SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vakációs élmények az egész családnak Siófokon

Családinet [cikkei] - 2019-07-18
 [X]

Siófok évről évre egyre több programmal várja nyáron a családokat. A Balatonhoz kapcsolódó élmények mellett, mint a Minimax Gyerekhajó, a Bebó Aquapark vagy a felújított strandok, kifejezetten a gyerekeknek szóló, tartalmas kikapcsolódást jelentő programokról is gondoskodik a város. Gyerekkoncertek, filmvetítések és bábelőadások is várják a kicsiket és a nagyobbakat a vakáció alatt Siófokon.
Vakációs élmények az egész családnak Siófokon

Ha Siófok, akkor Balaton, és ha Balaton, akkor vízi élmények! Júliusban és augusztusban is közlekedik a Minimax Gyerekhajó, ahol koncertekkel, tombolahúzással, táncházzal, valamint a legkisebbeknek és a nagyobbaknak szóló külön játékokkal készülnek a gyerekeknek, illetve a családoknak. A Gyerekhajó Siófokról indul és oda is érkezik vissza, és természetesen a Mimimax sztárjai, Pici cica és Maci kutya is a gyerekekkel tart az utazásra. A Minimax Gyerekhajónak a két szintes, légkondicionált Szent Miklós hajó ad otthont.

Természetesen a siófoki Nagystrandon is gondolnak a családokra. A strand keleti oldalán egy homokos partszakaszt alakítottak ki, amely első sorban a kisgyermekes családok körében népszerű, hiszen itt a legkisebbek is tudnak fürödni. A strand területén sakkasztalok, játszótér és fedett homokozó is van, emellett itt található Magyarország egyetlen egyedi gyártású óriáskereke, amely minden nap 14 órától egészen éjfélig üzemel. Az 50 méteres óriáskerékből napközben és éjszaka is gyönyörű kilátás nyílik Siófokra és a Balatonra.

Több mint 600 négyzetméteren kínál vízi élményeket a családoknak a Bebó Aquapark az Aranyparton. A parkban 6 éves kor felett mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást: többek között trambulin, katapult és különböző csúszdák szerepelnek a Balatonban található vízi élménypark kínálatában.

Idén nyárra az ingyenes, ezüstparti és aranyparti szabadstrandokat is felújították Siófokon. A strandok fejlesztése során tíz sportpályát (strandröplabda, lábtenisz és Teqball), illetve egy új játszóteret is kialakítottak.

A tartalmas kikapcsolódásról gondoskodik péntekenként a Kálmán Imre Kulturális Központ Vakációs Matinék sorozata, ingyenes, gyerekeknek szóló filmvetítésekkel. Emellett a kulturális központ előcsarnokában több turnusban gyerekjóga és kézműves tábor indul 4-9 éves gyerekeknek. Siófok fedett kertmozijában is tartanak gyerekprogramokat: augusztus közepéig minden hétfőn délelőtt a Kisvakond című bábjátékot láthatja a közönség, szerdánként pedig a Kalap Jakab Magyar Mesezenekar játszik.

Különleges élményt kínál az úgynevezett Fordított Ház, amely a széplaki városrészen várja a látogatókat. A teljesen berendezett házban bárki megtapasztalhatja, hogy milyen lenne, ha a megfordulna vele a világ. A Lego rajongóknak pedig idén is nyári kiállítással készült a KOCKAFESZT csapata Kockák a padláson címmel, amely egészen augusztus 30-ig látogatható.

A nyári vakáció alatt is Siófokon kezdődik a Balaton!

További információ: www.hellosiofok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Szakemberek hangsúlyozzák, hogy a baba füle elfertőződhet, vagy allergiás reakció is jelentkezhet a bőrön. Továbbá a kis alkatrészek sérülés- és fulladásveszélyesek, de az sem utolsó szempont, hogy nem a baba dönt arról, hogy viselni szeretné-e az ékszert.
A szerkesztő ajánlja