SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Közlekedésbiztonsági tanévnyitókat rendeztek országszerte

Családinet [cikkei] - 2014-10-01
Közlekedésbiztonsági tanévnyitót rendeztek óvodásoknak és általános iskolásoknak Budapesten és a megyeszékhelyeken kedden. A másodszor megszervezett KRESZ-feszten óvodásoknak és általános iskolásoknak tartanak közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programokat, versenyeket, Budapesten pedig átadták a felújított KRESZ-parkot a Városligetben.
Közlekedésbiztonsági tanévnyitókat rendeztek országszerte

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a fővárosi ünnepégen azt hangsúlyozta: több szervezettel összefogva azt a célt szeretnék elérni, hogy megismertessék a legkisebbekkel az alapvető szabályokat a biztonságos közlekedésük érdekében. Ez a pont szerepel a nemzeti közlekedési stratégiában is, és az elmúlt évben ötmilliárd forintot fordítottak a gyerekeket is érintő közlekedésbiztonsági fejlesztésekre - tette hozzá.
    
Halmosi Zsolt, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság (OBB) alelnöke kiemelte, hogy szeptemberben egyetlen gyermek sem vesztette életét az ország közútjain balesetben. A statisztika folyamatosan javul, 1990-ben még 107 gyermek halt meg közlekedési baleset miatt - jelezte. Hangsúlyozta, hogy az unió 2050-re nullára akarja csökkenteni a közlekedési baleset halálos áldozatainak számát, de ehhez sok ember és szervezet összefogása szükséges.
    

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöke azt mondta, sokszor nehezményezik a közlekedők a túlszabályozottságot, de tapasztalataik szerint amint lazítanak valamilyen szabályon, a közlekedők "túltolják a biciklit", sokkal lazábban veszik az előírásokat, magukat és másokat is balesetveszélybe sodorva ezzel. Ahhoz, hogy lazítani lehessen a közlekedés szabályain, a közlekedési kultúrát kell megváltoztatni, amihez jó kiindulópont az óvodások és az általános iskolások felkészítése - tette hozzá.


    
Vereczkey Zoltán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy elsősorban megelőző tevékenység a KRESZ-feszt, és ezt a folyamatot az OBB tudja megfelelően koordinálni. Hozzátette: nem megvédeni kell a gyerekeket, hanem alkalmassá kell tenni őket arra, hogy le tudják küzdeni a nehézségeket.

Forrás: MTI
Fotó: en.wikipedia.org

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja