Könyv- és lemezajánló

Miért megyünk a temetőbe? Miért nem jön már hozzánk a nagypapa? Csak az öregek halnak meg? Ha kórházba kerülök, én is meghalok? Ha meghalunk, hova kerülünk? A gyerekeknek számtalan kérdése lehet az elmúlással kapcsolatban, amikre gyakran nehéz választ adni. Ha pedig egy nagyon közeli hozzátartozót veszítenek el, előfordul, hogy nem kérdeznek, csak magukba zárkóznak, és szoronganak. A halál, az elmúlás, a gyász olyan témák, amikről nem szívesen beszélünk, pedig nagyon fontos.
Már 8 kötettel büszkélkedik a KidsOasis mese-útikönyv sorozata. Az Utazik a család! által 8 magyarországi tájegységről, régióról olvashatnak a gyerekek saját nyelvükön, közérthetően, viccesen, kedvesen.
A nagy sikerű Addig se iszik irodalmi paródiái után Bödőcs Tibor önálló regényt írt Meg se kínáltak címmel. A Helikon Kiadó gondozásában megjelenő kötet, Magyar Oszkár szobafestő története a stand-upok világához áll közelebb, és úgy vág elképesztő erővel gyomorszájon, hogy közben viccesebb, mint bármi, amit eddig csinált a szerző.
Szeptember van. A kiscsoportos és elsős szülők minden reggel az ablakra, iskolakerítésekre tapadva lesik, mit csinál vajon az ő kicsi kincsük az új helyen. Bár a nyílt napokon, és a beszoktatás alatt sok mindent látunk az intézmények működéséből, igazából csak a gyerekeink töredékes beszámolóiból értesülünk, mi folyik az oviban, suliban, vagy az edzésen. Természetesen minden rendben van. Vagy mégsem?
Ennek apropóján jelent meg a bölcsiseknek és ovisoknak szóló, kerek egy évre való mondókát és dalt tartalmazó ünnepi kötet a Kerekítő évkerék.
James Patterson az Amerikai Nemzeti Könyvalap díjával kitüntetett gyermekkönyvíró vitathatatlan sikereket ért már el, ő tartja a New York Times bestsellerlistáján szerzett első helyezések Guinness-rekordját! Legújabb könyve, A zsenikísérlet a 12 éves Max történetét meséli el, aki kivételesen éles eszével és leleményességével igyekszik megoldást találni a világ problémáira, és megállítani a Cég nevű gonosz társaságot. Ráadásul Einsteinnel is beszélget - természetesen csak a képzeletében. A könyv az első és egyetlen, az Albert Einstein Gyűjtemény által jóváhagyott gyermekregény.
Legtöbben hallottunk már a búzában található fehérjéről, amely kiterjedt gyulladást okoz a testben. Amerikában az emberek dollár­milliárdokat költenek gluténmentes étrendekre egészségük megőrzése érdekében. De mi van, ha eleve nem jól közelítjük meg a kérdést?
Gyere velünk az apróságok közé és ismerd meg őket! Bogarak, csigák, békák és más különleges barátok várnak rád! Húzd ki a kis füleket, ahol nem is egy, hanem mindjárt 2 szuper meglepetést is találsz!
Hamarosan itt az ősz, ősszel pedig sok pici elkezdi a bölcsődét és óvodát. Ilyenkor érdemes időben felkészíteni a picit a változásra! Szabados Melinda Kilincscica és az ovi csodálatos világa című mesekönyve 5 olyan fontos trükköt tanít, amivel gyerekjáték lesz az ovikezdés. Készüljetek a változásra Kilincscica segítségével!
A Szirmokba zárt szavak egy fiatal lány lenyűgöző története. Egy bántalmazó apa gyermekéé, akinek nehézségek árán kell megtanulnia elengedni a múltat, bátorságot meríteni önmagából, és kezébe venni a legelsöprőbb történetet, amelyet ismer: a sajátját. A kötet elnyerte a legjobb könyv díját a fiktív irodalom kategóriában a 2019-es Australian Book Industry Awardson.
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.