Megjelent Bödőcs Tibor új könyve

Családinet - 2019-10-11
 [X]
A nagy sikerű Addig se iszik irodalmi paródiái után Bödőcs Tibor önálló regényt írt Meg se kínáltak címmel. A Helikon Kiadó gondozásában megjelenő kötet, Magyar Oszkár szobafestő története a stand-upok világához áll közelebb, és úgy vág elképesztő erővel gyomorszájon, hogy közben viccesebb, mint bármi, amit eddig csinált a szerző.
Megjelent Bödőcs Tibor új könyve

A kötet bemutatóját az idei a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron tartják október 12-én szombaton, 19 órakor a Várkert Bazár Nagyszínpadán. A szerzővel Winkler Nóra beszélget, közreműködik Thuróczy Szabolcs. A bemutatót követően a szerző dedikálja is kötetét.
A bemutató facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1112743342244985/

„Az elesett magyar vidék fél térdre emelkedik a kocsma padlójáról, visszamászik a bárszékre, és mesélni kezd Gyöngyinek a pultnál. Elmeséli az életét. Elmondja, milyen volt dolgozni odakint, milyen lenni odalent, illetve hangosan gondolkodik, milyen is lehet odafent. Olyan-e, mint amit az államtitkáréknál látott, amikor ki kellett festeni a nappalit. Mert ha olyan a fent, az talán mégsem olyan jó.

Az elesett magyar vidék hősei nem vesztették el a derűt, és még szeretni is képesek. Milyen jó is egy utolsó utáni kocsonyát találni az ablaktáblák között, mikor már azt hittük, elfogyott! Milyen jó is az első nagyfröccs nyáron, miután egész nap nem engedett inni a főnök. Ugye, Gyöngyi? Figyelsz, Gyöngyi? Bödőcs Tibor első regénye a magyar vidék iránt érzett rajongás, aggódás és szeretet műve. Amennyire nyomorult, annyira mulatságos. Hallod, Gyöngyi? Visszamásztam, és nézd, repülök!”

Szálinger Balázs


„Ha megkérdezik tőlem, ki vagyok, én csak azt mondom: Oszkár, tisztelettel, tőlem színes a világ. Nem így indultam, de ez lettem, így estem, így puffantam. Annak idején a rajztanárom, a Tóni bácsi szólt finoman a szakközépben, már a legelső órán, hogy Oszikám, drága, maga festőművésznek született, tossza meg a ló! Tényleg, ha akartam, bal lábbal lerajzoltam én a jachton pucsító Claudia Schiffert, a jobbal meg a Csauseszku házaspár kivégzését. Ja, te arra a kivégzésre nem is emlékezhetsz, mert még meg se születtél, Gyöngyike, de én láttam a tévében, a Panorámában. Te, az olyan volt, mint egy birkaherélés a sándorházi faluvégen. Cukorspárgával kötözték meg őket! Viszont a Szaddám Huszeint már te is láthattad. Az meg úgy bújt elő abból a krumplisveremből a CNN-en, mint akihez megjöttek a fináncok, pont akkor, mikor főzi a napfény ízét, titokban.”

Bödőcs Tibor humorista. 1982-ben született Zalaegerszegen. Egy kis zalai faluban, Búcsúszentlászlón nőtt fel. Mikor először megszólalt, azt mondta: Švejk. Később, az óvodában egy részeg Hrabal volt a jele.

A magyar írásbeliség ajtaját – meglehetős robajjal – 2017-ben rúgta be az Addig se iszik irodalmi paródiáival.

A Meg se kínáltak az első regénye. Még él.

Bödőcs Tibor - Meg se kínáltak

Formátum: keménytáblás, védőborítóval
szerkesztette: M. Nagy Miklós
200 oldal, 3499 Ft

A kötet a kiadó oldalán 20% kedvezménnyel kapható:
http://bit.ly/BödőcsTibor_Meg_se_kínáltak

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.