SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ingyenes programok és japán meseillusztrációk a Deák17 Galériában

Családinet [cikkei] - 2019-11-07
Sokszínű programkínálattal vár kicsiket és nagyokat novemberben és decemberben is a Deák17 Galéria! November 8-án nyílik a PIROSPOZSGÁS MESÉK - SATOE TONE ILLUSZTRÁCIÓI, ahol a japán művésznő gyermekkönyv illusztrációit lehet megnézni. November 12-től múzeumpedagógiai foglalkozás is indul a kiállításhoz: a MESÉRE FEL! amely 7-10 éves korosztálynak, iskolás csoportoknak szól. A 10-14 éves diákoknak a TERVEZZ SAJÁT GÖRDESZKÁT foglalkozást ajánljuk. November 23-án tartjuk új múzeumpedagógiai kiadványunk, A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE 2. bemutatóját. November 30-án a VILÁGJÁRÓ GYEREKEK programra invitáljuk a családokat, ahol a vendégünk GÖRÖGORSZÁG!
Ingyenes programok és japán meseillusztrációk a Deák17 Galériában


Kiállítás


Pirospozsgás mesék- Satoe Tone Illusztrációi

2019. november 8 - december 14.

Satoe Tone japán gyermekkönyv illusztrátor munkáit harmadik alakommal tekintheti meg a magyar közönség Budapesten. Alkotásaiban felfedezhetők a hagyományos japán művészeti alapok, de a modern európai trendek nyomai is. Finom, álomszerűen légies ábrázolásai nem csak a gyermekek, de szüleik szívét is rabul ejtik.

Együttműködő partnerek: Japán Alapítvány Budapesti Iroda, Budapesti Illusztrációs
Fesztivál Megnyitó: 2019. november 8. 17:00

Vendég: TONE Satoe, gyermekkönyv illusztrátor

Pirospozsgás Mesék


Múzeumpedagógiai foglalkozás

 

Mesére fel!

2019. november 12. és december 13. között kérhető, csoportoknak

Miután a foglalkozáson megismerkedtünk Satoe Tone japán gyermekkönyv illusztrátor alkotásaival, meséinek főhőseivel és helyszíneivel, mindenki elkészítheti saját meseillusztrációját. A foglalkozáson hangsúlyt kap a szereplő, a helyszín és a cselekmény, valamint az előtér-háttér fogalma, majd ezek segítségével mindenki megalkothatja saját főhősét, akit aztán egy varázslatos és egyedi világban helyezhet el. Gyertek és kalandozzatok velünk Satoe Tone meseillusztrációi közt, vesszünk el együtt a mesék csodálatos világában! A foglalkozásra a 7-10 éves korosztályt, iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Időigény: 75-90 perc.

Mesére fel!


Múzeumpedagógiai foglalkozás

 

Tervezz saját gördeszkát!

2019. november 5. és december 13. között kérhető, csoportoknak

A gördeszka több mint egy sporteszköz, a gördeszkázás pedig több mint egy sportág. A gördeszka lehetőséget ad az önkifejezésre és a kreativitás kibontására, mivel egy olyan felület, amit mindenki saját maga díszíthet. A foglalkozáson röviden megismerkedünk a gördeszkázás hazai történetével és a kiállított deszkákból kiindulva mindenki elkészítheti saját gördeszka makettjét, amelyet egyedileg díszíthet rajzzal, kollázzsal. A foglalkozásra a 10-14 éves korosztályt, iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Időigény: 60-75 perc.

Egy múzeumpedagógiai foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport jelentkezhet, ami 8-30 fős létszámú.

Jelentkezni a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött email útján lehetséges.

Tervezz saját gördeszkát!


Program

 

Könyvbemutató: A kör négyszögesítése 2.

2019. november 23. szombat, 9:30 - 13:00
A Kör négyszögesítése 2. című kiadvány a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 2017/2018. évi múzeumpedagógiai foglalkozásainak összefoglaló kézikönyve. Kit mivel gazdagít, ha testközelben találkozhat kortárs művészeti alkotásokkal? Kit hogyan formál és befolyásol, ha egyénileg és közösségben is kifejezheti önmagát? A kézikönyv művészetpedagógiai módszertani példatára kiindulást, fogódzót nyújt a felnőttek számára, hogy kisebb-nagyobb közösségeikkel együtt bátran belemerüljenek a kortárs művészetbe, hogy új oldalról ismerhessék meg önmagukat és másokat, egymást is. A könyvbemutató programja:

9.30 Köszöntő, bevezető - Kaposi Dorka galériavezető
10.00 Nyári Táborok tapasztalatai - Szarvák Antal előadása
10.30 Meseváros Budapest felfedezése a gyermekkönyvek illusztrációin keresztül - Tóth Eszter előadása
11.00-11.30 szünet
11.30 Workshop - Vad Réka múzeumpedagógus

Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött

Regisztrálni itt lehet: https://forms.gle/1GmgszgKezxZ73ZU7

 

Program


Világjáró gyerekek - Görögország

2019. november 30. szombat 9:30-12:30

A Világjáró Gyerekek családi programsorozatunkon a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. November 30-án Görögországban fogunk kalandozni, tartsatok velünk! Ajánlott életkor: 3-10 év. Együttműködő partner: Görög Intézet. A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Deák17 Galéria honlapján lehet, itt: http://www.deak17galeria.hu/esemenyek/vilagjaro-gyerekek

Világáró gyerekek

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Kedd - péntek: 10:00 - 18:00 / Szombat: 09:00 - 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva

A kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és programok díjmentesen látogathatók.

Képek: deak17galeia.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja