Nyár

Egyrészes fürdőruha? Vagy kétrészes? Minek az a felső, ha nincs mit eltakarnia? Nem lenne szabadabb érzés, ha meztelenül szaladgálhatna a strandon? Neveltetésünktől, egészségügyi megfontolásoktól és a korszellemtől is függ, mennyire tartjuk jó ötletnek a gyermekek - különösen a kislányok - testének eltakarását a strandon.
A bőrvédelem fontosságára naponta felhívják a figyelmünket a nyári időszakban, arról azonban ritkábban esik szó, hogy a szemet is megfelelően védeni kell a káros ultraibolya-sugaraktól. Az UVA-, és UVB-sugarak a bőrt és a szemet egyformán súlyosan károsíthatják - hívja fel a figyelmet Dr. Jaros Katarina, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa.
Soha nem volt még ennyi kiváló minősítésű strand a Balatonon - a legjobbnak járó elismerést Csopak Községi Strandja kapta.
Forró játékok és unatkozó gyerekek kontra full extrás parkok: tippek, hogy mindenkinek élmény legyen a játszóterezés.
"Anya, kérlek holnap ne menjünk sehova! Szeretnék itthon lenni egy kicsit, elfáradtam az állandó jövés-menésben" - kérte Fanni a nyári szünet harmadik hetében.
Egyre többen, egyre messzebb, egyre gyorsabban és egyre olcsóbban tudunk ma már utazni. De egyre többet hallunk arról is, hogy az utazásnak nem csak szemléletformáló, áldásos hatásai vannak. Épp ellenkezőleg, a tömegturizmus rengeteg környezeti és társadalmi problémát okoz.
Egyre több a fizetős strand a Balaton mentén - hol csobbanhatunk továbbra is ingyenesen? Lista a 2019-es balatoni szabadstrandokról.
Sokan el sem olvassuk a gyógyszerekhez mellékelt apró betűs, több oldalas tájékoztatót. Pedig nem árt, ha tudunk róla, hogy bizonyos készítmények fényérzékenységet okozhatnak, és a nem megfelelően tárolt gyógyszerek a nyári hőségben hatástalanná válhatnak.
Táborozni jó dolog - gondoljuk mi, de mi a helyzet, ha csemeténk másként látja? Meddig várjunk, mikor engedjünk a kérésének és hozzuk inkább haza a táborból? Erről beszélgettünk Licsár Szilvia pedagógussal, a Játékliget szakértőjével.
VAKÁCIÓ! Mennyire vártuk ezt a szót a suliban! Betűnként írtuk a táblára és számoltuk a szünetig hátralévő napokat. Ami azonban a nebulók álma, sok szülő rémálma. Megoldani 2,5 hónap iskolamentes időszakot nem egyszerű feladat. Mégis ki vigyáz a gyerekre, amíg a szülők dolgoznak?
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.