Családinet.hu

A világ legnagyobb múmiagyűjteménye érkezik Magyarországra

Hamarosan feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás. A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel. A tárlat szakmai partnere a Magyar Természettudományi Múzeum.
Legfrissebb szakértői kérdések-válaszok
Prof. Dr. Balázs Csaba
Prof. Dr. Balázs Csaba (Endokrinológus)
Tisztelt Professzor Úr! Kresákné Judit vagyok, az Ön betege. Júniusban voltam Önnél kontrolon, amikor hypophysisis MRI-t javasolt. Eddig csak kétirányú sella röntgent csináltak, mert szerintük ha ez nem mutat semmit, akkor nem szükséges az MRI. A röntgenen ez szerepel: A sella ép kontúrú, nem nagyobb. Véleménye szerint tényleg elég ez a vizsgálat, vagy ez nem olyan hatékony és erőltessem ...
Farkas-Cseh Lívia
Farkas-Cseh Lívia (Természetgyógyász - fitoterapeuta)
Kedves Lívia! Szeretnék röviden visszajelezni az állapotom alakulásáról. A fogamzásgátló elhagyását követően (kb. egy éve), rögtön elkezdtem a wild yam szedését. Először 6 hét után jött meg, majd ezt követte 3db normális ciklusú vérzés, majd 3 hónapig semmi. Március végén (3 és fél hónapja) ismét spontán vérzés jött (egy hét barnázás, kb. 5-6 nap"normális", majd megint pár nap barnázás). ...
Szopper Zsófia
Szopper Zsófia (Pénzügyi tanácsadó, magánpénzügy szakértő)
Tisztelt Zsofia! A kovetkezo kerdesben szeretnem a segitseget kerni. Az Egyesult Kiralysagban elek regota es szeretnem a penzemet befektetni ingatlanba. Egy kicsit tanacstalan vagyok, arra lennek kivancsi hogy a jovo ev marciusaban bevezetesre kerulo Brexit a velemenye szerint milyen hatassal lesz az ingatlanok aranak alakulasara? Valaszat elore koszonom! Udvozlettel: Anita
Legfrissebb cikkek a Családineten
hirdetés
Hamarosan feltárulnak a titkok a síron túlról: 2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás. A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket ...
hirdetés
Így ad biztonságot a mesék által inspirált szerepjáték kisgyermekkorban
Egy kalkulátor segítségével kiszámolhatjuk, mennyi pénzt ér az otthon végzett házimunkánk, azaz milyen sokba kerülne a családnak, ha az otthoni feladataidat mások végeznék el helyetted.
"Nincs kardom, békével jöttem" - Jack Sparrownak öltözve rendezett kalóz partit a gyerekeknek egy kórházban Johnny Depp.
Ma már tudományosan is megalapozott, hogy káros hatással van a gyerekek fejlődésére, ha sok időt töltenek a tévé képernyője előtt.
Rendkívül fontos, hogy a szülő-gyerek viszony már egész kis kortól kezdve a kölcsönös bizalmon, tiszteleten és természetesen a szereteten alapuljon. Ha ez létrejön, akkor a kamaszkor is sokkal könnyebben, ...
Új sorozatot indítok, a legjobb trükkjeimet fogom bemutatni. Ezek nagyon egyszerű és 1 perces trükkök, mégis (nálunk) nagy változást értek el.
Szerdán este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.
Tizenhét halálos áldozata van a missouri hajókatasztrófának.
Minden harmadik embert érinti a száraz szem betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében - mondta Dr. Németh János.
Az autizmus ma már nem egy olyan titokzatos betegség, mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt.
Hintázás, bukfencezés, fára mászás: csupa olyan egyszerű, mégis fantasztikus mozgásforma, amelyek garantáltan jó hatással vannak az értelmi fejlődésre.
Az életmódunk olyan jelentős hatással van az egészségünkre, hogy bizonyos szokások bevezetésével, megváltoztatásával hosszú évekkel tovább élhetünk.
Hogyan dönthetjük el, milyen szakorvoshoz kell fordulnunk?
A magyar nők több mint fele nem jár el szűrővizsgálatokra, pedig prevencióval számos probléma megelőzhető.
Javában tart a szünidő, az iskolások mellett a bölcsis, óvodáskorú gyerekek is több időt töltenek otthon vagy a nagyszülőknél.
Sokszoros hátrányból indulnak a magyar nyelvű iskolarendszerben azok a roma gyerekek, akikhez otthon valamelyik cigány nyelven beszélnek a szüleik.
Biztos mondták neked is kiskorodban, hogy ne könyökölj az asztalon, vagy ne csámcsogj evés közben.
Ahogy a nevelőszülők száma folyamatosan csökken Magyarországon, úgy fogynak egyre azok a nevelőszülők is, akik fogyatékos gyerekek nevelését is vállalják.
A megfelelő ülő és persze álló pozíció alapfeltétele a gerinc egészségének.
Rovatainkból ajánljuk
TB ELLÁTÁSOK, PÉNZÜGYEK
FOGANTATÁS
BABAGONDOZÁS
A BABA FEJLŐDÉSE
TERHESSÉG
Családi Szolgáltatás Közvetítő
Szűcs Gábor
Szűcs Gábor
Város: Budapest
Általános és középiskolás diákok korrepetálását, valamint pótvizsgára és érettségire való felkészítését vállalom magyar nyelv és irodalom tárgyból, Érd Parkvárosban.
Barka Beatrix
Barka Beatrix
Város: Budapest
Nem elég jó a helyesírásod? Segítek változtatni! Vállalok emelt szintű magyar érettségire való felkészítést, illetve korrepetálást is magyar nyelv és irodalom tantárgyból. Kérésre házhoz megyek.