SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jól vagy apa? Imádlak! - Ezek voltak kisfia utolsó szavai a telefonban, mielőtt eltűnt testvérével együtt

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-09-20
Augusztus 23-án veszett nyoma Mikikének és Zsófikának. Az utolsó telefonbeszélgetésre tisztán emlékszik az apa, kisfia azt kérdezte tőle, hogy jól van-e és hogy mit csinál, azt is mondta, hogy imádlak apa, aztán az édesanya kinyomta a telefont és onnantól teljesen eltűntek. A férfi nagyon aggódik a gyerekekért, azt mondja, hogy az anyuka pánikbeteg és hosszú ideig élt gyógyszereken, gyakran vesztette el a fejét és ordibált, a gyerekeket pedig sokszor elsötétített szobában tartotta. Nagyon reméli, hogy jól vannak és sikerül megtalálnia őket.
Jól vagy apa? Imádlak! - Ezek voltak kisfia utolsó szavai a telefonban, mielőtt eltűnt testvérével együtt

Akkor jött a pokol, amikor a kislányunk megszületett

„Apcs”. Így szólították a gyerekek a legtöbbször imádott édesapjukat, aki már egy hónapja nem tud róluk semmit. Mihály azt mondja, nagyon szoros kapcsolata volt gyerekeivel, mindkettő nagyon apás.

”Mikor az anyjuk jött értük, Zsófikám bebújt az asztal alá, Mikikém a lábamat szorította, szinte könyörögtek, hogy ne kelljen elmenniük az anyjukhoz.”

Elsőre talán furcsa ezt hallani. Az édesapa azonban azt mondja, volt párjának komoly pszichés problémái voltak. Kapcsolatuk akkor romlott meg igazán, amikor második gyermekük, Zsófi megszületett.

”Pánikrohamai voltak, könyörögtem, hogy menjünk orvoshoz. Sikerült rávennem, és kapott is gyógyszereket, amiktől javult az állapota. Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy nem szedi tovább. Akkor jött a pokol, amikor a kislányunk megszületett. Akkor újra elvittem orvoshoz, kapott új gyógyszereket, de emellett nem szoptathatott, így minden éjjel én keltem fel a kicsihez, mellette dolgoztam. Sutyiban aztán megint abbahagyta a gyógyszereket és a legrosszabb verzió jött elő: bipoláris, borderline személyiség.”

szülinap

Az édesapa azt mondja, volt párja megtiltotta, hogy a lakásban ő és a gyerekek bizonyos dolgokhoz hozzányúljanak, különben kezet kellett mosniuk, meg kellett fürdeniük és végig kellett hallgatniuk egy végeláthatatlan kiabálást.

”Egész nap otthon feküdt és pókerezett a telefonján. Az élelmiszert és a rezsit is én fizettem. Betelt a pohár, elköltöztem, de a kisfiam visszakönyörgött engem és kizárólag miattuk, meghoztam egy döntést, hogy a gyerekek miatt feladom az életem párkapcsolati részét. Az utolsó két évben már dolgozott, így valamivel könnyebb volt.”


Mióta megszülettek, kizárólag értük élek

Később kötöttek egy megállapodást a családsegítőnél, hogy a gyerekek két hétig az édesanyjuknál, két hétig pedig az édesapjuknál lesznek. Mihály azt mondja, volt párja Szentendrén lakott egy rokonnál, aki épp nem volt otthon, amikor mindhárman eltűntek.

”Annyira felfoghatatlanul tragikus, hogy nem tudom szavakba önteni. Mióta megszülettek, kizárólag értük élek, és már 6. hete nem ölelhetem őket. Minden perccel egyre nehezebb és nehezebb. Az, hogy kisfiam sem jelentkezik, akit megtanítottam, mit kell tennie, ha baj van, külön rendkívül aggasztó.”

tábla


Voltak előjelek…

Az édesapa azt mondja, augusztus 23-án, hétfőn kezdődött volna az apás két hét. Az utolsó napokban márcsak úgy beszélhetett a gyerekeivel, hogy az édesanya kérésére ki kellett hangosítaniuk a telefont.

”Voltak előjelek. A telefonbeszélgetés alatt az anyukájuk többször is kinyomta a telefont. Mikikém mondta, hogy hiányzol apa, erre kinyomta a telefont. Szegénykém kérdezte, Apa jól vagy? Mit csinálsz? Mondtam, hogy várlak Titeket nagyon Haza. Megbeszéltük, hogy már csak pár nap és itthon lesznek. Elköszönni mindig nehezen tudunk, mert egyikőnk sem akarja letenni. Ilyenkor "Imádlak Apa" vagy "Apcs", Mikike szokott így hívni. Én is mondtam: Imádlak Kisfiam, Puszi, aztán anyuka kinyomta a telefont.

Pénteken már nem is tudtam hívni őket. Értesítettem a rendőrséget, de azt mondták, várjam meg a hétfőt, amikor hivatalosan megkezdődik az apás hét.”

apával


Lesötétített szobában tartotta őket, aggódom, hogy esznek-e eleget

Mihály attól fél, hogy az édesanya amellett hogy nem jelentkezik, vajon mennyire tudja jól ellátni a gyerekeket.

”Itt van az ősz, nem tudom, a gyermekeim fel vannak-e öltöztetve megfelelően, kapnak-e megfelelő mennyiségű és minőségű ételt. Az anyjuk soha nem játszott velük egyetlen percet sem, nagyon aggódom a kicsik lelkivilágáért, hatalmas traumán mennek keresztül. Szokása volt a gyermekeimet akár napokig a lesötétített szobában tartani. Aggódom, vannak-e levegőn eleget, de mivel bujkálnak, sajnos azt gondolom, hogy nincsenek.”

játszótéren gyerekek

A rendőrség segítsége mellett Mihály minden lehetőséget megragad, hogy megtalálja gyerekeit. Ezért fordult a nyilvánossághoz is.

”Bízom az emberekben, bízom a hatóságokban. Köszönöm, hogy ennyi támogatást kapok, remélem, sikerül megtalálnom őket, nagyon aggódom értük!”

Az anya máshogy látja a történteket

A Blikknek nyilatkozott korábban az anya is, ő azonban egészen máshogy emlékszik a közös életükre.

Frissítés: A rendőrség megtalálta a gyerekeket Németországban, így már nem minősülnek eltűntnek. Ügyükben új nyomozás indul. "A gyámhivatal végzése után mehetek értük, illetve ilyen ügyben az Igazságügyi Minisztérium jár el: "jogellenes gyermek elvitel" jogcímen ők hozzák haza a lakhelyükre (hozzám) Őket" - mondta el a Családinetnek a férfi. Ma reggel hívta fel a rendőrség a hírekkel, a pontos címet azonban nem árulták el - "különben már úton lennék..." - mondta az apa.

Fotók: Kolozsvári Mihály képei

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja