SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ingyenesen tölthető le Magyarország legnagyobb digitális mesetára

Családinet [cikkei] - 2019-04-17
 [X]

Több, mint 300 megújult interaktív hangoskönyv tölthető le ingyenesen a BOOKR Kids Mesetárából a tavaszi szünet idején. Klasszikus és modern könyvek, kötelező olvasmányok, angol nyelvtanulást segítő mesék és dalok ugyancsak helyet kaptak a digitális polcokon. A cég négyéves születésnapját ünnepli ezen a hétvégén!
Ingyenesen tölthető le Magyarország legnagyobb digitális mesetára

A BOOKR Kids új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon.
A Mesetárában immár több, mint 300 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul ismert színészek, mint Molnár Piroska, Szacsvay László,  Gálvölgyi János, hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A bizonyítottan szövegértést segítő Mesetárat a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ akkreditálta és ajánlott pedagógiai módszertani csomagként népszerűsíti általános iskolák körében. A startup tavaly 1 millió euró tőkebefektetést kapott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-től, amely a cég technológiai fejlődését és nemzetközi terjeszkedését segíti. A BOOKR mesék így már Norvégiában, Csehországban, Németországban is a gyerekek kedvencévé válhattak. A cég jövő hónapban mutatja be legújabb fejlesztését Kínában, amely az angol nyelvtanulást szolgálja.

Ma a képernyő az egyik legmegosztóbb téma a kisgyerekes családok körében. Valaki a teljes tiltás mellett dönt, valaki szabadon engedi garázdálkodni csemetéjét a Youtube végtelenített videó-labirintusában. A középútra reflektál egy friss  oxfordi kutatás, amely szerint gyakorlatilag nincs összefüggés a képernyő előtt töltött idő és a gyerekek egészségi állapota között. A mentális betegségeknek nem maga az idő, hanem a veszélyes tartalmak a legfőbb okozói. A BOOKR Kids ezért folyamatosan olyan technológián dolgozik, ami a digitális szórakozást egészségesebbé és klasszabbá teszi minden család számára. A BOOKR kikezdhetetlen értékkel, a könyvek világával dolgozik, hiszen a világon egyedülálló módon digitalizálja a papír alapú könyveket.

BookR Kids - Répamese

Az oxfordi tanulmány kutatói azt is javasolják a szülőknek, hogy ne a képernyő idő mennyiségére, hanem a minőségére, a közös digitális élményekre koncentráljanak. Ilyen például a meseolvasás. Nem az a fontos, hogy milyen platform segítségével olvas együtt a család, hanem az, hogy a közös mesélés élménye ugyanúgy a legjobb együtt töltött idő maradjon. Egyes kutatók a képernyőt a cukorhoz hasonlítják: nem tesz jót és sok rossz mellékhatása is van, a gyerekek pedig függhetnek tőle. Ugyanakkor azok a kis rituálék, amik néha a kakaóhoz és a sütihez kapcsolódnak, sokkal több előnnyel járhatnak egy család életében, mint a cukor teljes eltiltása. A tiltások ráadásul sokszor visszafelé is elsülhetnek: megágyazhatnak a falánkságnak és a bűntudatnak, elősegíthetik a bizalmatlanság és a titkolózás kialakulását.

A BOOKR Kids Mesetárban a „Mesék tanuláshoz” című polcon olyan tartalmak is találhatóak, amelyek kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segítik. A BOOKR Kids segítségével játékos formában fejleszthető a szövegértés, és felébredhet az olvasási kedv a gyermekekben. A Mesetár “„Angol nyelven”” polcán pedig az angol nyelvtanulást segítő az angolszász kultúrához szervesen kapcsolódó könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.

BookR Kids - A Pál utcai fiúk

A BOOKR Kids meséivel játékos formában lehet felfedezni az olyan klasszikusokat, mint a A Pál utcai fiúk, a Tanár úr kérem, a Mumin-könyvek, valamint az olyan kortárs műveket is, mint Varró Dani, Erdős Virág vagy Lackfi János meséi, vagy a hatalmas népszerűségnek örvendő megújult Janikovszky-könyvek.

A tavaszi szünet hétvégéjén, április 17. és 23. között, csütörtök reggeltől egy hétig ingyenesen élvezhető a Mesetár mind a 300 meséje!

BookR Kids - Mátyás király medvét aprít

A BOOKR Kids Mesetár letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházakból, az ingyenes hétvége után pedig egy-, három- és féléves előfizetésekkel érhető el.

Töltse le az alkalmazást!

App Store: https://goo.gl/nLz9fd
Google Play: https://goo.gl/kaaCNd

További részletek: www.bookrkids.com ; https://www.facebook.com/bookrkids/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja