SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így ismertessük meg gyermekeinkkel az erdők világát

Családinet [cikkei] - 2015-05-28
 [X]

Végre itt a nyár, így rengeteg szabadtéri programlehetőség nyílik a családok számára is. A strandolás mellett érdemes elmenni kirándulni, kisebb magyar városokat és falvakat bebarangolni, hiszen ilyenkor a természet is kivirágzik és legszínesebb arcát mutatja. A kisgyerekeknek határtalan szórakozást nyújt egy-egy erdei kirándulás, a természet megismerése, az állatok simogatása és etetése, tehát rengeteg olyan természetközei tevékenység, amit egy rohanó városban nem tapasztalhat meg. Ilyenkor nagyon könnyen szívják magukba a tudást és rendkívül nyitottak az őket körülvevő világra.
Így ismertessük meg gyermekeinkkel az erdők világát

A gyerkőcök egyszerűen rajonganak minden állatért, életük első pár évében pedig néha úgy tűnik, mintha az embereknél is közelebb éreznék őket magukhoz. Így nem is meglepő, hogy a legnépszerűbb gyermekjátékok és a mesék között mindig sok állatos készletet is találhatunk, legyen szó építőjátékokról, plüssállatokról vagy társasjátékokról. Az állatok megismerésével egyidejűleg a gyerkőcök felfedezik azok hangjait, színeit és alakjukat is. Tekintettel arra, hogy az átlagosnál sokkal nyitottabbak a kis kedvencek iránt, az állatok megismerkedtetésével számos módon fejleszthetjük őket, anélkül, hogy akár észrevennénk. Érdemes ezt a trükköt kihasználni, hiszen kíváncsiságuknak köszönhetően jóval mélyebben tárolják majd a frissen szerzett tudást! Például egy állatos építőjáték közben nemcsak az élővilággal ismerkednek meg az apróságok, hanem szórakozás közben fejlődik finommotorikus készségük, térlátásuk és kreativitásuk is. Sőt, szerepjáték közben, kommunikációs készségeik is hatékonyan edződnek. A mindennapi beszéd- és élethelyzeteket a legjobban játék közben tudják gyakorolni, illetve átélni, ami számukra hihetetlenül izgalmas.

A szeszélyes nyári idő néha sok esőt hoz, ilyenkor pedig kisgyerekekkel szinte lehetetlen kimozdulni. Ettől függetlenül még mindig tudunk játszani kicsit az állatokkal, hiszen az építőjátékok sokáig tartó, szórakoztató elfoglaltságot jelentenek az egész család számára. A LEGO DUPLO erdő készletek között számos izgalmas, változatos és színes állatos készletet találhatunk; például a Park szett nagyszerű lehetőséget biztosít az alapvető építési készségek fejlesztésére is az építhető autó, pajta, kapu, erdei barlang, fa és csúszda révén. Sőt a kicsik tökéletesen bele tudják magukat élni a varázslatos szerepjátékba a három ember és a nyolc állat figurának köszönhetően. Ráadásul az állatok hangjait is gyakorolhatjuk, ismételgethetjük velük, így könnyebben tanulják meg beazonosítani őket.  A kicsik életében rendkívül fontos, hogy frissen szerzett ismereteiket ismétléssel rögzítsék. Kiskorukban nagyjából mindent tapasztalati úton sajátítanak el, így ha elmesélünk nekik valamit és szeretnénk, hogy megjegyezzék, játsszuk el velük az adott helyzetet. Játék közben nemcsak tanulnak, de megtanulják a különféle szituációkat verbalizálni, így fejlődik problémamegoldó és helyzetfelismerő készségük is. Fontos, hogy figyeljünk rájuk ilyenkor, és segítsünk nekik megvalósítani elképzeléseiket, illetve kifejezni érzéseiket.

További izgalmas játéktippeket találsz a www.DUPLOvilag.hu weboldalon. 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja