SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ingyenes fesztiválok augusztusban Siófokon

Családinet [cikkei] - 2019-08-02
 [X]

Itt az augusztus, de még nem késő begyűjteni a nyári balatoni élményeket! A nyár utolsó hónapjában két ingyenes fesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, koncertekkel, változatos családi- és gyerekprogramokkal, illetve a hazai testépítés és fitness egyik legnagyobb rendezvényével várja a látogatókat Siófok, így kulturális- és sportélményekben sem lesz hiány a hónapban.
Ingyenes fesztiválok augusztusban Siófokon

Augusztus elejéig tart a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál, amelyet idén új helyszínen, a Hajóállomáson rendeznek meg. Az augusztus 4-éig tartó fesztiválon az ingyenes koncertek mellett minden eddiginél nagyobb borválasztékkal várják a látogatókat egy kellemes, nyáresti fröccsözéshez.

Az augusztus 20-i hosszúhétvégére időzítve idén is megrendezik a nyár legnagyobb siófoki fesztiválját, a Bor és Kenyér Ünnepét, amely egyben a régió egyik legfontosabb eseménye is. A siófoki Hajóállomáson megrendezett ötnapos, ingyenes nagyrendezvényen augusztus 16-20. között fellép többek között a 100 Tagú Cigányzenekar és a Belmondo is.

Folytatódnak a színvonalas kulturális programok is Siófokon. Augusztusban két vendégelőadással érkezik a budapesti Játékszín a SzínPartra: augusztus 3-án látható a Kölcsönlakás Lengyel Tamás, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba és Dobó Kata szereplésével, augusztus 24-én pedig a Florence Foster Jenkins történetét feldolgozó Mennyei hang! Bánsági Ildikóval és Gálvölgyi Jánossal.

A Játékszín siófoki sorozata mellett több koncertnek és előadásnak is otthont ad a hónapban a SzínPart. Péntekenként legendás magyar zenészekkel és sztárvendégeikkel találkozhat a közönség. Augusztus 2-án Fenyő Miklós lép fel Marót Vikivel és Novai Gáborral, augusztus 9-én pedig Charlie játszik, akihez Karácsony János csatlakozik a színpadon. Őket követi Balázs Fecó, akinek koncertjén Keresztes Ildikó és Szűcs Antal Gábor lesznek a sztárvendégek. Szintén fellép a SzínParton a népszerű színész, Csányi Sándor, önálló estjét augusztus 10-én láthatja a közönség. A színház és a zene mellett egy merőben más műfaj, a stand up comedy is képviselteti magát a SzínParton: Aranyosi Péter és Beliczai Balázs Dumaszínház estjét augusztus 17-én rendezik meg.

A már megszokott ingyenes nyári programok is folytatódnak a belvárosban, így a hétköznapokra is jutnak színvonalas kulturális élmények. Hétfőnként a Nyáresti operett, keddenként a Vakációs Gyermekkoncertek, szerdánként a Belvárosi Néptánc Estek, csütörtökönként pedig a Belvárosi Zenei Estek keretében rendeznek programokat a Fő téren felállított színpadon. Folytatódik a Zene a zöldben című komolyzenei programsorozat is a Jókai parkban, ahol fellép a Sturcz Quintet és az Antal Gábor Jazz Trió is.

A tartalmas családi élményekről gondoskodik péntekenként a Kálmán Imre Kulturális Központ Vakációs Matinék sorozata, ingyenes, gyerekeknek szóló filmvetítésekkel. Siófok fedett kertmozijában is tartanak gyerekprogramokat: augusztus közepéig minden hétfőn és szerdán délelőtt a Kisvakond című bábjátékot láthatja a közönség. A LEGO rajongónk számára pedig kihagyhatatlan a KOCKAFESZT csapatának Kockák a padláson című kiállítása, amely egészen augusztus 30-ig látogatható.

Emellett augusztusban is közlekedik a Minimax Gyerekhajó, ahol koncertekkel, tombolahúzással, táncházzal, valamint játékokkal készülnek a gyerekeknek, illetve a családoknak. Augusztus 3-án és 24-én az Iszkiri Gyerekzenekar, augusztus 10-én pedig a Csurgó Zenekar ad koncertet a Gyerekhajóvá alakuló Szent Miklós hajón, amely Siófokról indul és oda is érkezik vissza.

Az aktív kikapcsolódásra vágyókat péntek és szombat esténként Naplemente SUP túrára várja a SUP-port Hungary egyesület, illetve szombatonként és vasárnaponként azt is ki lehet próbálni, hogy milyen élmény a jógázás egy szörfdeszkán. Augusztus első hétvégéjén pedig már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Scitec Muscle Beach-et, a testépítés és a fitness első és legnagyobb magyarországi szabadtéri fesztiválját a siófoki PLÁZS-on. A szabadtéri edzési lehetőségek, versenyek és egyéb szórakoztató programok mellett magyar és nemzetközi fitness sztárokkal is lehet találkozni.

Természetesen a PLÁZS-os koncertek is folytatódnak, a hónapban Majka ráadás koncertet ad, és fellép többek között Fritz Kalkbrenner, valamint Rakonczai Imre is a Rakonczai Piano esttel. A könnyűzenei élmények között igazi különlegességnek ígérkezik, hogy augusztus 10-én szombaton este a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején felidézik a The Beatles 50 évvel ezelőtti legendás tetőkoncertjét a The Bits Beatles tribute zenekar közreműködésével.

Augusztusban is Siófokon kezdődik a Balaton!

 

További információ: www.hellosiofok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja