Készüljünk együtt Halloween ünnepére!

Készüljünk együtt Halloween ünnepére!
0 komment

Halloween. Már maga az elnevezés is hatásos: amint elhangzik, mindenkinek valami rejtélyes dolog jut az eszébe. Bár hazánkban inkább Mindenszentek, vagy halottak napjaként szerepel a köztudatban, ősidők óda több nemzet is ünnepként tartja számon október utolsó- és november első napját...
Uhlár Mónika
Dr. Lázár Erika
Gazdag Enikő
Tunyogi Erzsébet
Óvári Andrea

2008. október 29. 11:54
2 komment
A halottak ünnepe, a holt lelkek hete, a szellemek éjszakája, rémségek éjjele..., vagyis október 31. Halloween, november 1. Mindenszentek, november 2. Halottak napja.
2004. október 20. 21:33
Halloween talán legjellegzetesebb étele a sütőtök. Elkészíthetjük leves, sült, vagy sütemény formájában is. Nemcsak íze, de számtalan benne rejlő vitamin is segít minket, hogy fittek maradjunk a hidegebb napokon.
2004. október 20. 21:35
Halloween. Már maga az elnevezés is hatásos: amint elhangzik, mindenkinek valami rejtélyes dolog jut az eszébe. Bár hazánkban inkább Mindenszentek, vagy halottak napjaként szerepel a köztudatban, ősidők óda több nemzet is ünnepként tartja számon október utolsó- és november első napját...
2008. október 23. 21:23
Manapság mindennek ünnepe, világnapja van, számos szokást veszünk át más kultúrából, így a Valentin-napot és a Halloweent is. Nálunk is nagy népszerűségnek örvend a töklámpást, édességet és ricsajt nem nélkülöző Halloween-party.
2008. október 29. 11:55
A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe, az utóbbi években Magyarországon is egyre több helyen ünneplik meg. Gyermekeink most gőzerővel gyártják a lámpásokat, de vajon mit tegyünk a belsejével? Felhasználhatjuk sütőtökös pogácsába, vagy muffint is gazdagíthatunk vele, a felesleget lefagyasztva egész télen marad alapanyagunk.
2014. október 30. 19:28
Az egészségtudatosság, a kultúra és tehetséggondozás is fontos szerepet kap az ősz legnagyobb családi rendezvényén, a Gyerekvilág Élményhétvégén, ahol a karácsonyi szezon slágerjátékai is kipróbálhatók. November 14-15-16-án ismét óriási szórakoztató központtá alakul át a Budapest Sportaréna, ahol közel száz ingyenes program várja a látogatókat.
2014. október 31. 23:43
Gyerekkorom egyik színhelyéről, Miskolcról a Holdam Női Egyesület írja: "Álljon itt egy érdekes gondolat Ronald Reagan-től, aki 1998-ban a Perinatális Veszteségekre Irányuló Figyelem Hónapjának nevezte ki az októbert az USA-ban: "Azokat a gyermekeket, akik elvesztették a szüleiket, árvának nevezzük. Azokat a férjeket és feleségeket, akik a házastársukat veszítették el, özvegynek hívjuk. Amikor azonban egy szülő veszíti el a gyermekét, arra nincs kifejezésünk. Ez a hónap azt a veszteséget hivatott elismerni, amit rengeteg szülő tapasztal meg a USA-ban és a világ más részein egyaránt. A figyelmen túl információt kell nyújtania azoknak a családoknak, akik elveszítették a kisbabájukat vetélés, méhen kívüli terhesség, moláris terhesség, halva születés, születési rendellenesség, korai gyermekhalál vagy más okok következtében."
2014. október 31. 18:22
Alacsony glikémiás indexű xilittel, lassan felszívódó graham liszttel és vitamindús sütőtökkel készül, a hozzáadott gyömbérrel és fahéjjal pedig már a karácsony hangulatát idézi. Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának új receptjét ajánljuk diétázóknak és a reform ételek iránt érdeklődőknek egyaránt.
2014. október 31. 10:59
Fokozott figyelmet kell fordítani a tinédzserkori fogápolásra! Ritkán tudatosul bennünk a tény, de ettől függetlenül igaz: a kamaszkor az élet legnehezebb időszakai közé tartozik! A fiatalok néhány rövid év leforgása alatt kijárják az iskolát, pályát választanak, átélik az érzelmek széles, néha szélsőséges skáláját, megtanulnak önállóan működni a világban.
2014. október 31. 08:19
Vállfájdalom sok mindentől kialakulhat: egy rossz mozdulat, rándulás, izomgörcs, gyulladás is állhat a hátterében, viszont előfordulhat, hogy erősebb huzat váltja ki a kellemetlen tüneteket. Dr. Váradi Évától, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájától megtudhatjuk, miért lép fel ilyenkor fájdalom, illetve mi lehet az oka annak, ha pár nap alatt nem múlna el a probléma.
2014. október 30. 17:48
A gyalogló munkaállomások növelik a fizikai és szellemi egészséget egy amerikai kutatás szerint.
2014. október 30. 17:24
Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a békéscsabai férfit, aki 2010-ben ismerőse gyermekeivel fajtalankodott.
2014. október 30. 16:04
Október 13-án került a boltokba a Mókuska című CD! A kiadvány a legismertebb és legnépszerűbb óvodás dalok gyűjteménye. A jól ismert dallamokat hangulatos zenei kísérettel, gyerekek előadásában hallhatjuk. Ez a remek hangulatú album minőségi szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak.
2014. október 30. 12:42
Az orvos-beteg kapcsolat első lépése, mely kórházi zárójelentésben, az ún. orvosi "közbeszédben" gyakran fordul elő. Ez az anamnézis, magyarul a kórelőzmény nevű kifejezés. Mi ez közelebbről, hogyan készül az anamnézis felvétele, amely minden további orvosi vizsgálódás kiindulópontja - ezt mutatja be cikkünk.
2014. október 30. 12:39
Nem erősíti a csontokat a tej nagy mennyiségű fogyasztása - derítette ki egy nagy létszámú svéd kutatás.
2014. október 30. 12:15
Csaknem kilencszáz finnországi elítélt genetikai vizsgálata révén két olyan gént azonosítottak, amelyek az erőszakos bűncselekmények elkövetésének rizikóját növelhetik. A kutatás eredményeiről a Molecular Psychiatry című folyóiratban jelent meg tanulmány.

Családi Szolgáltatás Közvetítő

Város: Budapest
Nem elég jó a helyesírásod? Segítek változtatni! Vállalok emelt szintű magyar érettségire való felkészítést, illetve korrepetálást is magyar nyelv és irodalom tantárgyból. Kérésre házhoz megyek.
Város: Budapest
Középiskolás diákok korrepetálását, közép és emelt szintű érettségi vizsgára, pótvizsgára való felkészítését vállalom magyar irodalomból, nyelvtanból.