SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Spórolási trükk: fizess 11.000 Ft-al kevesebbet az éves bérletért, kisgyerekes szülőként pedig utazz féláron!

Németh Noémi [cikkei] - 2016-09-08
Tudtad, hogy egy év alatt akár 11.000 Ft-ot is spórolhatsz a budapesti bérleten, ha másképpen veszed, mint eddig? Teljesen szabályos, csak a részleteket kell jobban szemügyre venni, és egy kicsit számolgatni.
Spórolási trükk: fizess 11.000 Ft-al kevesebbet az éves bérletért, kisgyerekes szülőként pedig utazz féláron!

Spórolás a felnőtt bérleten

A havi bérlet vásárlása éri meg a legkevésbé: ez 9.500 Ft/hó, azaz egy év alatt 114.000 FtAz éves bérlet természetes személyek számára 103 000 Ft, ám ennek egy összegben való kifizetését kevés család engedheti meg magának, így többnyire marad a havi bérlet. Van azonban egy másik megoldás is!

Ha negyedéves bérletet vásárolsz, az 28.500 Ft-odba kerül. Ha tényleg csak 3 hónapra szólna ez a fajta bérlet, akkor nem is lenne olcsóbb, mint ha megvennéd külön-külön minden hónapban, de a negyedéves bérlet valójában nem 90, hanem 100 napig érvényes. Így 300 napra összesen 85.000 Ft-ba kerül az utazásod, míg ha megveszed minden hónapban a 9.500 Ft-os fenőtt bérletet, akkor 10 hónap alatt 95.000 Ft-ot kell kifizetned ugyanezért - 10 hónap alatt 10.000 Ft-ot spóroltál. 365 nappal számolva ez 103.000 Ft-odba kerül, ugyanúgy, mint az éves bérlet, de nagy könnyebbség lehet, hogy ezt az összeget nem egyszerre kell kifizetni, hanem 4 részletben.

Spórolás a diákbérleten

Sok diák használja a tanulmányi félévekre vonatkozó, ún. Szemeszterre szóló bérletet, mely 16.200 Ft-ba kerül. Ebből kettőt kell vásárolni egy évben, s így csak szeptember 1-től június 30-ig utazhat a diák, a nyári időszakra még két havibérletetet kell venni, darabját 3.450 Ft-ért - egy év alatt ez összesen 39.300 Ft-ba kerül.

12 db havibérlettel ugyanez 41.400 Ft-ba kerülne, így ennél a szemeszterre szóló bérlet mindenképp olcsóbb éves szinten, ám a legjobban a diákbérlet esetén is akkor jár a család, ha negyedéves bérletet vásárol. Ez a tanuló számára 10.350 Ft-ba kerül és 100 napra szól, azaz 300 napra 31.050 Ft-ba kerül, egy teljes évre pedig 37.777 Ft.


Spórolás kisgyerekes szülők számára

Bár nem tudja minden budapesti szülő, de kisgyerek mellett akár olyan olcsón is utazhatunk, mintha tanulók lennénk - a Kisgyerekes havi bérlet ára 3.450 Ft, ehhez azonban előbb ki kell váltanunk egy Kisgyerekes bérletigazolványt. Az igényléshez szükséges: budapesti lakcím és az azt igazoló irat, egy fénykép, valamint igazolás a gyermekgondozási segély (GYES), vagy gyermeknevelési támogatás (GYET), gyermekgondozási díj (GYED), vagy csecsemőgondozási díj (CSED, korábbi nevén terhességi-gyermekágyi segély, TGYÁS) folyósításáról - amelyikre épp jogosultak vagyunk. A kisgyerekes bérletigazolvány ára 250 Ft, érvényességi ideje pedig 6 hónap, ezután meg kell hosszabbítani. További részleteket a BKK honlapján találtok.

Aki nem tud erről a lehetőségről, minden hónapban felnőtt havibérletet váltva évi 114.000 Ft-ot fizet az utazásrt, holott kisgyerekes szülőként csak 41.400 Ft-ot kellene költenie ugyanerre.

Ha még többet szeretnél faragni a családi kiadásokból, olvasd el cikkünket, melyben 32 spórolási tippet gyűjtöttünk össze - ha csak néhányra is odafigyelsz közülük a jövőben, hosszú távon elképesztő összegeket takaríthat meg a család. Sok kicsi sokra megy!

Forrás: BKK

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja