SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan spóroljuk meg kiadásaink 50%-át? (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Galambos Lili [cikkei] - 2011-04-29
A családi kasszát egyensúlyban tartani nehéz manapság. Íme pár tipp, hogyan tudunk spórolni, ha egy kicsit odafigyelünk kiadásainkra.
Hogyan spóroljuk meg kiadásaink 50%-át? (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Fűtés és áram: Fűteni és elektromos áramot használni muszály. Spórolni viszont lehet. Cseréljük le égőinket energiatakarékos izzókra! Manapság nagyon jó minőségű energiatakarékos égőket lehet kapni, olcsón, aminek használatával 6-8x több energiát takaríthatunk meg, mint a hagyományos izzókkal. Ha nem használjuk a tv-t, akkor ne menjen feleslegesen, kapcsoljuk ki! El sem hinnénk mennyi áramot fogyaszt!        

Nem kell hogy hőség legyen a lakásba. Figyeljünk oda fűtési szokásainkra. Kapcsoljuk ki a fűtést, ha túl meleg van, vagy állítsuk be a termosztátot.  Nem kell trikóban és rövidnadrágban lenni télen a lakásban, kényelmes a tréningruha is. Az átlagos egészséges hőfok a lakásban napközban kb. 22-24 fok.  Éjjelre elég 18-20 fok a pihentető alváshoz.                                                                                                         

Tv: Cseréljük le a tv csatornákat! Nézzünk körül a manapság elérhető előfizetéses csatornák közűl, és gondoljuk át, valóban szüségünk van-e rá, és redukáljuk az előfizetési csomagot.

Internet : szintén nézzünk körűl a szolgáltatók terén, valószinűleg fogunk találni olcsóbbat a piacon.

Biztosítás: autóbiztosítást is válthatunk minden évben. Az interneten könnyen utánnanézhetünk a legkedvezőbb ajánlatnak, akár autó akár házbiztosítás ügyében.

Autóhasználat: ne üljünk mindenért autóba csak azért, mert megszoktuk! Sétáljunk egy kicsit a legközelebbi közértig, jót tesz az egészségnek is.

Nagybevásárlás: ha már autóba ülünk hogy vásárolni menjünk, akkor menjünk nagybevásárlásra a legközelebbi bevásárlóközpontba, ahol mindíg vannak akciók. Figyeljük a szórólapokat, reklámújságokat!

Extra kiadások: cigaretta, alkohol..Redukáljuk ezeket a kiadásokat. Keressünk olcsóbb megoldást, ha lehet szokjunk le róluk. Ez egy jó alkalom lehet a leszokásra!


Edzőterem: nézzünk körül van-e a környékünkön olcsóbb lehetőség. Példáúl ha csak a futópad miatt megyünk termbe, akkor akár mehetünk futni a szabadba is. Olcsóbb és egészségesebb megoldás!

Hitelkártyák: okosan használjuk! Amennyiben mindenképpen rászorulunk, időben fizessük vissza az összeget, mielőtt kamatot számolnak!

Telefon: váltsunk nekünk kedvezőbb előfizetésre, nézzük meg szokásainkat, mit használunk gyakrabban,-sms-t vagy hívást,-és keressük meg a számunkra megfelelő csomagot!

Használjuk az internetet beszélgetésre, telefonálásra. Sok kedvező szolgáltatás van, akár ingyen is lehet telefonálni. A vezetékes vonalat kapcsoltassuk ki ha nem használjuk!

Ebéd a munkahelyen: Sokan használják a büféket, gyorséttermeket. Nem is gondolnánk mennyi pénzt tudunk spórolni, ha otthon elkészítjük a szendvicsünket ebédre.

A kávéautómatát is felejtsük el. Vegyünk egy üveg nescafét minden hónapban. Két napi autómatás kávé árából kijön.

Szépségápolás: nem kell lemondani róla, de a költségeket lehet redukálni. Nézzünk olcsóbb fodrász után, keressünk olcsóbb szoláriumot, vagy kozmetikust. Felesleges kozmetikumokat ne vegyünk meg,csak azért, hogy eggyel több legyen. Figyeljünk oda, valóban szükségünk van-e arra a krémre, rúzsra,vagy szemceruzára, és csak akkor vegyük meg.

Zsebpénz: redukáljuk a gyerek zsebpénzét! Nem kell a gyereknek túl sok zsebpénzt adni. Meg kell tanítani beosztani a heti fagyiravalót. Meg kell értetni a gyerekkel is, hogy ha mi is spórolunk, neki is ki kell vennie a részét ebben!

 Mindezekre odafigyelve akár felére lehet redukálni a kiadásainkat!. Meg kell tanúlni nyitott szemmel járni, figyelni az akciókat, és nem leragadni egy szolgáltatónál csupán megszokásból. Ne féljünk váltani, ne féljünk az újtól, hiszen a mi pénztárcánk bánja. A piac pedig örökös versenyben van a vásárlókért, Ők értünk vannak, ezt sose feledjük el!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja