SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Tizenhat évet kapott a gyermekeit felgyújtani próbáló tiszaroffi férfi

Családinet [cikkei] - 2017-11-22
Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a tiszaroffi férfit, aki 2014-ben megpróbálta felgyújtani négy saját gyermekét, korábbi élettársát és az asszony új párját.
Tizenhat évet kapott a gyermekeit felgyújtani próbáló tiszaroffi férfi

A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 50 esztendős vádlottat.

A férfi 17 éven át, 2014 májusáig élt együtt élettársával, öt közös gyermekük született, de viszonyuk megromlott. Miután házuk kiégett, az asszony a gyerekkel elköltözött, majd kapcsolatuk megszakadt. Ezt a férfi nem tudta elfogadni, napi rendszerességgel felkereste az asszonyt, akit többször is életveszélyesen megfenyegetett. A nő a hatóságokhoz fordult, a bíróság pedig megelőző távoltartást rendelt el.

Júliusban az asszony egy másik férfival kezdett kapcsolatot, össze is költöztek. Amikor ezt a vádlott megtudta, elhatározta, hogy végez velük. 2014. július 12-én éjjel el is ment a sértettek házához, egy műanyag palackban benzint vitt magával. A vádlott a házba bejutva a férfit le is öntötte, majd benzint locsolt a bútorokra, így arra az ágyra is, ahol négy, álmából felriadt gyermeke ült.

A vádlott - miközben azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házat -, ütni-verni, rugdosni kezdte az asszonyt. A vádlott a kezében tartott öngyújtóval többször megpróbálta felgyújtani a nő új párját, de az eszköz csak szikrázott. A vádlottat az egyik fia egy farúddal fejbe vágta, majd dulakodni kezdtek. Ennek az új élettárs vetett véget, aki egy méteres vasrúddal ütött a vádlottra, eltörve annak lábát, aki így nem tudott a földről felkelni. Ezt kihasználva a sértettek a gyerekkel együtt kimenekültek a házból, és értesítették a rendőrséget.

Az öngyújtó működőképes volt, azonban kifogyott belőle a benzin, ezért nem sikerült a vádlottnak tüzet gyújtania. A tragikus következmény elmaradása a szerencsén, valamint a vádlott gyermekei és a másik férfi lélekjelenlétén múlott.

A táblabíróság ítéletével súlyosította a vádlottra a Szolnoki Törvényszék által kiszabott 13 éves büntetést. Harangozó Attila tanácsvezető bíró a döntés indoklása során kifejtette, a bűncselekmény gátlástalan elkövetési módja a korábban többször büntetett vádlott szabadságvesztésének súlyosítását tett szükségessé.

Forrás: MTI
Fotó: George Hodan / PublicDomainPictures.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja