SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Mire van szükségük a gyerekeknek a nyári szünetben?

- 2018-07-17
Június elsejével elköszöntünk az ovitól. Sokan csodálkoztak, hogy ilyen hamar megkezdjük a nyári szünetet, de Fanni már számolta a napokat, hogy végre kiszabaduljon az óvoda falai közül.
Mire van szükségük a gyerekeknek a nyári szünetben?

Az elmúlt másfél hónapban teljesen kivirágzott. A napi 4-5 óra szaladgálás a szabadban megtette áldásos hatását. Az arca gyönyörű aranybarna, a teste ruganyos lett. Nézem, ahogy a gyerekcsapat élén önfeledten vágtat, és pontosan értem, miért nem szereti az ovit. A gyerekek szabadnak születtek. Fanni ezt úgy fogalmazta meg, hogy olyan az oviban, mintha bezárták volna egy karámba. Találó hasonlat, Fanni tényleg olyan, mint egy zabolátlan kiscsikó, tele energiával.

Sokan azon a véleményen vannak, hogy egy gyereknek az oviban a helye. Én viszont Vekerdy Tamás véleményét osztom, miszerint az óvoda korunk kényszermegoldása a dolgozó anyák gyerekeinek elhelyezésére. 25-30 gyereket összezárni egy csoportszobába, napi 8 órára természetellenes dolog. Az óvodáskorú gyerekeknek lételemük a mozgás és a szabad játék. Ezekhez a dolgokhoz pedig tér kell, ami egy átlagos óvodában nem adatik meg. Nem csoda, hogy állandóan civakodnak, valahogy ki kell adniuk magukból a felgyülemlett feszültséget.

Fanni alig várta a nyári szünetet. Ilyenkor végre ismét úgy telnek a napjaink, mint az ovi előtti időkben, szinte csak enni és aludni járunk haza. Délelőttönként felkeressük Budapest legklasszabb játszótereit, hajókázunk a Dunán vagy bebarangoljuk a Margitszigetet. Szerencsések vagyunk, a főváros igazi kincsesbánya, tele szuper gyerekbarát helyekkel. Délután a környékbeli játszótereken rohangál Fanni, sötétedésig.

Ha visszagondolok gyerekkorom nyaraira, a szabadság és önfeledt boldogság érzése önt el. Ugyanezt szeretném megadni Fanninak is. Tudom, hogy nagyon nehéz a dolgozó anyáknak megoldani a gyerekek felügyeletét a nyári szünetben. Ilyenkor van igazán szükség a nagyszülőkre. Egy-két hét a nagyiéknál hatalmas élmény egy gyerek számára. A szülőknek pedig nagy segítség.
Az óvoda évközben is kényszermegoldás, hát még a nyári szünetben. A gyerekeknek szabadságra és élményekre van szüksége ahhoz, hogy szeptemberben feltöltődve vághassanak bele az oviban töltött hétköznapokba.

Indexkép: wikimedia.org
Forrás: 
Lányomnak az életről

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja