Lakáshitele van? Akkor ez a tanács Önnek szól!

Családinet - 2019-04-18
 [X]
A családoknak, magánszemélyeknek egyaránt lehetőségük nyílik rá, hogy a változó kamatozású lakáshiteleiket szabadon fix kamatozásúakra cseréljék hitelkiváltással, vagy szerződésmódosítással.
Lakáshitele van? Akkor ez a tanács Önnek szól!

Ma Magyarországon még több tízezer olyan, érvényben lévő lakáshitel szerződés van, amelyek esetében a törlesztőrészlet egy éven belül, akár többször is változhat. Ennek oka, hogy a megállapodás megkötésekor sokan változó kamatozással vették fel a kölcsönüket, így vállalták azt, hogy 3, 6 vagy 12 havonta a velük kapcsolatban álló pénzintézet - a külső, tőle független financiális tényezőket mérlegelve - újraszámolhatja a hitelösszegre eső kamat mértékét. A hosszú futamidők miatt pedig időről – időre nagyobb arányban is növekedhettek a hitelesek terhei. Természetesen van megoldás ennek megelőzésére a jövőben.

A családoknak, magánszemélyeknek egyaránt lehetőségük nyílik rá, hogy a változó kamatozású lakáshiteleiket szabadon fix kamatozásúakra cseréljék hitelkiváltással, vagy szerződésmódosítással. A Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség tájékoztatása szerint a legfőbb érv a jelzáloghitel szerződések újragondolása mellett az, hogy a fix kamatozású hitelnél a kamat és vele együtt a havi törlesztő részlet is változatlan marad hosszabb időszakig - vagy éppen a futamidő végéig-, függetlenül a gazdaságban zajló folyamatoktól.

A fix kamatozásra való áttérés kiszámíthatóságot, stabilitást jelent, és a pénzügyek tudatosabb tervezését, menedzselését segíti elő, ezért is érdemes alaposan mérlegelni a személyre szabott ajánlatot, amit a hitelező bank készít el és bocsát rendelkezésre.

További információk: http://bankszovetseg.hu/fixarfolyam

Indexkép: Free-Photos / pixabay

Advertisement

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.