Kutyapánik az augusztus 20-i tűzijáték idején

Kutyapánik az augusztus 20-i tűzijáték idején
0 komment

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya /macska félelemből támadhat/ harapást is okozhat.
Féth Tímea
Gönczi Dorottya - Varga Zsolt
Skita Erika-Turáni Szabolcs
Orvos-Tóth Noémi
Bányai Gabriella

2014. augusztus 19. 07:56
A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) idén szeptemberben is megrendezi kaktusz kiállítását és vásárát Budapesten, a Füvészkertben.
2014. augusztus 19. 22:07
Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya /macska félelemből támadhat/ harapást is okozhat.
2014. augusztus 19. 09:53
A magyarok 73%-a internetezik, ezzel Európában a középmezőnyben vagyunk, de óriásiak a különbségek az országon belül. A Google nélkül megbénulna a magyar netező.
2014. augusztus 19. 08:00
Országszerte tizenhárom bemutatóhelyen várják a látogatókat.
2014. augusztus 18. 18:15
Pósa Lajos a gömör vármegyei, radnóti születésű költő és hírlapíró a magyar szellemiségű gyermekirodalom megteremtője. Nevéhez számos felnőtteknek szóló verseskötet, 800 dal és több mint 50 kötet gyermekvers fűződik. Benedek Elekkel együtt indította el Az Én Újságom című, első irodalmi értékű gyermekeknek szóló sajtóterméket, amely minden idők legjobb és méltán legnépszerűbb gyermeklapjaként ismert, s amellyel formálta a gyermekek - és az akkori felnőttek - irodalmi ízlését. Pósa bácsi munkásságából, vallásos és hazafias történeteiből kapnak ízelítőt a szentendrei Skanzenbe augusztus 20-án érkező családok, akik a múzeum Észak-magyarországi falu tájegységének portáin a mesék világába merülnek el.
2014. augusztus 18. 12:36
Szeptember 15-ig nyilatkozattal igényelhető az iskolákban a méhnyakrák elleni ingyenes védőoltás.
2014. augusztus 15. 11:58
Bizonyos ételek segíthetik, vagy gátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológust, a JóAlvás Központ orvosát az elalvást segítő táplálkozási szokásokról kérdeztük.
2014. augusztus 15. 08:39
Azok a gyerekek, akik életük első évében érintkeznek különböző, a háztartásokban előforduló baktériumokkal, csótány allergénekkel, rágcsálók, illetve háziállatok bőr darabkáival, kisebb eséllyel lesznek asztmások vagy allergiások, mint azok, akik nem - mutat rá egy kísérlet, amelyet a Johns Hopkins Children’s Center és más intézmények kutatói végeztek.
2014. augusztus 15. 07:30
Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget, mint a 2-es típusú cukorbetegséget. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa a már most elérhető kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.
2014. augusztus 14. 13:39
Most kiderül, hogy meg kell-e ismételned az óvodát! Néhány dolog ugyanis, amelyet a korai időkben megtanultál, ma már nem helytálló!
2014. augusztus 14. 12:04
A 6 éves Luca életében először napközis táborba ment a strandra. Szülei úgy gondolták, adnak neki 2000 Ft zsebpénzt. Este a kislány szomorúan mesélte, hogy otthagyta a medence mellett a labdát, amit 2000 Ft-ért vett. Az összes pénzét erre a túlárazott gumilabdára költötte. A szülei persze mérgesek voltak, de leginkább magukra, mert elfelejtették felkészíteni rá a gyermeket, mire való a pénz és hogyan kell azt beosztani.
2014. augusztus 13. 21:30
A 2-es típusú cukorbetegség a túlzott szénhidrát fogyasztás és a mozgásszegény életmód miatt, napjaink népbetegségeinek listáján dobogós helyezést ért el. A betegség terjedését a rendszeres szűrés és a családokban végbemenő életmódváltás segíthet meggátolni.
2014. augusztus 13. 17:58
Napi fél óra gyaloglás tíz százalékkal csökkenti a mellrák kockázatát azoknál az idősebb nőknél, akik éveken át folytatják a testmozgást - állapította meg egy nagy létszámú, hosszú távú francia kutatás.
2014. augusztus 13. 10:58
Alig néhány pillanattal a beérkező szerelvény előtt mentette ki a babakocsijában a sínek közé gurult gyermekét egy anya a londoni metróban.
2014. augusztus 13. 08:22
1 komment
Az elmúlt években növekedett a pajzsmirigydaganatos betegek száma, bár valószínűleg csak az egyre pontosabb diagnózisok miatt. Dr. Szabó Andrea, az Oxygen Medical ultrahang specialistája a felismerés lehetőségeire hívta fel a figyelmet.
2014. augusztus 13. 08:00
Augusztus 22-24-i hétvégén "A Nő" körül forog a Palotanegyed Fesztivál. Világzenei koncertek, kiállítások és kézműves vásár várja a szebbik nem képviselőit és kísérőiket a belváros szívébe megrendezett ingyenes rendezvényre.

Családi Szolgáltatás Közvetítő

Város: Budapest
USA diplomás angol tanár. Elsősorban angol nyelvet(pl nyelvvizsgára való felkészítést), de általános korrepetálást, magyart(külföldieknek), matematikát, matematikát(angolul) is vállalok minden korosztálynak.
Város: Budapest
Általános és középiskolásoknak korrepetálás, felkészítés pótvizsgára történelemből és angolból, fiatal egyetemistától kedvező körülmények között.