SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elkészült a Világ legnagyobb kézzel festett képe

Családinet [cikkei] - 2006-06-15
ÉRINTÉS NAPJA: MEGDŐLT AZ ÖSSZEFOGÁS GUINNESS REKORDRJA
70.000 érintés, 1.800 négyzetméter: Budapesten készült el a világ legnagyobb kézzel festett képe
Elkészült a Világ legnagyobb kézzel festett képe

Az összefogás Guinness rekordja dől meg Budapesten a Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért” (TEGY) program keretében. A daganatos gyermekeket immár 5. éve és eddig 124 millió forinttal támogató kezdeményezés keretében a világ legnagyobb, 1.800 négyzetméter alapterületű kézzel festett képe készült el szombaton 5 magyar város, Debrecen, Szeged, Pécs, Szombathely és most Budapest lakosainak bevonásával. A kézzel festés, amely egyben az első hazai szociális célú rekordkísérlet is, azt az összefogást szimbolizálja, amely egy daganatos beteg gyermek gyógyításához és rehabilitációjához az orvosok, a szülők, a pedagógusok, a vállalati és kormányzati szféra részéről szükséges. A világ legnagyobb kézzel festett képe Varga Krisztina, 10 éves sármelléki kislány rajza alapján készült el. Krisztina rajza lett ugyanis a győztes képe annak a pályázatnak, amelyet a Danone Kft. „Legszebb álmom” címmel írt ki daganatos beteg gyermekek számára. A Danone Kft. célkitűzése az, hogy a TEGY program, amelyet a vállalat Magyarország első szociális márkájának bevezetésével támogat, egy egész évben futó nagyszabású szociális társadalmi mozgalommá váljon. A TEGY program médiatámogatói a TV2 és a Danubius Rádió.

 

 

Egy daganatos beteg kisgyermek felépülése 9-10 hónapig tart, azonban a gyermekek rehabilitációja, a mentális és fizikai stressz hatásainak feloldása akár 5-7 évig is elhúzódhat. Ez a folyamat nagyon sok „segítő kezet”, erőfeszítést, lelki energiát és kitartást igényel mindenkitől, aki azért dolgozik, hogy a Magyarországon valamilyen tumoros megbetegedéssel kezelt közel 2.000 kisgyermek meggyógyuljon. A beteg gyermekek gyógyulásához számos „segítő kézre”, köztük a szülők, az orvosok, a nővérek, a tanárok, a terapeuták, az egészségügyi intézmények valamint a civil és a kormányzati szféra segítségére és összefogására van szükség. Ezt az összefogást és szándékot szimbolizálandó, a Danone Kft. hazánk első szociális célú rekordjának felállításával, a világ legnagyobb kézzel festett képének elkészítésére invitálta a magyar társadalmat.

 

A Danone a TEGY program keretében még áprilisban, a „Legszebb álmom” elnevezéssel rajzpályázatot hirdetett daganatos beteg gyermekeknek. A pályázatot Varga Krisztina 10 éves sármelléki kislány nyerte meg. Krisztina rajzát felnagyították, színek helyén pedig halvány vonalak jelzik, hogy milyen színeknek kell a helyükre kerülniük. Az 1.800 négyzetméteres rajzot 5 részre, egyenként 360 négyzetméteres darabokra osztották, így a világ legnagyobb kézzel festett képét 5 magyar város lakosai festhették ki a saját kezükkel. A május 4-én indult idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” program keretében Debrecen és Szombathely lakosai május 27-én, Pécs és Szeged lakosai pedig június 3-án, képenként kb. 15.000 tenyérlenyomattal festették ki az óriás műalkotás rájuk eső hányadát.

 

„Mindenki kézlenyomatát adta, akit megérintett a daganatos beteg gyermekek sorsa. A kézlenyomatokkal nemcsak a világ legnagyobb kézzel festett képe színesedett, de a beteg gyermekeket támogatók köre is bővült.” –mondta Cecile Cellier, a Danone Kft. ügyvezető igazgatója. „Minden egyes érintés, minden kézlenyomat hitet tett e nemes ügy mellett, ezzel nem csak Guinness Rekordot, de a társadalmi szolidaritás rekordját is felállítottuk.” – tette hozzá az igazgató.


 

 

A világ legnagyobb kézzel festett képének utolsó 360 négyzetméteres darabját több mint 1.300 budapesti lakos színezte ki június 10-én Budapesten, a Városligetben. Természetesen ez a képrészlet is összefogással nyerte el végső formáját, hiszen az óriás képet, az azt rajzoló Varga Krisztinával együtt színezte ki Dr. Demszky Gábor Főpolgármester Úr, Cecile Cellier, a Danone Kft. ügyvezetője, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai és munkatársai valamint a TEGY programot támogató hírességek, köztük Vitray Tamás, Szentpéteri Csilla, Csisztu Zsuzsa, Patkó Béla, azaz KIKI, Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique.

 

“A daganatos beteg gyermekek helyzetét akkor érthetjük meg igazán, ha önmagunk is teszünk valamit annak segítésére. Ez a kezdeményezés úgy teremt összefogást a társadalom különböző rétegei, a lakosság, a vállalati szféra és a kormányzat között, hogy középpontjában mindvégig a daganatos beteg gyermekek állnak.” – mondta Prof. Dr. Schuler Dezső, Professzor Emeritus, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tiszteletbeli elnöke. „Krisztina alkotása önmagában csak egy rajz lenne, de összesen 70.000 tenyérlenyomattal kiszínezve maga az összefogás Guinness Rekordja.” – tette hozzá a Professzor.

 

Az elmúlt 4 év során a TEGY program keretében a Danone Kft. több mint 124 millió forinttal támogatta a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot. A támogatásból a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 10 gyermekonkológiai és rehabilitációs központja számos infúziós pumpát és betegfigyelő monitort vásárolt, járóbeteg ellátásának higiénés körülményeit fejlesztette, mindemellett pedig minden évben megrendezésre kerültek olyan, úgynevezett rehabilitációs események, amelyeken a gyermekek szüleikkel együtt játszhattak, és programokon vehettek részt.

 

Idén a Danone Kft. május 15-től forgalmazza Magyarország első szociális márkáját, a TEGY Rudit, melynek teljes hasznát a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára fordítja és minden egyes eladott termék után 3 forintot adományoz erre a jótékony célra. A vállalat ezzel párhuzamosan egy országos, de regionálisan értékelt egyedülálló szociális szolidaritási versenyt hirdet, mely lehetővé teszi az onkológiai központtal rendelkező régiók számára azt, hogy saját régiójuk számára gyűjtsenek. A verseny és ennek eredményei nyilvánosak, és azt az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a TEGY weboldalán. (A weboldal címe: www. tegy.hu.) A TEGY programban eddig már 2.538.345 forint gyűlt össze.

 

A „Tegyünk együtt a gyermekekért” program kedvezményezettjei a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája, a Madarász utcai Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája, a Miskolci B-A-Z Megyei Kórház onkológiai központja, a Szegedi Tudományegyetem onkológiai központja, a Szombathelyi Vas Megyei Kórház onkológia osztálya valamint a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona.

 

Miután az 1.800 négyzetméteres kézzel festette műalkotást a Guinness Record’s hitelesítette, a Danone Kft. a képet egy négyzetméteres darabokra osztva, jótékonysági céllal elárverezi, illetve karitatív célú kezdeményezésekre ajánlja fel.

 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja