SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szent Miklóst idén nem engedik be a házakba

Bajdó Bettina [cikkei] - 2020-11-27
Ahogy a szakemberek mondják, a túl sok kapcsolat veszélyes lehet egy járványban, viszont a túl kevés öröm is megbetegítheti az embert. Számos kérdés merült fel az idei ünnepekkel kapcsolatban, többek között az, hogy idén vajon a koronavírus a Mikulást vissza tudja-e tartani attól, hogy ajándékot vigyen a gyerekeknek!
Szent Miklóst idén nem engedik be a házakba

A modern magyar néphagyomány szerint december 5. éjjelén – december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. De vajon a mostani járványidőszakban milyen szabályok vonatkoznak a Nagyszakállúra? Az már biztos, hogy a legtöbb európai országban a kéményen át nem érkezhet az otthonokba és a bevásárlóközpontokban sem találkozhatunk vele.

A világ számos táján dolgoznak azon, hogy a gyermekek öröme idén se vesszen el. A Connecticut államban lévő Bridgeportban például egészen különlegesen oldották meg a problémát. A Mikulást egy plexifal választja el a gyerekektől, és azon keresztül, ököllel tudja jelezni, hogy meghallotta a kívánságaikat. Londonban pedig, a Mikulás iskolában már gyakorolnak a télapók, hogy hogyan beszéljenek online a gyerekekkel. A Nagyszakállúaknak képesnek kell lenniük személyessé tenni a videóhívásokat, hogy megdicsérhessék azokat a gyerekeket, akik egész évben jók voltak és megfeddjék azokat, akik rosszalkodtak is. Hasonló ötlettel állt elő a St. Georgen am Längsee-i (Ausztria) Mikulás csoport, digitalizálják a népszerű püspököt: dicsérő és figyelmeztető szavait előzetes értesítést követően, december 5-én rögzített videó üzenetben küldik el a feliratkozóknak.

Ausztriában december 6-ig a tavaszihoz hasonló korlátozások léptek életbe: szinte bezártak mindent, s általános kijárási korlátozás lépett életbe. Itt, ha nem hoznak addig más rendeletet, a Mikulás csak a szabadban, a kertben vagy éppen a ház előtt bukkanhat fel. Felhívják azonban arra a figyelmet, hogy a gyerekek semmiképp ne szorítsanak kezet vele, tartsák meg a 1,5 méteres távolságot, így az ajándékot sem vehetik át tőle. Alternatívaként azt ajánlják, hogy a kis csomagokat előre készítsék be a szülők a ház elé vagy az ablakba, hogy az ajándékozás ne maradjon el. A Mikulás pedig érintkezés nélkül elmehet a házak mellett, s integethet a gyerekeknek.

De vajon Magyarországon, hogy érkezik idén a Mikulás? Egyelőre nem tudni, hol találkozhatnak vele a gyerekek, de az biztos, ha fel is bukkan valahol, akkor nem árt a járványügyi szabályokat betartani.

 

Fotó: Free-Photos képe a Pixabay -en.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Szakemberek hangsúlyozzák, hogy a baba füle elfertőződhet, vagy allergiás reakció is jelentkezhet a bőrön. Továbbá a kis alkatrészek sérülés- és fulladásveszélyesek, de az sem utolsó szempont, hogy nem a baba dönt arról, hogy viselni szeretné-e az ékszert.
A szerkesztő ajánlja