Orrcsepp, vagy orrspray?

Orrcsepp, vagy orrspray?
0 komment

A jól ismert, régóta bevált orrcseppek mellett ma már a legtöbb gyártó orrspray formában is forgalmazza termékeit. Milyen szempontok alapján érdemes választani, van-e különbség a csepegtetős és a befúvós módszer közt?
Dr. Kollárné Déri Kriszti
Mészáros Anikó
Gyetvai Viktória
Bereczki Zsike
Takács Katalin

2014. július 23. 13:13
A jól ismert, régóta bevált orrcseppek mellett ma már a legtöbb gyártó orrspray formában is forgalmazza termékeit. Milyen szempontok alapján érdemes választani, van-e különbség a csepegtetős és a befúvós módszer közt?
2014. július 23. 11:14
A testsúlynövekedés egyik jellemző oka a túlevés. A fizikai aktivitással el nem égetett kalóriákat a szervezet felhalmozza, és extra zsírt képez belőle. Amennyire lehet, próbáljuk meg elkerülni a túlevést, ez igen nehéz, főleg a nassolóknak. Számos tényező különösen vonzóvá teszi az ételeket: a szín, az illat, a küllem, a tálalás... nehéz ellenállni. Néhány technikával azonban segíthetünk ezen, nem nagy dolgok, és talán nem is gondolunk minderre. Voltaképpen csak agyunkat csapjuk be, de elhiszi - és ha legalább a túlevést legyőztük, már eredményesek lehetünk.
2014. július 23. 08:00
Dr. Gary Champan szemlélete egy személyes teszt lehetőségével...
2014. július 23. 08:00
Nyelési nehézség, vagy fájdalom hívhatja fel rá a figyelmet, de hasi fájdalmat is okozhat. A nyelőcső gyulladását több tényező is kiválthatja, kezelni ezért minden esetben az alapbetegséget kell.
2014. július 23. 07:30
A nem megfelelő testtartásból számtalan mozgásszervi probléma adódhat, így nem ritka, amikor kínzó váll-hát-nyak- vagy vállfájdalomban bosszulja meg magát a gyenge izomzat. Dr. Váradi Éva főorvosnővel, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájával a hanyag tartásból eredő problémákat és kezelési módjaikat vesszük sorra.
2014. július 22. 09:45
A kínai nők mindent elkövetnek, hogy még az idén, a ló évében megszüljék gyermeküket, mert a néphit szerint a következő, vagyis a kecske éve nem hoz áldást az akkor születőkre - számolt be róla a kínai média kórházi forrásokra hivatkozva. Trebitsch Péter, az MTI tudósítója jelentette.
2014. július 22. 08:48
Meghalt egy hétéves kislány a budapesti Paskál strandon hétfőn - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete az MTI-vel.
2014. július 22. 08:21
Szúró-vágó fegyverrel meggyilkoltak egy állapotos magyar asszonyt és másfél, illetve ötéves kisfiát a múlt hét végén a párizsi régióban fekvő Perreux-sur-Marne-ban - állapította meg a boncolást végző szakértő a Centre Presse című francia napilap internetes oldalán közölt beszámoló szerint. A gyilkosság elkövetésével az asszony férjét gyanúsítják, akinek nyoma veszett.
2014. július 21. 12:04
Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű - friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.
2014. július 21. 09:32
Cikkek és blogok ezrei szólnak a barátságról... Mi újat lehet még erről a témáról mondani? Talán egy fontos szabályt járjunk most körül: az igazi barát abban segít minket, hogy jobban érezzük magunkat a világban, hogy boldogabbak lehessünk. Mindennapi életünk úgyis tele van problémákkal, konfliktusokkal, elháríthatatlannak tűnő akadályokkal. Ilyenkor egy jó barát társasága lehet a legjobb gyógyszer dühünk, csalódottságunk és negatív energiáink levezetésére.
2014. július 21. 09:31
A budapesti családok egyik kedvenc létesítményében egyedi kézműves mesejátszótér is várja az ide látogatókat.
2014. július 21. 08:32
...és csodálatos tulajdonságai, amikről eddig kevesebbet hallottunk. A napfényről jól ismert, hogy biztosítja számunkra a D vitamint, de tudtuk-e, hogy csökkenti a fájdalmat, az esti fáradság ellenére éberen tart bennünket és zsírt éget?
2014. július 21. 07:30
Az amerikai járványügyi hivatal közleménye szerint a 2009-ben született gyermekek átlagosan 86-90 évet fognak élni, míg a 2014-ben születettek mintegy fele megéri a 22. évszázadot.
2014. július 21. 07:30
A StorkDiet/Girl táplálkozástudományi szoftver megalkotója szerint a kalciumban gazdag és nátriumban szegény étrendet követő kismamák nagyobb eséllyel hoznak világra leánygyermekeket.
2014. július 19. 23:17
Génterápiával készült, a szervezeten belül magától kialakuló "biológiai pacemakert" teszteltek sertéseken amerikai tudósok.
2014. július 19. 22:43
Az idén kiemelt témaként a méhnyakrákszűrés fontosságára és a HPV vírus elleni védőoltás lehetőségére is felhívják a figyelmet a tízállomásos nyári egészségtáborban, amelynek nyitóeseményét pénteken, a Velencei-tó partján, Agárdon tartották.

Családi Szolgáltatás Közvetítő

Város: Budapest
Matematika, fizika, mechanika korrepetálást vállalok, általános-,középiskolások és főiskolások számára!
Város: Budapest
Magántanítás:
biológia,fizika,kémia tárgyakból;
alap,közép(felső)szinteken,érettségire,vizsgára is;
opciók:házhoz megyek,rugalmas időbeosztás,kidolgozott témakörök,digitális tananyagok,csoportkedvezmény,on-lineoktatás;
ár:1500Ft/60perc(számlaképesen).