SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adj vért a légimentőkkel a légimentésért! Hogy Mások is Túlélhessék...!

Családinet [cikkei] - 2021-09-21
Ezzel a szlogennel indít rendhagyó közösségi véradókampányt a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft-vel közösen.
Adj vért a légimentőkkel a légimentésért! Hogy Mások is Túlélhessék...!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a vérre! Sok ember akkor szembesül ennek fontosságával, mikor maga kerül olyan élethelyzetbe, hogy önmagáért, saját magáért, családtagjáért invitálja a rokonokat, ismerősöket és barátokat véradásra.  
 
A Magyarországi Légimentésért Alapítvány és Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 2021. szeptember 24. napján egy különleges közösségi kampányt indít, melynek célja nem más, mint, hogy új véradókat is toborozzon, valamint a meglévőket is aktivizálja. Ha kíváncsi vagy rá mi is történik majd a véradáson, mint hét légimentő bázison egyidőben, akkor regisztrálj véradóként az alábbi linken:

Pécs:
https://www.facebook.com/events/143281637912739

Budaörs:
https://www.facebook.com/events/243802204012069

Szentes:
https://www.facebook.com/events/343184567399458

Sármellék:
https://www.facebook.com/events/254672009429097

Balatonfüred:
https://www.facebook.com/events/1034956587273652

Miskolc:
https://www.facebook.com/events/238691011425012

Debrecen:
https://www.facebook.com/events/858391668442375


2019 decemberében örömmel adtunk hírt arról, hogy kísérleti jelleggel elindult a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. budaörsi, központi bázisán a vérkészítmény helyszínre juttatása kritikus állapotú betegek ellátásához. A helyszíni vér transzfúzió egy kiemelkedő mentéstörténelmi mérföldkő, mellyel Európa élmezőnyébe kerültek a hazai légimentőink, sok országban erre még nincs lehetőség.

A budaörsi mentőhelikopter két egység nulla negatív vért visz magával minden alkalommal, melyet a súlyosan sérült, vagy egyéb okból kivérzett beteg ellátása során van lehetőség alkalmazni.

A vér előnye vitathatatlan a szokványosan alkalmazott infúziós oldatokkal szemben. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy kizárólag a vér képes oxigént szállítani a szövetekhez, ami megelőzheti az oxigénhiány miatt kialakuló károsodásokat. Az elmúlt időszakban több, mint húsz alkalommal volt szükséges már a helyszínen megkezdeni a vér transzfúzióját kritikus állapotú sérült ellátása kapcsán. A tapasztalatok nagyon pozitívak, számos esetben a betegek a helyszíni vérátömlesztés nélkül nagy valószínűséggel már el sem jutottak volna a kórházig, hogy esélyt kapjanak a felépülésre. A legfiatalabb sérült néhány hónapos csecsemő, a legidősebb 75 éves volt.

Cél, hogy a vérkészítmények mind a hét légibázison (Budaörs mellett Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Miskolcon és Debrecenben) minél előbb elérhetőek legyenek, és az ország egész területén azonos esélyekkel induljanak, éljenek túl ezek a súlyos sérültek. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vérkészítmény álljon rendelkezésre minden légimentő bázison! Ezért is van szükség véradókra!
A vérkészítmények megfelelő tárolása és hűtése mind a légi bázisokon, valamint a helikopterekben is szigorú szabályokhoz kötöttek. Közvetlenül a beadás előtt viszont a vért testhőmérsékletűre szükséges melegíteni. Mind a vérkészítmények, mind ezen eljárásokhoz (hűtés, melegítés, tárolás) szükséges eszközök és felszerelések jelentős költséget képviselnek, ezért folytatunk kampányt a felszerelések beszerzéséhez is! Jelen kampányunk során pedig a vér a fontos, hogy ezt a lehetőséget a lehető leghamarabb országosan kiterjeszthessük.

Arra buzdítunk, hogy adjanak vért és segítsenek abban, hogy állandó véradóink legyenek mind a hét légimentőbázisért, együtt a légimentésben és az alapítvány vezetésével terjesszük ki a lehetőséget!
A kampány keretében a véradásokat mind a hét légimentő bázis közvetlen közelségében szervezzük meg, egy napon, egy időpontban. Szeretnénk rekord kísérletet, hogy összesen mennyi véradó és mennyi vért sikerült összegyűjteni. Másrészt a bázisok között, mely bázisnak mennyi véradója volt kihívást indítani.
Amiről eddig nem szóltunk, hogy a véradások találkozási lehetőséget kínálnak a légimentésben dolgozókkal, valamint a bázisok selfi-pontként működnének majd, egy-egy fotófal mögött. Itt ragadjuk meg az alkalmat és arra kérjük a véradókat, hogy az ott készített fotóikkal hívják fel a figyelmet a váradás fontosságára és vigyék hírét a légimentésnek! Posztoljanak egy képet véradásukról saját Instagram és/vagy Facebook oldalukon a #adjvértalegimentőkkelalegimentésért hastaget használva ezzel is bátorítva ismerőseiket, és népszerűsítve a nemes ügyet.
 
Csatlakozzon Ön is véradókampányunkhoz, hogy Mások is Túlélhessék...! Adj vért a légimentőkkel, a légimentésért, hogy Mások is Túlélhessék...!  
A Magyarországi Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. és a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradási helyszínekről és időpontokról, valamint minden fontos információról a www.legimentesert.eu oldalon, illetve az Alapítvány közösségi oldalán olvashatnak.

Nyitókép: kalhh képe a Pixabay -en.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja