SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

5 fontos dolog, amit tudnod kell az ovikezdésről, amit mind Kilincscicától tanultunk - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2019-08-01
 [X]

Hamarosan itt az ősz, ősszel pedig sok pici elkezdi a bölcsődét és óvodát. Ilyenkor érdemes időben felkészíteni a picit a változásra! Szabados Melinda Kilincscica és az ovi csodálatos világa című mesekönyve 5 olyan fontos trükköt tanít, amivel gyerekjáték lesz az ovikezdés. Készüljetek a változásra Kilincscica segítségével!
5 fontos dolog, amit tudnod kell az ovikezdésről, amit mind Kilincscicától tanultunk - Nyereményjáték!
  1. tipp: Meséljetek az oviról egy olyan könyvből, amiből megismerkedhettek az ovis hétköznapokkal és szokásokkal! A mese elemeli a valóságtól a változás okozta félelmeket és nehézségeket, és varázslatos mesei köntösbe öltözteti. Ha ti is egy megfelelő mesével kezditek meg a beszélgetést az oviról, sokkal könnyebb lesz felkészülni a változásra.
     
  2. tipp: Mutass példaképet! Kilincscica, mint minden pici, tele van félelemmel azzal kapcsolatban, vajon elfogadják-e a többiek. Legnagyobb aggodalma abból ered, hogy farkincáját nem szögletesre, hanem kunkorira szabták. A gyerekek is izgulnak, hogy elfogadják-e őket. Segíts a tiednek úgy, hogy olyan mesehősről olvasol neki, akivel könnyen azonosulhat, és akivel megtapasztalhatja, hogy a félelmeken felül lehet kerekedni.
     
  3. tipp: Kell egy darabka az otthon biztonságából! Kilincscica igazából nem más, mint egy plüsscica, aki önálló életet él míg kis gazdája szépeket álmodik az ágyában. Egy kitüntetett alvóka nagyon fontos a gyerekek biztonságérzetéhez. Vigyétek magatokkal a legkedvencebb plüsst, aki minden helyzetben az otthon biztonságos érzését kelti a kicsiben!
     
  4. tipp: Viccelni szabad! Kilincscica szeret verseket faragni, amik mindig tartogatnak egy kis meglepesést. Dömdödöm után Kilincscica az egyik legszuperebb rímfaragó a magyar meseirodalomban. Bármilyen nehéz is a változás, mindig legyen a tarsolyotokban egy kis humor, ami oldja a feszültséget! Ha pedig éppen még sincs, hívjátok segítségül Kilincscicát!
     
  5. tipp: Meséljetek ritmusra! Érdemes a napi rutint az ovis napi ritmushoz simítani már az ovikezdés előtt. Azon túl, hogy megvan, mikor keltek, esztek és alszotok, nagyon fontos beiktatni a mesélést is a mindennapokba. Mikor elkezdődik az ovi, a kicsik többnyire nem tudják még elmesélni, mi minden történt ott velük. Ezek a történetek szinte mindig az otthoni meseidőben derülnek ki, mert a fantázia nyelvén a gyerekek még könnyedén kifejezik magukat. Egy olyan történet, ami az ovis hétköznapokról szól, előhívja a kicsikben a saját történeteiket. Kilincscicáról beszélgetve megtudhatod, milyen örömei és nehézségei adódtak a gyerekednek az oviban.


NYEREMÉNYJÁTÉK!

Nyerd meg a Kilincscica és az ovi csodálatos világa című mesekönyvet! Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésre augusztus 8. éjfélig, és a helyes megfejtők között 3 db mesekönyvet sorsolunk ki.

Sorsolás: 2019. augusztus 9.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja