vizsgálat az mi is? Amikor a ciklus 14. napján vesznek a méhnyaknyákodból mintát és a párodak is adni kell? Nekünk csináltak ilyen és azt mondták összeférhetetlenek vagyunk. Aztán kétszer is spontán teherbe estem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
manoka00
#121

Csatlakozott: 2012.11.24. Szombat 18:59
Hozzászólások: 58
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 07, 14:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timi
Immunkezelés nélkül milyen más megoldás lenne a számodra? Nem kevés amit el kérnek,és tényleg sok mindenki számára elérhetetlen.Ebből egy adagot sem kaphatsz támogatottan? Az egyes adatlap után is van amit még néznek? Nekem nem volt NK.Ez is lesz?
Abban az estben ha nem sikerül a beültetés tényleg sok veszteni való van,egymás után annyira nincs az ember elengedve,sorozatosan csinálja. A párodnál is van probléma? Melyik helyre jártok? Hányadik beavatkozáson vagy túl? Mintha olvastam volna még egy fajta kezelés van fülöpnél.Az neked nem lenne jó? Mintha kevesebb lenne árban.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#120

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 07, 13:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Manoka,
3 x kb 235.000,- Ft az, ami számomra megfizethetetlen. Emellé jön a lombik gyógyszerek ára. Az, ha nem egyezek bele még egyszer a durva hormonkúrába, akkor is plusz min. 150 ezer Ft.
A nulladik IVIg a beültetés előtt kell, mert meg sem tapad az embrió nélküle pl. az én esetemben. Ha nem sikerül a lombik így sem, akkor kiadtam egyszer 235 ezret + kb. 150 ezret a semmire. Nekem a múltkori lombik hormonjainak az ára jattostul 250 ezer Ft volt. Emellé nem vállalatm volna plusz a fizetős IVIg-et, én más megoldást választottam. Jól is tettem, mert így is a sok vérvizsgálat ára mellé a negyedmilla nagyon padlóra küldött minket. Baba pedig sehol. Sad

Nem öngyógyításra gondolok, hanem olyan életmódra, amivel elősegítem a saját egészségemet. Egy omega 3 és hasonlók beszedése nem okoz SENKINEK problémát és nem kell eü. iskola elvégzése hozzá, hogy megértse vki, hogy ez miért jó az embereknek. A DHEA szedését már nem mondanám ennyire veszélytelennek. De nyilván mindenki előbb orvost kérdez meg erről, ahogy én is a belgyógyászommal szoktam egyeztetni a dolgokról, a paleó meg nagyon bevált nekem, ott nincs mit megmagyaráztatni senkivel, a saját szemenek hiszek. De ha tovább enném a sok szénhidrátot, glutént, pedig érzékeny vagyok rá, de ráfogom, hogy nem tudok lemondani a kenyérről, akkor mégis mire számítsak? Az IVIg nem csodaszer, ami egy csapásra minden gondomtól megszabadít. Felelős vagyok magamért és a születendő gyermekemért, aki megérdemli, hogy az anyja normális, egészséges életvitel mellett hozza őt a világra. Az IVIg leszorítja a túlműködő immunrendszeremet, de nem múlasztja el a gluténérzékenységemet pl. Azt csak én magam tudom kordában tartani. Az "egyszer élünk" nálam nem azt jelenti, mint anno pl. Janis Joplinnak jelentette. Smile Én is egyszer élek, de egészséges szeretnék lenni ebben az egy életemben.

Fülöp már sokakon segített, én is rajta keresztül tudtam meg, hogy nagyon magas az NK ölősejtjeim aránya, emiatt nem sok esélyem van immunkezelés nélküli lombikkal. Azért nem tud rajtam segíteni, mert ő csak a fizetős IVIg-hez tud hozzájuttatni, ami nálam nem pálya anyagi okoból. Nem rossz értelemben gondoltam róla, hogy nem tud segíteni. Nagy tudású ember, ezt nem lehet, nem is akarom vitatni. Remélem, még nagyon sokaknak segít ezentúl is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
manoka00
#119

Csatlakozott: 2012.11.24. Szombat 18:59
Hozzászólások: 58
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 07, 11:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Timi
Megkérdezhetem mi az az összeg ami ivignél megfizethetetlen? Mire kell számitani?Mit jelent az 0.ivig?
Ön gyógyitás szerintem semmit nem ér.Tegyük fel valaki nem végzett eü iskolát,saját magát tömi olyan gyógyszerrel amit a keresőben talál.Ezeknek mind rossz hatása is lehet.Az is elő fordulhat,hogy pont ezért nem sikerül,mert valamit nagyon el lehet rontani.Tudom ebben nem fogsz velem egyet érteni,de én semmilyen csoda szerben,amit nem orvos ír fel,nem hiszek.Erre is nagyon sok példa lehetne.Még messze vagyok attol,véleményt mondhassak,hiszen csak a 3. lombikom jönne most.Nekem sokat számít,hogy van egy orvos aki talán rá segíthet arra,édesanya lehessek.A meddőség nem igazán foglalkozik a teljes kivizsgálással.Pár nő szinte az összes helyen végig megy,mire talál egy orvost aki komolyan is kezeli,és ott a baba.Fülöp doktor teljesen kivizsgálja a párokat.Ez által szerintem egy rossz szava nem lehet senkinek rá.Nem tehet arról,nincs támogatva az ivig.A tőle telhetőt meg teszi,bennem ha nem sikerülne akkor sem maradna rossz érzés Fülöp dokival kapcsolatosan.Nekem nem volt olyan orvosom előtte aki annyit meg tett volna,hogy minden egyes papiromat tüzetesen átnézze. Egyáltalán hajlandó lett volna foglalkozni avval,miért nem jön össze.Ki fizettem a gyógyszerekre a nagy pénzt,és ultrahang után az összes amit hallottam,ez sem sikerült.Ettöl én nem nyugodtam meg,de a választ sehol nem kapom meg a miértre..
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#118

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 07, 08:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Monimano,
sajna ez nem ilyen egyszerű, nem ők határozzák meg, mit néznek és mit nem, hanem van egy előírt protokoll, ami alapján eljárnak. Nagyon sok vizsgálatot pedig nem is lehet TB-re megcsináltatni.
Türelemre szükséged lesz, de a türelem megtérül előbb-utóbb, nyugi! Wink
A kivizsgálások listáját este elküldöm majd, elég hosszú, de valószínűleg mindenre nem lesz szükséged majd ezekből.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
monimano
#117

Csatlakozott: 2013.01.04. Péntek 23:45
Hozzászólások: 16
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 06, 22:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

De szuper,rakás pénz,hosszú időőőőőőőő!Ilyenkor vagyok nagyon ideges,hogy nem elég az ember baja,hanem még azon is filozzon,ki tudom fizetni,vagy sem!Nem értem hogy miért nem csinálják a Kaáliban ezeket a vizsgálatokat!Le vesznek két ampulla vért,nekem ne mondja senki,hogy annyi vérből,nem tudnának minden olyat meg nézni,amit meg kell!!!!Ne haragudj!Persze küld el!Köszönöm szépen!!!!!!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#116

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 06, 22:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Monimano,
a PCT és a spermium elleni antitest vizsgálat nem tartozik a lombik kivizsgálás protokolljához sajnos, ahogy sok minden más sem. Nálunk ilyen téren eléggé hiányosak a kivizsgálások. Amikor már a 3. lombikot bukja be az ember lánya, akkor küldenek el mindenféle egyéb vizsgálatokra jó esetben. Amik neked voltak, azok szoktak csak lenni alapból. Ha érdekel, el tudom küldeni, mi a TELJES kivizsgálás, ami csak szóba jöhet és amit hosszú idő alatt és egy rakás pénzért meg tudsz csináltatni, vagy ha csak úgy érdekel, mi is lehet még, amiből kiderül, mi a probléma nálatok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
monimano
#115

Csatlakozott: 2013.01.04. Péntek 23:45
Hozzászólások: 16
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 06, 20:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát nem emlékszem,hogy nekünk,nekem lett volna ilyen vizsgálatom,csak azt nem értem,hogy ha kell ez is,akkor miért nem küldtek el!Nagyon dicsérték a Kaálit,bár én meg is vagyok vele elégedve!Le írom hogy az utolsó másfél hónapban milyen vizsgálatokra küldtek el,ami kell a lombikhoz!Hát lehet nem mindent fogok jól le írni!!!!!!!!!!!!mensi harmadik nap hormonlabor fih,lh,prl,e2,tsh,autj müllerián hormon(amh),rákszűrés,cblamydia,hüvelyváladék vizsgálat,méhüregi vizsgálat(sófeltöltés)+ultrahang!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#114

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 06, 19:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Amreint! Smile Már elég régóta kutatom a miérteket, ráadásul érdekel is a dolog nagyon,de nagyon szívesen megosztom mással is, amiket megtudok, segítsen az infó mindenkinek, aki csak érintett. Smile Hiszen egy a cél: babát szeretnénk, igaz? Smile Ahhoz pedig nem elég, hogy csak várjuk, hogy az orvosok majd mindent megoldanak helyettünk, nekünk is kell tennünk a magunk egészségéért. Én pl. azért is tértem át egy éve a paleolit táplálkozásra, mert úgy éreztem, ez az, ami nekem segíthet. Ennek része a gluténmentesség, a kevés szénhidrát, a több fehérje és zsírbevitel (szénhidrátok helyett) és a tejtermékek, gabonafélék mellőzése. Ezzel le tudtam fogyni végre, teljesen rendben van az inzulinom, javult a pajzsmirigy problémám. Amúgy meg rejtett gluténérzékenységem is van. Így ez mindenképpen csak a javamat szolgálta. A pycnogenol mellett szerintem ez is hozzájárult ahhoz, hogy javult az AMH-m. Már nem tartok be mindent annyira szigorúan, de egyet mindenképp: kizárt, hogy akár csak egyszer is gluténtartalmú ételt egyek, nincs elcsábulás. Egy kis búzalisztes süti és újabb fél évre felmenne az antitestek értéke a szervezetemben, ezzel pedig csak rontok a babásodás esélyén. Vannak más alapanyagok is, amiből nagyon finom sütiket lehet csinálni, cukor nélkül, eritrittel (édesítő).

Igen, jártam Fülöpnél, meg is van az adatlapom, de aztán már nem jártam többé hozzá, mert ő már nem tudott nekem segíteni. Ő nem annyira az autoimmunosok, inkább az alloimmunosok dolgában jártasabb. Azt még nem tudom, van-e alloimmun problémám is, azt még azért megpróbálom kideríteni a következő lombikig. Nekem elvileg nem járna ingyen IVIg, megfizetni nem tudom (kellene 0. is, mert meg sem tud tapadni a baba az autoimmun problémám és a magas NK arány miatt, de mivel garancia nincs, nem is lehet sajnos a sikerre, így végképp nem vállalhatom), így én más alternatívák után néztem. Szerencsére van más is.

A vírusoknál a TORCH panelra, meg a többire gondolsz? Azt én kiírattam a háziorvosommal és megcsináltattam TB-re tavaly. Fülöp felsorolja, mi kell neki, azok alapján kértem a háziorvostól a beutalót. A János KH-ban vették le a vért hozzá, mert oda tartozom. Van fizetős lehetőség is persze, de ha nem muszáj, inkább ne fizess érte, lesz még mire költeni a pénzt sajnos, mire minden meglesz.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
amreint
#113

Csatlakozott: 2012.12.18. Kedd 13:59
Hozzászólások: 236
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 06, 18:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timi71!Köszi ismét az infókat. Te már nagyon ki vagy képezve. Te is jártál már Dr Fülöpnél? Mindenféle vírusokat kell majd megnézetnem, azokat tudod hol kell?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#112

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 06, 18:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Amreint,
ez új vizsgálat a Labor. Kft.-nél, remélem, még tovább fogják bővíteni a vizsgálataik listáját, én eddig is elégedett voltam velük. Nagyon jó, hogy bármikor oda lehet menni hozzájuk, nincs időpontkérés, az áraik is jók.

A pycnogenol úgy tud segíteni, hogy antioxidáns hatásánál fogva erősíti a petesejt (és spermium) szerkezetét, védi a károsodásoktól (pl. szabad gyökök). Az E és C vitaminok hatását is felerősíti. Egy baj van csak vele: nagyon drága... Sad
Én itt rendeltem és itt van egy kis leírás is róla (a petesejtekről itt nem írnak):
http://www.hazhozpatika.hu/pycnogenol.html
Itt is van pár hasznos infó ehhez a férfiak egészségével kapcsolatban:
http://www.flavogard.com/Jobb%.....szsege.htm
Ez pedig egy tudományos kutatás eredményeinek közlése:
http://www.flavogard.com/Refer.....M_2011.pdf
Nemcsak termékenység javításra jó, hanem szív- és érrendszeri betegségek esetén is kimutatták jótékony hatásait. Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
amreint
#111

Csatlakozott: 2012.12.18. Kedd 13:59
Hozzászólások: 236
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 06, 12:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timi71!

Köszi az infot. Tavaly év végén néztem Laboratorium Kft honlapját, akkor még nem volt náluk végezhető az NK.
Nekem másfél éven belül 3 vetélésem volt. 2011-ben még 1,5 volt az AMH értékem, tavaly pedig 0,4. Ez a pycnogenol, amit írsz hogy javíthat rajta receptre kapható bárhol?
amreint
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#110

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 21:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Amúgy itt egy link a DHEA-hoz, ebben is sok fontos figyelmeztetés található, ezeket mindenképp meg kell fontolni, mielőtt vki csak úgy elkezdi marékszám bekapkodni:
http://www.dietazunk.hu/index......;CikkId=63
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#109

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 21:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mimino,
a lényeg az, hogy a DHEA-S egy olyan hormon a, ami a korral egyre csökken a szervezetben. A mellékvesében képződik és alapja az összes női és férfi hormonnak. Aki ilyet akar szedni, feltétlen nézesse meg, hogy nála milyen a szintje, mert ha nem is alacsony, akkor nagyobb kárt okoz magának, mint hasznot. Igazán 45-50 körüli embereknek ajánlott inkább a szedése, pl. férfiaknál ezzel tudják növelni a tesztoszteron szintet, amivel fittebbek és potensebbek lesznek. Fiatalabbaknál, ha túl alacsony a szintje, az mellékvese kimerülésre utalhat. Ezt pedig endokrinológussal kell kezeltetni, nem ajánlott öngyógyítás keretében csak úgy ilyet beszedni, mégiscsak hormon, amit gyakran pasik szednek testépítés során, hogy növeljék a tesztoszteron szintjüket. Szteroid hormonnak számít. Ezen kívül immunerősítő hatása is van. Márpedig, nekünk, autoimmunosoknak így is gyakran túl aktív az immunrendszerünk (a Th1 dominancia miatt), így konkrétan ilyen irányú immunerősítést fokozó szereket nem tanácsos szednünk. Ezért nem ajánlott pl. az echinacea és a méhpempő se nekünk, mert az szintén ilyen jellegű immunerősítést okoz.
A pycnogenol egy antioxidáns, mint a flavonoidok, az nem hormonszerű anyag és a D, C, E vitaminnal együtt inkább immunszabályozó hatása van. Ez pedig nekünk pont jó.
A tudósok még nem tesztelték rendesen a DHEA hatását, sok orvos ezért nem ajánlja a szedését inkább. Ha vki mégis szedni akarja, ne tegye úgy, hogy erről nem kérte ki egy endokrinológus véleményét hormonleletekkel alátámasztva, mert nagyon hamar tesztoszteron többlete lehet a szertől, aztán jönnek az aknék, a szőrösödés, stb...

Nekem magas a DHEA-S szintem, szerencsés vagyok. Hívják különben a fiatalság hormonjának is. Az már igaz, hogy 41 éves létemre egy szál ősz hajszálam sincs... Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mimino
#108

Csatlakozott: 2011.09.13. Kedd 8:39
Hozzászólások: 57
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 19:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timi,
hogy is volt ezzel a DHEA-s dologgal? Mit is írt Dr. Sher?

Emlékszem, én is vettem anno Healthy America-s 25mg-os kiszerelést, de mikor elolvastam Dr. Sher írását, amit feltettél még a másik fórumra, elbizonytalanodtam.

Utánaolvastam több helyen, felkeltették a figyelmemet a mellékhatások is, sajnos. Rákérdeztem egy német orvosnál is:
Wenn man gute EZ hat, braucht man es nicht. Wenn sie nur "schwächeln", dann kann DHEA gute Ergebnisse bringen. Wenn sie nix mehr taugen, dann reißt es DHEA auch nicht mehr. Nebenwirkungen: haarausfall, übermäßiges Haarwachstum, akne. Diese Nebenwirkungen sind nur dann zu erwarten, wenn ein zu hoher DHEA -Spiegel im Blut erreicht wird. Bei Normalisierung eines zu niedrigen Spiegels ist im Gegenteil sogar eine Normalisierung eines vorher schlechten Haarwachstums möglich. Über eine Langzeittherapie gibt es noch keine sicheren Erkenntnisse.....

Na, hát ezért nem mertem szedni, mikor az utolsó lombikomra készültem...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#107

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 19:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Monimano, üdv itt a topikban!
Az, hogy ellenanyagot termel a szervezeted, valóban kissé sarkított megfogalmazás...
Volt már nektek PCT teszt? Csináltattál már spermium elleni antitest vizsgálatot vérből? Ezt a spermium elleni antitest vizsgálatot pl. csinálják a Labor. Kft.-nél is. Többeknél tapasztaltam már, akikkel kapcsolatban állok, hogy akinél ez az érték már csak közelít a referencia szerinti felső határhoz, már pozitív lesz a PCT tesztje is egyúttal. Ilyen esetben, ha nem túl erős az ellenanyag képzés (ez annyira nem derül ki azért a vértesztből), az inszem is segíthet. Ha igen, marad a lombik, de kizárólag csak ICSI-vel. Ha nem csak az van, hogy spermium elleni antitest van benned, hanem más immunproblémád is van, akkor sajnos csak immunkezeléssel várható nagyobb sikerarány.
A pajzsmirigyed túlműködésével kapcsolatban volt már anti TPO és anti TG vizsgálatod is? Mert az a túlműködés bizony nem biztos, hogy valódi túlműködés, az autoimmun PM gyulladásnál ugyanis úgy van a folyamat, hogy van egy olyan szakasz, amikor a PM túlműködni látszik a TSH érték tekintetében, holott valójában már alulműködik. Emiatt fontos a rendszeres kontroll. Anyut anno majdnem félrekezelték emiatt, gyógyszert adtak túlműködés miatt neki, de szerencsére ő maga jött rá, hogy vmi nem stimmel, így nem lett baj belőle.
Ezért azt javasolnám neked, hogy előbb csináltass meg minden alapvető, lehetséges immunkivizsgálást is, hogy kiderüljön, van-e pl. más autoimmun problémád. Ha igen, ez befolyásolja, mit is tegyél a továbbiakban.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#106

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 19:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Amreint, az NK-s dolgokat már meg lehet csináltatni a Laboratórium Kft.-nél is, nézd meg, nemrég beírtam az infókat ide a topikba erről! Smile Én is meg fogom csináltatni ezt a vizsgálatot hamarosan, hol is állok az értékekkel, nekem anno a Honvédban már csináltak egy ilyent, ott még rossz referencia érték volt megadva, szóltam is anno Fülöpnek róla, akkor elvileg kijavították a majdnem jóra. Remélem, a Labor. Kft.-sek pontosabban csinálják.

Akire, még nem voltunk azóta új spermavizsgálaton, de most már lassan letelik a 3 hónap, mióta szedjük, a spermium fejlődése ugyanis kb. 3 hónap. Ennyi idő kell minimum, hogy lássuk, mi a fejlemény. Nálam pl. az AMH hormon felment 0,7-re, talán van köze a pycnogenolhoz (is). A pycnogenolról írtam anno, hogy Dr. Sher, az egyik legelismertebb amerikai meddőségis orvos ezt ajánlotta a nőknek a DHEA hormon szedése helyett petesejt erősítésre. Emiatt gondolom, hogy talán azért is lett 0,7 az AMH-m a korábbi 0,5 helyett most. Pedig azóta volt két stimum, a második brutál sok hormonnal.
Férfiaknak pedig többen, több helyen ajánlják spermium javításra. Remélem, nekünk is beválik! Amint lesz eredményünk, megírom, mi lett!
MTHFR homozigótaságra szokott adni Fülöp Aspirin Protectet. Nekem csak heterozigótaság van mindkettő értéknél, én csak több folsavat szedek rá rendszeresen, 600 microgrammos folsavat, amiben van B6 és B12 is. Ha jön az újabb lombik, akkor átállok a Metafolin-ra, ami nem folsav, hanem folát, azaz biológiailag aktív folsav. Ezt az MTHFR-esek szervezete jobban tudja hasznosítani. Ennek a homo- ill. heterozigótaságnak az a lényege, hogy a szervezet nem képes a folsavat átalakítani megfelelően a ténylegesen hasznosulható folátra. Így az jó megoldás, ha mindjárt folátot viszünk be inkább.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mimino
#105

Csatlakozott: 2011.09.13. Kedd 8:39
Hozzászólások: 57
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 14:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Monimano,

Én Fülöp doktorhoz jártam, járok, a lombikokat (összesen 3-at) a BMC-ben csinálták.
Fülöp doktor magánrendelése a XIII. ker-ben a Gömb utcában van (Gömb u. 27) csütörtökönként. Telefonos bejelentkezés: 270-1731.

Próbálok neked privit küldeni, légyszi jelezz vissza, ha megkapod.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
monimano
#104

Csatlakozott: 2013.01.04. Péntek 23:45
Hozzászólások: 16
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 14:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meg mondom őszintén,hogy 2007-ben mikor csinálták az első inszemet akkor derült ez ki,és csak annyit mondott a doki,hogy ellenanyagot termel a szervezetem!Szinte minden vizsgálatnak az eredménye jó lett,a hormontól kezdve minden!Amik ugye kellenek a lombikhoz,annyi hogy a pajzsmirigyem egy kicsit túl működik,arra szedek gyogyit,aztán januárban v vétel!Meg kérdezhetem,hol lehet meg találni,a Fülöp doktor urat?Melyik intézmény,egy tel számot ha tudnál adni!?Köszönöm szépen a válaszod.Ja és meg kérdezhetem,hogy te hova jársz,hol tartotok a lombik programba?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mimino
#103

Csatlakozott: 2011.09.13. Kedd 8:39
Hozzászólások: 57
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 05, 10:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Monimano,

Kicsit tudománytalannak tűnik az "ellenanyagot termel a szervezeted" megfogalmazás. Konkrétan pl. mit?
Nekem anno azt mondták, szintén elég egyszerű módon, hogy a szervezetem valami miatt kilöki a babát...na ezt kellett kiderítenem, hogy mi miatt...

Azóta már tudom, hogy auto- és alloimmun hátterű habituális vetélő vagyok, lisztérzékeny, van még továbbá hiperprolaktemiám, hashimoto-m, trombophília hajlamom. Ezek mind megfelelően lettek, vannak kezelve és így már belevághattam a lombikba. Tehát van remény!

Az IVF klinikák orvosai kevésbé jártasak az immunológiai témákban, én javasolnám, hogy Fülöp doktort keresd fel, aki átfogóan kivizsgál - ki fog derülni hogy nálad konkrétan mi a gond, hogyan lehet orvosolni.

Persze a gyógyszeres terápia mellett számtalan kiegészítő kúra is számításba jöhet - ebben Timi az ász, biztosan ad majd 1-2 ötletet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
monimano
#102

Csatlakozott: 2013.01.04. Péntek 23:45
Hozzászólások: 16
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 04, 23:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!Lombikra készülünk,nálunk-vagyis nálam az a probléma hogy ellenanyagot termel a szervezetem,ebben szeretném a segítségeteket kérni,esetleg van valaki,aki ebben a cipőben jár mint én!?Egy csöppet meg ijesztettek,azt mondták hogy ebben az esetben,sem inszemmel,sem lombikkal nem eshetek teherbe!Bár az orvosom ezt ki zárta!Esetleg tudtok valami gyógyteát,vagy esetleg valami más megoldást?!Előre is köszönöm
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
akire
#101

Csatlakozott: 2012.10.17. Szerda 10:09
Hozzászólások: 48
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 04, 20:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Timi,

Párodnál is néztetek már új spermaeredményt, a pycnogenol pozitív hatása nála is látszódik már? Mi is szedjük szorgalmasan, remélem nálunk is segít majd.

Tudja esetleg valaki, hogy az MTFHR homozigótaságra milyen gyógyszert és meddig szokott Fülöp dr. adni? Nálam az 1298C mutáció a homozigóta, a 677T normál. Lényeges szerintetek , hogy melyik mutáció a homo? Bármelyik mutáció homo, ugyanolyan gondot jelent?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
amreint
#100

Csatlakozott: 2012.12.18. Kedd 13:59
Hozzászólások: 236
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 04, 17:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timi71. Hol csinálnak NK vizsgálatot? Sajnos nekem még az sem volt meg és nem tudom merre lehetne megcsináltatni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mimino
#99

Csatlakozott: 2011.09.13. Kedd 8:39
Hozzászólások: 57
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 04, 13:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lányok,

Timi infójához adnám hozzá, hogy én milyen vitaminokat szedtem Fülöp doki ajánlására.

Lombik előtt (illetve Füli szavaival élve "nemzés előtt") legalább 1 hónappal ajánlja elkezdeni. Én mondjuk 1 évig folyamatosan szedtem - a 3 lombik alatt és közben, mondván, nehogy ezen múljon...

Tehát: Femibion 800, Cetebe 500mg, E-vitamin 400mg, Aspirin protect 100mg 1x1 este, Szelén+Cink

Ha IR vagy magas prolaktin van, akkor még hozzájön a Meforal, Bromocriptin. Az adagolásuk orvosi egyeztetés szerint.

Lombiknál beülti előtt 4-6 nappal el kell kezdeni a Pipolphent is: 2x1.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#98

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 04, 09:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kicsilány, akkor neked is van "rendesen" mindened, nem semmi! Sad
Neked biztosan lehet majd 0. IVIg-ed, mert ha alloimmunos is vagy, meg autoimmunos, nem csoda, ha a terhesség sem jön létre egykönnyen. Nálam is az van, hogy nem akar megtapadni, eddig egy biokémiaim volt csak. Nehezítő tényező a korom sajnos. De az AMH-m 0,5-ről felment 0,7-re ,annak nagyon örültem, mert azóta, mikor 0,5-öt mértek, már volt 2 stimum, azzal csak romolnia kellett volna, erre legalább az jobb lett. Talán a paleó (benne kiemelten a gluténmentesség) és a pycnogenol segített, nem tudom, de ennek legalább örültem. Smile
Nekem is jó lenne tudni, van-e alloimmun problémám, mert az megváltoztatja a kezelés hosszát, mikéntjét. Ezt még megpróbálom kideríttetni.

Manoka, ha már minden megvan és kiderülnek a problémák, az határozza meg, mikor is érdemes belefognod a lombikba és hogy mi kell ahhoz, hogy megnöveld a siker esélyét. Én tavaly ősszel azt hittem, mindent megtettem, de sajnos ez egy lutri így is. Sad Még jó, hogy vannak még a tarsolyomban ötletek, így a remény még nem halt meg bennem végleg. Smile Ez ad erőt a további küzdelemhez.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
manoka00
#97

Csatlakozott: 2012.11.24. Szombat 18:59
Hozzászólások: 58
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 23:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timi71
Talán április,május elejére én is kész leszek az 1 adatlappal.Naivan azt hittem ennyi az egész és utána mehet is a lombik.Lehet tévedtem?
Addig nem tudom nálam mit fog Fülöp találni.3 lombikból egyszer sem sikerült.Nem ellenkeznék ha valaki le írná a mi esetünkben mire lehet számitani.Smile
kicsilány33
Régen volt már az mlcd?
Ivig rá segit a megtapadásra? Az nagyon jó lenne,eddig csak felesleges köröket futottam.Bele sem gondolok,van aki több éve csinálja.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kicsilany33
#96

Csatlakozott: 2011.05.18. Szerda 17:22
Hozzászólások: 71
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 23:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timi nálam IR, Pajzsmirigy alulműködés, rendszertelen ciklus, progi hiány és bizonyított alloimmun van.... Ja és volt egy agytrombózisom. Szóval nekem se könnyű... Amúgy volt 2 biokémiai terhesség és 3 missed ab.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kicsilany33
#95

Csatlakozott: 2011.05.18. Szerda 17:22
Hozzászólások: 71
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 23:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát Lányok én még a Petrányinál csináltattam régebben az MLC-t, utánam szűnt meg utolsók közt voltam. Azért kap lombikos is IVIG-et, mert a vetélésen kívül a teherbe esés is nehéz... Crying or Very sad
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#94

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 22:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Manoka, lombikos is kaphat IVIg-et (max fizetősen), de azt nem tudom, hogy az MLC-s dolog hogy áll most, erről meg kell majd kérdezni telefonon az illetékeseket (bizottsági titkár vagy G1). Ezért is kérdeztem Kicsilányt, hogy nála mi volt. Senki nem írja le a tapasztalatait, pedig bizonyára már van előrelépés a dologban...
Sajnos, van olyan, hogy valaki autoimmunos és egyúttal alloimmunos is. Személyesen is ismerek egy ilyen sorstársat, de ő már szerencsésen kismama! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
manoka00
#93

Csatlakozott: 2012.11.24. Szombat 18:59
Hozzászólások: 58
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 22:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Timi71
Lombikosoknál mióta kell MLC-t nézetni? Arra a lapra oda van írva -VIZSGÁLATKÉRŐ LAP RSA BETEGEK KIVIZSGÁLÁSÁRA!
Nem vetélőknél nézik?Még is csak kaphat a lombikos iviget?
Köszönöm
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#92

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 22:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kicsilány!
Nagyon szívesen! Smile
A beülti előtti protokoll személyre szabott, attól függ, kinek milyen gondja van. Így a rád érvényeset Fülöp személyre szabja majd. De amivel biztosan nem "lősz mellé", az az omega 3, D vitamin (ilyenkor télen már fogy a szintje a szervezetben), C vitamin, E vitamin. Ezek általánosan hasznosak a szervezet felkészítésére.
Remélem, sikerül a 0. IVIg. Smile
Neked már megvan az összes kivizsgálás, már beadtad a lapodat a bizottsághoz? Mik derültek ki nálad végül is, mi okozta a bajt? MLC-d már van?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kicsilany33
#91

Csatlakozott: 2011.05.18. Szerda 17:22
Hozzászólások: 71
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 18:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Lányok!
Boldog Új Évet Mindenkinek.... Váljon valóra az álmunk...
Timi te tudod, hogy beültetés előtt miket kell szedni a Fülinél protokoll szerint, leírnád nekem? Megkaptam a privid, de most azt mondta a Füli hogy a nulladik is lehet OEP finanszírozott így az IL témát elnapoltam, de köszi a választ és a segítséget Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#90

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 14:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Virginia, csak kérdezz nyugodtan, remélem, tudunk is válaszolni! Smile
Sok sikert Fülöpnél!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#89

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 14:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Mimino, erre nekem is van egy kis leírásom, amiről beszéltünk is egyszer, szintén a fertilityfriends oldaláról, ahonnan a szteroid leépítéses dolog volt, amit küldtem neked a múltkor:

8.1.3 Should I test for the KIR activator defects
The rate of this defect is very high - 30% of the population, and seems to be even higher in patients who have many years of repeat implantation failure (78% in one study). So, if you are someone who has had many years of repeat implantation failure it is more likely than not that you will test negative for all 3 KIR activators. If you are in Athens anyway, then you might want to do the test, or if you are considering trying GCSF you might want to do the test, given that GCSF seemed (in one study) to reduce the pregancy rate for women who weren't missing all 3 activators. If you fit the profile of many years of implantation failure and its going to cost you a lot to make a separate trip to athens or send bloods by special courier, then there is an argument for just trying GCSF injections and not having the test done.

8.1.4 What does my KIR result mean?
My understanding is that their are two haplotypes for KIR, A and B. All chromosomes are paired, so you are either AA, AB or BB. Both A and B have the KIR activator/stimulator receptor gene called 2DS4, but the A haplotype doesn't contain any other stimulator genes whereas the B haplotype contains various combinations of 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1 together with 2DS4. 84% of 2DS4 genes are a null allele (so they don't actually activate KIR receptors) which means your body is likely to be less efficient at regulating your NK cell activity. So if you have the AA haplotype, your KIR result will show only 2DS4 and none of the other activators. If you have 2DS4 with other groups, you are AB or BB. It is the AA haplotype that seems to be more more common in women who have repeat miscarriage or repeat implantation failure with IVF, and one study suggested that treating these women with GCSF injections might increase their pregnancy rate (whereas treating women who are AB or BB might drop their pregnancy rate).

Ehhez azt tenném hozzá, hogy most épp ezt akarom kideríteni, hátha még ez is segítség lehetne a mi esetünkben, de ezt beszerezni nagyon nehéz... Ezekből az embryogen még elérhető nálunk, de a Granocyte már kemény dió. Igaz, KIR gén vizsgálat csak Németországban van, vmilyen beutalót is kell prezentálni a vérvételi kérelem miatt. Igaz, semmi sem lehetetlen, csak nagyon melós dolog itt nálunk...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mimino
#88

Csatlakozott: 2011.09.13. Kedd 8:39
Hozzászólások: 57
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 03, 07:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,
akit esetleg érdekel - ezt az egyik német fórumon találtam...

"bin ja auch bei RF in Behandlung und ich habe für oder gegen die hohen Killerzellen (meine waren zwischen 18-25) eine aktive Immu machen lassen und nehme Cortison. Granozyte war nicht im Gespräch-so viel ich weiss, hat das aber nichts mit ner passiven Immu zu tun. Das sind entweder Immunglobuline oder seit neustem Intralipid-ein Medikament auf Sojabasis. Granocyte (ein Medikament welches oft in der Krebstherapie angewendet wird) wird wohl bei fehlenden KIR Genen verwendet. Und ist medizinisch nicht erwiesen-also nicht evidence based-wie man so schön sagt.
Die Amis schwören auf Intralipid viele auch auf eine sog. Einnistungsspülung."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Virginia75
#87

Csatlakozott: 2012.07.04. Szerda 7:57
Hozzászólások: 83
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 02, 23:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Timi,

Holnap megyek Fülöphöz a tonnányi vizsgálattal, lesz utána kérdésem, szerintem.Smile

Boldog Új Évet Mindenkinek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#86

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2013, Jan. 01, 18:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek még egyszer! Remélem, idén mindegyikünknek beköszönt végre a babaáldás, ha már a világvége érdeklődés hiányában elmaradt! Smile

Egy infó, akit esetleg érdekel:
A Laboratórium Kft. is betette a repertoárjába a celluláris immunstatus vizsgálatot (amit eddig immundeficienciának hívtak a Honvédban), a Honvéd korábbi áránál olcsóbban, 16.500,- Ft-ért, megvan 3 nap alatt az eredmény. Ha valakit esetleg érdekel, beutaló nélkül, kedden és csütörtökön lehet menni, csak a Podmaniczkybe (az Allee-ban lévő th.-re nem) emiatt:
http://www.laboratoriumkft.hu/.....cd4-cd8ly/

Ez a vizsgálat azoknak lehet érdekes, akik vélhetően autoimmunosok (vagy már tudják, hogy azok), hogy mennyire aktívak pl. az NK sejtjei. Nálam is a legfőbb gond az volt, hogy nagyon magas volt az NK sejtek aránya, ez volt az egyik fő problémám.

Üdv. Mindenkinek még egyszer, aztán írjatok ám idén, ne legyen már itt ekkora pangás... Rolling Eyes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#85

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 22, 22:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is áldott és szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és babaesőben gazdag, boldog új évet kívánok Mindenkinek! Smile

Üdv.: Timi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mimino
#84

Csatlakozott: 2011.09.13. Kedd 8:39
Hozzászólások: 57
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 22, 08:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csatlakozom!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!

Aztán kívánom, hogy az Ünnepek gyorsan teljenek el - hogy folytathassunk a még előttünk álló feladatokat! Mindenkinek sok kitartást és hitet, szeretetet és erőt!

Az új évben pedig: Jöjjenek el hozzánk is végre a várva-várt Angyalkáink!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
judyt29
#83

Csatlakozott: 2011.12.16. Péntek 19:12
Hozzászólások: 290
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 21, 23:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és kívánom, hogy a 2013-as év a MI évünk legyen és hozzon Baba-esőt!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#82

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 10, 23:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Latasa!

Mindegy, hogy milyen -immunos vagy, vagy IR-es, endós, vagy bármi, itt mindenre próbálunk választ találni. Smile Úgyis egy a lényeg: valamiért nem sikerül a baba... A dolgok meg nagyon sokszor összefüggenek.
Vannak is új felfedezéseim, de mostanában nem nagyon van időm írni, kutatni, sok a melóm az év végi hajtás miatt a mh.-emen.

De a kérdésedre a válasz: elvileg nálunk csak a G1 csinálná ezeket a vizsgálatokat, de én most várom a választ egy német labortól is ez ügyben, más vizsgálatokkal egyetemben. Még nem tudtak nekem rendesen válaszolni a németek, mert náluk is év végi hajrá van, napi 10 ezer (!) vér- és/vagy nyálmintát kell feldolgozniuk, ezért türelmemet kérték. Ha van vmi fejlemény, megírom, mire jutottam velük.

Én személy szerint nagyon bízom benne, hogy előbb-utóbb beindulnak itt nálunk is ezek a dolgok gördülékenyen, engem pl. a Th1/Th2 arány érdekelne, meg az NK aktivitás mérése. Az MLC is elég hasznos lenne, mert bármilyen ritka is az autoimmun és alloimmun probléma egyszerre, de én ismerek olyan sorstársat, akinél mindkettő fennáll, ő már szerencsésen kismama azóta.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
latasa0022
#81

Csatlakozott: 2012.08.24. Péntek 14:50
Hozzászólások: 42
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 10, 19:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!!!! Én nem tudom sajnos még hogy auto vagy alloimunos vagyok?!De remélem hogy ez nem baj!!! Azt szeretném kérdezni hogy az MLC féle vizsgálatokat csak BP lehet csak majd ha beindul megcsináltattni ????
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#80

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 04, 12:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Virginia, megkaptad a privit, amit küldtem? Smile Még a múltkori kérdésedre írtam...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#79

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 04, 12:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sajnos én pl. ehhez nem nagyon értek (inkább úgy mondanám: nagyon nem értek Sad), így azt nem tudom, ez jó, vagy rossz-e, amit neked kimutattak. A háziorvosodat érdemes erről megkérdezni szerintem.
De azért majd írd meg légyszi, mit mondott, kíváncsi vagyok rá. Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Virginia75
#78

Csatlakozott: 2012.07.04. Szerda 7:57
Hozzászólások: 83
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 04, 11:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Megkaptam a vérvételek eredményét, enzimes ellenanyag azonosítás pozitív, vélemény: ANTI-D, c antigén pozitív, e antigén pozitív. A vércsoportom 0. Az tudom, hogy ez nem jót jelent, tudja valaki, hogy mit jelent és mi várhat rám. Sajnos csak januárban megyek Fülöphöz.

Köszi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#77

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 03, 15:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, csak a génvizsgálatok miatt ne a Nagy Génhez menj, azokat nem szereti valamiért. Igaz, hogy nekem is kihoztak vmit, ami nem vágott egybe a megbízhatóbb GenoID Labor egyik eredményével. Épp a Leiden mutáció volt az, de kiderült, hogy van Leidenem, ahogy a GenoID írta. Alacsony volt az APC rezisztenciám, innen derült ki. Jobb, ha az Istenhegyi Géndiagnosztikához mész, ugyan nem olcsó, de pontos. A Nagy Gén-nél kifizettem 45 ezer Ft-ot, miközben nem vagyok biztos abban, hogy jó, amit csináltak. Elfogadta ugyan Fülöp, de mormogott az orra alá, hogy ezek nem jól dolgoznak. Sajnos, valószínűleg ez igaz, csak nem értem, miért nem lép már fel vki ellene, mert sok pénzt levágnak az emberről pontatlan ereményekért. Sad Utólag könnyű azt mondani, hogy ez rossz, de nekem nincs még egyszer ennyi pénzem újracsináltatni azokat a sokszor egzotikus nevű, szerintem nem is túl szükséges vizsgálatokat, amiket csomagban eladnak, mint meddőségi csomag. Külön-külön meg nem lehet kérni... Szóval, jobb az Istenhegyi úti diagnosztika.
Ha PCT-re is elküldött, jobb a G1-be menni emiatt, de előtte hívd fel őket a feltételekről. Olcsóbban jössz ki és hamarabb megvan az eredmény.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
manoka00
#76

Csatlakozott: 2012.11.24. Szombat 18:59
Hozzászólások: 58
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 02, 23:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Fülöp el fogadja a vizsgálatokat akkor is, ha nem ott csináltatom akiket a papírra rá írt? Mindegy hol csak legyen meg?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
f_timi71
#75

Csatlakozott: 2012.05.19. Szombat 11:36
Hozzászólások: 890
HozzászólásElküldve: 2012, Dec. 02, 15:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Pontos árat én sem tudok, de nekem azt mondta az orvosom, hogy attól függ, mennyi gént néznek rajta. Erre nem tudok mit mondani, azt hittem, van egy komplex vizsgálati csomag rá, amit nézni szoktak, fix árral. De az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai Labor csinálja pl., szerintem érdemes őket felhívni inkább.
Várom a prividet! Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Gyerekekről - babavárók, kismamák, szülők Időzóna: (GMT +2 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Következő
19 / 21 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Ezt olvastad már?Elrejtés