SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

A kormány kiemelt figyelmet fordít a szülőkre és a családokra

Családinet [cikkei] - 2016-06-02
A kormány kiemelt figyelmet fordít a szülők és a családok megerősítésére, a jövő évi költségvetés nyertesei is a családok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a szülők nemzetközi napja alkalmából az MTI-vel.
A kormány kiemelt figyelmet fordít a szülőkre és a családokra

A közleményben azt írták: a jövő évi költségvetés 1743 milliárd forintot tervez "a családok számára és a gyermekek nevelésére", ez 14,3 százalékkal magasabb az idei összegnél. Hozzátették, hogy bővül a kétgyermekes családok családi adókedvezménye és nőnek a családi otthonteremtési kedvezményre fordítható források is. 

Az államtitkárság közölte, a szülőket is támogatják a gyermekjóléti programokon keresztül. Idén szeptembertől a negyedik, jövő ősztől pedig az ötödik évfolyamos diákok szüleinek sem kell már fizetniük az iskolai tankönyvekért. Több jut a gyermekek intézményes étkeztetésre is: a rendszerváltás óta a legnagyobb összeget, 74 milliárd forintot biztosít erre a jövő évi költségvetés. Tovább bővülnek a bölcsődei helyek, 2017-től pedig - a jogszabályban rögzített feltételek mellett - a korábbinál több településen lesz elérhető a bölcsődei ellátás.

A Nemzeti Tehetség Program évről évre jelentős forrásokkal támogatja a fiatal tehetségek felismerését, tehetségük kibontakoztatását - tették hozzá.

Utaltak arra, az ENSZ egy 2012-es határozatban jelölte ki a szülők nemzetközi napjának június elsejét, azzal a céllal, hogy elismerje a szülők munkáját. Több magyar szervezet, köztük a Szülők Háza Alapítvány és a Magyar Női Unió is kezdeményezte, hogy Magyarország is lépjen be az ünnepet hivatalosan is megtartó országok sorába.

A közlemény szerint a szülők nemzetközi napjához kapcsolódóan a Szülők Háza Alapítvány, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és további öt családsegítő szervezet vasárnapra egész napos családi programot hirdetett, amelyhez az államtitkárság is csatlakozik. 

A szülői szervezetekkel (egyszülős, nagycsaládos, fogyatékos gyermeket nevelő, nevelőszülős és örökbefogadó családokkal) együttműködésben, első alkalommal megszervezett szülők ünnepe arról szól, hogy ezen a napon minél több, a szülőket segítő, a szülők testi és lelki egészségét, boldogulását támogató szolgáltató szervezet és cég kínáljon ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat.

Forrás: MTI
Fotó: AdinaVoicu/pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja