SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Megható videó: Egy átlagos nap az anya és a kisgyerek szemével

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-08-01
Kedves videót tett közzé a népszerű videós blogger anyuka, Esther Anderson. Egy átlagos napot mutat be minden küzdelmével együtt először az anya, aztán a két-három év körüli kislánya szemszögéből. Tanulság: próbáljuk meg inkább a dolgok napos oldalát nézni!
Megható videó: Egy átlagos nap az anya és a kisgyerek szemével

Talán ti is megfogadtátok még a gyerek születése előtt, hogy a munkából hazatérő férjet nem fogjátok lestrapáltan, pecsétes melegítőben fogadni, és semmilyen körülmények között nem fogtok panaszkodó gyeses anyukává válni, aki kizárólag a keserűségét képes a környezetére zúdítani. (Állítólag vannak, akiknek ez sikerül is, de személyesen még nem találkoztam velük.)

Ekkor még nem tudtuk, hogy a nap 24 órájában a kicsivel lenni igenis nagyon fárasztó. Főleg igaz ez egyéves kor után, amikor a gyerek már jön-megy, pakol, hisztizik, és szó szerint folyamatos felügyeletet igényel, mert fél perc alatt képes magát életveszélyes helyzetbe hozni. A nap végén pedig jön a menetrendszerű lelkiismeret-furdalás: a mai nap sem sikerült úgy, ahogyan akár sikerülhetett is volna.

De biztos ez? Lehet, hogy az a nap, ami számunkra katasztrófának tűnik, a kisgyereknek maga volt a paradicsom. Megölelgetett, játszottunk együtt, segített a házimunkában  (nem baj, hogy ezzel háromszor annyi feladatot adott nekünk), és egyáltalán, Anyával lehetett egész nap, aki az ő számára a világot jelenti.

Esther Anderson, a Story Of This Life blog szerzője brutálisan őszinte, mindezt azonban humorosan képes átadni. Fizikailag kicsit jobban tartja magát, mint a sorstársai többsége – elképesztő, milyen lapos a hasa két gyerek után is –, de ez az egyetlen, ami megkülönbözteti őt tőlem vagy tőled (ha te többgyerekes anyaként is megőrizted a kamaszkori vonalaidat, akkor ez sem.) Blogján és YouTube csatornáján olyan mindennapos helyzeteket oszt meg, amelyek az összes otthon lévő anyával nap mint nap megesnek, mindezeket gyakran vidám zenei aláfestéssel és rendkívül vonzó öniróniával.

Személyes kedvencem a „Miért nem képesek semmivel végezni az anyák” című összeállítása, de az együttalvást bemutató videón is sírva nevethet az, aki már feladta a „szülői ágy a gyerek számára tabu” kezdetű nevelési elvét. Angolul tudóknak érdemes lehet a „When we have kids” vagyis „Ha nekünk gyerekeink lesznek” című kisfilmet is megnézni, és ráeszmélni, hogy mások is a valóságtól kissé elrugaszkodott elképzelésekkel vágtak bele a családalapításba.

Az én gyerekeim már túl vannak a totyogós korszakon. Emlékszem, milyen nehéz pillanataink voltak, főleg, amikor két picivel voltam otthon, mennyire hiábavalónak éreztem néha minden erőfeszítést, és gondoltam azt, hogy ezt nálam mindenki csak jobban tudja csinálni. Az akkor készült képeken és videókon azonban két vidám, jó fej gyerek mosolyog, akik boldogok a családjukban, és nagyon szeretik az életet, amit élnek. Ha te is úgy érzed néha, hogy rettenetes anya vagy és minden csak tönkremegy a kezeid között, kérdezd meg a gyerekeidtől, ők hogy élték meg a napot. Könnyen lehet, hogy ami számodra rettenet, számukra valódi varázslat volt.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja